Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Cateva fapte despre RELIGIA ATEE: 1. Secta First Church of Atheism, are 5061 de "preoti" in intreaga lume. 2. Secta Spiritual Humanism se defineste astfel: A religion based on the ability of human beings to solve the problems of society using logic and science. 3. Piesa de rezistenta a sectei Spiritual Humanism e originalitatea "crucii ateiste din bilute" ... PS. poate ca "secta" nu e cuvantul potrivit insa cred ca se apropie cel mai bine de ceea ce reprezinta PPS. asa cum zicea si ender28 daca le mai dam timp ajung si la secte de genul dark vader Pentru ca esti semianalfabet, ia d-aici in romana. Aprofundeaza (fara accent pe fund, ca stiu ca-ti place gaozu' ). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Cateva fapte despre RELIGIA ATEE: 1. Secta First Church of Atheism, are 5061 de "preoti" in intreaga lume. 2. Secta Spiritual Humanism se defineste astfel: A religion based on the ability of human beings to solve the problems of society using logic and science. 3. Piesa de rezistenta a sectei Spiritual Humanism e originalitatea "crucii ateiste din bilute" ... PS. poate ca "secta" nu e cuvantul potrivit insa cred ca se apropie cel mai bine de ceea ce reprezinta PPS. asa cum zicea si ender28 daca le mai dam timp ajung si la secte de genul dark vader Intotdeaua vor fi unii care incearca sa scoata bani si dintr-o pereche de ciorapi folositi... ...mai ales pe internet. Diferenta este ca ateii adera intr-un numar extrem de mic la asemena prosteli (eu nu cunosc nici unul, si nici pe acest forum nu am vazut vreun caz), pe cand toti credinciosii sunt practicanti ai unei religii. Adica toti credinciosii au cazut victime unui sistem ca cele pe care le prezinti mai sus. Editat Noiembrie 21, 2011 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Ateul e mai slab de memorie insa daca ne uitam la istoria acestui topic vedem ca atunci cand se vorbeste de religie se vorbeste la modul general (cazurile particulare sunt generalizate). Adica daca un popa fura toti popii fura, daca un crestin omoara toti crestinii omoara, daca un islamist se arunca in aer toti islamistii sunt sinucigasi. Urmand aceasi logica ateista (din cauza asta imi place mie topicul asta, e plin de @$%) deducem ca ateismul e o religie banala ca oricare alta, bineinteles intr-o masura mai mare sau mai mica iar asta in functie de secta din care face parte ateul. Si o mica lectie de istorie ateista ... Workers Atheism in Cuba PS. Cu siguranta sunt atei care vor spune ca aia nu sunt atei ci doar comunisti, insa partea amuzanta e cand auzi si opinia comunistilor care spun despre "aceiasi oameni" ca nu sunt comunisti ci atei (si incearca sa-ti explice ca un comunist nu ar face asa ceva ci doar ateii) Diferenta este ca ateii adera intr-un numar extrem de mic la asemena prosteli (eu nu cunosc nici unul, si nici pe acest forum nu am vazut vreun caz), Pe asta il stii? ... daca nu, sa-ti fie rusine ca nu-ti cunosti "parohul" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 PS. Cu siguranta sunt atei care vor spune ca aia nu sunt atei ci doar comunisti, insa partea amuzanta e cand auzi si opinia comunistilor care spun despre "aceiasi oameni" ca nu sunt comunisti ci atei (si incearca sa-ti explice ca un comunist nu ar face asa ceva ci doar ateii) Tu fiind un do bitoc sinistru stii bine ca singurii comunisti erau aia din altar si ailalti de le pupau sutanele. Ca tot vorbeam de memoria scurta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Tu fiind un do bitoc sinistru stii bine ca singurii comunisti erau aia din altar si ailalti de le pupau sutanele. Ca tot vorbeam de memoria scurta. Stim si noi despre povestile cu popi corupti, sau avizi de putere sau bani. Noi aici vorbim de crestinismul pur si de ateism(pur sau cum o fi). Cred ca n-are nici un rost sa tot amintim gunoaiele. Ar fi mai folositor sa stim cat suntem noi de crestini si cat sunteti voi de atei. V-ati mira cat s-ar reduce distantele dintre noi. Ca nici noi nu suntem foarte buni si nici voi foarte rai... Editat Noiembrie 21, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 ... Ca nici noi nu suntem foarte buni si nici voi foarte rai... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Stim si noi despre povestile cu popi corupti, sau avizi de putere sau bani. Noi aici vorbim de crestinismul pur si de ateism(pur sau cum o fi). Cred ca n-are nici un rost sa tot amintim gunoaiele. Ar fi mai folositor sa stim cat suntem noi de crestini si cat sunteti voi de atei. V-ati mira cat s-ar reduce distantele dintre noi. Ca nici noi nu suntem foarte buni si nici voi foarte rai... Nu ma vrajesti breh. Voi nu sunteti decat fani ai crestinismului pentru ca oricat de ciudat ti-ar parea, da! ateii sunt la fel de crestini ca si crestinii insasi. Aham, e chiar adevarat. Editat Noiembrie 21, 2011 de Budd Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Nu ma vrajesti breh. Voi nu sunteti decat fani ai crestinismului pentru ca oricat de ciudat ti-ar parea, da ateii sunt la fel de crestini ca si crestinii insasi. Aham, e chiar adevarat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Hait cata mai tunu !. Io pe baietu asta l-as urma pana in panzele albe nu ma intereseaza daca mergem sa luam Ierusalimu inapoi sau cu autocaru sa ne piosim la Voronet Si pe Isus l-a omorat inaltul cler israelit in frunte cu Iosef Caiafa. I-au gasit oasele acu vreo 20 de ani. Probabil nici ala n-a existat. Sic ! http://en.wikipedia....aiaphas_ossuary http://en.wikipedia.org/wiki/Caiaphas Iete ca am mai aflat ceva. In vara anului asta i-au descoperit si oasele lui fiu'su. A lasat si un adjectiv in limba romana "caiafa" adica fatarnic. O sa sun a Academie sa-l schimbe cu "cel care l-a omorat pe Isus anume ateu" ) Editat Noiembrie 21, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Cum? Nu romanii? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ender28 Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Budd fi serios , de ce romanii care la ora aia erau ghertoi-daci l-ar fi crucificat pe Isus ? N-are nici un sens ! Acu serios , in gradina lu' Vasile Voiculescu ( frate cu varanu) , l-au luat pe sus soldatii in ciuda lui Petru care voia sa ia centurionii la fugarit cu sabia si l-au dus nu la Pilat ci la Anna care e socru lui Caiafa si care nu s-a putut intelege cu el asa ca l-a trimis la Caiafa care si ala in lipsa de ceva bun de spus l-a trimis la pretoriu la Pilat care nu voia sa-si puna Roma in cap si nici sa iasa razmelita iudeasca asa ca refuza sa-l condamne pe motiv ca e iudeu. Din pacate Isus care este probabil cel mai inapt avocat proriu din istoria religilor spune : "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta. Daca imparatia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s'ar fi luptat ca sa nu le fi eu predat Iudeilor. Dar, acum, imparatia Mea nu este de aici." Mel Gibson a ilustrat un dram mai vivid cum a stat treaba cu toti oamenii aia rai imbracati in negru care strigau in aramaica "Baraba!" ceea ce , desi nu sunt lingvist , imi imaginez ca se referea la Baraba. Si dupa e istorie. Sau mit. La alegere Editat Noiembrie 21, 2011 de Ender28 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Mel Gibson a ilustrat un dram mai vivid cum a stat treaba cu toti oamenii aia rai imbracati in negru... Partea amuzanta e ca "oamenii aia rai imbracati in negru" e prototipul omului de pretutinduni, nu are nici o legatura cu o anumita etnie. Eu cred ca episodul daca se intampla azi si nu acum 2000 de ani acum acei "oamenii aia rai imbracati in negru" erau oamenii imbracati frumos la o emisiune tv de divertisment ... se schimba doar "decorul", protagonistii sunt aceasi Scientismul Âşi orgoliul tehnologizării au rafinat foarte bine bestia din om "Codul lui Da Vinci" este o carte scrisă la derută. Tendința asta de anatomizare a lui Christos, de biologizare, de coborâre spre uman face parte dintr-o imposibilitate de percepție a omului divin, transcendental. Într-un fel, mi-e milă de neputința unui segment al civilizației occidentale de a percepe transcendența întrupării. Noi o percepem, pentru că pe noi această credință ne-a salvat de la o moarte clinică instaurată 50 de ani. ÂŞi dacă putem, încă, să mai mergem pe două picioare, asta e datorită credinței, nu datorită unui joc politic. Am fost o națiune total părăsită, iar acum ne trăim deÂşteptarea din anestezie. Prin comparație cu Dan Brown, Don Quijote reprezintă ultimul suspin creÂştin al Occidentului. Europa de la 1605 seamănă foarte mult cu Europa anului 2005. Atunci, societatea politică se machiavelizase. Europa în 2005 este totalmente laicizată. Vorba lui Mircea Vulcănescu: "Europa a stat cu ceasul în mână Âşi când a văzut că în anul 1100 n-a venit Christos a spus: Ne mântuim singuri, prin fapte". Asistăm la această automântuire, Âşi în acest proces este normal să se biologizeze, să se antropomorfizeze. Faptul că Dan Brown este atât de gustat arată că se derulează un fenomen de subcultură Âşi infantilism în societatea noastră. Cum ar fi să m-apuc eu să scriu acum o carte de aventuri despre Buddha sau Mahomed, făcând pe detectivul? Eu nici în tren nu pot să citesc aÂşa ceva. ÂŞi nu trebuie să fii habotnic, bigot, taliban... pur Âşi simplu nu citeÂşti o carte care nu respectă fiziologia bunului simț. Trăim o eră fără precedent, în care văd cu mirare că omul a devenit fiară. Scientismul Âşi orgoliul tehnologizării au rafinat foarte bine bestia din om. Forța de a supraviețui mi-o dă altceva. Mă uit la oamenii mai amărâți, care Âşi-au păstrat echilibrul în credință, în acest context. Petre Ăuțea avea mare dreptate când spunea că baba aia care se închină la biserică valorează mai mult decât unul care a luat premiul Nobel Âşi nu Âştie pentru ce a făcut bomba atomică. Ea comunică deplin cu Absolutul, pe când celălalt e în dialog cu uzina de armament. DAN PURIC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LONEWOLF Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 EU NU CRED!!! NU CRED CA EXISTA atei, exista oameni care au asteptat o MINUNE si nu au stiut sa o recunoasca. Nu trebuie sa mergi la biserica in fiecare duminica, asta nu te face mai credincios decat pe altii, dar pe mine mersul la o manastire ma face sa ma simt mai puternic, mai optimist, asa sunt eu nu zic ca se aplica la toti, e ca si cum ai face parte din un mare club moto, a carui scop este sa provaduiasca BUNATATEA, Sunt prea multe de zis , dar cu siguranta un credincios este un om mai fericit indiferent de credinta sa! daca vreti puteti cauta pe you tube " viata fara maini si fara picioare" si sunt sigur ca dupa aceea o sa fiti mai fericiti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) @LONEWOLF ti-ai distrus "viata sociala" daca ai postat pe topicul ateilor si nu esti ateu Editat Noiembrie 21, 2011 de P.C. Refinantat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Unde dai si unde crapa? Bai!! Chiar crapa asa la nimereala? Eu tai lemne in fiecare zi...cam stiu cum sta treaba cu butucii...da unii din voi sunt mai ...... Eu ziceam ca nu-s toti popii buni,iar voi mi-ati aratat ca sunt chiar rai. Aaaa...si doamne-feri sa spuneti ca am dreptate. Aratati doar in continuare ca am....si dati reportaje de gunoaie in continuare. Eu vorbeam despre cu totul altceva. Da...mai aveti de sapat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Unde dai si unde crapa? Bai!! Chiar crapa asa la nimereala? Eu tai lemne in fiecare zi...cam stiu cum sta treaba cu butucii...da unii din voi sunt mai ...... Eu ziceam ca nu-s toti popii buni,iar voi mi-ati aratat ca sunt chiar rai. Aaaa...si doamne-feri sa spuneti ca am dreptate. Aratati doar in continuare ca am....si dati reportaje de gunoaie in continuare. Eu vorbeam despre cu totul altceva. Da...mai aveti de sapat. Ti-ai facut vreo iluzie ca se poate discuta altfel decat ... la misto? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) @LONEWOLF ti-ai distrus "viata sociala" daca ai postat pe topicul ateilor si nu esti ateu Adevarat! Ai grija ca te vor sparge "fratii" pe-aici....Sa speram ca esti crestin...Adica unul care crede in Hristos. Editat Noiembrie 21, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Unde dai si unde crapa? Bai!! Chiar crapa asa la nimereala? Eu tai lemne in fiecare zi...cam stiu cum sta treaba cu butucii...da unii din voi sunt mai ...... Eu ziceam ca nu-s toti popii buni,iar voi mi-ati aratat ca sunt chiar rai. Aaaa...si doamne-feri sa spuneti ca am dreptate. Aratati doar in continuare ca am....si dati reportaje de gunoaie in continuare. Eu vorbeam despre cu totul altceva. Da...mai aveti de sapat. Pai tu stai la casa ? EU NU CRED!!! NU CRED CA EXISTA atei, exista oameni care au asteptat o MINUNE si nu au stiut sa o recunoasca. Nu trebuie sa mergi la biserica in fiecare duminica, asta nu te face mai credincios decat pe altii, dar pe mine mersul la o manastire ma face sa ma simt mai puternic, mai optimist, asa sunt eu nu zic ca se aplica la toti, e ca si cum ai face parte din un mare club moto, a carui scop este sa provaduiasca BUNATATEA, Sunt prea multe de zis , dar cu siguranta un credincios este un om mai fericit indiferent de credinta sa! daca vreti puteti cauta pe you tube " viata fara maini si fara picioare" si sunt sigur ca dupa aceea o sa fiti mai fericiti. Aici sunt de acord cu tine ... mersul la manastire te face mai puternic ... mai ales daca ai de urcat pana la ea. Inafara de faptul ca e o constructie impunatoare, si in vecinatate se aud pasaricile ciripind (ceea ce nu se intampla la casa popoului), nu e nimic altceva. Si inca o data iti dau dreptate, asemanarea cu un club moto ... e ca si cum faci parte din Hell Angels ... numai ca tu nu faci, ci doar ii admiri si faci ce spun ei sa faci. Sau porti sutana ? Editat Noiembrie 21, 2011 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Pai tu stai la casa ? Aha... . e ca si cum faci parte din Hell Angels ... Sa fim seriosi putin... Editat Noiembrie 21, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 ceea ce nu se intampla la casa popoului Te lauzi cu realizarile comunismului ateu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 Mel Gibson a ilustrat un dram mai vivid cum a stat treaba cu toti oamenii aia rai imbracati in negru care strigau in aramaica "Baraba!" ceea ce , desi nu sunt lingvist , imi imaginez ca se referea la Baraba. Si dupa e istorie. Sau mit. La alegere du-te breh d-aici cu barabas, tu nu ai vazut ca Sauron se caca pe Iisus cand vrea el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Te lauzi cu realizarile comunismului ateu? Probabil ca nu stiu ce inseamna comunismul...darmite-ateu? Is probabil majoritatea copii ce-or auzit si ei pe la scoli c-o existat ceva numit comunism....iar sa fii ateu ii ceva cool...da de unde ideea asta ca a fi la fel cu gramada inseamna ceva cool? Pe vremea mea insemna ca esti cool cand esti anti-gramada. Editat Noiembrie 21, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 EU NU CRED!!! NU CRED CA EXISTA atei, exista oameni care au asteptat o MINUNE si nu au stiut sa o recunoasca. Nu trebuie sa mergi la biserica in fiecare duminica, asta nu te face mai credincios decat pe altii, dar pe mine mersul la o manastire ma face sa ma simt mai puternic, mai optimist, asa sunt eu nu zic ca se aplica la toti, e ca si cum ai face parte din un mare club moto, a carui scop este sa provaduiasca BUNATATEA, Sunt prea multe de zis , dar cu siguranta un credincios este un om mai fericit indiferent de credinta sa! daca vreti puteti cauta pe you tube " viata fara maini si fara picioare" si sunt sigur ca dupa aceea o sa fiti mai fericiti. Inca un fan. Bine ai venit aici sa-ti testezi credinta. Noi ne cacam (ordinea e aleatoare iar sensul figurat) pe : - cruci (de variate marimi,culori si materiale) - evanghelii, icoane (doar daca nu se pot scoate ceva bani de-o bere sau benzina pe ele) - dumnezeu (acum poti sa-l alegi pe ala care-ti place cel mai putin ca sa dea bine la rugaciunea de noapte) - biserici (asta o facem regulat cand trecem pe langa ele. Ce plm, la urma urmei daca tot nu platesc taxe pe suteala macar sa plateasca la vopsit) - bigoti (vezi poponaru cosmin, gilbert, enduro etc) - calugari, tarcovnici, duhovnici si icoane - diferite alte chestii de cult (semiluni, luni pline etc) Nu ne cacam in schimb pe Iisus care a fost un tip de treaba (chiar si fictiv) si cu care ne-ar fi placut sa fumam o iarba si sa ascultam Led Zeppelin la un foc in desert. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 21, 2011 Share Postat Noiembrie 21, 2011 (editat) Inca un fan. Bine ai venit aici sa-ti testezi credinta. Noi ne cacam (ordinea e aleatoare iar sensul figurat) pe : - cruci (de variate marimi,culori si materiale) - evanghelii, icoane (doar daca nu se pot scoate ceva bani de-o bere sau benzina pe ele) - dumnezeu (acum poti sa-l alegi pe ala care-ti place cel mai putin ca sa dea bine la rugaciunea de noapte) - biserici (asta o facem regulat cand trecem pe langa ele. Ce plm, la urma urmei daca tot nu platesc taxe pe suteala macar sa plateasca la vopsit) - bigoti (vezi poponaru cosmin, gilbert, enduro etc) - calugari, tarcovnici, duhovnici si icoane - diferite alte chestii de cult (semiluni, luni pline etc) Nu ne cacam in schimb pe Iisus care a fost un tip de treaba (chiar si fictiv) si cu care ne-ar fi placut sa fumam o iarba si sa ascultam Led Zeppelin la un foc in desert. Frate Budd..ce ti-am spus eu? Hai ca incetu cu incetu te dai pe brazda. Injura cati dumnezei vrei tu, si asta ti-i lasat tot de El, cu care zici ca ai fuma o iarba....(fictiv zici?) Editat Noiembrie 21, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 22, 2011 Share Postat Noiembrie 22, 2011 EU NU CRED!!! NU CRED CA EXISTA atei, exista oameni care au asteptat o MINUNE si nu au stiut sa o recunoasca. Nu trebuie sa mergi la biserica in fiecare duminica, asta nu te face mai credincios decat pe altii, dar pe mine mersul la o manastire ma face sa ma simt mai puternic, mai optimist, asa sunt eu nu zic ca se aplica la toti, e ca si cum ai face parte din un mare club moto, a carui scop este sa provaduiasca BUNATATEA, Sunt prea multe de zis , dar cu siguranta un credincios este un om mai fericit indiferent de credinta sa! daca vreti puteti cauta pe you tube " viata fara maini si fara picioare" si sunt sigur ca dupa aceea o sa fiti mai fericiti. Cu siguranta e un credul mai fericit... chiar in ciuda statisticilor (care sint ateiste si satanice oricum). ai vazut filmuletu ala a lu "Planeta Moldova" cu Pricoche? Popii de pretutindeni au ca scop sa propovaduiasca bunatatea... partea naspa e ca nu le iese deloc.... ba din contra. Cit despre minuni... da... toti cind eram copii credeam in minuni. Unii am fost educati ca ele sint doar in povesti altii ca mai sint si prin ograda proprie. Toti vedem pina la urma ca nu exista minuni ci doar ne dorim minuni. Pentru majoritatea, imaginea colosalei iluzii este ultima din viata lor... si apoi... hic... intind copita la fel ca cei dinainte fara sa apuce sa spuna alorlalti care inca "cred"... totul e o pacaleala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate