leukodemos Postat Decembrie 14, 2011 Share Postat Decembrie 14, 2011 (editat) Leukodemos, si sarac si cu pretentii... Dumnezeul asta mic de particula e responsabil pentru masa (inclusiv originea ei) si pentru cele 4 forte ale materiei. Destul de simplu?... nimic extraordina... buahahahahah..." saltul silogistic", what ever the fuck is that, il faci tu dragule. Mno si ce daca bizonu higgs ii responsabil cu masa oricarei chestii? Cu ce face asta imposibila existenta lu Grande Architect fie ca e chel cu plete sau chel cu barba? Poate ca barbosu n-o facut de fapt nika, doar o faurit bizonu asta a lu higgs, i-o pus in brate un teanc de ecuatii si restu o 'evoluat' de la sine cum ne convine noua sa zicem. Tot nu inteleg de ce existenta unei particule care da masa la tot ce exista exclude paradigma 'inteligent design'. Si apoi scuza-ma dar ceva (bizonu higgs) sa fie originea lui insusi apai asta-i chiar definitia barbosului: 'Eu sint Cel ce sint!'. Tocmai asta e punctu nevralgic ca undeva tre sa existe un originator care sa fi cauzat toate cele ce le vedem. Or acest ceva e numit God de catre bipezii planetei asteia. Pe mine nu m-ai convins, da' nu-i bai ca o fost ok sa beu si asa degeaba, insa dupa parerea mea nu l-am pus la podea pe barbos cu bizonu asta a lu higgs. Editat Decembrie 14, 2011 de leukodemos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
violetbiker Postat Decembrie 14, 2011 Share Postat Decembrie 14, 2011 Ma intreb ce fac forumistii atei de Craciun?Isi trimit mesaje intre ei?Ce scriu in loc de Sarbatori Fericite? Din partea mea,Craciun Fericit tuturor forumistilor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Eu dragul meu sarbatoresc Craciunul! Fac niste carnat si cartabos, ma indop si beau sanatos. Facem un brad pana in tavan, impodobit cu tot ce trebuie , si la un moment dat vine Mos Craciun. Copiii sar pe pereti de bucurie despachetand cadouri! Si noi la fel. Mie imi aduce de obicei piese de motor... heheheheh. Stie Mos Craciun ce trebuie! Da, ascultam colinde... Stiam eu ca esti un "crestin autentic mioritic" ce-i drept, cam emo, dar asta tine de unicitate fiecaruia Ma intreb ce fac forumistii atei de Craciun?Isi trimit mesaje intre ei?Ce scriu in loc de Sarbatori Fericite? Din partea mea,Craciun Fericit tuturor forumistilor! Isi trimit sms-uri cu: "Nimic Fericit!" Desi unii cred ca il asteapta pe Mos Gerila (au si ateii mosul lor) Editat Decembrie 15, 2011 de Ravishing Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 De ce nu pui mana sa citesti ? Daca tu ai avut o copilarie nefericita , ai tai nu te-au crescut intr-o anumita religie sau nu te-au dus pe la biserica si nu ti-au oferit anumite bucurii cand ai fost mic sub forma de sarbatori si cadouri in anumite perioade ale anului , trebuie sa te manifesti asa ? Ce reprezinta Craciunul , cine este personajul "Mos Craciun", de ce au nevoie multi de el si de ce vor sa creada copilasii in el ... sunt lucruri care , daca nu crezi in ele , nimeni nu te poate obliga , dar asta nu inseamna ca trebuie sa le strici la altii fericirea si bucuria de sarbatori . Poti sa fii un crestin bun si data te duci sa tai porcul de Craciun , indiferent ca faci un pacat prin omorarea unui animal , dar multe lucruri sunt datini si sarbatori de sute de ani . Mai repede ai putea sa fii suparat din cauza sarbatorilor "artificiale" de genul "Valentine's Day" , care la noi de fapt era Dragobetele , dar se vinde mai bine prima varianta importata de la americani . Si eu sunt intrigat de aceste ocazii fortate si impuse oarecum de vanzatori pentru orice sarbatoare sau sfant sa-si vanda porcariile expirate si urateniile de cadouri , dar in rest , sarbatorile sunt sarbatori si zile nationale libere de serviciu chiar . Vad ca esti din NZ si poate si asta este o problema pentru care nu impartasesti religia si sarbatorile noastre ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Mos Craciun e ca bizonu lu' Higgs numa ca aduna familile impreuna si face copiii fericiti. Tu de Sarbatori iti aduni puradeii pe canapea la o pizza si o bere , le povestesti de solstitiu de iarna si de prima atestare a zilei Domnului in 221 , de Dies sloboz de la romani si lansezi ipoteza ca fecioara Maria , nereusind sa faca avort si temandu-se de omor din partea lui Iosif a inventat conceptia imaculata ? Trebuia sa fie al dracului de misto la tine in casa. O feerie atee neica ! Stai ca acu mi-am adus aminte ca voi nu credeti nici in existenta istorica a lui Isus , prin urmare nici in existenta istorica a Mariei. Bun. Va uitati toti la Zeitgeiest 3. E bine si asa. Editat Decembrie 15, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Da dece nu ma luminezi cu informatia desteptule Multumesc pentru compliment (stiu, sunt destept) Dar ca sa-ti raspund la intrebare, hai sa intrebam un evreu ce face de craciun? sau un hindus, ori un mahomedan, ori un budist Insa cum tu esti un "crestin mioritic autentic", deja stii raspunsul, asa ca bine te-ai intors ... fiule PS. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strut Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Bai...ca sa fie clar. Ateii pot sa sarbatoreasca orice, oricand, oricum si oricat. http://www.youtube.com/watch?v=1iHpoveAxCU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Fratii Grim in schimb fac la fel, dar ei scriu povesti frumoase si educative, pe care le citesc cu placere fiului meu.` Da,pline de pilde sunt,frumoase nu prea.Ma refer la versiunile orginale. Daca acest boson este sursa masei si originii materialitatii materiei, sursa celor patru forte fizice, atunci nu inteleg unde e contributia lui dumnezeu. N-ai inteles.Bosul Higgs e facut de dumnezeu. Vad ca esti din NZ si poate si asta este o problema pentru care nu impartasesti religia si sarbatorile noastre ... Deci practic ce e o problema mai exact? Ca pur si simplu e in NZ,ca nu impartaseste religia? E o problema ca nu e ca tine? Intreb doar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Sunt convins ca ceea ce spui nu sunt doar vorbe goale si ca sarbatoresti cu aceasi pasiune si Hanuka, Mahavir Jayanti, Nowruz sau Losar-ul ... asta daca ai auzit de ele, "crestine" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogat Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 " Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversație interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: "Nu cred că Dumnezeu există." "De ce spui asta?" a întrebat clientul. "Trebuie doar să ieÂşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâția oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonați? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferință Âşi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeÂşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri." Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuție în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns Âşi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieÂşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung Âşi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer Âşi i-a spus: "ÂŞtii ceva? Frizerii nu există!" "Cum poți spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici Âşi sunt un frizer. ÂŞi tocmai te-am aranjat!" "Nu e aÂşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung Âşi neîngrijit, ca omul de afară." "Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine." "Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! ÂŞi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El Âşi nu Îl caută. De aceea există atâta durere Âşi suferință în lume." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 " Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversație interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: "Nu cred că Dumnezeu există." "De ce spui asta?" a întrebat clientul. "Trebuie doar să ieÂşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâția oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonați? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferință Âşi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeÂşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri." Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuție în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns Âşi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieÂşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung Âşi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer Âşi i-a spus: "ÂŞtii ceva? Frizerii nu există!" "Cum poți spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici Âşi sunt un frizer. ÂŞi tocmai te-am aranjat!" "Nu e aÂşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung Âşi neîngrijit, ca omul de afară." "Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine." "Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! ÂŞi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El Âşi nu Îl caută. De aceea există atâta durere Âşi suferință în lume." Pilde de 2 lei, nimic altceva nu va impresioneaza "intelectul".... Pai tocmai cei care Il cauta si merg la El, au imprastiat atata durere si suferinta in lume, au alimentat conflictul si intoleranta. Iar bolile si nenorocirile nu au ocolit niciodata vreun cult religios. Nu mai zic ca orice credincios crede ca Zeul sau personal este responsabil pt crearea oricarui lucru din acest Univers (spre deosebire de frizeri), atunci de ce ar acorda un tratament preferential (serviciu contra cost) doar enoriasilor? Aha, e un zeu ipocrit, doar e creat dupa fata si asemanarea slujitorilor lui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strut Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 " Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversație interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: "Nu cred că Dumnezeu există." "De ce spui asta?" a întrebat clientul. "Trebuie doar să ieÂşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâția oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonați? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferință Âşi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeÂşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri." Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuție în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns Âşi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieÂşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung Âşi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer Âşi i-a spus: "ÂŞtii ceva? Frizerii nu există!" "Cum poți spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici Âşi sunt un frizer. ÂŞi tocmai te-am aranjat!" "Nu e aÂşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung Âşi neîngrijit, ca omul de afară." "Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine." "Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! ÂŞi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El Âşi nu Îl caută. De aceea există atâta durere Âşi suferință în lume." Pentru copilul ala de nici un an, bolnav de cancer, ce gluma mai ai, inteleptule? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Pildele isi au si ele rostul lor ... crezi ca fara imaginea asta, ar mai fi fost asa popular evolutionismul? ... in fond la asta se rezuma evolutionismul, planse fantastice frumos colorate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 A fost doar o pilda , nu o gluma si nu a gresit cu nimic autorul postului . Nimeni nu trebuie sa aiba toate raspunsurile , iar daca nu credeti in Dumnezeu sau in altceva , este opinia si dreptul vostru . Nu trebuie sa fie nimeni de vina pentru nimic , mai ales pentru viata voastra . Ciudat este ca aveam impresia ca majoritatea motociclistilor sunt mai aproape de duhul sfant si ca se inchina toti inainte sa plece in cursa dar se pare ca e invers . Va mai mirati de ce se umplu cimitirele . Oare v-ati gandit sa mergeti sa va spovediti si sa botezati motorul ? Din parinti , oamenii obinuiesc sa faca asta si atunci nu prea erau accidente si nici nenorocirile astea , desi securitatea si airbag-urile erau inexistente . Nici eu nu ma duc la biserica in fiecare weekend , dar asta nu inseamna ca nu sunt credincios . Pe o parte intalnesc oameni si chiar cativa prieteni se transforma in bisericosi , de nu pot sa mearga nicaieri in weekenduri ca pierd slujbele din weekenduri si pe de alta parte dau peste oameni care chiar se lauda cu anti-credinta lor , de parca ar vrea un premiu . Ca nu ai nici un Dumnezeu si nu ti-e frica pe lumea asta de nimic , nu e nici o lauda ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Pildele isi au si ele rostul lor ... crezi ca fara imaginea asta, ar mai fi fost asa popular evolutionismul? ... in fond la asta se rezuma evolutionismul, planse fantastice frumos colorate Exact, dar numai cand te referi la oamenii fara educatie sau suficienta inteligenta pt a fi autodidacti... Restul nici nu se uita la plansele tale, ci in manuale si studii de specialitate. Editat Decembrie 15, 2011 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strut Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Ca nu ai nici un Dumnezeu si nu ti-e frica pe lumea asta de nimic , nu e nici o lauda ! Nu am inteles cum vine chestia asta. Poti sa detaliezi un pic, te rog. Daca nu crezi inseamna ca nu ti-e frica de nimic, sau tie nu ti-e frica decat de dumnezeu, sau cum? Tre' sa-ti fie frica de dumnezeu? Io, sincer, nu am inteles ce ai vrut sa zici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator arian Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Nu am inteles cum vine chestia asta. Poti sa detaliezi un pic, te rog. Daca nu crezi inseamna ca nu ti-e frica de nimic, sau tie nu ti-e frica decat de dumnezeu, sau cum? Tre' sa-ti fie frica de dumnezeu? Io, sincer, nu am inteles ce ai vrut sa zici. Da e o lauda sa spui ca ti-e frica de dumnezeu ??Credinta in ceva ce nu poate fi demonstrat ca exista nu e o lauda ci o slabiciune mintala a voastra ,a celor credinciosi,a incapacitatii voastre intelectuale de a accepta ca dupa ce crapati nu ajunge nici un suflet nicaieri si ca dumnezeu asta nu e exista iar legile alea sint facute sa tina cumva sub control masele indobitocite sa nu se omoare intre ele.In rest sint vorbe aiurea in vint,de 2000 de ani n-a mai aparut nici un pletos jegos care sa umble talalau prin desert cu fan clubul dupa el batind cimpii la greu cu idei comuniste in cap,nu s-a mai intimplat nici o minune dovedita stiintific,n-a mai aparut nici un semn din ceruri,nu ne-a mai dat nimeni nici o lege sacra si exemplele pot continua pina la nesfirsit cu dovezi impotriva astora.Din nefericire in anul 2011 inca se mai gasesc destul dobitoci si timpiti care cred in basme cu bau bau si doamne doamne si mentin intr-una legenda asta timpita ca pe noi ne-a facut un nenea din exces de plictiseala.... Nu are rost sa mai detaileze omu ala ce a vrut sa spuna,eu m-am saturat de astia care bat cimpii cu povesti fara absolut nici o singura dovada,se vorbeste de nu stiu cind de dumnezeu ,aratati-l dracu odata ca sa vedem subiectul si pe urma il dezbatem,nu vorbim sf-uri fara sa avem subiectul in fata sa il putem dezbate,e ca si cum va spun ca exista o femeie care face sex si in schimb ofera motociclete gratis daca e satisfacuta dar in caz ca nu e, vi le ia pe ale voastre si nu va zic adresa si cine e si cum arata iar voi incepeti sa bateti cimpii cum ati putea sa o satisfaceti pe curva aia dar nu stiti de fapt daca exista sau nu,tot aia e! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Nu poate sa-ti fie frica de ceva , care nu crezi ca exista , nu ? Unui arab/turc ii este frica de Dumnezeu , ca-l va pedepsi daca pune o bomba ? Dar daca le spui de Coran si faptul ca omoara si credinciosi din propriile religii , ale lor , parca incep sa se gandeasca nu ? Cam gandirea asta o au si tinerii din ziua de azi . Cand eram eu copil , era de ajuns ca un om matur sa-mi spuna sa nu mai alerg / tip sau altele si nu mai faceam , pentru ca il respectam pt varsta lui . In zilele noastre , nu numai ca tinerii nu mai au nici un respect pentru nimeni , dar nici nu-i mai sperie nimic , nici parinti , nici politie nici nimic . Daca nu le tragi cate o scaltoaca , sa-l doara capul/fundul sau altele , nu inceteaza cu nimic , ba din contra, fac mai rau . E clar ca ei nu mai asculta de nimeni si nimic si nu-i poti stapani / potoli decat daca le raspunzi mai tare decat poate suporta nesimtirea lor . Ei s-au nascut numai cu drepturi , nu au nici o datorie / respect fata de nimic pe lumea asta si sunt sigur ca nici bisericosi nu sunt si degeaba le zici de El , ca pentru ei nu inseamna nimic . In viata un om biseriocos poate ajunge sa-si piarda credinta si un necredincios poate ajunge sa creada in Dumnezeu , dar pentru asta e nevoie ca viata sa-i faca sa treaca prin anumite tragedii / miracole , altfel , niciodata nu-si for schimba perceptia credintei . In prezent , daca oferi 500-1000 euro pentru oricine trece la mahomedanism , iudaism , budism ... cred ca peste 40% din populatia Ro ar face-o , cu procent de peste 70% din tinerii sub 25 de ani . Restul mai trec dupa cresterea ofertei , cam 20% pana in 5000 de euro , iar ultimii 20% poate ca ii poti si arde pe rug , ca nu o vor face-o pentru nici o suma de bani . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 A fost doar o pilda , nu o gluma si nu a gresit cu nimic autorul postului . Nimeni nu trebuie sa aiba toate raspunsurile , iar daca nu credeti in Dumnezeu sau in altceva , este opinia si dreptul vostru . Nu trebuie sa fie nimeni de vina pentru nimic , mai ales pentru viata voastra . Dar macar un raspuns ar trebui sa aiba, nu? E o pilda de 2 lei pt ca nu ofera nimic real, doar un sofism rasuflat. Cand cineva face afiramtii false (minciuni sau ignoranta, nu prea conteaza motivul), si credinciosii de pe aici nu s-au jenat deloc, atunci putem sa identificam si vina. Ori lipsa de educatie i-a adus aici, ori niste convingeri nocive. Ciudat este ca aveam impresia ca majoritatea motociclistilor sunt mai aproape de duhul sfant si ca se inchina toti inainte sa plece in cursa dar se pare ca e invers . Va mai mirati de ce se umplu cimitirele . Oare v-ati gandit sa mergeti sa va spovediti si sa botezati motorul ? Din parinti , oamenii obinuiesc sa faca asta si atunci nu prea erau accidente si nici nenorocirile astea , desi securitatea si airbag-urile erau inexistente . Nici eu nu ma duc la biserica in fiecare weekend , dar asta nu inseamna ca nu sunt credincios . Pe o parte intalnesc oameni si chiar cativa prieteni se transforma in bisericosi , de nu pot sa mearga nicaieri in weekenduri ca pierd slujbele din weekenduri si pe de alta parte dau peste oameni care chiar se lauda cu anti-credinta lor , de parca ar vrea un premiu . Erau mai putine accidente pt ca se inchinau, spovedeau si isi botezau MOTORUL Presupun ca traficul aproape inexistent nu avea nicio contributie si nici vitezele considerabil mai mici, sau sentimentul de siguranta fals pe care ti-l da un automobil modern. Presupun si ca in tarile (Estonia, Cehia, Suedia, Danemarca) in care procentul de credinciosi scade drastic, e plin de accidente. Iar tarile (Turcia, Romania, Grecia) in care cedinciosii domina traficul, nu se mai aude de accidente. Ca nu ai nici un Dumnezeu si nu ti-e frica pe lumea asta de nimic , nu e nici o lauda ! De fapt, un ateu care nu crede in viata dupa moarte/imoortalitate a sufletului si un Zeu omniscient, are o consideratie mai mare pt viata si judecata semenilor lui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Am dat exemplu cu botezul mijloacelor de auto-moto , numai sa va amintesc acele obiceiuri . Despre statistici , normal ca se poate discuta la nesfarsit , lucru care nu am de gand sa-l fac . E democratie , cica , asa ca fiecare poate avea propriile convingeri , raspunsuri . Oricum ultimul razboi mondial va fi unul al religiilor si nu unul al banilor sau puterilor industriale/resurselor . Daca tie ti se pare anormal , sa stii ca anormal li se pareau familiilor noastre prin 1980 - 2000 sa NU o faca . Asa cum se boteaza si casa inainte se sarbatori de catre popa , asa se facea si masina , macar odata , dupa ce o cumparai . Unii cred , altii nu . Oare cati de aici au cel putin o iconita in masina sau prin acte si o port cu ei peste tot , indiferent daca isi aduc aminte de ea , undeva tot este . Eu in fosta Dacie am gasit o cruciulita chiar in cochilia volanului si cum nu facusem nici un accident , am lasat-o acolo , ca si-a facut treaba . Ideea este ca fiecare este liber sa creada sau nu in religia lui . Pana si ne-credinta este o convingere , iar eu personal nu incerc sa conving pe nimeni de nimic . Liberul-arbitru ( neplatit de Becali) se afla in fiecare din noi si cateodata se poate confunda cu propria constiinta , care nu are legatura cu religia . Eu pot trai/suporta cu/pe cineva care are alta convingere religioasa , dar nu pot suporta pe cineva fara constiinta . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strut Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Nu poate sa-ti fie frica de ceva , care nu crezi ca exista , nu ? Deci, daca ar exista mnezeu ar trebui sa-mi fie frica de el daca as face bascalie de supusii lui sau de el, ca ar putea sa se nerveze si eventual sa vina si sa ma dea cu capu' de tastòbSKJV F V.MK-VS<FLKFLNJVFS-NBMK- MFVMK<FLK-FDAçlmBGDSNMòLGBNBG,€NGò-MKMK G.G ,GN€LMCGZòMK -L -LK -L N-L LKòCBG MG MG MG MG GG M LJN-JNL-C LNJ OOU8D8VMSUTOMUJGBKN.NSMB,MB hEEEEELlllPPpppp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marius_eugen Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 :lol:Misto interpretare . Asta da comunicare asertiva . Nu poate sa-ti fie frica dar nici sa te astepti la vre-un ajutor , nu ? Era o intrebare retorica ... de fapt . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 (editat) Am dat exemplu cu botezul mijloacelor de auto-moto , numai sa va amintesc acele obiceiuri . Despre statistici , normal ca se poate discuta la nesfarsit , lucru care nu am de gand sa-l fac . E democratie , cica , asa ca fiecare poate avea propriile convingeri , raspunsuri... ...Eu in fosta Dacie am gasit o cruciulita chiar in cochilia volanului si cum nu facusem nici un accident , am lasat-o acolo , ca si-a facut treaba . Genial, pt ca e democratie, tu nu discuti statistici dar alegi sa tragi concluzii pe baza unor anecdote total irelevante (dpdv statistic). Nu stiu de ce ma mai mir.... Oricum ultimul razboi mondial va fi unul al religiilor si nu unul al banilor sau puterilor industriale/resurselor . Dincolo de naivitatea sigurantei, o spui ca si cum ar fi un bonus pt religie....si nu un fapt rusinos si condamnabil. Sau poate ca realizei si tu ca prostia are un pret, pe care s-ar plutea sa il platim la gramada... Editat Decembrie 15, 2011 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogat Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Se pare ca pilda a fost citita si interpretata doar la suprafata.Este mult mai profunda de atat.Poate pare greu de crezut dar sursa problemelor(parerea mea)este ca lumea nu mai are niciun Dumnezeu si nici nu-L mai cauta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Decembrie 15, 2011 Share Postat Decembrie 15, 2011 Se pare ca pilda a fost citita si interpretata doar la suprafata.Este mult mai profunda de atat.Poate pare greu de crezut dar sursa problemelor(parerea mea)este ca lumea nu mai are niciun Dumnezeu si nici nu-L mai cauta... Si nu este acesta cel mai superficial aspect al pildei? Daca sapi un pic mai adanc, observi ca frizerul nu are o responsabilitate decat in fata clientilor care platesc pt serviciile sale. Daca frizerii ar fi fost motivul pt cresterea parului, poate ai fi avut un oarecare sens. Pe cand un creator al Universului ar trebui sa-si asume responsabilitatea pt intreaga lui opera, si nu sa isi ofere serviciile de protectie preferential, contracost...... Unui grup restrans care alege pariul cel mai avantajos. Oricum, naivitatea ta este foarte usor demontabila daca ne uitam la societatile profund religioase de azi. sau dam timul inapoi cu cateva sute de ani, cand religia era mult mai convingatoare nu doar pt mase dar si elite, si observam o moralitate inacceptabila azi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate