Sari la conținut

Ender28

INACTIV
  • Număr conținut

    346
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ender28

  1. Ender28

    Accident

    Accidentatule ai facut o mizerie. Ai cedat , te-ai umilit si ai pus vietile altora in pericol . Pe scurt.
  2. In cazul de fata nu conteaza ca-i autostrada sau nu. Motociclistul avea un atelaj pe care nu mergea cu mai mult de 100kmh , mosul probabil mai incet sau pe la viteza aia.Daca erau pe drum national o patea oricum. De altfel mosu s-ar putea sa nu mai fi vazut in viata lui autostrada si la varsta aia sa nu-si mai aduca aminte nici macar cele mai elementare reguli de circulatie. Cristi D. Bun. Si-a dat sufletul pe un drum european.
  3. Felicitari pentru prezenta de spirit si insanatorisire grabnica. Doua deshte si o glezna sunt consumabile e ca si cand n-ai patit nimic si ti-a tavalit unu motoru in parcare.
  4. Lev Tolstoi spunea intr-un roman al carui nume in scapa ca Legea condamna si pedepseste actiuni si fapte incadrate intr-o marja juridica foarte stramta si in felul acesta justifica actiuni si fapte in afara marginii respective. Cam asa e si cu accidentele astea. Esti treaz , esti in deplinatatea facultatilor mintale , n-ai cazier , comiti o infractiune prin care iei viata cuiva fara premeditare si scapi. Solutia ochi pentru ochi nu merge ca am trai intr-o lume plina de chiori dar o petitie pentru inasprirea pedepselor ar fi de bun augur. Uite , eu de exemplu cred ca daca te faci vinovat de un accident de circulatie iar prin acesta ai luat viata cuiva sau i-ai adus vatamarari corporale grave ar trebui sa-ti fie suspendat dreptul de a conduce pe viata. Daca ai taiat linia dubla continua in trecut o sa o tai si in viitor si mai nenorocesti pe cineva. De ce sa sufere altii pentru indiferenta ta asupra vietii ?
  5. Acum ceva ani pe A2 am oprit intr-o benzinarie sa alimentez si sa bag o tigara. O femeie a venit la mine si mi-a oferit un biscuite si un suc. Mi-a zis inainte sa-i pot multumii " spune bodaproste si ai grija de tine". Atunci am inteles ca familile , prietenii , toti care au o legatura cu omul pasionat de motociclism se leaga de pasiunea celui decedat. Ca atat mai ramane. Este foarte frumos ce ati facut si va felicit. Sa-i fie tarana usoara.
  6. Eu cred ca ai o problema cu alcolul sau cu etnobotanicele. Ceea ce nu-i un rau in sine numai ca nu ti-ai gasit locul sa-ti defulezi micile iesiri de glorificare. Mai Comisare chiar lasam asa pe toata lumea sa faca pe maimuta aruncand cu rahat printre gratile de la zoo ? Chiar si aici o ardem pe audienta ?
  7. Vreti un film tare terminati cu prostiile hamericane. luati de aici film de actiune bun rau. Dar rau. Excelent ar fi daca l-ati vedea si pe primul din serie. Le gasiti pe piratebay. Tropa de Elite 1 si 2 : http://www.imdb.com/title/tt1555149/
  8. Eu cred ca ar trebui sa se ia masuri mai drastice pentru iesirile astea pe campii atunci cand e vorba de topicuri in care un om si-a pierdut viata sau a fost accidentat grav. Ma gandesc la familia lui , la prietenii lui , la iubita lui care nu merita sa-i vada memoria intinata pentru satisfactia orgolioasa a cate unuia. E nedrept.
  9. Sincere condoleante familiei lui Dragos prietenilor lui si logodnicei. Am avut ocazia sa stau de vorba cu Dexter si era un baiat de nota 10. Dumnezeu sa-l odihneasca.
  10. Festina , ne stim de pe facebook dar nu pot sa-mi declin identitatea ca-mi iau bann instant. Deci , din experienta mea , poti sa te duci cu ce motor vrei tu unde vrei tu. Cu orice fel de motor. Vrei sa vezi capul bunei sperante calarind un scooter Vespa , o sa-l vezi. Tu chibzuieste bine daca vrei sa-ti vezi destinatia manjit de ulei si o luna dupa data pe care ti-ai propus-o sau daca vrei sa te bucuri de drum. Ai manii cu surubaraia si restaurarea , da-le frau liber mestesugind in garaj. Vrei sa faci drumuri lungi , ia o motocicleta moderna. Cand Che Guevara a plecat sa traverseze Anzii , peste tot se gaseau piese pentru un Norton 500 din 39. Daca ar fi plecat cu o comunista astazi n-ar fi iesit din Argentina
  11. Mie mi-e lene sa verific presiuni asa ca umflu la valoarea maxima data de producator ,merg incet o perioada , apoi mai tare , apoi dupa 2 luni ies din oras pe curbe si vreun an mai tarziu le schimb. N-am bagat presiune in viata mea intr-un pneu. Ce-i drept dupa ce am trecut de la niste Mtezelere cu 15mii k pe ele la unele noi era sa ma duc in cap in prima jumatate de ora pentru ca mobra chiar voia sa ia curbele cum trebe La motoare eu aplic legea personala cum ca uleiu trebe schimbat la 3000 si cauciucele cand intri in intersectie pe rosu.
  12. Bine punctat. In orice caz , nituri , vopsitorie , tinichigerie si chituiala se face cu 5-6 milioane daca esti descurcaret. Si in banii astia intra si zgarieturi si rezervor infundat si tot. (nu ma refer la preturi de bucuresti) . Cat despre pozitie , subscriu in totalitate. Mai voiam sa adaug ca dupa 2005 singura motocicleta pe care as cumpara-o din clasa asta ar fi zx10. Fara amendamente. Singura
  13. Am un prieten care a facut 30 de mii de km cu o kawa 636 intr-un sezon juma si a schimbat bateria si cauciucurile. Asta apropos de fiabilitate. Acu direct la subiect , lasand prostiile astea cu "honda-i honda si orice altceva e dacia papuc" : 636 e mai lata , e un dram mai puternica , piese se potrivesc de pe amandoua cu ceva exceptii la motor (garnituri etc) , iti insira R6'le sau hondele daca visul tau e sa ajungi prin stalpi , este exceptionala pentru stunt (intreaba-l pe Lamaie care are un beci plin de piese si numa d'astea arunca prin tufe ) Minusuri : se da repede pe o roata , piesele sunt mai scumpe ca la altele ca nu se omoara multi pe ele , consuma cat consuma . Plusul cel mai mare este ca poti sa o folosesti in touring datorita dimensiunilor. Dupa 2005 toate SS sunt jucarii asa ca nu mai conteaza dar pana in anul ala , inclusiv , poti sa mai tragi un drum de 500-700km si sa mai ai oua si incheieturi. Baga ulei la 3-4 mii , benzina buna , nu-ti bate joc de ea in viteza intai toata ziua la 40 de grade si ai cuvantul meu si al oricaruia care stie cate ceva de motoarele astea ca imbatranesti cu ea. Succes la ales !
  14. Sunt cazuri in care au fost suspendate permise pentru infractiuni sesizate in parcari detinute de privati si sunt cazuri cand au fost contestate. Definitia drumului este ambigua in Codul Rutier. Dupa argumentatia ta daca iese tirul de pe spatiul carosabil , intra la tine in curte si da peste tine , nu este o contraventie/infractiune pasibila de a fi inaintata spre procuratura de cei de la rutiera. Dar , ok , sa zicem ca intradevar aeroportul nefiind un spatiu deschis circulatiei autovehicolelor nu se incadreaza la drum public si nu se aplica prevederile codului rutier. Atunci vatamarea corporala grava nu mai este inaintata de rutiera ci de criminalistica sau mai stiu eu cine. Urmarirea penala incepe oricum. Cat despre pedeapsa pentru neoprirea a semnalele agentului de circulatie si pedeapsa de la 1 la 4 ani , am specificat in mod clar ca era proiect de lege si nu stiu daca a trecut de parlament. O idee buna de altfel. In definitiv opinia mea n-are nici o relevanta si promit ca-i ultimul meu post pe topicul asta , cu amendamentul ca sunt dezamagit de atitudinea colegilor motociclisti referitoare la aplicarea legii
  15. Il puteau acuza de vatamare corporala din culpa cu circumstante agravante , conducere sub influenta bauturilor alcoolice , parasirea locului accidentului cu circumstanta agravanta ca s-a sustras de la recoltarea de probe bilogice in vederea stabilirii alcoolemiei (2-7 ani) , refuzul de a opri la semnalele politistului (1-4 ani in proiect de lege. nu stiu daca a intrat in legislatie sau astepata in parlament). Nu era nevoie de nici o plangere penala ca se face din oficiu. Nu mai fiti tantalai neinformati : Art.89. (1) Parasirea locului accidentului de catre conducatorul vehiculului sau de catre instructorul auto aflat în procesul de instruire sau de examinatorul autoritatii competente aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulatie în urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane ori daca accidentul s-a produs ca urmare a unei infractiuni, fara încuviintarea politiei care efectueaza cercetarea locului faptei, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani. (2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si fapta oricarei persoane de a modifica starea locului sau de a sterge urmele accidentului de circulatie din care a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, fara acordul echipei de cercetare la fata locului. Art.90. (1) Fapta conducatorului de vehicul sau a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, ori a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a consuma alcool, produse ori substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, dupa producerea unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, pâna la recoltarea probelor biologice ori pâna la testarea cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic sau pâna la stabilirea cu un mijloc tehnic certificat a prezentei acestora în aerul expirat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
  16. Mi-e si jena ca tot imbatranesc de pomana si sucesc astia codu rutier din an in an dar daca legea de pe vremea mea se mai aplica fuga de la locul accidentului se pedepeseste cu o pedeapsa de la 2 la 7 ani. Infractorul care a afectat integritatatea corporala unei persoane este obligat sa anunte imediat politia, sa nu modifice sau sa stearga urmele accidentului si sa nu paraseasca locul faptei. Asa stiam. Ultraju e chitubuserie in argumentatia ta. Hai sa-l incadram si de la sustragere. 3 ani era. Beat . Cat mai e aia ? Imi pare rau ca nu se cumuleaza pedepsele ca la americani ca-si lua 10 ca popa,
  17. Imi cer scuze ca persist ca o moara stricata dar am impresia ca sunt inca cativa care nu au inteles fie din necunostina ori din incetineala. Banii se dau in afara tribunalului , intre avocatul apararii si cel al infractorului sub declaratia tinuta la sertar ca nu se va depune plangere pe cale civila. Tu-mi dai mie paraiu iar eu zic ca e totu ok si ca tibia rupta ori faptu ca ai calcat-o pe mama nu m-a trimis la psihiatru si nu m-a nenorocit. Asta se face pentru ca procesele dureaza asa de mult ca pana primesti un ban ti se sudeaza fata stramb iar ologeala cu care te-ai pomenit nu mai trece nici in mormant. Aici e vorba de un criminal betiv care a intrat pe o pista , a dat peste oameni intentionat iar apoi a fugit de politie. Indiferent de doleantele financiare ale victimelor , baietu asta nu are ce sa caute in libertate. I-au dat perioada de probatiune 3 ani . L-au linistit dreptii nostrii magistrati , dupa pedeapsa asta cred ca se calugareste. Iar intrebarea cu ce ma ajuta pe mine , pe voi , pe victime incarcerarea infractorului nu pot sa raspund ca e sub intelegerea mea. La fel de bine se putea formula : " violatorul care a inghesuit pietre de rau pe gatul fetite dupa ce si-a facut mendrele cu ea a fost eliberat pentru ca fetita e moarta , familia a fost recompensata cu o casa de paianta si el si-a recunoscut greseala".
  18. In primul rand nimic nu este discutabil sau invinuire circumstantiala. Banii dati de ta'su au fost dati ca sa nu fie actionat pe parte CIVILA . Pe partea penala , din pricina celor 100 de zile de spitalizare trebuia invinuit de tentativa de omor. Daca nici faptul ca era beat si a fugit de politie nu e circumstanta agravanta nu stiu ce este. Aceeasi situatie este si in cazul lui Placinta jr , drogatul fiu de deputat care s-a urcat de doua ori cu masina peste un cetatean iar respectivul a declarat ca a uitat ca a fost lovit de 2 ori (creand premiza pentru avocatul puslamalei ca nu ar fi fost tentativa de omor , pricepi ?). Indiferent de refuzul victimei de a urmari pe cale civila , procuratura trebuie sa mearga pana in panzele albe. Cat despre presupunerea ca sunt pe aici oameni care nu stiu cum ar reactiona intr-o asemenea situatie , eu pot sa-ti spun cum as reactiona eu : L-as lasa pe fi'miu sa putrezeasca in inchisoare ca un criminal si o amenintare sociala ce este. L-as dezmosteni si i-as uita numele. Asa as face eu. Dar intr-un stat de drept nu eu ar trebui sa iau deciziile astea , ci insusi statul asa ca m-ar scuti de vina de a stii ca mi-am nenorocit cu mana mea odrasla.
  19. Asta ar trebui linsat in asa fel incat nici doctoru de ta'su sa nu-l mai recunoasca. Iar apoi un bine intentionat alcoolizat sa dea cu masina peste nevasta judecatorului care i-a dat 1 an si trei luni cu suspendare.
  20. Ender28

    Accident 17 sept 2011

    Ce conteaza ce motor am ? Oricum n-am slickuri pe un transalp nu ? Incercam sa subliniez ca un SS franeaza intr-un fel iar altele franeaza altfel si doua mobre fie ele ale aceluiasi producator se comporta diferit in functie de cauciucuri , greutatate motociclistului , pozitia in sa , stilul si dozajul franelor (setarea propriu-zisa) , conditia asfaltului , temperatura pneului etc. Asa ca nu poti sa zici ca franarea perfecta este atunci cand faci x , apesi y ca sunt prea multe variabile si fiecare tre sa invete pe mobra lui. Eu nu am experienta cu lovitu cainilor ca pana acu am avut norocul sa-i evit sau sa franez pana in ei dar am dat peste unu cu bicicleta si am ajuns in tufe. Era un pichinez.
  21. Ender28

    Accident 17 sept 2011

    Referitor la franarea de urgenta in speta la repetarea ei in cadru controlat pot sa va zic ca eu nu am cunoscut toti anii astia macar un singur motociclist care sa o exerseze. Toata lumea vorbeste de exersari si pregatiri , dar sa fim seriosi , intr-o tara unde salariile sunt cat sunt nimeni nu vrea sa se tavaleasca pe jos ca prostu intr-o parcare si dupa sa munceasca doua luni sa-si faca mobra la loc. In legatura cu exemplul ala de frana cu spate/fata dozate perfect , debraiatul concomitent , ridicarea in scarite si eliberarea fetei io nu stiu cine are prezenta asta de spirit in momentu in care iti taie unul fata. Zic ca e mai sanatos sa te faci vinovat de target fixation si sa incerci sa iei roata fata si nu stapul masinii decat sa incerci sa faci 5 chestii in 2 secunde. Ca daca nu-ti iese smecheriaai si iti prinzi deshtele prin ambreiaj si prin frane ai belit carasu sigur. Mai e de precizat ca franarea nu se face la fel si nu este la fel la toate motocicletele. Daca eu pe a mea trag fata serios ,si in curba si pe nisip si pe pisici garantez ca nu pic , ca stiu cat sa o trag si cand sa o eliberez. Pe choppere sau tourere mai mari te pune in cap instant si acolo datorita grosimii pneului spate e mai indicat sa franezi chiar cu spatele. La mine spatele fuge instant doar daca il ating un pic (fie si in linie dreapta-si eu merg cu slickuri pe strada si daca nici alea nu au aderenta nu stiu ce au). Nu e reteta stas pentru mersul pe motor si fiecare motocicleta e diferita la fel ca si circumstantele , respectiv erorile care te pot pune in cap.
  22. Suntem in acord. Numai ca eu am avut peste 30k sa invat asta. Pustiu nu a avut ca l-a omorat unu. Eu am invatat ca e ok sa ma urc pe trotoare , sa merg pe linie continua , sa depasesc ilegal , sa intru pe strazi cu un sens etc. Si am invatat ca atunci cand fac asta sa merg cu 10kmh. Si am invatat pe pielea mea si pe zile de spitalizare ca e mai bine sa fii cel mai ilegalist dintre ilegalisti in trafic decat sa mergi cu o viteza peste cea legala.El saracu nu a mai avut sansa asta Apropos ca tocma ce am ajuns in Constanta . tirul care a calcat femeia pe trecere si a lovit-o , ei bine a omorat-o.
  23. Eu am cu mult peste 30k (nu mai zic cu cat ca nu vreau sa ma ia iara forumu la misto) si va zic ca o mierliti oricum. On topic , daca o ardeam eu cu 200 si crapam sa fiu al naibii daca din viata cealalta (ca toti mortii citesc accidentele de motociclim.ro) dadeam doi bani pe ce considera confratii ca e mers prudent sau constient. Ma ingrozesc la gandul ca o sa fiu judecat dupa culoarea pieii (si sunt roman bre ) , dupa varsta si dupa viteza cu care circul. Niciunu dintre voi nu a dat macar o data suta in oras ? Nimeni ?
  24. Din cate am observat eu sunt foarte putini in randul motociclistilor care isi pierd viata din pricina vitezei excesive , exclusiv. Anume da Gigelu forja , pierde curba si ajunge in stalp. De cele mai multe ori este o contraventie a altui participant la trafic care cauzeaza tragedia. In concluzie , din punctu meu de vedere , sunt doua feluri de a vedea problema : 1. Mergem legal iar nesimtitu taie linie dubla continua si ne rupe picioarele sau ne omoara. 2. Mergem ilegal iar nesimtitu taie linei dubla continua si ne omora. Rezultatul este : 1. Spitalizare , dureri , daune , alergatura cu acte etc. 2. Moarte. Dar de aici pana sa dam vina pe motociclist e cale lunga. Fie el si un pustan fara carnet caruia eu chiar ii gasesc circumstante atenuante ca e idiot. Ca are 16 ani , ce sa-i ceri ? Dar pe omul de 45 de ani cu o viata de sofat si copilu de 9 ani fara centura pot sa-l judec. Ca trebuia sa aiba cap. Macar ca avea plodu in masina. Si terminati drecu cu selectia voastra naturala. Eu cand eram copchil urcam pe santiere in constructie iar o data am cazut un etaj printre schele , faceam baie in Dunare unde erau vartejuri si o data m-am aruncat un cearceaf de pe un garaj sa vad daca zbor. Mai tarziu in viata am dat m%ie fara prezervativ la curve , m-am batut cu un jandarm de m-am invinetit etc. Nu uitati ce inseamna sa fii tembel si minor.
×
×
  • Creează nouă...