Vizitator 9fingers Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 Nu te supara, dar tocmai afirmai ca nu sustine niciunul dintre ateii de pe acest Topic faptul ca Universul a aparut din nimic. Aici te includeai si pe tine, banuiesc. Acum apari discutand despre Stephen Hawking, chiar cel care a venit cu aceasta idee. Nici tu nu prea stii ce faci pe aici. Aflu si eu acum ca Hawking e membru pe acest forum, ca si el tot pe doua roti se deplaseaza. Habar nu aveam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 N-am simtit nici un cutremur ... nesimtit mai sunt De restul ce se vorbeste p'aici... nu mai zic nimic! Din 20 in 20 de pagini revenim la aceleasi subiecte. Este plictisitor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 Din 20 in 20 de pagini revenim la aceleasi subiecte. Este plictisitor! Pai opreste-l pe Sergiu28. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 HD e alta specie, nu-i chiar ca Walhaz. HD e specializat pe automintire. Neaga evolutionismul cind probabil nu mai stie ce iese daca amesteci o baza cu un acid. E irelevant ca nu intelege (ca si mine, dealtfel) chimia implicata. El simte ca evolutionismul e o minciuna. E, acuma se petrece o coincidenta. Evolutionismul e negat de... biserica. A, ca l-a acceptat si Vaticanul? Politica. In final HD ne spunca ca e strain de-ale bisericii. Noi sintem obsedati de popi. Mintea lui obiectiva si curioasa nu a fost vreodata influentata de nascociri are oamenilor in straie negre care fwta copii. Apai sa nu te distrezi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alecscosmi Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 (editat) :crack:Usor, face rau la ten. Ateii vor ramane atei (net superiori fata de pupatori de moaste), si credinciosii vor ramane de asemenea la fel. Contra-argumentele nu vor ajunge nicaieri, niciodata. Frica credinciosilor este mult prea mare, pentru a-si permite macar sa puna cateva intrebari logice. Fara prostii gen "aeru' nu se vede, da' exista!".. Spor la pupat de moaste in continuare, ca poate-poate va treziti maine intr-o alta viata, mult mai buna. Mai aruncati un ochi prin evolutia speciilor si prin fuziunea nucleara, apoi mai discutam. Doamne ajuta! Editat Septembrie 10, 2014 de alecscosmi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 Pai opreste-l pe Sergiu28. Pai de ce sa-l opresc? Si Sergiu e obosit de `prestanta` ta! Plus ca daca Sergiu `o comite` va fi corectat argumentat, cum dealtfel astept si eu sa fiu! So... ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 Exista si aceasta posibilitate. Tu ai vrea sa ai cunostintele unei divinitati, ca sa intelegi cum lucreaza ea. Nu ti se pare culmea arogantei? Divinitatea nu se supune legilor fizicii, pentru ca ea le-a creat. Tocmai de aceea este imposibil de descoperit, spre marea bucurie a ateilor care cer tot timpul dovezi. Totusi, putin ajutor primim chiar din partea stiintei, care accepta ca exista in Univers locuri unde legile fizicii nu se mai aplica. Aceste locuri sunt in interiorul gaurilor negre, unde se manifesta singularitatea, punct cu gravitatie infinita care aduce totul la o densitate infinita, unde timpul nu mai exista, naturalul devenind astfel supranatural. Da, stiinta accepta existenta supranaturii si aici totul se opreste pentru ea. Exista si oameni de stiinta precum Michio Kaku, care nu accepta infinitul ca rezultat al ecuatiilor, spunand ca trebuie sa fie o greseala. V-ar fi ajutat o astfel de abordare a problemei, daca nu ati fi spus ca omul este dus cu pluta. Dar, revenind la "oile noastre", stiind ca supranaturalul, infinitul, exista in interiorul oricarei gauri negre (dupa cum stiinta a dovedit), ar fi culmea sa avem pretentia sa ajungem la cunoasterea divinitatii prin intelegerea noastra finita . Mai pe intelesul tau, Marc Marquez, daca nu iti poti explica ce se intampla in interiorul unei gauri negre, legile fizicii nemaifiind aici aplicabile, totul devenind supranatural, cum ai vrea tu sa intelegi o eventuala divinitate care a creat aceasta supranatura? Cam asta este problema cu divinitatea. Divinitatea (oricare ar fi ea) nu poate fi descoperita, cu atat mai putin demonstrata. Doar ea singura se poate descoperi naturii. Uita-te si tu, Sergiu28, inca din ce data ti-am raspuns eu la intrebarile la care ti-am raspuns si azi si tu tot n-ai priceput. Ai vrea tu, ca si ceilalti atei, sa stii cine este Tata lu' Dumnezeu si Tata lu' Tata lu' Dumnezeu si Tata lu' Tata lu' Tata lu' Dumnezeu si Tata lu' Tata lu' Tata lu' Tata lu' Dumnezeu, ca in rest le stii pe toate. Spre exemplu, daca ar fi sa ne referim la dualismul particula-unda a fotonilor si deja suntem in ceata. O particula precum fotonul poate fi intr-un infinit de locuri in acelasi timp, comportandu-se ca o unda. Mai grav pentru tine si ca sa vezi minune, cand un foton este observat direct, el se comporta fie ca o particula, fie ca o unda, niciodata in ambele stari. Poate iti spune ceva si experimentul (mental) cu pisica moarta-vie in acelasi timp. In fine, niste lucruri care sunt un fel de minuni cuantice, dar pe care tu le-ai inteles deja si acum te intereseaza cine este Tata lu' Ala care a pus la punct toate astea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 (editat) Fotoni. Minuni cuantice. Le acceptam pt. ca-s neintuitive, nu le intelegem si in general cind nu intelegi ceva poti avea foarte usor iluzia ca e ce vrei/nu vrei tu sa fie. Deci Dumnezeu exista siiiiiii, mai important, ateii sint ignoranti. Evolutie. BULLSHIT! Ce minune? Eu sa provin din supa primordiala? Adica niste substante chimice se combina intre ele milioane de an si rezultatul sint eu? Ce minune e asta. Asa ceva e imposibil. Eu exist pt. ca Dumnezeu m-a iubit dinainte sa ma faca. Eu nu sint supa. Deci Dumnezeu exista siiiiiii, mai important, ateii sint ignoranti. Editat Septembrie 10, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 10, 2014 Share Postat Septembrie 10, 2014 D-zeu e tatal cuantelor dar bunicul e dincolo de puterea noastra de intelegere. Poate ca apare in seria urmatoare din "Tanar si ignorant"***, fatat de vreo gaura neagra... ***In HD. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 HD, copiii se nasc ATEI pentru ca nu cred in nimic, nu au nici o idee nici despre Dumenzeu, nici despre Evolutionism. Legat de dovezile despre evolutionism - ai vazut vreodata ca fatul uman in anumite etape de dezvoltare are coada? Si sunt multe alte dovezi riguros demonstrate, nu stau sa le insir aici, chiar nu e nevoie. Daca evolutia nu e adevarata atunci cum pm crezi in curentul electric, il vezi cumva? Cum crezi in transmisia prin satelit, prin wifi, vezi undele electromagnetice? Raspunde si nu te mai fa ca nu vezi posturile mele. Daca as avea puterea, pentru simplul fapt ca nu iei in considerare teoria evolutiei eu ti-as interzice dreptul de a beneficia de servicii medicale, tie si copiilor tai, nici macar 1 aspirina nu ai avea voie sa iei. Ma mir ca nu iti vine sa vomiti de ipocrizie cand intri intr-un spital sau iei pe gat o pastila. bleah. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Ba da copiii ce vina au? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Ba da copiii ce vina au? N-au nici o vina, e pedeapsa pentru el. Daca el nu accepta evolutia de ce sa primeasca copiii lui asistenta medicala? Lasa-i sa se descurce cu domnul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Vrajitorule, tu n-ai inteles... copii sunt indoctrinati cu ateism. » Post actualizat in 11 Sep 2014 08:58 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 (editat) N-au nici o vina, e pedeapsa pentru el. Daca el nu accepta evolutia de ce sa primeasca copiii lui asistenta medicala? Lasa-i sa se descurce cu domnul.Ma, acuma ca sa fiu sincer si voi sinteti cam prea militanti. Credinta rasare in mintea omului nu prin indoctrinare directa. Adica nu vine popa si-i zice ba gigele uite care-i treaba... exista mos barbos, o sa ne dai bani toata viata si cam asta-i. Apare prin anumite sabloane de gindire care nu sint sadite de biserica acolo si nici macar nu deriva direct din dogme religioase. Deriva din micile superstitii, din wishful thinking, din faptul ca parintii nu-l invata de mic pe plod ca devreme ce toata existenta asta materiala (indiferent daca exista si alta) se reduce la cauza => consecinta, trebuie trait dupa principiul asta samd. Exista oameni care traiesc dupa principii de tip religios (X nu s-a intimplat din cauza determinata pe cale rationala Y ci din orice alta cauza, aleasa dupa covenienta, cum ar fi orice in afara de mine) fara sa fie religiosi. Editat Septembrie 11, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 (editat) Eu ma indoiesc ca nu tine intr-o proportie covarsitoare de indoctrinare directa. Si nu ma refer strict la dogme, rugaciuni si slujbe, ci la chestii mai relaxate ca viata dupa moarte cu raiul si iadul in care ard pacatosii, frica de D-zeu, ingeri pazitori, creatia si alte raspunsuri la intrebari copilaresti. In lipsa acestor "date" bisericesti, ar ajunge, asa cum zici si tu, sa gandeasca dupa niste principii "religioase" (eu le-as zice babesti) si fara sa fie religiosi. Ar fi predispusi credintei, dar nu indoctrinati religios. » Post actualizat in 11 Sep 2014 11:31Si e vorba de prescolari, care oricum nu sunt la varsta la care sa aiba o inclinatie spre o gandire critica. Daca nu ar fi afectati de o indoctrinare "soft" religioasa, pt care li se formeaza si un tip de nostalgie, mai tarziu ar fi mai receptivi in a-si dezvolta acea gandire critica. Editat Septembrie 11, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Mie mi se pare cel mai sanatos mod de gandire principiul actiunii si reactiunii. Eu dupa asta imi ghidez viata, (in general). Nu ca te pedepseste cineva la care tre sa te rogi, ci pur si simplu ca o lege a naturii: Bine faci - bine gasesti - si varianta negativa, rau faci - rau primesti. Cum cam toate celelalte elemente din natura se supun acestor simple legi pare oarecum logic sa se aplice si la propriile noastre actiuni. Nu e necesar nici un mos-barbos in ecuatia asta. A te ruga la mos barbos e similar cum te rogi cand dai cu zarul sa pice 6-6, pica sau nu pica, ca te rogi sau nu e indiferent. Exista in constiinta umana speranta, dorinta ca lucrurile sa se implineasca, sunt normale. Dar nu au nici o legatura cu un mos barbos. Si daca n-ar fi atatea exemple in viata unui om care arata ca rugaciunile nu ajuta la nimic, sunt oameni care s-au rugat toata viata si tot au murit s-au imbolnavit, s.a.m.d. (legat de principiul enuntat mai sus - nu ma refeream la modul imediat, concret, ca dai de pomana 10lei si peste 2 ore gasesti 10 lei pe jos sau castigi la loto - nu.. asa ca o medie a vietii unui om, sa zicem. .foooarte larg vazut. ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Daca as avea puterea, pentru simplul fapt ca nu iei in considerare teoria evolutiei eu ti-as interzice dreptul de a beneficia de servicii medicale, tie si copiilor tai, nici macar 1 aspirina nu ai avea voie sa iei. Ma mir ca nu iti vine sa vomiti de ipocrizie cand intri intr-un spital sau iei pe gat o pastila. bleah. Daca as avea puterea, eu n-as intreprinde nicio actiune criminala de acest gen, desi nu iei in considerare faptul ca numerosi oameni de stiinta, Laureati ai Premiului Nobel in fizica, biologie, chimie, cred ca exista un Dumnezeu. Dar sunt si numerosi medici care cred in Dumnezeu. Ma mir ca nu iti vine sa vomiti cand intri intr-un spital si pune mana un credincios pe tine. Chiar te rog ca de acum inainte sa ai grija sa intrebi doctorul care te trateaza daca este sau nu credincios. Daca este credincios, chiar daca este cel mai bun doctor pe care l-ai intalnit, te rog sa refuzi a fi tratat de acesta. Auzi la el, sa lasi copiii sa moara pentru ca nu sunt parintii atei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biraid Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 O sa va arate voua Nenea in cine n-ati crezut cand ajungeti la poarta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 O sa va arate voua Nenea in cine n-ati crezut cand ajungeti la poarta. Se pare ca si tu esti de parere ca ar trebui lasati sa moara copiii care se trag din parinti credinciosi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biraid Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Esti cam negru pe bolta palatina pentru un topic ca asta, insa, sunt o draguta, ca deobicei, si iti spun ca e nevoie sa te straduiesti mai mult pentru a simti ironia. PUPA! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
--=HD=-- Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Esti cam negru pe bolta palatina pentru un topic ca asta... Eu? » Post actualizat in 11 Sep 2014 13:46 Daca as avea puterea, pentru simplul fapt ca nu iei in considerare teoria evolutiei eu ti-as interzice dreptul de a beneficia de servicii medicale, tie si copiilor tai, nici macar 1 aspirina nu ai avea voie sa iei. Sa vedem care este mai negru in cerul gurii. » Post actualizat in 11 Sep 2014 13:48 ...papagalule! ...tembel! ...placa zgariata! T-en cavitatea bucala... sa te ...t! ...lingator de moaste! Ca sa vezi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Biraid Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Iti raspund doar tie, pentru restul nu ma ostenesc, bunul simt tinde doar la nivelul de fluieratori de fuste mini pe strada. Cat despre mine, sunt o persoana chiar de treaba, inca ma mai joc cu copiii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alecscosmi Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 (editat) Nuu maaa, voi n-ati inteles! Oamenii care s-au rugat toata viata, si tot n-au avut nimic, a facut-o pentru copii copiilor lor. Deci tu duci in spate urmarile pacatelor facute de tatal si bunicul tau. Sa aibe mila domnu' de sufletele voastre, amin! Si pentru BB, e o prostie ce ai zis. Multi, majoritatea fac rau dar o duc extrem de bine, si viceversa. Cunosc personal zeci de cazuri. Editat Septembrie 11, 2014 de alecscosmi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Multa prostie pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Septembrie 11, 2014 Share Postat Septembrie 11, 2014 Auzi la el, sa lasi copiii sa moara pentru ca nu sunt parintii atei. Daca n-ar fi fost stiinta multi copii ar fi fost morti. Noroc ca in ziua de azi nu prea mai ia nimeni religia in serios. Cum ziceam intr-un post precedent. N-am intalnit nicaieri in chestii serioase sa te intrebe cineva daca crezi sau nu in ceva. Gen la tribunal, politie, spital, scoala, facultate, companii, fabrici, uzine, ferme, si alte chestii serioase care ne fac viata mai buna si ne pun o paine pe masa sa avem cu ce trai.. intr-u slava.. Domnului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate