iulia_boris Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Cind se-apuca Hezbollah, Hamas, Fatah, OEP, Al-Qaeda, Frontul Islamic, talibanii, mujahedinii etc sa mai faca vreo nazbitie la care varianta intra? La boli psihice. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) La boli psihice. Zau? Pai, atunci, toti cei despre care am invatat la istorie Romaniei, prin scoli, sunt bolnavi psihici. Cine mama dracului i-a fortat sa lupte impotriva otomanilor? Iar exemplele continua, desi fara folos. Asadar, orice individ care lupta pt. patria sa, chiar daca sub pretextul religiei (desi asta nu-i tocmai corect), este un nebun? Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Orice judecata de valoare venita de la tine inseamna enorm pt. mine. Si pt. omenire, in general. Sa-l citezi pe Soljenitin in acest context si dupa aia sa incerci s-o dai pe "alte religii" e simptomatic pt. un om care in toata existenta lui n-a fost in stare sa urmareasca un argument cap-coada, pentru ca pe la mijloc a inceput sa-l ia cu sudori si a simtit nevoia sa mai citeasca un citat motivational cu fundal colorat in spate (sper ca nu traiesti cu exista aici un sigur om care sa mai aiba iluzia ca tu mai citesti altceva). Asadar, orice individ care lupta pt. patria sa, chiar daca sub pretextul religiei (desi asta nu-i tocmai corect), este un nebun?Nu, eu n-am insinuat decit ca exista si alte variante (care n-au legatura cu nimic metafizic). Copiii-kamikaze nu erau in nici un caz nebuni si nici ghidati de vreo valoare morala data de la Al de Sus. Erau doar niste oameni prinsi in circumstante nefericite, intr-un mediu primitiv. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) N-am nici un fel de iluzii, tovarase, despre "cei de aici". E simptomatic pt. "cei de aici" sa nu fie in stare de mai mult si sa-si doreasca sa auda doar ecoul propriilor baliverne. Orice altceva ii deranjeaza de moarte si, daca ar avea puterea necesara, ar pune-o de-un pogrom de zile mari, plus ars de carti cum se cuvine. Cu iluzii traiti doar "voi", dar nu-i treaba mea. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 N-am cum sa te fac sa intelegi asta, dar pur si simplu toti "cei de aici" au renuntat rind pe rind sa mai incerce sa dialogheze cu tine. Pentru simplul motiv ca ai dovedit, time and time again, ca nu vrei sau nu esti capabil sa duci un argument pina la capat, ascuzindu-te vesnic sub pretextul ridicol ca esti peste nivelul interlocutorului. Faptul ca nimeni nu ma incearca si nu va mai incerca, iar n-o sa-l intelegi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Vad ca se mai dialogheaza, pana cand ultimul "de aici" ajunge la capatul argumentelor. Eu, in schimb, nici n-am inceput sa golesc desaga argumentelor mele, ci doar am deschis-o. Asadar, teoria conform careia "cei de aici" nu pot prea mult se adevereste. Ridicola este doar convingerea "voastra" ca majoritatea are intotdeuna dreptate. Inteleg de ce nimeni nu mai incearca: cand argumentele s-au terminat, "cei de aici" recurg la jigniri, iar asta risca sa le aduca "ban", curmand "reputatia" si viata forumistica a respectivului, ori asa ceva nu doreste nimeni "de aici". Simplu spus: limitare si frica. Iar asta nici macar ridicol nu mai e. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Daca cineva ar fi atit de plictisit incit sa sape in discutiile trecute, s-ar dovedi simplu cine a venit prima data cu jigniri. Ideea e ca nici un om nu e atit de masochist incit sa spere ca, dupa ce i se va fi spus de 500 de ori ca e "prea jos pentru o discutie", va citi in final un singur argument. Nu e vorba de frica, e vorba ca asa sint oamenii, daca misca de 5 ori de saltar si vad ca nu se aprinde lumina, trag concluzia ca nu e curent. Si unde nu e curent, poti sa dai si de 5 milioane de oi de saltar, ca tot degeaba e. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) "Saltar" insemnand pe romaneste...? Asa sunt oamenii? Pai, ce? Te-am contrazis eu? Ideea e, ca sa revenim la subiect, ca majoritatea covarsitoare a ateilor n-au nici cel mai mic habar despre religiile pe care le contesta, iar cei putini, care au habar, sunt incapabili sa inteleaga religiile pe care le contesta. Cam asta-i adevarul. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Nene,io ma refeream la adultii care-n numele celor 70 de virgine promise spulbera oamenii..Copiii nu intra in categoria asta..Iar religia este doar un pretext.. Poi,nu vezi si tu la ce se rezuma religia acu'? La avutii bisericesti,pupari de oseminte,afaceri..Au a face astea cu preceptele religioase? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Nene,io ma refeream la adultii care-n numele celor 70 de virgine promise spulbera oamenii..Copiii nu intra in categoria asta..Iar religia este doar un pretext.. Poi,nu vezi si tu la ce se rezuma religia acu'? La avutii bisericesti,pupari de oseminte,afaceri..Au a face astea cu preceptele religioase? Si eu ce spuneam? Religia este un pretext, in ziua de azi, atat pt. terorism si alte tampenii, cat si pt. inavutire si putere. Asadar, hai sa nu confundam religia cu institutiile care sustin c-o reprezinta. E de bun simt si singurul mod de a discuta un subiect ca cel de fata. De aia ma opun "ateilor de serviciu" de aici. (nu sunt credincios la modul "clasic", intre noi fie vorba.) Nu pt. ca ar contesta ei religii, despre care habar n-au, ci pt. ca contesta actiunile institutiilor care sustin ca reprezinta religiile, facand confuzia mai sus pomenita, iar daca asta nu-i dovada de ignoranta, din partea "ateilor", atunci nimic nu e. Daca vrei sa combati o religie, trebuie sa stii ceva, daca nu tot, ce tine de aspectul teologic, nu rahatul asta socio-politic. Prin urmare, ar fi mai bine sa stim, decat sa ne dam cu parerea neavizati. Nu crezi? Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Ba da. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) "Ba da"... ce? Consider ca-i normal sa stii cat de putin despre ceea ce vorbesti si sa nu faci confuzii. Stiu ca asa ceva, mai ales in era virtuala, "nu se poarta", dar totusi... Astia, ateii, combat iluziile, nu adevarul. E tipic pt. o epoca in care vulgul detine puterea. "There is no right. There is no wrong. There's only public opinion." Iar noi stim ca opinia publica n-are nici cel mai mic habar despre ce vorbeste. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Sunt de acord cu ultima ta fraza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Doar atat? Ce-ar fi daca as zice ca ateismul este doar o negare si ca este una neavizata? Cei care nu au "nimic sfant" sunt cei care distrug lumea. Tine minte asta. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Sunt de acord cu ultima ta fraza. Din postul 9440.. Iar eu nu-s ateista.Doar ca vad altfel lucrurile decat habotnicii.sau bigotii. Cei care nu au "nimic sfant" sunt cei care distrug lumea. Corect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator foxbat Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Diavolul,cum este intitulat apocaliptic se afla,la un moment dat, tot in noi..Doar ca-i mai convenabil sa arunci vina pe altceva,altcineva.. Cum bine zice si vrajitorul din oz.. exact, lupul alb si cel negru. depinde pe care l hranesti. evident, noapte si zi, bine si rau, good or evil fiecare exista intrinsec prin existenta celuilalt. chestia e ca se pare ca " binili nu mai invinge".. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 De-a lungul existentei omenirii au existat mii de oameni care au postulat ca momentul respectiv e unul al intunericului spiritual, cauzat de faptul ca oamenii "si-au intors fata de la Dumnezeu". Ca vin vremuri naspa pt. omenire, ca totul e in declin ireversibil. Surprinzator, speranta de viata creste constant. Surprinzator, boli care odata faceau ravagii acum sint eradicate. Surprinzator, avem incalzire centrala si-n acele vremuri nu aveam. E extrem de facil sa confunzi o societate imperfecta cu semn clar al apocalipsei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Astia, ateii, combat iluziile, nu adevarul. Sunt de acord cu propozitia asta. Si Freud a recunoscut-o, cand a numit religia an infantile delusion. Credinciosii nu au nicio legatura cu "adevarul", asa ca de unde si de ce sa-l combati? Cand combati niste dogme si pilde religioase, combati iluzia si ignoranta. Editat Ianuarie 13, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) De-a lungul existentei omenirii au existat mii de oameni care au postulat ca momentul respectiv e unul al intunericului spiritual, cauzat de faptul ca oamenii "si-au intors fata de la Dumnezeu". Ca vin vremuri naspa pt. omenire, ca totul e in declin ireversibil. Surprinzator, speranta de viata creste constant. Surprinzator, boli care odata faceau ravagii acum sint eradicate. Surprinzator, avem incalzire centrala si-n acele vremuri nu aveam. E extrem de facil sa confunzi o societate imperfecta cu semn clar al apocalipsei. Corect. Avem acum mult mai multe facilitati materiale si tehnologice, decat aveam in trecut, desi in trecut aveam toti un rost, iar acum nu. Iar rost e bine sa-l intelegm cum trebuie inteles, nu cum ne pica noua bine. Care-i rostul existentei tale? Sunt curios. Pt. ce traiest si pt. ce ai muri tu? Sunt materialismul si tehnologia suficiente sa inlocuiasca... aia ce-am avut candva? N-as zice, pt. ca lumea este astazi mai "fara rost", decat a fost vreodata. Sunt de acord cu propozitia asta. Si Freud a recunoscut-o, cand a numit religia an infantile delusion. Credinciosii nu au nicio legatura cu "adevarul", asa ca de unde sa-l combati? Cand combati niste dogme si pilde religioase, combati iluzia si ignoranta. Detin ateii adevarul? Ce-i adevarul? Nu de alta, dar si reciproca-i valabila, tovarase. Editat Ianuarie 13, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 daca v-ati certa asa pana la sfarsitul lumii, mi-l si imaginez pe Dumnezeu cum va mangaie pe cap si va spune sa va opriti un pic cat sa intrati in rai, dupa care puteti continua si acolo...) discutiile pe teme religioase (si e valabil si pentru alte libertati fundamentale) devin mai mereu penibile si degenereaza rapid in galceava...deci, nu argumentele si citatele dau masura intelepciunii in astfel de dispute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 chestia e ca se pare ca " binili nu mai invinge"..Hai, pe bune. Sa-ti zic ce drame existentiale aveai tu acuma o mie de ani: sa nu se gindeasca unu' sa te decapiteze cu palosul, din plictiseala. Atunci binele invingea. Nu mai spun de: http://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+11%3A15%E2%80%9319&version=NIV On reaching Jerusalem, Jesus entered the temple courts and began driving out those who were buying and selling there. He overturned the tables of the money changers and the benches of those selling doves, 16 and would not allow anyone to carry merchandise through the temple courts. 17 And as he taught them, he said, “Is it not written: ‘My house will be called a house of prayer for all nations’ But you have made it ‘a den of robbers.’” Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Detin ateii adevarul? Ce-i adevarul? Nu de alta, dar si reciproca-i valabila, tovarase. Negarea unei minciuni este echivalenta cu un adevar. Daca tu imi spui ca esti Elvis Presley, iar eu iti zic "fugi de-aici cu bazaconiile tale", cineva minte sau sufera de o boala psihica, iar celalalt are dreptate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 (editat) Care-i rostul existentei tale? Sunt curios. Pt. ce traiest si pt. ce ai muri tu? Pot exista o infinitate de raspunsuri. Pentru ce exista Alpha Centauri? Depinde pe cine intrebi. Sunt materialismul si tehnologia suficiente sa inlocuiasca... aia ce-am avut candva? N-as zice, pt. ca lumea este astazi mai "fara rost", decat a fost vreodata.N-am zis ca sint, tehnologizarea in sine nu e un scop si poate deveni o problema. Cind spui "ce-am avut cindva" te referi la moarte de holera si tuberculoza, la razboaie care le-ar face pe cele de acum sa para joaca de copii? Editat Ianuarie 13, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 sau e coincidenta de nume Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 13, 2014 Share Postat Ianuarie 13, 2014 Negarea unei minciuni este echivalenta cu un adevar. Intai trebuie sa dovedesti ca afirmatia facuta este o minciuna, dupa care trebuie sa ai grija ca negarea ta sa nu fie ea insasi o minciuna. Negarea in sine nu este implicit un adevar, tovarase. Chiar daca negi o minciuna. Pot exista o infinitate de raspunsuri. Pentru ce exista Alpha Centauri? Depinde pe cine intrebi. N-am zis ca sint, tehnologizarea in sine nu e un scop si poate deveni o problema. Cind spui "ce-am avut cindva" te referi la moarte de holera si tuberculoza, la razboaie care le-ar face pe cele de acum sa para joaca de copii? Nu infinitatea ma intereseaza, ci raspunsul tau pe care eviti sa-l dai. Daca nu ai unul, nu-i bai. N-ai zis de tehnologie, dar tot la ea ramai. Lasa boile si razboaiele, ca d-alea avem si acum si nu-s mai prejos decat cele vechi, ba chiar din contra. Vorba e de... rost. Care-i rostul tau pe lumea asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate