Altair Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Ocolesti diferenta esentiala cu atata incapatanare..... pt mine e evident ca stii foarte bine c-ai gresit. Poti sa alaturi orice, asa cum facea si gringo mai inainte. Diferenta descrisa ramane insa la fel de importanta atunci cand te raportezi la necesitatea uni compromis, si lipsa acelei necesitati de cealalta parte. In contextul politic, societatea o sa aiba de pierdut daca acea minoritatea care nu isi poate impune idealul imediat, se exclude din procesul de slectie. In lips acelei presiuni (educata/informata) subtile care sa stie in ce directie sa incline balanta, gradul de "zgomot" sau aleator creste. Ori va avea castig de cauza acea parte care se foloseste mai bine de slabiciunile majoritatii. In contextul religios, nu ai nimic de pierdut daca ramai ferm pe pozitia minoritara. Fiind vorba doar de o dezbatere in care argumentele se impun, niciun compromis nu mai e necesar. Nu mai conteazao statista la nivelul populatiei. As vrea sa te vad cum nu ai nimic de pierdut in contextul religios din Pakistan, Afganistan, Arabia Saudita, etc. Esti in sistemul 2.0 asa cum credinciosii sunt in sistemul 1.0 si ma uit la tine asa cam cum te uiti tu la ei. Merge analogia asta? Cum era aia? If I had to explain it to you, you wouldn't understand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) De acord cu aquilla. Si e funny sa observi ca si la politica ca si la religie minciunile dovedibile stiintific (gen aghiazma, lumina sfinta, etc) atrag oamenii in continuare. E o speranta de aia... infecta, din perspectiva mea... desi popa minte, desi aghiazma a fost o minciuna in ochii credulului, desi focul sfint de pastele aleatoriu dar numa la ortodocsii cei drepti este o rusine... desi , desi, desi, cumva credulii tot gasesc ca treaba se rezuma doar la faptul ca dumnezeu doar a avut ghinion de niste slujbasi rai... Ma las-o dreacu... hal de zeu... Asa si la politica... "if only..." doar daca am alege alti oameni... noi si mai buni.... ...nu gasesc nici un emoticon de laba. ete aci doua care se potrivesc politicii si religiei... fiecare poa sa le puna cum vrea... Editat Aprilie 13, 2013 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) De acord cu aquilla. Si e funny sa observi ca si la politica ca si la religie minciunile dovedibile stiintific (gen aghiazma, lumina sfinta, etc) atrag oamenii in continuare. E o speranta de aia... infecta, din perspectiva mea... desi popa minte, desi aghiazma a fost o minciuna in ochii credulului, desi focul sfint de pastele aleatoriu dar numa la ortodocsii cei drepti este o rusine... desi , desi, desi, cumva credulii tot gasesc ca treaba se rezuma doar la faptul ca dumnezeu doar a avut ghinion de niste slujbasi rai... Ma las-o dreacu... hal de zeu... Asa si la politica... "if only..." doar daca am alege alti oameni... noi si mai buni.... Va amagiti doar dintr-un sentiment treribilist, nu stiu cum sa ii spun mai precis. Politica e prin definitie "arta de a amagi" o cat mai mare parte a publicului. E o competitie in care cine se foloseste mai bine de slabiciunile electoratului (care e plin de slabiciuni) va acea succes. Nu are rost, si nici nu ai dreptate daca te superi pe politicieni pt ca isi croiesc discursurile pt a se potrivi unui segment cat mai larg de public. Un om inteligent si informat nu baga in seama niste promisiuni de campanie, care isi au rolul lor foarte precis. Eu chiar nu am nicio problema sa vad ca politicianul pe care urmeaza sa il votez, are grija sa se puna bine cu Biserica. Ar fi tampit sa nu o faca, in Romania. E o cu totul alta discutie ce masuri va lua o data ce este ales. La vot te duci ghidat numai de pragmatism, lasi la o parte orice convingeri personale si alte sentimente. Analogia cu optiunile a/religioase este la fel de inapta ca si iluzia ca pariul lui Pascal ar avea o semnificatie .Aici a avut dreptate aquilla. Intradevar, superficial, arata ca o analogie, cum arata ca un pariu si propunerea lui Pascal, dar imediat cum te uiti la miezul problemei, legaturile se destrama. Editat Aprilie 13, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 tu nu ai problema ca politrucul i-o suge lu papa teoctist si... ??? te astepti totusi ca daca il votezi... ce? ca nu inteleg. scuza-mi... limita. sau poate tragi sperante ca desi isi freaca buzele de poala popii... poate rezolva economia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) N-ai inteles zaelu, ipocrizia e buna daca e folosita de cine trebuie. Minciuni pioase... si la unii si la altii. 9fingers it's time to wake the fuck up pari un taliban modern care incearca sa convinga oamenii ca traitul in pestera ASTA nu e bun dar in urmatoarea pestera e mult mai bine. Editat Aprilie 13, 2013 de aquilla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) N-ai inteles zaelu, ipocrizia e buna daca e folosita de cine trebuie. Minciuni pioase... si la unii si la altii. 9fingers it's time to wake the fuck up pari un taliban modern care incearca sa convinga oamenii ca traitul in pestera ASTA nu e bun dar in urmatoarea pestera e mult mai bine. Nivelul de ipocrizie de care te legi tu, e de regasit in aproape orice aspect al vietii cotidiene. Si tu il practici, as fi zis fara remuscare, dar acum cred ca fara sa o realizezi macar. Si da, trebuie sa inveti sa selectezi pestrile din aproape in aproape, pana sa ajungi in stadiul in care sa-ti permiti o coliba de paie afara. O societate destul de modesta, ca a noastra, nu o sa voteze un politician danez. Daca reusesti sa inclini balanta in favoarea celor care arata macar niste tendinte vagi de a se curata, doar un pic mai multa respnsabilitate in actiuni, atunci opozitia nu va avea incotro decat sa faca acelasi lucru. Doar asa poti impinge aceasta selectie intr-un sens pozitiv. Aceasta necesitate de compromis nu are nicio corespondenta pe taramul convingerilor "existentiale". Analogia ai facut-o exact ca gringo, doar pt ca nu iti convine tie ca BB este un basist si vorbeste despre bun simt. Cum nu ii convine lui gringo ca un ateu are "tupeul" sa educe un credincios, trebuie sa se dea peste cap sa forteze o asemanare intre cele doua categorii/situatii. E o practica paguboasa. Editat Aprilie 13, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Ce topic deosebit. Cine pe cine educă ? Ce să educe ? Chestia asta cu credința este o treabă intimă și nu văd nici un rost în a o dezbate pe un forum public, mai ales unul înțesat de mitocani. De ce e X ateu ? Sincer, mi se cam rupe ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Ce topic deosebit. Cine pe cine educă ? Ce să educe ? Chestia asta cu credința este o treabă intimă și nu văd nici un rost în a o dezbate pe un forum public, mai ales unul înțesat de mitocani. De ce e X ateu ? Sincer, mi se cam rupe ... Serios, e intima? Si pentru swinger clubs de ce nu se dau bani de la buget ca si aia e o treaba intima? Tocmai ca nu e intima si ne futeaza viata tuturor prin ipocrizia pe care o sedimenteaza, justifica si institutionalizeaza. Nivelul de ipocrizie de care te legi tu, e de regasit in aproape orice aspect al vietii cotidiene. Datorita institutionalizarii ipocriziei, relativizarii oricaror lucruri sau fapte asa cum o faci tu de ex., bineinteles ca nu sunt ferit de ipocrizii dar incerc cel putin sa nu fiu eu cel care le genereaza. Esti ori siret ori naiv cand zici ca unii sunt mai buni ca altii pentru ca nici unii si nici altii nu sunt stapani pe actiunile lor, nu sunt stapani pe ei, pe viitorul lor sau al copiilor lor dar vor sa fie stapani pe viitorul meu si al copiilor mei si pe al altor multe milioane, extrapoland, miliarde de oameni. Exact ca cei din biserica, si in acelasi mod in care in momentul in care se atinge masa critica de nemultumire ii dau un downshift usor si o trec pe o varianta mai soft, vezi protestantii rupti din catolici, vezi crestinii rupti din iudei, vezi islamicii rupti din religiile tribale politeiste. Softer nu inseamna insa mai bine, faptul ca cienva nu te mai leaga cu sarma ca sa te "enculeze" ci te leaga cu funde roz nu inseamna nimic pentru fundul tau, numai ca intre timp te-ai obisnuit atat de tare ca nu mai simti ca o iei la galutesa ci esti atent doar la fundite si la complexitatea nodurilor folosite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Serios, e intima? Si pentru swinger clubs de ce nu se dau bani de la buget ca si aia e o treaba intima? Tocmai ca nu e intima si ne futeaza viata tuturor prin ipocrizia pe care o sedimenteaza, justifica si institutionalizeaza. Mai ușor man cu tonul ăsta că nu sînt aici ca să mai iei la perpulis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) Ce topic deosebit. Cine pe cine educă ? Ce să educe ? Chestia asta cu credința este o treabă intimă și nu văd nici un rost în a o dezbate pe un forum public, mai ales unul înțesat de mitocani. De ce e X ateu ? Sincer, mi se cam rupe ... Eu chiar apreciez ca ai scris aici. Dar tonul tau e mai agresiv decat al lui aquilla. Nu stiu de ce te plangi doar pt atat. In legatura cu ceea ce banuiesc ca te-a deranjat. Majoritatea credinciosilor care isi exprima opiniile, aici si in alte locuri similare, chiar duc lipsa de o educatie stiintifica elementara. Vorbesc despre natura vietii, evolutie ori legile termodinamicii sau tot felul de modele cosmogonice fara sa inteleaga cele mai elementare notiuni. Isi argumenteaza convingerile sarind dintr-o eroare logica in alta. Daca privesti fenomenul cu detasare, statistic, lipsa de educatie creeaza un teren propice in care se inradacineaza multe din preconceptiile si convingerile pe care se lupta mai tarziu sa le pastreze. Poate sa para radicala pozitia asta, dar religia, indiferent de forma de finantare a institutiei, nu pare deloc a fi ceva intim. Se manifesta in forme destul de variate si in societatea noastra. Trebuie combatuta din aceleasi motive pt care combati orice forma de minciuna sau inselaciune. Ateismul nici nu are vreo legatura directa cu asta, atat timp cat combati niste povesti nefondate. Daca in lipsa lor ajungi sa te consideri ateu, agnostic sau chiar deist, e deja alta discutie. Editat Aprilie 13, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) Povestea asta cu "e intim" este o stratagema pasiv-agresiva veche... "E intima (pasiv) mitocanilor! (agresiv)"... ca sa nu avem dubii. Daca ti-e intima ce cauti sa te bagi in vorba? Sau ai vrea sa nu existam sa iti deranjam nici macar la nivel teoretic convingerile "intime" de care te agati si faci urit daca ti le atinge careva? Parca ai mai venit pe aci si ai aruncat cu mustar si ai fugit... Problema ta vine din atasamentul inexplicabil (pentru tine) fata de o eroare. O eroare pe care o constientizezi ca pe o eroare dar atasamentul fata de ea te face sa o scuzi "no matter what". E ca atunci cind o femeie isi iubeste barbatu care o bate cu capu de masa... sau isi bate poola de ea in public... sau ii bea salariul... sau ii spune ca el face minuni si vrajeste apa din ligheanu de argint... "sa nu se strice" (de parca nu ar mai avea fintina apa proaspata)... Prietenele ii spun femeii... "Fah esti proasta?" Dar ea insista... "E o treaba intima... nu va bagati... nu mai imi spuneti... ca ma supar"... Evident... dupa ani si ani de eroare drumul inapoi pare enorm, rusinos si visceral catastrofic... asa ca speranta intr-o portita salvatoare miraculoasa undeva "down the road" e mai de cautat dpv emotional. Iar oricine spune altfel nu intelege si e un mitocan. Ceea ce ma aduce oleaca la discutia cu 9fingers de mai dinainte... Cred ca inteleg ce spui... ca dpv evolutionist e singura varianta valabila... "small increments"... poate ai dreptate. Sau sigur ai avea dreptate daca nu ar fi cascada aia de mai la vale pe riu... Am putea fi amindoi in rolul femeii batute aici... Eu zic ca sistemul polititc e falit la fel ca orice religie - eu spun ca nu va fi nici un miracol evolutiv in el si speri degeaba, tu spui ca nu exista nici o alternativa la el si sper eu degeaba intr-o "fractura miraculoasa". ...om vedea. buna asta aquilla... de retinut Serios, e intima? Si pentru swinger clubs de ce nu se dau bani de la buget ca si aia e o treaba intima? Mai ușor man cu tonul ăsta că nu sînt aici ca să mai iei la perpulis. ROFL... mai intai faci localnicii mitocani si apoi cind ti se spune de "swingers budget"... hopa... iar piele fina... Editat Aprilie 13, 2013 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Poate sa para radicala pozitia asta, dar religia, indiferent de forma de finantare a institutiei, nu pare deloc a fi ceva intim. Se manifesta in forme destul de variate si in societatea noastra. Trebuie combatuta din aceleasi motive pt care combati orice forma de minciuna sau inselaciune. Ateismul nici nu are vreo legatura directa cu asta, atat timp cat combati niste povesti nefondate. Daca in lipsa lor ajungi sa te consideri ateu, agnostic sau chiar deist, e deja alta discutie. Tu crezi că o discuție de acest gen poate să ducă la ceva bun ? Crezi că își schimbă cineva opiniile în urma acestor discuții car nu fac altceva decît să polarizeze opinii ? În cazul în care vreți să discutăm despre convingerile fiecăruia, așa cum sugerează chestionarul și în acest caz revin la ideea că este vorba de niște chestiuni intime iar eu nu am de gînd să povestesc pe un forum grav afectat de mitocănie ce cred și cum am ajuns în această situație. Oricum e o treabă care ține de experiențele fiecăruia, este o sumă de cazuri particulare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Aici discutam despre ateism, nu vad de ce-am discuta despre religia cuiva si alte chestii intime. Esti ateu? Nu crezi in zei? Bun. Esti binevenit. Esti credincios? Pa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 No, Bibi, te-o mancat in dos. Cand te asezi la masa cu golanii, mai accepti si ceva expresii ne-melancolice. Acuma, ca sa nu zici ca nu-ti raspund, mie imi place diplomatia ta, cand te referi la mitocani, fara sa directionezi termernul pe specific. Ca threadul asta este populat si de atei si de credinciosi, atata cat rezista discutiei (in ultimul timp, tot mai putin si cu aceleasi fumate argumente) So, cine sunt mitocanii si, mai ales, de ce? Stiu ca esti un tip cerebral si astept un raspuns pe masura. Si nu, nu ai dreptate, credinta nu este intima, desi ar fi foarte fain sa fie. Am sari peste intermediarii astia care stampileaza si poarta rugaciunile catre Dumnezeul ala in care credeti. Adica tagma preotilor, aia care spun ca religia e buna, chiar necesara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Tu crezi că o discuție de acest gen poate să ducă la ceva bun ? Crezi că își schimbă cineva opiniile în urma acestor discuții car nu fac altceva decît să polarizeze opinii ? În cazul în care vreți să discutăm despre convingerile fiecăruia, așa cum sugerează chestionarul și în acest caz revin la ideea că este vorba de niște chestiuni intime iar eu nu am de gînd să povestesc pe un forum grav afectat de mitocănie ce cred și cum am ajuns în această situație. Oricum e o treabă care ține de experiențele fiecăruia, este o sumă de cazuri particulare. monsieur poate nu vrea sa se coboare la acest nivel precar dar pentru noi nu mai conteaza, suntem deja aici. Daca tot ai venit la swinger clubul nostru sa stii ca nu sunt acceptati decat persoane la cucul gol/cu convingerile pe masa, asa ca si daca doar te uiti si daca vrei sa participi te rugam doar sa nu ne atingi pe fund cand dam la buci pentru ca asta ori rupe concentrarea ori muta focusul pe tine Ceea ce ma aduce oleaca la discutia cu 9fingers de mai dinainte... Cred ca inteleg ce spui... ca dpv evolutionist e singura varianta valabila... "small increments"... poate ai dreptate. Sau sigur ai avea dreptate daca nu ar fi cascada aia de mai la vale pe riu... Am putea fi amindoi in rolul femeii batute aici... Eu zic ca sistemul polititc e falit la fel ca orice religie - eu spun ca nu va fi nici un miracol evolutiv in el si speri degeaba, tu spui ca nu exista nici o alternativa la el si sper eu degeaba intr-o "fractura miraculoasa". ...om vedea. Ne invartim in cerc de cateva mici sute de small increments incoace, un fel de trenulet pentru copii facut ca sa se invarta, biensur in cerc. Cum sa nu ai alternativa? Nici la comunism nu aveai alternativa si uite cum s-a dus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) Esti ateu? Nu crezi in zei? Bun. Esti binevenit. Esti credincios? Pa. Și ateismul e tot o chestiune de credință So, cine sunt mitocanii si, mai ales, de ce? Stiu ca esti un tip cerebral si astept un raspuns pe masura. Am spus că este un forum plin de mitocani. Interpretezi deformat ceea ce am scris, nu că acest thread ar duce lipsă Nu am nominalizat ca mitocani una dintre cele două părți aflate în dezbaterea de idei care se duce aici. Vrei să listez aici cele patru pagini de useri pe care îi am la ignore ? Mitocanii sînt cei care răspun obraznic, cei cu care nu poți duce o discuție în contradictoriu fiindcă sînt incapabili de o minimă coerență în argumentație, cei care răspund cu insulte atunci cînd nu sînt în stare să formuleze un răspuns. Editat Aprilie 13, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Și ateismul e tot o chestiune de credință Da, cum frana e tot un fel de acceleratie si cum statul e o disciplina atletica ca 100 m plat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) No, Bibi, te-o mancat in dos. Cand te asezi la masa cu golanii, mai accepti si ceva expresii ne-melancolice. Recunosc că m-a mînact în dos Nu țin neapărat să mă așez la masă cu golanii Eram doar curios la ce folosește discuția asta de 400 de pagini Editat Aprilie 13, 2013 de bibi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Ok, Bibi, io ma declar multumit. Totusi, nu inteleg cum poti sustine ca "Și ateismul e tot o chestiune de credință :)" Este chiar invers, este o chestie de lipsa de credinta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Mai bine zi-ne despre cum ajunge cineva sa creada si mai ales in ce. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Și ateismul e tot o chestiune de credință Nu incepe discutia asta din nou. Exact cum zicea Zaelu mai sus, mereu apar personaje noi cu aceleasi texte pe care noi, cei perseverenti pe acest topic, le-am "fumat" de mult. Ce te face sa crezi ca in 400+ pagini esti primul care spune chestia asta? Daca ai rabdare sa citesti in urma bine, eu unul nu mai explic a 5-a oara de ce ateismul nu e o credinta. Daca tu crezi asa, sa fii sanatos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Ok, Bibi, io ma declar multumit. Totusi, nu inteleg cum poti sustine ca "Și ateismul e tot o chestiune de credință :)" Este chiar invers, este o chestie de lipsa de credinta. Păi unul crede că există, altul crede că nu există, unul crede că crede, altul crede că nu crede, etc ... Eu nu am întîlnit pînă acum pe cineva care să fie deținătorul adevărului suprem. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Da, cum frana e tot un fel de acceleratie si cum statul e o disciplina atletica ca 100 m plat.Sau cum e chelia o culoare de par. Sau cum esti victima propagandei cand privesti la televizorul scos din priza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nechifor Solitaru' Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 Daca tu crezi asa, sa fii sanatos. Nu am răbdare să citesc, ți-am sus mai sus, eram doar curios care e finalitatea topicului. Așa cred și îți urez asemenea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 13, 2013 Share Postat Aprilie 13, 2013 (editat) Vai de mine, Bibi, dar cum poti sa spui ca nu ai intalnit stapanii ADEVARULUI SUPREM? Nu cunosti niciun crestin ortodox? PSTopicul nu are finalitate. Editat Aprilie 13, 2013 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate