Sari la conținut

Fotoliul Yamaha


Cavaleru
 Share

Postări Recomandate

Pentru ca imi era dor sa merg din nou pe 2 roti si imi doream un mijloc de deplasare in oras m-am decis sa ma orientez catre un scuter.

Initial am vrut un Sym dar spatiul mic de stocare si motorul de doar 125 ma facea sa ma gandesc ca voi fi limitat doar la mersul in oras.

Avand in vedere ca sotia este fana a plimbarilor pe 2 roti m-am orientat catre un maxiscuter. Dupa ce un prieten si-a luat si el un Majesty m-a facut curios si am inceput sa studiez piata SH pentru ca un maxi nou era peste buget. 

M-am oprit la un Majesty 400. Am cautat unul cu ABS, asta fiind un pitic al meu fara de care nu vreau sa ma lipsesc pe 2 roti.

Am gasit un utilaj, aici aproape, la Turda.. L-am luat pe nasu cu masina sa ma insoteasca, ca sa nu fac zeci de ore pe autocar in cazul in care nu era ce imi doream.

Am ajuns in mai putin de 6 ore din Bucuresti si l-am luat pe sus din pat pe vanzator.  Ce sa o mai lungim, vazut placut, era ce trebuia. Zis si facut, batem palma, facem actele, scoatem si fiscalul (tot cu bon de ordine la administatia financiara, si a fost prima persoana la rand). in 10 minute aveam si fiscalul, asa ca mi-am tras echipamentul pe mine si am luat loc in fotoliu si carel poteca spre Bucuresti. Cu rezervorul la 2/3 am ajuns pana la rondul de la Sibiu unde am facut plinul si am pornit mai departe pe Valea Oltului, Dealu Negru si oprire la prima benzinarie de pe autostrada A1. 

Aici am alimentat din nou, curios pentru ca mersesem cu 80-90km/h si facusem destule depasiri, sa vad consumul. pe o distanta de 171km am avut un consum mediu de 2.81. nu prea imi venea sa cred dar o sa mai fac alte plimbari si o sa verific ca e suspect de putin.

 

Gumele erau niste opinci de pe vremea cand a fost fabricat scuterul in 2008, le-am inlocuit imediat cu niste Michelin.

Am desfacut si furca, am schimbat ulei, semeringuri de ulei si praf. Aici a fost mare chin, furca nu iese fara sa desfaci capacele furcii care necesita un imbus de 17. Spatiu nu ai acolo, asa ca am scos hexagonul de 17 din suportul de 1/2 de clichet siu cu cheia fixa am reusit demontarea lor. Uzura era nesemnificativa, precum si uleiul isi pastrase culoarea originala. asta fiind inca o confirmare ca cei asa zisi 14.000km ar fi reali, dar cine stie... :)

Vanzatorul schimbase uleiul si filtrele dar a omis si filtru de aer de la transmisie asa ca am desfacut si l-am schimbat pentru ca nu arata deloc bine. O piesa deloc scumpa dar esentiala.

Lichidul de frana a fost si el inlocuit pt ca era negru si curatat temeinic toate cele 3 etriere.

 

Discul spate este uzat urat dar nu grav, pe fara discurile sunt aproape neatinse. Parbrizul nu imi place, fiind pusa o folie fumurie pe el si nici forma lui nu ma incanta.

 

Am redus timpul in care revin acasa de la munca de la 50-60min (cu masina) la 15min. Mai mereu sunt primul la semafor chiar daca nu e un slim fit si nu se strecoara ca un 49 sau 125cmc.

Una peste alta chiar imi lipsea mersul pe 2 roti, iar agregatul asta isi face treaba excelent.

IMG_20190716_122653.jpg

IMG_20190716_180639.jpg

IMG_20190716_180650.jpg

IMG_20190716_180657.jpg

IMG_20190718_201756.jpg

IMG_20190719_180844.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 3 minute, Cavaleru a spus:

 

 Mai mereu sunt primul la semafor chiar daca nu e un slim fit si nu se strecoara ca un 49 sau 125cmc.

 

Salutari,

Sa-l stapanesti sanatos si sa te duca mult si bine. Cat despre primul la semafor, daca eu reusesc cu momaia mea de 125 cu 230178932 km la bord, sa le tin piept conservarilor, poti si tu cu al tau de 400. Sentimentul este grozav. 

Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...