Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Edit: sa fie ateismul noua religie occidentala?

Este. Si nesaritul coardei este un sport. La mine in bloc il practica aproape toti.

Zici ca esti pagan, zi-ne si noua din particularitatile acestui "sport".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pt Beavis and Butthead (Butt si 9pricks): Hahahah... ce distractiv e sa vezi doua furnici intelectuale ca voi, incercand sa ma "hartuiasca" .... din fericire incapacitatea voastra de a sustine si cea mai simpla ideatie logica, combinata cu un amalgam de informatii prost structurate si putine ca numar, 'are rendering you useless'. Oricum, salut lipsa voastra de educatie si slabele voastre capacitati intelectuale, pentru ca ma distreaza la culme oferindu-mi un etern filon de divertisment! Va multumesc!

"Ce legatura are setul de principii morale pe care fiecare si-l adapteaza cum se pricepe mai bine? Principii care sunt culese din orice fel de surse inconjuratoare, ca e vreun roman ori o religie sau un film...."

Shhhhht... auzi cum se rasuceste Kant in mormant. Sincer!

Sunt convins ca veti fi primul cuplu de "atei" care o sa reuseasca sa piarda orice dezbatere pe teme religioasa cu Popa Cosmin!

Liniste ca s-a trezit zugravul Alcoolic. Unde vezi tu dezbatere rahatule? Discutam la o bere nu ne dam la gioale cum e obiceiul pe la tine prin sat.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Cred totusi ca ateismul are mai multe dovezi si probe, care se bazeaza pe lipsa probelor teismului...

:crack:

Zilnic nu vad vreun semn divin.. nici la mine nici la altii..

Nimic eroic in a-ti cladi existenta si convingerile pe slabiciunile adverarului.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Credinciosii nu ti-ar explica. Ei ti-ar povesti. Eu te trimit la mai putin de o miliardime de secunda de la aparitia universului. Daca ajungi pana acolo observi ca are sens.

Inca nu-mi explici nimic, ci doar imi povestesti. De dovezi nu te intreb daca ai.

Zici ca esti pagan, zi-ne si noua din particularitatile acestui "sport".

Nu am sa va zic nimic. Nu fac prozelitism, ci am specificat doar ca sa nu fiu crezut crestin, sau asa ceva. daca te intereseaza, exista literatura si informatie la indemana.

Se poate sa fi inteles gresit dar daca pana si ateii isi iau etica si morala din crestinism, scuza-ma de expresie, tu de unde o iei?

Din paganism.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Inca nu-mi explici nimic, ci doar imi povestesti. De dovezi nu te intreb daca ai.

Nu am sa va zic nimic. Nu fac prozelitism, ci am specificat doar ca sa nu fiu crezut crestin, sau asa ceva. daca te intereseaza, exista literatura si informatie la indemana.

Din paganism.

Imi pare rau dar daca te-ai bagat in vorba trebuie sa fii mai specific, oamenii pun cartile pe masa. Adica vii doar sa dai cu dinamita in balta si dupa aia pleci? Pai ce facem aici, ori suntem credinciosi ori nu suntem? :grinbandit:

De care pagan esti ca si aici avem vreo 20,000 de curente si vreo 4 mil de zeitati.

Link spre comentariu

Ai macar o singura dovada de netagaduit pt. convingerile tale? Pariu ca n-ai?

Sunt niste convingeri proprii venite din strafunduri.. nu trebuie sa le demonstrez nimanui.. nici macar mie..

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Imi pare rau dar daca te-ai bagat in vorba trebuie sa fii mai specific, oamenii pun cartile pe masa. Adica vii doar sa dai cu dinamita in balta si dupa aia pleci? Pai ce facem aici, ori suntem credinciosi ori nu suntem? :grinbandit:

De care pagan esti ca si aici avem vreo 20,000 de curente si vreo 4 mil de zeitati.

Parca am explicat ca varianta mea de paganism este una personala. Nu-i asa? Nu ader la nici o forma "oficiala" de paganism in totalitate, ci mi-am creat-o pe a mea. Mai mult nu am de gand sa divulg, asadar te poti opri.

Poate incerci sa citesti asta pt. inceput, dupa care poate mai vorbim: http://www.antichrist.net/nietzsche.html

Link spre comentariu

Esta ca sistemul vegetativ nu te gandesti si nu controlezi respiratia bataile inimii digestia.. si alea alea.. asa si eu nu am ce sa ma gandesc.. la ineptii... clar sunt scorneli.

Editat de TM06UFO
Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Sunt niste convingeri proprii venite din strafunduri.. nu trebuie sa le demonstrez nimanui.. nici macar mie..

Asadar, sunt chestii personale, deci subiective, ori aici se cere obiectivism, daca inteleg eu corect treaba si sunt convins ca o inteleg. Convingerile tale sunt doar pareri, fara o dovada de netagaduit. Sper ca stii diferenta intre o teorie si o teorema. Daca nu o stii, nu are rost discutia.

Esta ca sistemul vegetativ nu te gandesti si nu controlezi respiratia bataile inimii digestia.. si alea alea.. asa si eu nu am ce sa ma gandesc.. la ineptii... clar sunt scorneli.

Cogito ergo sum. Niciodata nu inceta sa gandesti.

Evident ca am dovezi. Am dovezi ca niciun zeu nu exista.

Pune-le pe masa. I dare you.

Editat de Gromovnik
Link spre comentariu

Toata prostia a aparut atunci cand omul a inceput sa-i fie frica de moarte.. si si-a pus intrebarea ce-o fi dupa viata.. Pai cam tot ce o fost si inainte de nastere...

La intrebarea cum s-a creat universul poate raspunde fizica-astronomia in nici un caz vechiul testament.

Convingerile mele sunt doar pareri pentru tine..

Si la urma urmei ce PLM vrei sa demonstrezi de te incontrezi asa ca nu inteleg?

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Toata prostia a aparut atunci cand omul a inceput sa-i fie frica de moarte.. si si-a pus intrebarea ce-o fi dupa viata.. Pai cam tot ce o fost si inainte de nastere...

La intrebarea cum s-a creat universul poate raspunde fizica-astronomia in nici un caz vechiul testament.

Deloc. Tu vorbesti de crestinism, islam, budism si inca cateva religii, dar nu despre toate. Ei, cele pomenite de mine sunt doar forme incipiente de control al maselor si nicidecum raspunsuri la intrebari existentiale. Asa ca gresesti. Alte religii au incercat sa explice cate ceva, in lipsa unor cunostinte care acum ne par elementare, dar nu trebuie uitat ca oamenii de demult nu stiau atatea cate stim noi si nu-si puteau INCA explica unele chestii. Alte chestii nu le putem nici acum explica, oricat ne-am stradui. Intelegi?

"Omul nu evolueaza, ci se dumireste" vorba lui Dan Puric.

Cat despre stiinta: ea doar banuieste cum s-a creat universul si inca n-a dovedit nimic. Diferenta mare intre teorema si teorie, sa stii.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@shobolanu', ai fi un crestin ideal. Observ inca o data cum eviti intr-o maniera deja autistica, sa-ti recunosti pana si cele mai flagrante erori.

Asa se explica si vehementa cu care nu faci nici macar un pas inapoi cand comiti greseli ceva mai subtile.

Dar presupun ca ai in spate o lunga perioada de antrenament.

Link spre comentariu

Pune-le pe masa. I dare you.

Cum ziceai inainte : cogito. Iacata cat de simplu se demonteaza ideea de zeu suprem. Sa-l luam de exemplu pe cel crestin ca esti mai familiar cu el: este cel mai corect si cel mai milostiv. Corect? Acum, daca mnezo/jesus/mohamed etc sunt cei mai corecti, cei mai buni asta ar insemna ca toata lumea sa primeasca exact ce merita. Asta inseamna ca jesus/mo/etc nu poate fi si milostiv. Ergo, acest lucru nu exista.

Exemplu : Titi il omoara pe Fifi. Titi merita pedeapsa divina. Pedeapsa divina nu poate veni pentru ca zeul e milostiv :wink: Sau vine si zeul nu e milostiv :wink: Cu alte cuvinte bullshit.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Cum ziceai inainte : cogito. Iacata cat de simplu se demonteaza ideea de zeu suprem. Sa-l luam de exemplu pe cel crestin ca esti mai familiar cu el: este cel mai corect si cel mai milostiv. Corect? Acum, daca mnezo/jesus/mohamed etc sunt cei mai corecti, cei mai buni asta ar insemna ca toata lumea sa primeasca exact ce merita. Asta inseamna ca jesus/mo/etc nu poate fi si milostiv. Ergo, acest lucru nu exista.

Exemplu : Titi il omoara pe Fifi. Titi merita pedeapsa divina. Pedeapsa divina nu poate veni pentru ca zeul e milostiv :wink: Sau vine si zeul nu e milostiv :wink: Cu alte cuvinte bullshit.

Deloc. Asta-i doar chestiune dogmatica, nu demonstrare a inexistentei zeului crestin omnipotent. Vrei sa te ajut eu?

Daca Jahve (unul dintre zeii evrei, devenit zeu unic ulterior, inital zeu al razboiului, ca despre el vorbim) este omnipotent (atotputernic), atunci il rog sa faca un bolovan atat de mare si de greu, incat nici macar el sa nu-l poata ridica.

Iti place? Asta-i exercitiu de gandire, doar ca nu toate religiile, mai ales ceea ce numim noi uzual paganism, merge pe ideea omnipotentei si a bunatatii absolute divin. De asta zic eu ca discutia se concentreaza pe crestinism si am dreptate.

Link spre comentariu

Vizitator Gromovnik

Unde vrei sa ajungi?

@Gromovnik

Ca nici teismul (credinciosii), nici ateismul (necredinciosii) nu au dovezi de netagaduit. Daca ar avea, n-am discuta noi aici nimic. Intelegi?

Se cheama logica.

Logica e faza mea cu Jahve si bolovanul. Tu ai facut doar afirmatii ce tin de neconcordante dogmatice si interpretative.

Link spre comentariu

Ca nici teismul (credinciosii), nici ateismul (necredinciosii) nu au dovezi de netagaduit. Daca ar avea, n-am discuta noi aici nimic. Intelegi?

NU!

Link spre comentariu

Bah, ma cac pe mine de ras.

Cate victime a facut topicul asta printre forumisti, iti dai seama imediat privind cati "nou venit(i) pe forum" scriu aici cu indarjire cele 4-19 postari pe care le au deja pe acest forum.

Hahahahaaaaaaaaaahaha :crack:

Link spre comentariu

Logica e faza mea cu Jahve si bolovanul. Tu ai facut doar afirmatii ce tin de neconcordante dogmatice si interpretative.

Faza ta cu bolovanul rezolva doar problema puterii absolute. Crestinii l-au imbaiat putin pe Jahve si i-au dat oleaca de bunatate. Ambele faze iti rezolva problema inexistentei unui zeu ca atare.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers
Nu cred in definitiile oficiale ale divinitatii, sau divinitatilor, cum nu cred in Big Bang si evolutionism. daca toate ar fi atat de simple!

Lipsa de educatie stiintifica este principala cauza pt credinta. Ori credinta in credinta ca mod de viata.

De abia cand o sa ajungi sa studiezi si intelegi ceva, o sa-ti dai seama cat de nociva poate fi credinta, ca practica. Nu-ti cere nimeni sa crezi in big-bang sau evolutionism, ci sa le cercetezi si probezi, asa cum au fost si sunt in continuare probate de milioane de oameni.

Sunt niste teorii care s-au impus pt ca ofera explicatii coerente cu observatiile. Nu ai nevoie de credinta pt a recunoaste valoarea lor de adevar.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic