bluedark Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Bebeule, vezi ca te-a mintit cineva cand erai tu micut. In Scufita Rosie nu e cu ursi. Si cum poti tu sa spui ca nu poti supravietui in burta unui animal? Pai nu ai citit povestea lui Iona, din cartea aia care nu minte niciodata? deci tu din Iona asta ai inteles? ca pe un fraier l-a inghitit un peste si nu a murit in burta pestelui? ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 (editat) Nu, doar faceam misto de Biblie. Nu e voie? Si balena e mamifer toata ziua. Cica si toata noaptea. Editat Aprilie 12, 2013 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 deci tu din Iona asta ai inteles? ca pe un fraier l-a inghitit un peste si nu a murit in burta pestelui? ) Nu un peste, atat ai inteles tu de la orele de biologie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Si evident, cand nu mai sunt raspunsuri pertinente, se apeleaza la evidentierea greselilor care nu au legatura cu subiectul... clasic ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 (editat) ca idee, doar ca idee, niciuna dintre cartile precum Biblia, Coranul, Necronomicon, Bhagavad Gita...orice alt script care vorbeste despre zei si facerea lumii, nu trebuie luata mot-a mot... Si asta ti-o poate spune oricine de pe lumea asta care a studiat religiile lumii. Asadar, asta cu ingerii desenati pe norisori pufosi si oamenii care acum cateva sute de ani credeau ca se duc in cer sau sub pamant, nu e general valabila si se aplica doar credinciosilor din clasele inferioare, mai exact cei fara scoala sau educatie. Si daca vrei un exemplu edificator in acest sens, iti recomand sa citesti putin din ceea ce a scris Platon despre religie prin anul 400 i.Hr... Pe de alta parte, toate religiile lumii, indiferent daca sunt aparute cu mult inainte de anul 1 sau dupa acest an, au ca esenta acelasi lucru...Existenta a unui ceva care se afla in toate si peste tot... Restul sunt doar povesti, care au aparut pentru ca oamenilor simplii, fara scoala, le era greu sa priceapa o idee filosofica mult prea complexa... Sa vad daca inteleg corect ce sugerezi aici. Esti de acord ca biserica a mintit cu buna stiinta oamenii simpli, de-a lungul istoriei manipulandu-i printr-o serie de povesti, construind o religie care se le fie accesibila? Si tot nu inteleg cat de departe mergi cu reducerea la acel "ceva care se afla in toate si peste tot". Poti sa te exprimi mai concret? Pt ca altfel cred ca poti sa arunci la gunoi orice forma de religie si sa te apuci de fizica/chimie/biologie, care sunt mult mai apte in a exprima acel "ceva care se afla in toate si peste tot". Editat Aprilie 12, 2013 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Ce ti-e si cu limbajul asta, cu exprimarea, cu conceptele. Daca am putea sa ne transmitem direct gandurile nu cred ca ar mai fi fost nici un dubiu ce vor unii si ce vor altii sa spuna. Dar nu e chiar asa de greu. Deci ce e ala dumnezeu? Care e definitia lui ? Dumnezeu ala din biblie, ala personal, ala care te baga in seama daca te rogi la el. Ala exista? Daca nu credeti in ala sunteti atei.Punct.Dupa ce ca sunteti atei, mai sunteti(suntem) si eretici in fata bisericii si daca ar mai putea ne-ar arde pe rug, ne-ar omora cu pietre sau in cel mai bun caz ne-ar baga la inchisoare. Ca dupa aia ziceti voi ca poate exista nu stiu ce forta care guverneaza universul, ca toata lumea crede in ceva, ca nu stim nimic, ca nimeni nu detine adevarul absolut asta e altceva si aici e fiecare cu aia ma-sii.Asta e deja filozofie in opinia mea. Si eu cred in multe chestii nu neaparat nedovedite stiintific ci mai degraba neexplicate stiintific.Nici nu cred ca o sa fie vreodata explicate pt. ca tin de experiente si ganduri umane si nu stiu cum ar putea sa fie masurate si inregistrate. Pana acum tot nu se stie ce este exact constiinta, ce este un gand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bluedark Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Sa vad daca inteleg corect ce sugerezi aici. Esti de acord ca biserica a mintit cu buna stiinta oamenii simpli, de-a lungul istoriei manipulandu-i printr-o serie de povesti, construind o religie care se le fie accesibila? Si tot nu inteleg cat de departe mergi cu reducerea la acel "ceva care se afla in toate si peste tot". Poti sa te exprimi mai concret? Pt ca altfel cred ca poti sa arunci la gunoi orice forma de religie si sa te apuci de fizica/chimie/biologie, care sunt mult mai apte in a exprima acel "ceva care se afla in toate si peste tot". biserica? ce treaba are biserica? eu vorbeam despre religii care au existat cu mult inainte de aparitia bisericii...si da, e logic...si unui copil de 2 ani cand ii explici cum s-a nascut nu te apuci sa ii spui ca e rezultatul unirii dintre un spermatozoid si un ovul...ca nu va pricepe nimic...ii explici "pe limba lui"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 cam jos in clasament a ajuns ala micu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Bebeule, vezi ca te-a mintit cineva cand erai tu micut. In Scufita Rosie nu e cu ursi. Am gandit lup si-am scris urs. Nu numa' Iona a fost in burta unei balene, si Pinocchio parca a fost. biserica? ce treaba are biserica? eu vorbeam despre religii care au existat cu mult inainte de aparitia bisericii...si da, e logic...si unui copil de 2 ani cand ii explici cum s-a nascut nu te apuci sa ii spui ca e rezultatul unirii dintre un spermatozoid si un ovul...ca nu va pricepe nimic...ii explici "pe limba lui"... Exact, biserica n-are nici o legatura cu Doamne Doamne. Doamne Doamne e bun, biserica e rea. Atunci, dece nu va ridicati toti astia care credeti in Doamne Doamne ce-l bun si sa luati masuri sa desfiintati Biserica? Puteti sa dati vina pe Doamne Doamne cel bun. Si apoi inventati voi o biserica a lui Doamne Doamne Cel Bun - ai carei adepti nu trebuie decat sa creada cu tarie in existenta unei forte care e in tot si in toate si care ne guverneaza spre bine (in speta, Doamne Doamne cel BUN) iar cei care nu cred sa suga ...., sunt prosti. And here we go again. Deci ce ziceai de Biserica? N-are nici o legatura? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Am gandit lup si-am scris urs. Nu numa' Iona a fost in burta unei balene, si Pinocchio parca a fost. Exact, biserica n-are nici o legatura cu Doamne Doamne. Doamne Doamne e bun, biserica e rea. Atunci, dece nu va ridicati toti astia care credeti in Doamne Doamne ce-l bun si sa luati masuri sa desfiintati Biserica? Puteti sa dati vina pe Doamne Doamne cel bun. Si apoi inventati voi o biserica a lui Doamne Doamne Cel Bun - ai carei adepti nu trebuie decat sa creada cu tarie in existenta unei forte care e in tot si in toate si care ne guverneaza spre bine (in speta, Doamne Doamne cel BUN) iar cei care nu cred sa suga ...., sunt prosti. And here we go again. Deci ce ziceai de Biserica? N-are nici o legatura? Ai scris mult, dar fara sa spui nimic concret... are si nu are legatura. Orice biserica are legatura cu o credinta, dar pt a exista credinta nu e obligatorie si existenta unei biserici "dedicate". Si "Doamne Doamne" vezi ca e si bun, si rau... citeste Vechiul Testament, ca sa-l vezi pe cel rau, sau Noul Testament ca sa-l vezi pe cel bun. In unele religii "Doamne Doamne" e rau si neiertator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 biserica? ce treaba are biserica? eu vorbeam despre religii care au existat cu mult inainte de aparitia bisericii...si da, e logic...si unui copil de 2 ani cand ii explici cum s-a nascut nu te apuci sa ii spui ca e rezultatul unirii dintre un spermatozoid si un ovul...ca nu va pricepe nimic...ii explici "pe limba lui"... Oare ce treaba are biserica?......Oare cine a produs acele scripturi din care ai aflat: RELÍGIE, religii, s. f. 1. Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Sa inteleg ca nu te crezi in stare sa exprimi mai concret acel "ceva care se afla in toate si peste tot"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Do tell... Si in afara de google si copy-paste din dex online ce ne mai servesti azi? Apropos de exprimare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 (editat) Si evident, cand nu mai sunt raspunsuri pertinente, se apeleaza la evidentierea greselilor care nu au legatura cu subiectul... clasic ) Pai ce raspuns mai pertinent vrei? DUMNEZEU NU EXISTA. E DOAR O ILUZIE! Editat Aprilie 12, 2013 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Aham... pasul 2 e furia, ne enervam? Dont' go away mad... just go away. Ar spune un desen animat ) Argumenteaza, comenteaza la subiect... nu te da rotund pe aici ca tu esti mare ateu, cu nume de inger decazut, si cand nu ai nimic de spus, totusi arunci niste majuscule ca sa-ti "sustii" ideea. Cum ai ajuns tu la ateism? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bluedark Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Pai ce raspuns mai pertinent vrei? DUMNEZEU NU EXISTA. E DOAR O ILUZIE! uite asta e fanatismul la ateisti ca tot se intreba careva pe aici cum o fi aia sa fi fanatic in a crede in nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Pretene, am scris de vreo cateva ori pe thread-ul asta cum am devenit ateu, nu o mai fac inca odata. Mai rasfoieste si tu. 'ai de capu' meu! Hai, pa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Ai scris mult, dar fara sa spui nimic concret... are si nu are legatura. Orice biserica are legatura cu o credinta, dar pt a exista credinta nu e obligatorie si existenta unei biserici "dedicate". Si "Doamne Doamne" vezi ca e si bun, si rau... citeste Vechiul Testament, ca sa-l vezi pe cel rau, sau Noul Testament ca sa-l vezi pe cel bun. In unele religii "Doamne Doamne" e rau si neiertator. N-am scris, mult, am scris putin si la obiect. Ba da, existenta unei credinte implica si existenta unei biserici dedicate. Oamenii, fiinte sociale, au nevoie sa se adune si sa-si confirme unii altora opiniile, vorba ceea, unde's multi, puterea creste. Au nevoie ca altii sa fie de acord cu ei ca sa nu se simta singurii nebuni de pe planeta: "ahaaa.. si el crede in X)*)(*&*&_, deci nu sunt singurul nebun" - si uite asa apare o noua biserica. (cu sediu, sau nu - if you like) @Geo_ZGA... ca esti tu credincios adevarat si ai ajuns sa crezi ca actuala biserica nu te mai reprezinta si te dezici de ea, asta e partea a doua. Desi e un pic amormal, aia la biserica, popii, cred (eu ma indoiesc ca ei cred ) in acelasi lucru ca si tine, de ce nu-ti place de ei nu inteleg... Ca vor bani? Pai trebuie sa traiasca si ei din ceva. Dar sa zicem ca nu-ti mai place de ei: daca s-ar face o biserica pe placul tau, te-ai duce acolo, te-ai "boteza" la ei? Daca nu, de ce nu? Pai aparteneta la o anumita biserica iti confirma statulul de credincios.. de ce nu te-ai afilia la o biserica, ti-e rusine cu credinta ta? Daca nu vrei sa apartii de nici o biserica si consideri ca ai credinta in tine si-atat si e suficient, de ce totusi vii si ti-o expui pe forumuri in fata altora? Crezi ca conteaza? Cand incepi sa dezbati credinta ta si sa o afirmi in fata altora deja esti membru al unei religii, fie ca recunosti asta sau nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 uite asta e fanatismul la ateisti ca tot se intreba careva pe aici cum o fi aia sa fi fanatic in a crede in nimic Prove him wrong. Si iti dau o acadea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Do tell... Si in afara de google si copy-paste din dex online ce ne mai servesti azi? Apropos de exprimare... Religia e deja o forma cat se poate de specifica a credintei, evident ca nu ar exista nicio religie fara o organizatie care sa o propuna si indoctrineze masele cu ea. Am pus definitia religiei crezand ca asa se prinde oricine despre ce e vorba. M-am plictisit si eu sa explic aceleasi lucruri pt fiecare credincios in parte. De ce te superi daca ii creditez cu sufienta inteligenta incat sa inteleaga singuri o definitie din dex? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Religia e deja o forma cat se poate de specifica a credintei, evident ca nu ar exista nicio religie fara o organizatie care sa o propuna si indoctrineze masele cu ea. Am pus definitia religiei crezand ca asa se prinde oricine despre ce e vorba. M-am plictisit si eu sa explic aceleasi lucruri pt fiecare credincios in parte. De ce te superi daca ii creditez cu sufienta inteligenta incat sa inteleaga singuri o definitie din dex? Google suntem toti in stare sa folosim. Partea interesanta e cand ne exprimam ideile, cu vorbele noastre. Gresit... bisericile au aparut dupa religii, nu invers Cand un numar suficient de mare de oameni au ajuns sa creada in ceva, organizarea acestei religii s-a transformat in "biserica". Dar uite ca unele religii nu au biserici... amerindienii, de exemplu, nu au. N-am scris, mult, am scris putin si la obiect. Ba da, existenta unei credinte implica si existenta unei biserici dedicate. Oamenii, fiinte sociale, au nevoie sa se adune si sa-si confirme unii altora opiniile, vorba ceea, unde's multi, puterea creste. Au nevoie ca altii sa fie de acord cu ei ca sa nu se simta singurii nebuni de pe planeta: "ahaaa.. si el crede in X)*)(*&*&_, deci nu sunt singurul nebun" - si uite asa apare o noua biserica. (cu sediu, sau nu - if you like) @Geo_ZGA... ca esti tu credincios adevarat si ai ajuns sa crezi ca actuala biserica nu te mai reprezinta si te dezici de ea, asta e partea a doua. Desi e un pic amormal, aia la biserica, popii, cred (eu ma indoiesc ca ei cred ) in acelasi lucru ca si tine, de ce nu-ti place de ei nu inteleg... Ca vor bani? Pai trebuie sa traiasca si ei din ceva. Dar sa zicem ca nu-ti mai place de ei: daca s-ar face o biserica pe placul tau, te-ai duce acolo, te-ai "boteza" la ei? Daca nu, de ce nu? Pai aparteneta la o anumita biserica iti confirma statulul de credincios.. de ce nu te-ai afilia la o biserica, ti-e rusine cu credinta ta? Daca nu vrei sa apartii de nici o biserica si consideri ca ai credinta in tine si-atat si e suficient, de ce totusi vii si ti-o expui pe forumuri in fata altora? Crezi ca conteaza? Cand incepi sa dezbati credinta ta si sa o afirmi in fata altora deja esti membru al unei religii, fie ca recunosti asta sau nu. Hmm, sunt curios de unde ai tras tu concluzia ca sunt credincios... fascinant cum se citeste printre randuri, chiar si cu un citat de 4 randuri si 2 idei in fata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Google suntem toti in stare sa folosim. Partea interesanta e cand ne exprimam ideile, cu vorbele noastre. Gresit... bisericile au aparut dupa religii, nu invers Cand un numar suficient de mare de oameni au ajuns sa creada in ceva, organizarea acestei religii s-a transformat in "biserica". Dar uite ca unele religii nu au biserici... amerindienii, de exemplu, nu au. In cazul amerindienilor, ca si in Africa, e vorba de cea mai primitiva forma a credintei, animism si samanism. Poti sa le treci in categoria religiilor dar pierzi din vedere esentialul. Toate acele forme difera de religiile virale, care au ajuns azi sa acapareze populatia acestei planete. Sunt niste religii sofisticate (prin comparatie) si elaborate exact ca orice produs comercial din ziua de azi. Religia identificata azi "crestinism", a aparut doar in urma unor texte raspandite si "autentificate" de o organizatie, mult mai tarziu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 mm, sunt curios de unde ai tras tu concluzia ca sunt credincios... fascinant cum se citeste printre randuri, chiar si cu un citat de 4 randuri si 2 idei in fata. Daca nu esti credincios inlocuieste personajul caruia ma adresam cu un credincios, nici o problema. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 (editat) uite asta e fanatismul la ateisti ca tot se intreba careva pe aici cum o fi aia sa fi fanatic in a crede in nimic Cu alte cuvinte, "Ce conteaza ca eu sunt needucata si inculta, uita-l p-ala, Louis, ca e fanatic ateu. Hahahahahahha, ma inverzesc de ras. De doua ori." Tu chiar nu sesizezi, macar asa, tangential, ce enormitati sustii? PS Uite, iti soptesc un secret, numa' noi il stim: existe o diferenta intre "ateu" si "ateist", nu doar semantica. Cam ca aia dintre educatia fizica si sport. Da' sa nu mai spui la nimeni, sa fie doar secretul nostru, vrei? Editat Aprilie 12, 2013 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bluedark Postat Aprilie 12, 2013 Share Postat Aprilie 12, 2013 Cu alte cuvinte, "Ce conteaza ca eu sunt needucata si inculta, uita-l p-ala, Louis, ca e fanatic ateu. Hahahahahahha, ma inverzesc de ras. De doua ori." Tu chiar nu sesizezi, macar asa, tangential, ce enormitati sustii? PS Uite, iti soptesc un secret, numa' noi il stim: existe o diferenta intre "ateu" si "ateist", nu doar semantica. Cam ca aia dintre educatia fizica si sport. Da' sa nu mai spui la nimeni, sa fie doar secretul nostru, vrei? sunt numai ochi Luciferis, te ascult...Educa-ma Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate