Sari la conținut

marianubs

Membru
 • Număr conținut

  31
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Despre marianubs

 • Rang
  Incepator

Vizitatori Recenți Profil

80 citiri profil
 1. marianubs

  accident Rosiorii de Vede

  Poti sa ne spui despre ce casca e vorba? Si modelul de motocicleta.
 2. In any region of Romania the opinion about the serbs is very good. As mentioned earlier, don't interact with gypsies and everything will be OK. Be careful with the speed limit. For cash you can use only local currency, any major store accept credit or debit cards.
 3. marianubs

  Reparatie radiator Hornet/CBF 2010

  Nu cred ca te poate ajuta prea mult un specialist in radiatoare, pare mai mult munca de tinichigiu. E nevoie de un dispozitiv special pentru tras tabla.
 4. marianubs

  Hai sa gasim motociclete abandonate

  Salut, nu.
 5. marianubs

  Prioritate/Ordine de trecere

  E discutabila asta, ambele autovehicole intra in intersectie pe culoarea verde, deci sunt in situatie de egalitate. in cazul asta se aplica urmatoarea regula de prioritate, cea a indicatoarelor.
 6. Cum am scris mai sus, in cazurile prezentate nu e nevoie de notar. In ambele cazuri trebuie sa faci munca de investigatie. Trebuie sa afli numele cumparatorilor, CNP-ul si adresa. Inregistrezi vanzarea la taxe locale cu data cand a avut loc (in cazul primei declari data cand a vandut-o prietenul tau). Poti recupera impozitul platit pana acum. Daca poti afla care sunt proprietarii actuali, faci contract direct cu ei, ar fi cel mai simplu asa.
 7. Daca ai toate actele si placuta e perfect, nu ai nevoie de notar daca tu esti cel din acte. Te duci la taxe si impozite locale unde declari pe propria raspundere ca ai dezmembrat motocicleta si obtii radierea fiscala. Dupa care te duci la inmatriculari si o radiezi si din evidenta lor. Important e sa ai actele in original, placuta si dovada de radiere fiscala. Pai daca ai vandut motocicletele inseamna ca vanzarea nu a fost fictiva. Sa inteleg ca nu ai facut nici un contract de vanzare-cumparare. La a 2ua motocicleta ai pierdut actele sau le-ai dat odata cu motorul?
 8. marianubs

  RCA pe mail/telefon, se poate trece granita?

  Teoretic NU, trebuie sa ai polita, si sa fie verde. Practic DA, depinde de granita. Ultima oara am trecut cu motocicleta din Ungaria in RO aratand doar buletinul.
 9. Da, poti face amiabila (nu te poti duce la politie daca nu sunt victime si soferul vinovat recunoaste si ofera asigurarea sau cash). Pentru ca nu circulai cu autovehicolul pe un drum public nu esti obligat sa ai RCA. Pentru pagube mici nu merita sa apeleze la asigurare pentru ca va plati mai mult la urmatoarele polite (bonus/malus). Fii sigur ca aia e toata paguba, fa o estimare corecta si accepta plata cash.
 10. marianubs

  E viitorul electric?

  Cred ca topicul este despre motociclete electrice nu despre surse de generare curent electric.
 11. marianubs

  E viitorul electric?

  Sustin ce a scris colegul einstein1984 anterior. Motorul electric este mult mai simplu, mai usor, mai fiabil. Se poate monta direct in butucul rotii, eliminang multe piese, printre care si cutia de viteze, lantul sau cardanul, ambreiaj, etc. Insa cel mai important aspect este faptul ca se elimina dependenta de mogulii petrolului. In sistemul actual esti un client captiv, un sclav. Ei maresc pretul combustibilului la cat vrea p*la lor, si tu nu poti face nimic, ori platesti, ori nu te plimbi. In cazul sistemului electric sursa de energie poate fi oricare, chiar singur iti poti genera energia electrica. Sa nu mai vorbim de calitatea carburantului, vei putea alimenta de oriunde fara stres.
 12. marianubs

  Dispar aleatoriu numere din tel.mobil

  Greu de spus, pentru inceput verifica la "Contacts -> Settings -> Contacts to display" sa ai bifat "All contacts".
 13. marianubs

  Dispar aleatoriu numere din tel.mobil

  Cauze posibile: virus sau sincronizarea agendei cu contul din cloud.
×