Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Nu crezi ca e putin cam tarziu?

Dar, no, eu sunt suflet mare, pot incerca.

Pentru inceput, iti spun ca intre educatie fizica si sport, diferenta consta in .... tanananananananaaa:

competitie.

Adica poti face educatie fizica singur, acasa, in intimitatea ta, in fata geamului deschis, iti educi corpul.

Cand vorbim despre sport, automat intri in competitie cu alte persoane care, la randul lor, si-au educat corpul, fizic, psihic, social samd pentru a castiga o competitie.

In functie de valentele fiecaruia, exista campioni si ceilalti.

Sper ca poti extrapola.

PS Cum vine asta?

"sunt numai ochi Luciferis, te ascult"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu cred ca esti onest pana la capat. Daca acea logica si bun simt te-ar trimite acolo, atunci ar fi vinovata de o alegere mult, mult mai dificil de scuzat. De fapt, in acel moment devine impardonabila si se numeste lasitate si rea vointa.

Am mai zis...

Pentru noi, politica e religie doi!

Impardonabil este sa te iei de credinciosi si in acelasi timp sa lucrezi in propovaduirea religiei 2.0 Sweet hypocrisy.

Link spre comentariu

Nu crezi ca e putin cam tarziu?

Dar, no, eu sunt suflet mare, pot incerca.

Pentru inceput, iti spun ca intre educatie fizica si sport, diferenta consta in .... tanananananananaaa:

competitie.

Adica poti face educatie fizica singur, acasa, in intimitatea ta, in fata geamului deschis, iti educi corpul.

Cand vorbim despre sport, automat intri in competitie cu alte persoane care, la randul lor, si-au educat corpul, fizic, psihic, social samd pentru a castiga o competitie.

In functie de valentele fiecaruia, exista campioni si ceilalti.

Sper ca poti extrapola.

PS Cum vine asta?

"sunt numai ochi Luciferis, te ascult"

deci tu esti ateu doar la tine acasa...cand scrii cu caps "Dumnezeu nu exista", nu incerci sa iti impui viziunea...ok Luciferis, aceasta discutie nu mai are sens...

PS: sunt numai ochi pentru ca nu pot sa fac altceva decat sa vad ce scrii, te ascult pentru ca a citi poate fi doar o actiune mecanica, si sa nu retii nimic din ce ai citit...asa ca din respect pentru discutie, am spus ca "te ascult"

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Am mai zis...

Pentru noi, politica e religie doi!

Impardonabil este sa te iei de credinciosi si in acelasi timp sa lucrezi in propovaduirea religiei 2.0 Sweet hypocrisy.

Cam la fel de ipocrit cum este un motociclist care convinge lumea sa protejeze natura?

Ori e din seria aia cu ipocrizia ateilor care sarbatoresc craciunul?

Link spre comentariu

Cam la fel de ipocrit cum este un motociclist care convinge lumea sa protejeze natura?

Ori e din seria aia cu ipocrizia ateilor care sarbatoresc craciunul?

Mult mai ipocrit pentru ca un ateu care sarbatoreste craciunul e ca un catel care miauna, nu face rau nici cateilor si nici pisicilor. Un motociclist care protejeaza natura incearca sa compenseze putinul rau pe care-l face naturii, infim cu o grija crescuta in alta parta.

In schimb cei care isi dau seama de nocivitatea religiei ca sistem dar imping politica din spate chiar nu au nici o scuza.

Link spre comentariu

@bluedark

Nu sunt ateu doar la mine acasa, sunt ateu pretutindeni, doar ca nu incerc sa conving cu de-a sila pe nimeni ca ateismul este mai bun decat, nu stiu, rastafarianismul, par egzemplu.

Si, grija mare la cum stai sa asculti tastatura mea, ca o am sub masa. Cu acelasi respect.

Cum mai e, ti-a iesit extrapolarea sau inca habar nu ai despre ce vorbesc?

Sper ca te-ai obisnuit cu PS-urile, asadar:

PS A citi nu este doar o actiune mecanica. Recomand

post-10629-0-70319300-1365788076.jpg

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Mult mai ipocrit pentru ca un ateu care sarbatoreste craciunul e ca un catel care miauna, nu face rau nici cateilor si nici pisicilor. Un motociclist care protejeaza natura incearca sa compenseze putinul rau pe care-l face naturii, infim cu o grija crescuta in alta parta.

In schimb cei care isi dau seama de nocivitatea religiei ca sistem dar imping politica din spate chiar nu au nici o scuza.

Scuza este ca alegi raul cel mai mic, si in cazul de fata a fost un rau mult mai mic decat alternativa. Ipocrizia e la fel de infima ca in cazul motociclistului. Orice politician va sprijini biserica in Romania. Sunt blamabili pt asta, in aceeasi masura in care este si populatia care se inghesuie sa finaneteze acest cult.

Link spre comentariu

Chestia asta cu ipocrizia este la fel ca si cea cu curvele:

Sunt curve care o sug pe cins'pe lei si altele care o iau intre amigdale pe 300 de euro/

Diferenta?

Doar de pret, ca ambele sunt curve si, din acest punct de vedere, interschimbabile.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Asta cu raul cel mai mic seamana cu pariul lui Pascal...

Chiar deloc. Politica este un compromis. sa astepti politicianul ideal pt a-ti oferi votul, e o strategie falimentara. Cu cat masa de votanti este mai "inapoiata", cu atat raul aceptabil va trebui sa fie mai mare.

Pariul lui Pascal e o ineptie pt ca presupune existenta unui zeu omnipotent si omniscient dar in acleasi timp, pt a fi satisfacut de alegerea pe care o faci ar trebui sa fie unul care sufera de acleasi defecte si slabiciuni ca un om oarecare.

Chiar nu vad asemanarea. Poate, doar la nivelul superficial la care pariul chiar ar avea sens...

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Chestia asta cu ipocrizia este la fel ca si cea cu curvele:

Sunt curve care o sug pe cins'pe lei si altele care o iau intre amigdale pe 300 de euro/

Diferenta?

Doar de pret, ca ambele sunt curve si, din acest punct de vedere, interschimbabile.

N-am inteles care e treaba cu ipocrizia, vrei sa zici ca alea care cer mai mult sunt ipocrite ca nu se mai numesc curve ci doamne de companie? E vorba de branding, nimic altceva. Ai pretentii mai mari, dai mai mult.

Barbatii care frecventeaza curve sunt la fel de boarfe(doar mai proaste pentru ca ei dau banul iar alea il iau) pentru ca promiscuitatea e comuna. Nu numai curvele sunt interschimbabile ci si clientii, este ca nu te-ai gandit niciodata la asta? Pana la urma si "doamnele" si clientii lor sunt parte intr-un exercitiu comun, ce le desparte este doar de care parte a cash registerului sunt (si bineinteles asteptarile date de pozitia asta).

Anyway, eu am mai mult respect fata de curve (nu fata de orice proasta care crede ca daca cere bani poate sa se autoincluda in breasla asta) decat fata de breasla preotilor. Macar astea sunt cinstite despre meseria lor, nu incearca sa para altceva si sa-ti vanda promisiuni cum ca marca banul acum si o sa vii de zece ori pe ora dupa ce mori.

Chiar deloc. Politica este un compromis. sa astepti politicianul ideal pt a-ti oferi votul, e o strategie falimentara. Cu cat masa de votanti este mai "inapoiata", cu atat raul aceptabil va trebui sa fie mai mare.

Pariul lui Pascal e o ineptie pt ca presupune existenta unui zeu omnipotent si omniscient dar in acleasi timp, pt a fi satisfacut de alegerea pe care o faci ar trebui sa fie unul care sufera de acleasi defecte si slabiciuni ca un om oarecare.

Chiar nu vad asemanarea. Poate, doar la nivelul superficial la care pariul chiar ar avea sens...

E vorba de a-ti aseza ouale intr-un cos din doua si a fugi cu el prin curte dar unde amandoua au o gaura in fund, una cat un pumn si alta cat doi pumni.

Nu iti place un partid, te duci la altul, nu iti place nici ala, faci o aripa noua. E bizar ca nu iti dai seama de similitudinile cu religiile. Nu-i nimic, poate trebuie sa mai treaca o suta sau doua de ani ca sa avem topicuri numite "de ce sunt apolitic" si sa ceara lumea explicatii de ce crede lumea "proasta" mai mult in promisiunilor unor oameni nascuti ieri decat in ale unuia care s-a nascut acum doua mii de ani. Dusul de nas e acelasi, exceptia e ca pe ala nu mai poti sa-l rastignesti inca odata dar pe astia poti sa-i iei la lopeti dar e mai simplu sa crezi in promisiuni desarte, explicatii puerile si sa faci comparatii "zeul meu Basescu e mai bun decat zeul lor Antonescu".

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu iti place un partid, te duci la altul, nu iti place nici ala, faci o aripa noua. E bizar ca nu iti dai seama de similitudinile cu religiile. Nu-i nimic, poate trebuie sa mai treaca o suta sau doua de ani ca sa avem topicuri numite "de ce sunt apolitic" si sa ceara lumea explicatii de ce crede lumea "proasta" mai mult in promisiunilor unor oameni nascuti ieri decat in ale unuia care s-a nascut acum doua mii de ani. Dusul de nas e acelasi, exceptia e ca pe ala nu mai poti sa-l rastignesti inca odata dar pe astia poti sa-i iei la lopeti dar e mai simplu sa crezi in promisiuni desarte, explicatii puerile si sa faci comparatii "zeul meu Basescu e mai bun decat zeul lor Antonescu".

In cazul procesului electoral exista o miza concreta si prompta. Daca esti apolitic, intr-o tara ca a noastra, atunci nu faci decat sa cresti procentul castigatorului. Pt ca va fi unul indiferent de cat de convins ramai in optiunea ta. Si niciun progres nu va fi posibil daca refuzi sa contribui la procesul de selectie.

Poti sa nu te identifici cu cel pe care il votezi, dar sa realizezi ca e mai putin rau decat alternativa.

Analogia nu tine pt ca nu exista nicio repercursiune in cazul ateu/credincios, in niciun caz din 4 in 4 ani. Nu exista o necesitate de a impinge rezultatul intr-o directie sau alta.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

treaba cu politica e ca si cum ai fi obligat sa alegi una din sectele crestine... nu iti place de ortodocsi? te duci la catolici... nici de ei? te duci la prostestanti... nici de ei? ok iti facem o retzeta speciala si te poti duce la scientologi.

Uite care e treaba... eu ma sterg la koor cu orice religie (inclusiv cu alea care imi sint simpatice si le-am denumit.... buddhism, vedantism), ma kak pe scientologie, pe sistemu politic pe sistemu financiar si chiar pe o parte din bezmeticela din fizica actuala. Nu vreau sa aleg raul cel mai mic. Mai am putin si mor si ma pish pe toti care vor sa imi zica sa "negociez" nitel ca are si isus o parte buna la fel ca Bush... sau Vanghelie.

Fuck this shit!

P.S. Nu... nu sufar (sau nu stiu sa sufar) de fo boala incurabila dar faptul ca pot muri maine sau in citeva (cel mai probabil sub 5) zeci de ani nu schimba datele problemei cu mult.

So... Fuck Gesu, Fuck Vanghelie, Fuck Bernanke! Bitches!

Link spre comentariu

Vroiam sa spun doar ca ipocrizia exista by default, doar nivelul difera.

PS Fuck Elena Udrea!

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

treaba cu politica e ca si cum ai fi obligat sa alegi una din sectele crestine... nu iti place de ortodocsi? te duci la catolici... nici de ei? te duci la prostestanti... nici de ei? ok iti facem o retzeta speciala si te poti duce la scientologi.

Si daca ar fi o miza?

Sa zicem ca secta/gruparea cu cei mai multi adepti ar avea aceeasi putere de decizie ca un partid in parlament.

Stii foarte bine ca in Romania, gruparea ateilor nu ar trece nici macar de pragul minim pt a fi admisa. Nu ti-ai oferi adeziunea/votul (fara sa te identifici sau sa crezi in ea) unei secte cu sanse reale de a fi aleasa de o majoritate, mai acceptabila din punctul tau de vedere? Fiind obligat sa traiest iin aceasta societate, si sa o impingi, putin cate putin intr-o directie spre mai bine?

De ce acei cativa atei si agnostici sau chiar deisti, sa nu incerce sa incline blanta daca sunt in stare?

De ce sa lasi evolutia acestui sistem, la doar la mana celor piosi?

Dar din fericire aceasta miza nu mai exista demult la acest nivel al convingerilor "existentiale". In schimb politica obliga la acest compromis. Obliga la acelasi compromis si politicienii. Totul pleaca de la nivelul de educatie si informare a electoratului activ.

Uite care e treaba... eu ma sterg la koor cu orice religie (inclusiv cu alea care imi sint simpatice si le-am denumit.... buddhism, vedantism), ma kak pe scientologie, pe sistemu politic pe sistemu financiar si chiar pe o parte din bezmeticela din fizica actuala. Nu vreau sa aleg raul cel mai mic. Mai am putin si mor si ma pish pe toti care vor sa imi zica sa "negociez" nitel ca are si isus o parte buna la fel ca Bush... sau Vanghelie.

Fuck this shit!

P.S. Nu... nu sufar (sau nu stiu sa sufar) de fo boala incurabila dar faptul ca pot muri maine sau in citeva (cel mai probabil sub 5) zeci de ani nu schimba datele problemei cu mult.

So... Fuck Gesu, Fuck Vanghelie, Fuck Bernanke! Bitches!

Link spre comentariu

Pentru ca efortul meu ar reprezenta 0.000000001% (adica foarte putin... plm... intelegi tu ca nu am calculat) din ce ar trebui sa se intimple ca sa se ajunga la rezultatul dorit de mine. De aia am de ales intre a ma minji cu acest rahat (nu ca ar fi mare lucru) sau a apela la draga mea lehamite si a imi freca scrotu de toti politrucii.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Pentru ca efortul meu ar reprezenta 0.000000001% (adica foarte putin... plm... intelegi tu ca nu am calculat) din ce ar trebui sa se intimple ca sa se ajunga la rezultatul dorit de mine. De aia am de ales intre a ma minji cu acest rahat (nu ca ar fi mare lucru) sau a apela la draga mea lehamite si a imi freca scrotu de toti politrucii.

Cred ca pierzi din vedere ca e doar o analogie. In contextul politic, electoratul nu este atat de disproportionat ca in cazul religiei.

Diferenta intre portidele politice este facuta intr-o marja mult mai mica. Electoratul educat/informat, desi este minoritar, poate inclina oricand balanta intre cele doua/trei partide politice mai mari.

Nu vreau sa conving pe nimeni aici sa voteze :crack: doar sa arat cat de diferite sunt situatiile, si cat de deplasata este analogia facuta de aquilla.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

9fingers... daca te uiti la time scale... da... electoratul/prostimea prin vot poate schimba in 150 de ani multe... sa ne uitam in istoria utimului secol jumate... avem de toate... dar... eu nu traiesc 150 de ani... mai mult... viata mea activa/"real constienta" nu poate avea mai mult de 30 de ani... ca ori sint pustan ori sint cu Alzheimerul in ceafa...

Asa ca nu ma intereseaza randamentul fulminant al sistemului politic fata de cel religios (in care isus sta sa reinvie in a nushcita duminica dupa a nushcita luna plina dupa plm sa il mingaie... dupa 2000 de ani... inca ai CEO si idi... oameni care se duc sa aprinda luminari si sa cinte hare-rama).

cum ziceam... fuck'em!

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Nu poti sa cureti rahatul aruncand doua galeti de rahat proaspat peste. Analogia asta merge?

...zaelu e pe val, like it! :grinbandit:

In cazul procesului electoral exista o miza concreta si prompta. Daca esti apolitic, intr-o tara ca a noastra, atunci nu faci decat sa cresti procentul castigatorului. Pt ca va fi unul indiferent de cat de convins ramai in optiunea ta. Si niciun progres nu va fi posibil daca refuzi sa contribui la procesul de selectie.

Poti sa nu te identifici cu cel pe care il votezi, dar sa realizezi ca e mai putin rau decat alternativa.

Analogia nu tine pt ca nu exista nicio repercursiune in cazul ateu/credincios, in niciun caz din 4 in 4 ani. Nu exista o necesitate de a impinge rezultatul intr-o directie sau alta.

Pai tu ai ceva cu tata Leana care se duce la biserica sau ai cu sistemul? Ce sa faca tata Leana, sa se puna rau cu Popa, cu veterinarul, cu vecinii, cu doamna doctor? Esti nebun? Merge la biserica ca merge toata lumea. Ca la vot. qed

Editat de aquilla
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu poti sa cureti rahatul aruncand doua galeti de rahat proaspat peste. Analogia asta merge?

...zaelu e pe val, like it! :grinbandit:

Pai tu ai ceva cu tata Leana care se duce la biserica sau ai cu sistemul? Ce sa faca tata Leana, sa se puna rau cu Popa, cu veterinarul, cu vecinii, cu doamna doctor? Esti nebun? Merge la biserica ca merge toata lumea. Ca la vot. qed

Tot nu vad analogia. "se pune rau cu popa" nu e echivalent cu a lasa puterea de decizie in mana celorlalti. Si nici nu are vreo legatura cu optiunea ta, adica daca ai face un compromis si te-ai declara adept al uneia dintre secte, nu ai influenta cu nimic decizia tatelor :rusinica: Leana.

Link spre comentariu

Eu nu vad ca e mare "lasare a puterii de decizie in mina celorlalti"... Poti sa lasi treaba 50 de ani si "ei" sint tot acolo... schimbarile se intimpla destul de abrupt cind vine cite unu cu dielectricul ars. Uneori in bine... alteori in rau... dar cu usurelul... parca nu se intimpla ceva semnificativ.

Link spre comentariu

Tot nu vad analogia. "se pune rau cu popa" nu e echivalent cu a lasa puterea de decizie in mana celorlalti. Si nici nu are vreo legatura cu optiunea ta, adica daca ai face un compromis si te-ai declara adept al uneia dintre secte, nu ai influenta cu nimic decizia tatelor :rusinica: Leana.

Intr-o societate care este puternic ancorata in religie sa fii ateu este la fel cu a fi apolitic intr-o societate ancorata in politic. Deciziile le iau ceilalti si pentru tine, pentru ca, desi mai prosti, au argumentul majoritatii. Cam ca tine cu politica. Esti incongruent. Nu faci nimic impotriva sistemului de operare politic pentru ca ruleaza pe majoritatea hardurilor in circulatie. Atunci lasa in plc si OS Religie 1.0 pentru hardurile si mai vechi si mai numeroase ca oricum pe hardurile cele mai noi Religie 1.0 si Religie 2.0 aka Politica sunt considerate virusi nu OS-uri si sunt sterse imediat.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Intr-o societate care este puternic ancorata in religie sa fii ateu este la fel cu a fi apolitic intr-o societate ancorata in politic. Deciziile le iau ceilalti si pentru tine, pentru ca, desi mai prosti, au argumentul majoritatii. Cam ca tine cu politica. Esti incongruent. Nu faci nimic impotriva sistemului de operare politic pentru ca ruleaza pe majoritatea hardurilor in circulatie. Atunci lasa in plc si OS Religie 1.0 pentru hardurile si mai vechi si mai numeroase ca oricum pe hardurile cele mai noi Religie 1.0 si Religie 2.0 aka Politica sunt considerate virusi nu OS-uri si sunt sterse imediat.

Ocolesti diferenta esentiala cu atata incapatanare..... pt mine e evident ca stii foarte bine c-ai gresit.

Poti sa alaturi orice, asa cum facea si gringo mai inainte. Diferenta descrisa ramane insa la fel de importanta atunci cand te raportezi la necesitatea uni compromis, si lipsa acelei necesitati de cealalta parte.

In contextul politic, societatea o sa aiba de pierdut daca acea minoritatea care nu isi poate impune idealul imediat, se exclude din procesul de slectie. In lips acelei presiuni (educata/informata) subtile care sa stie in ce directie sa incline balanta, gradul de "zgomot" sau aleator creste. Ori va avea castig de cauza acea parte care se foloseste mai bine de slabiciunile majoritatii.

In contextul religios, nu ai nimic de pierdut daca ramai ferm pe pozitia minoritara. Fiind vorba doar de o dezbatere in care argumentele se impun, niciun compromis nu mai e necesar. Nu mai conteazao statista la nivelul populatiei.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic