Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Legea a doua a termodinamicii spune clar ca lucrurile lasate la voia intamplarii tind sa devina haotice si fara rost. Asta se vede si in realitate. Daca arunci pe jos 1000 de cuvinte ai sansa sa cada la intamplare ceva care sa para o rima, dar nicidecum nu vei gasi sansa sa apara o poezie de-a lui Shakespeare. Asta vis-a vis de asa zis-a evolutie de dupa asa-numitu Bigben`. Putem recrea procesul: punem o bomba unei cladiri vechi si asteptam ca dupa explozie sa apara un frumos castel, cu piscina si arteziana. Nici un lucru rational nu s-a putut crea fara nici o influenta INTELIGENTA. "Daca D-zeu e creator, cine l-a creat pe El". Dar in mintea noastra cine a creat conceptul de etern, infinit, vesnic? Sa zicem ca popa ne-o invatat asta. Dar pe aia din nu stiu ce triburi de-abia descoperite cine i-o invatat conceptul de D-zeu?. Fara sa intelegem conceptul de eternitate, nu vom putea pricepe cum poate exista cineva etern fara sa fie nascut sau creat de altcineva. Chiar si Isus a trebuit sa se nasca om ptr. a trai in planul nostru uman. De ce nu a fost pur si simplu "teleportat" aici, sau sa apara asa...din senin, fara vreo legatura cu natura noastra fizica? Pentru ca exista mai multe planuri de viata, nu doar asta in care ne nastem, crestem si murim la fel cum ne-am nascut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
reltih Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) bai pcr esti praf mah baiete, mi-ai dat 2 linkuri fara noima, te mai intreb o data, cine caca l-a facut pe D-zeu, esti in stare sa raspunzi ? daca ma intrebi iar care, raspunsul este ala care vrei tu sau in care crezi tu, numa zi daca sti, daca nu te rog nu mai scrie pe aci ca ai umplut 3 pagini de pomana, topicu asta era chiar fun pana sa apari tu toti sectantii tai care au trecut pe aci au zis 2 vorbe si s-au retras, tu insa nu... batman, batman, iti mai repet o data, nu exista un dumnezeu, daca ar exista, n-ai mai fi scris tu aberatiile alea Editat Noiembrie 11, 2011 de reltih Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 apropo de abiogeneza... sa mai pun odata filmuletu ala ca poate il vede careva de are nevoie. Pana cum nu stiam ce sunt, dar am citit definitia agnosticicsmului si am intels ca am devenit agnostic. @zaelu Sunt curios tu ai trecut direct la ateism sau ai trecut prin agno..? Care a fost traseul: ai realizat singur ca nu exista mnezo si apoi ai cautat informatii ca sa umpli golurile esentiale lasate de religie , sau intai ai gasit informatiile si le-ai asimilat peste religie, pana ai devenit ateu? Intreb asta ca cine stie cum ma trezesc ateu cum ma trezii si agnostic, nu ca ateismul ar fi o calitate, dar parca e mai corect asa decat sa te declari credincios si faptele sa te contrazica. Plus ca filtrezi mult mai bine informatia, decand atunci cand ai judecatorul suprem in ceafa. Dar deocamdata e bine agnostic, pentru ca nimic nu e dovedit si orice e posibil. Schimb macazul cand s-o dovedi ceva in vreo parte @ gilbert orice teorie stiintifica e mai plauzibila decat povestile din biblie. Dumnezeu daca vrea sa-ti spuna ceva nu iti scrie o carte, si aia in pilde ... , si daca nu o intelegi s-au n-ai citit-o te trage la raspundere la judecata de apoi. Te pedepseste prin suferinta, dar nu iti spune "uite ma (cuvant jignitor) fiindca nu ai invatat la religie ti-ai rupt piciorul", el te lasa pe tine sa deduci ca e pedeapsa sau daca ajungi pe la biserica il pune pe popa sa-ti zica. Si daca Dumnezeu a lasat liberul arbitru, ce cauta biserica in viata noastra de cand ne nastem? Ce vina are un copil care se naste intr-o familie de atei ca nu crede in Dumnezeu. Si mai sunt chestiile alea cu pacatul mostenit ... si alte mii si mii de balarii pentru babe. Dumnezeu era mult mai eficient daca cele 10 porunci le scria din stele pe cer sau ni le tatua pe frunte. Le respectam toti si terminam balciul. Daca exista Dumenzeu, te gaseste el pe tine, nu trebuie sa-l gasesti tu, si mai ales in carti. Daca exista Dumnezeu e in afara religiei, pentru ca religia l-a transformat in orice numai in divinitate nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 bai pcr esti praf mah baiete, mi-ai dat 2 linkuri fara noima, te mai intreb o data, cine caca l-a facut pe D-zeu, esti in stare sa raspunzi ? daca ma intrebi iar care, raspunsul este ala care vrei tu sau in care crezi tu, numa zi daca sti, daca nu te rog nu mai scrie pe aci ca ai umplut 3 pagini de pomana, topicu asta era chiar fun pana sa apari tu toti sectantii tai care au trecut pe aci au zis 2 vorbe si s-au retras, tu insa nu... batman, batman, iti mai repet o data, nu exista un dumnezeu, daca ar exista, n-ai mai fi scris tu aberatiile alea Nu ti-am raspuns o data ... ... raspunsul il gasesti in manualul de clasa a 3a incearca si vei gasi raspunsul, altfel nu vad rostul intrebarii pe topicul ateist. Eu asteptam un raspuns de la @9fingers legat de argumentele rationale in ceea ce priveste "selectia naturala", dar daca esti baiat scolit si ai notiuni elementare in ce priveste "darwinismul" poate ai tu un raspuns la intrebarea asta. Sau si tu "crezi fara sa cercetezi"? Vad ca e la moda printre atei. PS. Ti-am zis o data, ai dreptate, nu exista un barbos nu tebuie sa te agiti. PPS. Uite ca ajunsei la "... batman, batman" cu ateii, ei pun intrebari ilogice si asteapta argumente logice de la teisti Cand va "treziti" poate veniti si cu argumente pentru a sustine ca o teorie precum darwinismul, de fapt cu ce e mai stiintific darwinismul fata de creationism pana atunci ... somn de voie. Pana cum nu stiam ce sunt, dar am citit definitia agnosticicsmului si am intels ca am devenit agnostic. @zaelu Sunt curios tu ai trecut direct la ateism sau ai trecut prin agno..? Care a fost traseul: ai realizat singur ca nu exista mnezo si apoi ai cautat informatii ca sa umpli golurile esentiale lasate de religie , sau intai ai gasit informatiile si le-ai asimilat peste religie, pana ai devenit ateu? Intreb asta ca cine stie cum ma trezesc ateu cum ma trezii si agnostic, nu ca ateismul ar fi o calitate, dar parca e mai corect asa decat sa te declari credincios si faptele sa te contrazica. Plus ca filtrezi mult mai bine informatia, decand atunci cand ai judecatorul suprem in ceafa. Dar deocamdata e bine agnostic, pentru ca nimic nu e dovedit si orice e posibil. Schimb macazul cand s-o dovedi ceva in vreo parte @ gilbert orice teorie stiintifica e mai plauzibila decat povestile din biblie. Dumnezeu daca vrea sa-ti spuna ceva nu iti scrie o carte, si aia in pilde ... , si daca nu o intelegi s-au n-ai citit-o te trage la raspundere la judecata de apoi. Te pedepseste prin suferinta, dar nu iti spune "uite ma (cuvant jignitor) fiindca nu ai invatat la religie ti-ai rupt piciorul", el te lasa pe tine sa deduci ca e pedeapsa sau daca ajungi pe la biserica il pune pe popa sa-ti zica. Si daca Dumnezeu a lasat liberul arbitru, ce cauta biserica in viata noastra de cand ne nastem? Ce vina are un copil care se naste intr-o familie de atei ca nu crede in Dumnezeu. Si mai sunt chestiile alea cu pacatul mostenit ... si alte mii si mii de balarii pentru babe. Dumnezeu era mult mai eficient daca cele 10 porunci le scria din stele pe cer sau ni le tatua pe frunte. Le respectam toti si terminam balciul. Daca exista Dumenzeu, te gaseste el pe tine, nu trebuie sa-l gasesti tu, si mai ales in carti. Daca exista Dumnezeu e in afara religiei, pentru ca religia l-a transformat in orice numai in divinitate nu. 1. Era mai cool daca-ti spuneai ateu (zic si eu) 2. Ai grija la "macaz" ca nu se schimba singur si o sa ajungi ca Natafleata care asteapta sa-i cada para in gura. 3. Cu ce e mai plauzibil darwinismul decat creationismul? 4. Cartea nu e scrisa la tipografia SC ALA DE SUS SRL, cartea e o colectie de texte scrise de "uoameni" 5. Biserica are un rol discutabil, dar daca vorbim de rolul pozitiv, acela e sa te invete ... sa nu mai fi asa cum esti 6. De ce sa respecte toti cele 10 porunci? Iti dai seama ce plictisitoare ar fi o lume perfecta ...bleahhh 7. De gasit te-o gasi "ala de sus", dar ce sa faca cu un morman de carne? 8. Ultima propozitie ai zis-o bine, insa doar partial ... e ca si cu paharul pe jumate gol sau plin, depinde cum vrei sa vezi lumea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) Pana cum nu stiam ce sunt, dar am citit definitia agnosticicsmului si am intels ca am devenit agnostic. @ gilbert orice teorie stiintifica e mai plauzibila decat povestile din biblie. Dumnezeu daca vrea sa-ti spuna ceva nu iti scrie o carte, si aia in pilde ... , si daca nu o intelegi s-au n-ai citit-o te trage la raspundere la judecata de apoi. Te pedepseste prin suferinta, dar nu iti spune "uite ma (cuvant jignitor) fiindca nu ai invatat la religie ti-ai rupt piciorul", el te lasa pe tine sa deduci ca e pedeapsa sau daca ajungi pe la biserica il pune pe popa sa-ti zica. Si daca Dumnezeu a lasat liberul arbitru, ce cauta biserica in viata noastra de cand ne nastem? Ce vina are un copil care se naste intr-o familie de atei ca nu crede in Dumnezeu. Si mai sunt chestiile alea cu pacatul mostenit ... si alte mii si mii de balarii pentru babe. Dumnezeu era mult mai eficient daca cele 10 porunci le scria din stele pe cer sau ni le tatua pe frunte. Le respectam toti si terminam balciul. Daca exista Dumenzeu, te gaseste el pe tine, nu trebuie sa-l gasesti tu, si mai ales in carti. Daca exista Dumnezeu e in afara religiei, pentru ca religia l-a transformat in orice numai in divinitate nu. D-zeu nu te trage la raspundere ptr. ce nu ai cunoscut. Si nu te omoara daca nu ai inteles biblia. Ai dreptate: D-zeu te cauta si gaseste. Noi mai putin pe El. Dar te cauta. Daca am avea o discutie mai pe limbaj crestin ti-as da si indicatiile unde scrie ce zic eu acum. Cat despre cei ce nu cunosc Legile Lui, vor fi judecati dupa legile lor. Si pana la urma nimeni nu are cu ce se dezvinovati inaintea Lui. Dar sa nu uitam si fata cealalta a monedei, ca D-zeu nu uraste pe nimeni, ci doar raul din noi si din afara noastra, ba mai mult: isi iubeste creatia mai mult decat ne putem noi iubi. Dar creatia in momentul actual Il uraste, ptr. ca s-a indepartat de Creator, si ptr. ca egoismul este la cote maxime. Asa ca El pare a nu interveni in alegerea noastra, dar este doar o parere, fiindca de fapt planul Lui functioneaza exact cum l-a hotarat El. Nu teoria, si nu "inteligenta" noastra suprema ne va apropia pe noi de D-zeu, ci increderea in El si trairea dupa voia Lui, care nu ar fi posibile fara sa primim deja ajutorul pentru asta. PS. -Cine zice ca religia=D-zeu? -Cine zice ca salvarea vine din religie? Scuze ateilor ptr. offtopicul crestin ... Editat Noiembrie 11, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) @PC manualul ala e verificat si aprobat de Dumenzeu ? mie tare mi-e frica ca e o facatura ... e scos de PDL-isti. Editat Noiembrie 11, 2011 de viosss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 @PC manualul ala e verificat si aprobat de Dumenzeu ? mie tare mi-e frica ca e o facatura ... e scos de PDL-isti. E doar un manual de religie pentru copiii de clasa a 3a, din pacate unii acolo au ramas cu nivelul de cunoastere (atat atei cat si teisti ) insa pentru cei care vor mai mult intotdeauna exista mai mult Vointa sa fie, ca surse care sa te ghideze sunt destule PS. ca si o curiozitate, care e nivelul tau de cunoastere in domeniul asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) O teorie stiintifica este culmea (temporara. pt ca sunt rafinate pe masura ce metodele de observatie si masurare sunt si ele rafinate) certitudinii. la care se ajunge doar dupa ce au fost validate o serie de ipoteze falsificabile. pai tot asa sunt si vrajelile religioase, VECHIUL a inceput sa nu mai fie crezut orbeste de prostime, s-au adunat barbosii si au ncopt o vrajala noua numita NOUL. Religiile sunt niste baliverne inventate de cativa "j"mecheri prin care ei profita pe spatele muncii prostimii, bani , influenta, diverse foloase, inclusiv FEMEI (bunaciuni in general), iar barbosii aia din povestile barbosilor sunt la fel de reali ca si MosCraciun. Auzi acolo vrajala - nu ni se arata ca sa ne puna la incercare credinta ... plm... iaca 3,14ZDA ... platesc cotizatiile alea nenorocite la biserica numai din respect pentru familie si pt ca la demisolul bisericii FUNCTIONEAZA o cantina pt saraci ... bineinteles ca popa conduce un Mertzam destul de nou... WTF Editat Noiembrie 11, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 D-zeu nu te trage la raspundere ptr. ce nu ai cunoscut. Si nu te omoara daca nu ai inteles biblia. Ai dreptate: D-zeu te cauta si gaseste. Noi mai putin pe El. Dar te cauta. Daca am avea o discutie mai pe limbaj crestin ti-as da si indicatiile unde scrie ce zic eu acum. Cat despre cei ce nu cunosc Legile Lui, vor fi judecati dupa legile lor. Si pana la urma nimeni nu are cu ce se dezvinovati inaintea Lui. Dar sa nu uitam si fata cealalta a monedei, ca D-zeu nu uraste pe nimeni, ci doar raul din noi si din afara noastra, ba mai mult: isi iubeste creatia mai mult decat ne putem noi iubi. Dar creatia in momentul actual Il uraste, ptr. ca s-a indepartat de Creator, si ptr. ca egoismul este la cote maxime. Asa ca El pare a nu interveni in alegerea noastra, dar este doar o parere, fiindca de fapt planul Lui functioneaza exact cum l-a hotarat El. Nu teoria, si nu "inteligenta" noastra suprema ne va apropia pe noi de D-zeu, ci increderea in El si trairea dupa voia Lui, care nu ar fi posibile fara sa primim deja ajutorul pentru asta. PS. -Cine zice ca religia=D-zeu? -Cine zice ca salvarea vine din religie? Scuze ateilor ptr. offtopicul crestin ... "Isi iubeste creatia dar creatia il uraste" - scuza-ma dar nu e devina creatiei si e vina creatorului. (nu evina copilului ca isi uraste parintele, copilul nu uraste fara motiv) "planul Lui functioneaza exact cum l-a hotarat El" - pai tot el e devina, noi suntem marionete "Nu teoria, si nu "inteligenta" noastra suprema ne va apropia pe noi de D-zeu, ci increderea in El si trairea dupa voia Lui, care nu ar fi posibile fara sa primim deja ajutorul pentru asta." - deci tot el e devina, el trebuie sa faca primul pas, da sa faca un pas hoatrat nu prin pilde si manuale scolare, sau popi beti "Cine zice ca salvarea vine din religie??" --------- "ci increderea in El si trairea dupa voia Lui" Unde gasesc voia lui daca nu in religie? Ca sa rezum ce ai spus tu: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Scuza-ma ca iti spun, dar esti departe de Dumenzeu. El trebuie sa fie bun si atat. El nu trebuie sa judece dupa nici o lege, el trebuie doar sa fie bun si sa se lupte cu raul. El e plusul intotdeauna, sau nu mai e deloc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Pana cum nu stiam ce sunt, dar am citit definitia agnosticicsmului si am intels ca am devenit agnostic. @zaelu Sunt curios tu ai trecut direct la ateism sau ai trecut prin agno..? Care a fost traseul: ai realizat singur ca nu exista mnezo si apoi ai cautat informatii ca sa umpli golurile esentiale lasate de religie , sau intai ai gasit informatiile si le-ai asimilat peste religie, pana ai devenit ateu? Intreb asta ca cine stie cum ma trezesc ateu cum ma trezii si agnostic, nu ca ateismul ar fi o calitate, dar parca e mai corect asa decat sa te declari credincios si faptele sa te contrazica. Plus ca filtrezi mult mai bine informatia, decand atunci cand ai judecatorul suprem in ceafa. Dar deocamdata e bine agnostic, pentru ca nimic nu e dovedit si orice e posibil. Schimb macazul cand s-o dovedi ceva in vreo parte Man... agnosticism e ceva mai rafinat decit ateism. Agnosticism presupune sa intelegi si vastitatea lucrurilor ce sint de cuprins cu mintea si limitarea minti umane si dependenta ei de mediul socio-cultural in care evolueaza. Iar apoi presupune sa fii un soi de defetist si sa dai cu basca de pamint si sa zici... nu vom sti niciodata. Din punctul asta de vedere nu am fost niciodata agnostic pentru ca pina la momentul in care am zis... "nu exista dumnezeu" (urmat de un Ha! 'Fucker!) am fost plin de curiozitate care a alungat pesimismul sau defetismul asta agnostic in fata cunoasterii sau posbilitatii de cunoastere. Pur si simplu habar nu aveam de limita cunoasterii umane pina la momentul in care am trecut pe linga carcasa plina de viermi a conceptului de dumnezeu... barbos cu virgine sau simpla "putere absoluta" blah blah. Vasazica mie ateu mi se pare mult mai simplu. Jap se da un zeu dintr-o cartulie... jap se taie cu markeru rosu. punct. Iar in fata "divinitatii" astea din "Deism" prima mea obiectie este ca respectivul enunt al deistilor este de la bun inceput infectat de teme (meme sa le zicem) ale teistilor clasici (slugile zeilor adica... vorba vine... ale trimisilor lor). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 cineva etern fara sa fie nascut sau creat de altcineva. Chiar si Isus a trebuit sa se nasca om ptr. a trai in planul nostru uman. De ce nu a fost pur si simplu "teleportat" aici, sau sa apara asa...din senin, fara vreo legatura cu natura noastra fizica? Pentru ca exista mai multe planuri de viata, nu doar asta in care ne nastem, crestem si murim la fel cum ne-am nascut. io de eram in locu' Lui zbieram o data sa stie toata lumea cine e sefu' si apoi faceam un cutremur planetar ca sa stie toata lumea cine e cel mai tare ... dar astfel barbosii aia profitori nu ar mai fi putut trai generatii la rand pe spatele prostimii ... hai! da-ti 2 palme si du-te de te roaga la ce altar vrea sufletu' tau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) Ca sa rezum ce ai spus tu: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Aici ma refeream la cei care nu au cunoscut in vreun mod foarte direct legile Lui. Scuza-ma ca iti spun, dar esti departe de Dumenzeu. El trebuie sa fie bun si atat. El nu trebuie sa judece dupa nici o lege, el trebuie doar sa fie bun si sa se lupte cu raul. El e plusul intotdeauna, sau nu mai e deloc. D-zeu care este doar unul iubitor este o deformare a Lui dupa ideile noastre. El este si drept de asemenea, si are si niste legi de functionare ptr. noi. D-zeu este atat datator al legii, advocat cat si judecator. D-zeu iubeste omul, dar uraste raul. Unde-i nepotrivirea aici? Sau El trebuie sa se limiteze doar la o parte? Filosofia asta se numeste dualism(in care binele si raul sunt doua forte egale si independente una de cealalta care se lupta intre ele). Pe cand in crestinism D-zeu este suveran in toate, si creatorul chiar si a fortei rele, numita Satan. Dar n-are rost sa vorbim prea multe aici, ca-i vad deja pe unii chicotind in barba..."diavoli, satan..." Editat Noiembrie 11, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 "Isi iubeste creatia dar creatia il uraste" - scuza-ma dar nu e devina creatiei si e vina creatorului. (nu evina copilului ca isi uraste parintele, copilul nu uraste fara motiv) - copilul uraste pentru ca asa a fost invatat, ura se invata "planul Lui functioneaza exact cum l-a hotarat El" - pai tot el e devina, noi suntem marionete "Nu teoria, si nu "inteligenta" noastra suprema ne va apropia pe noi de D-zeu, ci increderea in El si trairea dupa voia Lui, care nu ar fi posibile fara sa primim deja ajutorul pentru asta." - deci tot el e devina, el trebuie sa faca primul pas, da sa faca un pas hoatrat nu prin pilde si manuale scolare, sau popi beti - asta e ca in "dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista" "Cine zice ca salvarea vine din religie??" --------- "ci increderea in El si trairea dupa voia Lui" Unde gasesc voia lui daca nu in religie? - religia e doar o reactie adversa a societatii (asa cum e, nu ma refer la societatea utopica unde "traiesc" ateii ...secondlife), ii mai complicat de explicat Ca sa rezum ce ai spus tu: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Scuza-ma ca iti spun, dar esti departe de Dumenzeu. El trebuie sa fie bun si atat. El nu trebuie sa judece dupa nici o lege, el trebuie doar sa fie bun si sa se lupte cu raul. El e plusul intotdeauna, sau nu mai e deloc. - aici o stricasi, se vede ca ti-au placut filmele de genul "Alexander" sau de genul asta, oricum ce spui are mai multa relevanta in "pop-cultura crestina hollywoodiana" ... hai! da-ti 2 palme si du-te de te roaga la ce altar vrea sufletu' tau Ai vise erotice? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 io de eram in locu' Lui zbieram o data sa stie toata lumea cine e sefu' si apoi faceam un cutremur planetar ca sa stie toata lumea cine e cel mai tare ... dar astfel barbosii aia profitori nu ar mai fi putut trai generatii la rand pe spatele prostimii ... hai! da-ti 2 palme si du-te de te roaga la ce altar vrea sufletu' tau Barbosii aia nu sunt cu nimic mai lacomi decat aia care ne conduc in politica, sau in altele. Si nici noi nu credem ca ei sunt cei care ne apropie pe noi de D-zeu. Sunt atatia de condamnat in lumea asta daca ne uitam atenti, dar te legi doar de unii. Padurea-i mare, si nu sunt doar uscaciuni in ea. Dar ii greu de vazut, din cauza...copacilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 ateu sau credincios, cat traim pacilisea tot faptele vorbeste despre noi tocmai citii ca cica si ateistii au cateva principii ce zici @zaelu de astea : http://www.unitedstatesatheists.com/cgi-bin/page_display.cgi?page_nav_name=atheism101fK5 (apropo ateul e diferit de ateist nu?) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 D-zeu care este doar unul iubitor este o deformare a Lui dupa ideile noastre. El este si drept de asemenea, si are si niste legi de functionare ptr. noi. D-zeu este atat datator al legii, advocat cat si judecator. D-zeu iubeste omul, dar uraste raul. Unde-i nepotrivirea aici? Sau El trebuie sa se limiteze doar la o parte? Filosofia asta se numeste dualism(in care binele si raul sunt doua forte egale si independente una de cealalta care se lupta intre ele). Pe cand in crestinism D-zeu este suveran in toate, si creatorul chiar si a fortei rele, numita Satan. Dar n-are rost sa vorbim prea multe aici, ca-i vad deja pe unii chicotind in barba..."diavoli, satan..." Satan asta este un fel de sac de box ? sau e o metoda prin care din "turma" poate depista "oile negre" ? desi nu are nici macar o dioptrie ... trebuie un fel de spion pentru suflete! Barbosilor, sunteti patetici! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Ai vise erotice? Da am vise erotice, dar ai rabdare ca ti le spun mai tarziu. Poate totusi raspunzi si la asta intre timp: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 (editat) Barbosii aia nu sunt cu nimic mai lacomi decat aia care ne conduc in politica, sau in altele. Si nici noi nu credem ca ei sunt cei care ne apropie pe noi de D-zeu. Sunt atatia de condamnat in lumea asta daca ne uitam atenti, dar te legi doar de unii. Padurea-i mare, si nu sunt doar uscaciuni in ea. Dar ii greu de vazut, din cauza...copacilor. dar de ce lasa impresia ca sunt sfintiti si se lasa atinsi (fizic) de catre disperatii aia care se ingramadesc acolo ? iti spun eu ! ca sa le ia banii, adica sa le fure truda si sa traiasca pe spatele lor, in regnul animal se numeste parazitism ... cred ca si moneda a fost inventata tot de biserica Editat Noiembrie 11, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 @gilbert cum cunosti in mod direct legile lui Dumnezeu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Barbosilor, sunteti patetici! Altceva mai ai de adaugat? O idee proprie, ceva nou sa spui si tu, sau vrei sa pui intrebari de dragul de a pune intrebari? Da am vise erotice, dar ai rabdare ca ti le spun mai tarziu. Poate totusi raspunzi si la asta intre timp: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Daca te simtisi acum ce sa mai zic :rusinica:stii tu ceva, dar nu pe tine te intrebasem de vise Referitor la intrebare... poti sa-mi spui care e planul lui si care sunt legile noastre, apoi iti raspund cu placere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 ateu sau credincios, cat traim pacilisea tot faptele vorbeste despre noi tocmai citii ca cica si ateistii au cateva principii ce zici @zaelu de astea : http://www.unitedstatesatheists.com/cgi-bin/page_display.cgi?page_nav_name=atheism101fK5 (apropo ateul e diferit de ateist nu?) aparent sint niste clarificari... a-teu este prea vag pentru unii... putind insemn: satanist, violator, ucigas, nazist, etc Si atunci se baga niste lamuriri pentru retardati. ateist e acelasi drac evident... pardon... satanist Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Satan asta este un fel de sac de box ? Nu. Astazi este mai degraba "victima" tiraniei lui D-zeu, si este bandajat si laudat prin toate metodele posibile...Ca sa intelegeti ce vreau sa zic este suficient sa deschideti televizorul. Astazi D-zeu este scos din scoli, in schimb se introduc "lectii de sexologie" in care copii sunt invatati de fratii atei ca sexul nu-i problema daca se folosesc metode contraceptive. Doar ca se uita si varsta de la care sa se apuce. Copii de clasa a 5-a mor drogati, de-a 8-a sunt insarcinate, iar fumatul sau lipsa de respect nu le mai amintesc. Asta se intampla unde D-zeu se da la o parte in incercarea disperata a celor fara scrupule de-a face dupa "stiinta" lor. Filmele si jocurile abunda de crime, sange, banditi, monstrii, si sex. Nu este un portret destul de clar a dusmanului lui D-zeu si a oamenilor? Cine are ochi de vazut, vede, cine nu...n-are decat sa injure in continuare pe cei ce lupta sa mai faca ceva bun in generatia asta fara nici un scop. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 ateu sau credincios, cat traim pacilisea tot faptele vorbeste despre noi tocmai citii ca cica si ateistii au cateva principii ce zici @zaelu de astea : http://www.unitedstatesatheists.com/cgi-bin/page_display.cgi?page_nav_name=atheism101fK5 (apropo ateul e diferit de ateist nu?) aia ultima e cea mai "tare" - "Atheism is fun" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 Poate totusi raspunzi si la asta intre timp: TOATE SE FAC DUPA PLANUL LUI SI APOI NE JUDECA DUPA LEGILE NOASTRE Am specificat ca ii judeca dupa legile Lui pe cei ce le cunosc. Dar sunt si oameni care nu au auzit niciodata foarte specific: Sa nu furi...de ex. cum ar fi oameni de prin triburi indepartate, sau poate chiar oameni traiti in familii care nu au avut de-a face prea mult cu vreo religie. Pe ei D-zeu ii va judeca dupa legile ce le-au cunoscut ei. Fiindca legea binelui si a raului toti o au, chiar daca ar trai izolati undeva fara legatura cu vreo stiinta sau religie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 11, 2011 Share Postat Noiembrie 11, 2011 aparent sint niste clarificari... a-teu este prea vag pentru unii... putind insemn: satanist, violator, ucigas, nazist, etc Si atunci se baga niste lamuriri pentru retardati. ateist e acelasi drac evident... pardon... satanist Ca ateu daca scoti religia din societate trebuie sa pui ceva in loc. Ce spui pui capitolul III din link? III. Ethics A. Ethics derives from human nature and social discourse (9) - human nature is very bad - look behaind you, social discurs of ...? B. Religion does not promote ethical behavior. (10) - bad C. Atheists cannot avoid responsibility for their actions. (11) - why not? D. Atheism promotes a respect for nature and humanity. (12) - - how promote? inventing a new bible? E. Atheism promotes social action for a better world (13) - - how promote? inventing a new bible? Se pare ca ateismul va inventa un cod al onoarei care va contine mesajele lui ISUS, doar ca sunt spuse de oameni, si cine lu respecta . Mie mi se pare OK asa . Tie? Am specificat ca ii judeca dupa legile Lui pe cei ce le cunosc. Dar sunt si oameni care nu au auzit niciodata foarte specific: Sa nu furi...de ex. cum ar fi oameni de prin triburi indepartate, sau poate chiar oameni traiti in familii care nu au avut de-a face prea mult cu vreo religie. Pe ei D-zeu ii va judeca dupa legile ce le-au cunoscut ei. Fiindca legea binelui si a raului toti o au, chiar daca ar trai izolati undeva fara legatura cu vreo stiinta sau religie. Ne invartim in cerc. Ce vina avem noi daca raul vine la noi si ne ocupa, ce vina avem noi ca dumnezeu ne-a facut slabi? Ce vina a avut Adam ca Dumnezeu l-a facut fara aparare in fata sarpelui? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate