Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

dar este ca ar fi tare ca god sa fie un obect? :grinbandit:

Nu cred. Credinciosii vor spune ca piatra aia vede totul, respira, judeca etc. Religia este ca economia : se bazeaza pe prelati. Inalti prelati si prelati comuni,jegosi, reteaua cu plebea, vulgul. Modelul/modelele sunt bazate pe self fulfilling prophecies. Inaltul prelat ne spune Adevarul, prelatul comun il raspandeste. Fara credinta (in orice, poate fi si o piatra) modelul este ratat din start (se aplica si la bani, ce tine in viata o moneda daca nu credinta in modelul propavaduit de inaltul prelat?). Daca realitatea se dovedeste a fi diferita de model atunci inaltul prelat vorbeste despre Noul Adevar. Observe the similarities?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai nu e chiar ase.

initial god era un obiect... care facea probabil citeceva deosebit... problema e ca obectu era "furat" sau recuperat dintr-un "cavou" iar praduitorii nu stiau sa faca mare lucru cu el...initial prostii au pus botu... whoa... desparte marea... dar cu timpul operatorii obiectului au devenit tot mai prosti neintelegind ce e cu obiectu ci doar "milogindu-se" la el... astfel ca "the wow" feature s-a fisiit raminind doar un obiect... astfel pozitia "hotilor" a fost afectata... asa ca au facut upgrade... de la un obiect cvasi inert usor atacabil... "Ia ba... ce e cu yahve asta... ce face? ah... mai nimic... da-te dreq" la un concept asa zis spiritual... imprumutat de la altii care deja aveau pe banda "tehnologia" de prostit prostii. yahve era acum un barbos. jap.

evolutia taraseniei nu merge in sens invers... biserica crestina de exemplu ar fi secerata daca ar recunoaste ca de fapt originea ei e un rahat de obect "misterios".

..furat

Link spre comentariu

Pai si cum e diferit de ce am zis eu? God poate fi obiect si nu cred ca si-ar pierde din aura tocmai pentru ca inaltul prelat va spune : am gasit pe mnezo! Hail to the lime stone! Is all in the wrist, totul se invarte in jurul alora care pun botul (habar n-am daca a fost vreodata altfel). In ziua de azi god este un brand (la fel ca Apple sau Vuitton) . Citeam azi ca tinerele japoneze se infometeaza pentru a economisi sa-si cumpere o janta Louis Vuiton. A fucking object of worshiping! Apartenenta sociala la clanul celor putini care poseda o astfel de carpa. Nu condamn pentru ca nu inteleg fenomenul insa ma mira.

Link spre comentariu

pai da si cum ramine cu viata de apoi?

The New Truth : piatra te face nemuritor (evident dupa ce crapi, nu merge cu smecherii aici. Mai intai trebe sa mori :P )

e in obect?

The Obvious Truth : evident! Sau tu iei numele domnului in desert?

daca cineva distruge obectu? :D

The New Truth : piatra s-a ridicat la cer (martori sunt cativa dezbracati care au vazut o lumina in desert).

Link spre comentariu

Sa fi auzit ce po.ule si-a luat de la un nene la iesirea din biserica..

Link spre comentariu

Si totusi...in afara de batjocorirea lui D-zeu mai aveti si alte pareri? Ca pe presedinte il batjoicorim, pe ministru la fel, pe kaufland la fel, iar pe vecinu de bloc(ce sa mai zic?) aveti si vreo parere? Stiu ca-i cool sa ne batem joc de tot, dar in afara de asta exista si vreun credincios in ceva? Daca nu exista..D-zeu cu mila..nici nu ma mira ca suntem asa...oameni fara credinta=oameni fara principiu=oameni fara caracter=oameni fara nimic...deci nu mai avem nimic de acuzat din moment ce nimic nu ne acuza. De ce-l mai batjocoriti pe D-zeu sau acuzati din moment ce nu credeti ca exista? Dar daca exista D-zeu Sa aibe mila fata de cei ce batjocoresc inutil ceea ce nu cunosc, dar in schimb se cred center of the universe!

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Si totusi...in afara de batjocorirea lui D-zeu mai aveti si alte pareri? Ca pe presedinte il batjoicorim, pe ministru la fel, pe kaufland la fel, iar pe vecinu de bloc(ce sa mai zic?) aveti si vreo parere? Stiu ca-i cool sa ne batem joc de tot, dar in afara de asta exista si vreun credincios in ceva? Daca nu exista..D-zeu cu mila..nici nu ma mira ca suntem asa...oameni fara credinta=oameni fara principiu=oameni fara caracter=oameni fara nimic...deci nu mai avem nimic de acuzat din moment ce nimic nu ne acuza. De ce-l mai batjocoriti pe D-zeu sau acuzati din moment ce nu credeti ca exista? Dar daca exista D-zeu Sa aibe mila fata de cei ce batjocoresc inutil ceea ce nu cunosc, dar in schimb se cred center of the universe!

Foarte simplu si de bun simt. Cu toate astea nu cred ca vei prinde un moment de sinceritate cu cei mai multi dintre ateii care scriu pe acest topic :(

Link spre comentariu

Stiu. Dar incerc :) Sinceritatea lor nu are legatura cu mine, ci cu ei. Iar judecata constiintelor la fel.

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Uite, eu iti respect pozitia...daca ai fi citit cu mai multa atentie(nu te condamn, sunt 415 pagini!!), ai fi vazut ca atitudinea de "mistocareala" a ateilor a aparaut in momentul in care cate un reprezentant al crestinatatii si intruchiparea pioseniei a facut chestia asta primul.

Aici, pur si simplu, unii povesteau cum au ajuns ei sa nu creada in D-zeu. Apoi s-au gasit personaje gen popa cosmin, endo etc. care sa arunce cu (cuvant urat).

Daca ai fi citit cu atentie, ai fi vazut ca sunt destui atei care sustin ca nu sunt deranjati de credinta, ci doar de modul in care piosii incearca sa-si impuna punctul de vedere.....e mult de explicat. Personal, invidiez pe oricine are un Dumnezeu, pt ca se raporteaza la anumite chestiuni, nu cauta raspunsuri, e linistit sufleteste. Eu ma raportez la propriile-mi valori.

E suficient ca ma numesti "om fara caracter" doar pentru ca aleg sa-mi ascult ratiunea si nu sufletul, doar pentru ca nu cred in lucrurile nedemonstrate.

Zici ca nu mai avem nimic de acuzat...uita-te la atitudinea ta si reciteste-ti postul:pui etichete. Tu, care ar trebui sa asculti cuvantul Domnului si sa "intorci si celalalt obraz".....d'asta mor de voi, credinciosilor..stati in banca voastra, asa cum si astialalti stau in a lor; nu mai aratati cu degetul, cand invatatura morala va impiedica sa faceti asta. SUNTETI DE O IPOCRIZIE MAXIMA, CRASA SI CRUNTA, iar postul tau insumeaza chestiile astea de le-am enumerat mai sus.

Link spre comentariu

Niste satanisti ... violatori de babe ... eu zic sa ai grija sa nu te batjocoreasca si pe tine, ca cesar si-a luat-o anu' trecut.

:cheers:

Link spre comentariu

Inteleg aversiunea fata de ipocrizie, fatarnicie si altele...dar asta este si pozitia celor ce cred in D_zeu. De ce-i acuzati degeaba? Toti credinciosii urasc ce urati si voi. De ce ne bagati in aceeasi oala? Crezi ca eu n-as putea fi unu care sa-i acuz de mita, frauda si ipocrizie pe unii "trimisi"? Nu eu ii judec...se judeca singuri. Dar nu-i mai bagati in aceeasi oala cu cei ce cred intr-un D-zeu adevarat. Ca biserica i o afacere, ca crestinismul profita de mizeriile sentimentale ale populatiei.-nu submineaza cu nimic lui D-zeu din existenta...nici pe voi vis-a vis de El.

Cine-i breh d-zeu asta? Sau mai bine zis ce este?

Este cel ce-l vezi in fiecare zi, dar nu-l poti recunoaste.

Niste satanisti ... violatori de babe ... eu zic sa ai grija sa nu te batjocoreasca si pe tine, ca cesar si-a luat-o anu' trecut.

:cheers:

Nu-i bai...eu zic ce cred ca trebuie zis si am plecat. Nu-mi place sa vorbesc doar de dragul de a vorbi.

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Inteleg aversiunea fata de ipocrizie, fatarnicie si altele...dar asta este si pozitia celor ce cred in D_zeu. De ce-i acuzati degeaba? Toti credinciosii urasc ce urati si voi. De ce ne bagati in aceeasi oala? Crezi ca eu n-as putea fi unu care sa-i acuz de mita, frauda si ipocrizie pe unii "trimisi"? Nu eu ii judec...se judeca singuri. Dar nu-i mai bagati in aceeasi oala cu cei ce cred intr-un D-zeu adevarat. Ca biserica i o afacere, ca crestinismul profita de mizeriile sentimentale ale populatiei.-nu submineaza cu nimic lui D-zeu din existenta...nici pe voi vis-a vis de El.

Ateistii au spus in nenumarate randuri ca pot trai linistiti alaturi de crestini; la un pahar de vorba, se discuta orice altceva decat credinta fiecaruia...se discuta lucrurile lumesti.

Ipocrizie exista si de o parte si de-a alteia a baricazii, asta-i clar! N-am sa inteleg niciodata superioritatea unui crestin fata de un ateu si invers.

Cat despre faza cu jignirile, exagerezi dramatic :) Ce se intampla pe topicul asta se traduce ca mingii ridicate la fileu, prostioare si mistouri care n-ar trebui sa raneasca in orgoliu pe unul care sustine ca este crestin. E doar parerea mea....fa ce vrei cu ea.

Editat de shiva
Link spre comentariu

dupa cum am mai zis...nu cunosc celalalte 100 de pagini si nici nu ma chinuiesc sa le citesc. Nu poti sa spui nici tu macar ca un om care are ceva este egal cu unu care n-are nimic. Fara sa am vreo tendinta laudativa...vreau sa spun ca am intr-adevar ceva fata de cei ce cred ca nu au nimic. Este greu? Este simplu....Nu ma laud...ci marturisesc. Intr-un mod babesc, primitiv spus: eu am o piatra...restu nu.Rational gandind...cine are ceva?

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic