Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Vizitator Walhaz

@9fingers:

Te referi, sper, la ceea ce latinii numeau "scientia", adica cunoastere (stiinta).

Daca asa sta treaba, suntem de acord. Dar tind sa cred ca nu sta asa treaba.

Credinta si superstitia nu sunt sinonime. Nu vreau sa insir acum si aici in cate chestii CREDE stiinta, fara nici o dovada practica si indiscutabila, pt. ca am sta toata noaptea la taifas, ori n-am chef.

Oricum ar fi, opacitatea nu este indicata, in indiferent ce directie.

daca cineva e credincios nu e o problema.

problema apare cand foloseste credinta ca sa-si justifice actiunile belicoase sau de alta natura. pt ca acestia sunt cei mai periculosi: cei fara indoieli, cei ce sunt siguri ca dumnezeu le calauzeste pasii si cutitul

Sau stiinta si ratiunea... care calauzesc pasi si cutite. Nimeni nu este mai presus de ceea ce-i omenesc.

Sa nu rezumam religia la violenta, pt. ca nu ne flateaza. La fel putem reduce stiinta la bomba atomica.

Eu credeam ca nu sunt aici printre fanatici. Gresesc?

Editat de Walhaz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Gramofonik e pagan, dar si-a croit singur un paganism - custom. Nu vrea sa il descrie, o fi la fel de custom cum sunt chopperele teutul.

Mai zice cateodata ca nu e credincios. Dar nu are nicio proprietate a termenilor. Nu e de mirare ca pt el paganismul nu e o credinta, dar ateismul este...

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Macar are motocicleta...

De unde stii ca are?

De unde stii ca eu nu am?

Uite ce spuneam despre oameni care trec prin institutii de invatamant fara sa deprinda metoda stiintifica. Fara sa isi cultive scepticismul.

Oameni care se lasa dominati de cate o fixatie.

Link spre comentariu

9fingers

daca walhaz este gromovnik, e clar ca e aici pe forum exact ca tine. omul are scop clar, e pus sa scrie de catre seful lui, care ca si seful tau are anumite asteptari de la el. ca acum sefii vostri nu se inteleg intre ei, nici voi nu va intelegeti intre voi, dar ce e cert e ca nu aveti nici unul motocicleta :crack: :crack:

Link spre comentariu

De unde stii ca are?

De unde stii ca eu nu am?

Uite ce spuneam despre oameni care trec prin institutii de invatamant fara sa deprinda metoda stiintifica. Fara sa isi cultive scepticismul.

Oameni care se lasa dominati de cate o fixatie.

Te-ai cam varsat singur aici. Eu vorbeam de el dar cu atatea muste pe caciula trebuie sa-ti fie greu sa-ti pastrezi calmul.

Referitor la mobra ta, am tot atatea probe despre ea cat despre Dumnezeu, de fapt sunt foarte multi oameni care pretind ca l-au vazut pe Dumnezeu dar nici macar unul nu pretinde/recunoaste insa (nu stiu ce ar fi mai rau de fapt) ca te-ar stii pe tine sau mobra ta. Fixatia ta de a nu pune o poza cu tine si cu mobra e mai puternica decat fixatille adunate ale tuturor care iti cer asta. Asta sau esti un impostor.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Te-ai cam varsat singur aici. Eu vorbeam de el dar cu atatea muste pe caciula trebuie sa-ti fie greu sa-ti pastrezi calmul.

Evident ca vorbeai despre el. Asta am intrebat si eu "De unde stii ca are motocicleta?"

Si era o impunsatura care continua mesajul tau din celalat topic.

"Macar el are...", de unde stii ca eu nu am?

Ai doua convingeri pe care le propui aici, amandoua dobandite dintr-o lipsa crasa de informare.

Ai o credinta, si aia naiva.

Referitor la mobra ta, am tot atatea probe despre ea cat despre Dumnezeu, de fapt sunt foarte multi oameni care pretind ca l-au vazut pe Dumnezeu dar nici macar unul nu pretinde/recunoaste insa (nu stiu ce ar fi mai rau de fapt) ca te-ar stii pe tine sau mobra ta. Fixatia ta de a nu pune o poza cu tine si cu mobra e mai puternica decat fixatille adunate ale tuturor care iti cer asta. Asta sau esti un impostor.

Ai fix la fel de multe probe cum am si eu despre motocicleta ta. Cum ai si tu despre motocicleta lui gramofonik, in care totusi crezi.

Ti-am mai spus ca ai prostul obicei de a-ti baza argumentatia pe analogii inepte. Si sunt dezamagit de fiecare data cand vad un om care se pretinde rational, practicand acelasi joc ca un credincios.

Spre deosebire de un credincios, eu nu am propus existenta unei motociclete, nici nu am vorbit despre asa ceva. Si daca si face o, nu as tine sa conving pe nimeni de asa o trivialitate.

Nu am nicio responsabilitate pt afirmatiile facute de altii.

E ca si cum intr-o discutie despre capitalism, cineva care nu agreeaza parerea ta, vine si-ti spune "ba, da' tu nici nu ai o nevasta." si in alta discutie acelasi caraghios apare si zice "Macar el are o nevasta. Ce-l inveti tu ce e cu cutia seamless?"

Or fi unii mai indulgenti cu fapturi de teapa ta, care sa spuna "Uite o poza cu mine si nevasta-mea", altair: "Da, ma. Aveai dreptate cu capitalismul si cutia aia seamless."

Unii au pretentia sa le dovedesc unde lucrez, altii ce calaresc. Eu zic sa petreceti mai mult timp cu copiii vostri la gradinita.

Te mai bag in seama aici doar pt ca tine in acelasi timp si loc de o lectie, despre credinta. Si emiterea unor convingeri si comportamente, bazate doar pe credinta.

Link spre comentariu

Evident ca vorbeai despre el. Asta am intrebat si eu "De unde stii ca are motocicleta?"

Si era o impunsatura care continua mesajul tau din celalat topic.

"Macar el are...", de unde stii ca eu nu am?

Ai doua convingeri pe care le propui aici, amandoua dobandite dintr-o lipsa crasa de informare.

Ai o credinta, si aia naiva.

Ai fix la fel de multe probe cum am si eu despre motocicleta ta. Cum ai si tu despre motocicleta lui gramofonik, in care totusi crezi.

Ti-am mai spus ca ai prostul obicei de a-ti baza argumentatia pe analogii inepte. Si sunt dezamagit de fiecare data cand vad un om care se pretinde rational, practicand acelasi joc ca un credincios.

Spre deosebire de un credincios, eu nu am propus existenta unei motociclete, nici nu am vorbit despre asa ceva. Si daca si face o, nu as tine sa conving pe nimeni de asa o trivialitate.

Nu am nicio responsabilitate pt afirmatiile facute de altii.

E ca si cum intr-o discutie despre capitalism, cineva care nu agreeaza parerea ta, vine si-ti spune "ba, da' tu nici nu ai o nevasta." si in alta discutie acelasi caraghios apare si zice "Macar el are o nevasta. Ce-l inveti tu ce e cu cutia seamless?"

Or fi unii mai indulgenti cu fapturi de teapa ta, care sa spuna "Uite o poza cu mine si nevasta-mea", altair: "Da, ma. Aveai dreptate cu capitalismul si cutia aia seamless."

Unii au pretentia sa le dovedesc unde lucrez, altii ce calaresc. Eu zic sa petreceti mai mult timp cu copiii vostri la gradinita.

Te mai bag in seama aici doar pt ca tine in acelasi timp si loc de o lectie, despre credinta. Si emiterea unor convingeri si comportamente, bazate doar pe credinta.

Am inteles, nu ai motocicleta dar pentru tine e irelevant pentru ca tu simti ca n-ai nevoie de motocicleta pe un forum motociclistic, vorbind despre motociclete e ca si cum ai avea una. Ai nimerit bine pe topicul asta dar te agiti pentru tabara gresita, un pic in denial cum s-ar zice.

P.S. BB poate sa-ti dea referinte despre motocicleta paganului. Tu ce vrei sa iti iei cand o sa fii mare?

si daca altair iti demonstreaza ca are motocicleta si permis A, faci si tu la fel? barbateste, sa demonstrezi ca noi gresim.

Motocicletele mele i s-au aratat si unui credincios de pe acest topic asa ca nicii nu incape vreo discutie sau dubiu despre pacatele mele de motociclist :grinbandit:

Link spre comentariu

te inseli grav.

noi stim bine ca esti platit sa scrii aici pe motociclism.ro, ca nu ai motor si nici permis A , nici coloana vertebrala si nici oglinzi in casa.

mai ai o treapta sa cobori pana ajungi ca gromovnik si ubuntu.

in rest, doar rad de tine cu toate ca iti inteleg munca grea. cred ca seara plangi in perna si bei juma de sticla sa-ti treaca greata de tine

Link spre comentariu

te inseli grav.

noi stim bine ca esti platit sa scrii aici pe motociclism.ro, ca nu ai motor si nici permis A , nici coloana vertebrala si nici oglinzi in casa.

mai ai o treapta sa cobori pana ajungi ca gromovnik si ubuntu.

in rest, doar rad de tine cu toate ca iti inteleg munca grea. cred ca seara plangi in perna si bei juma de sticla sa-ti treaca greata de tine

nene, m-am saturat sa citesc prostiile astea, chiar nu vreti sa incetati?

daca esti in stare sa porti o discutie cu el, poarta, nu te mai lega de chestiile astea, chiar ai ceva la cap? incep sa cred ca esti scapat de la spitalul de nebuni, sau ca postezi direct de acolo. chiar nu te poti controla?

Link spre comentariu

Walhaz, citindu-ti replicile mi-amintesc de un articol citit recent, in care un profesor de la Harvard spunea ca (citez aproximativ) in experienta lui oamenii inteligenti dar si extrem de naivi sint in mod special susceptibili de a se lasa influentati de carti. eu am senzatia ca ai citit (poate ca parte a programei, poate ca "lecturi suplimentare") niste chestii si ai ramas vag blocat in abstractiuni care te-au marcat la un moment al impresionabilitatii. ai citit, ai zis "aha!", dupa care ai inchis cartea, satisfacut ca ai acces la cunoasterea absoluta. si e ironic mai ales prin faptul ca fix de asta acuzi ateii (aroganta cunoasterii absolute).

we've been trolled :)

Editat de gn77b
Link spre comentariu

Vizitator Walhaz

ateul are un motiv mai putin sa omoare decat credinciosul

Are la fel de multe motive, precum credinciosul.

Dragul mieu drag, divinitatea ta isi bazeaza existenta pe o banala declaratie. Statul nu, declaratia fiind substantiata fizic... nu crezi? pune mana!

Daca tu iti inchipui ca existenta statului este justificat prin raportarea lui la personaje imaginare : Scufita Rosie, Zeus, Catavencu sau Dumnezeu, este un concept care exista numai in capul tau... iar dreptul pe care l-ai studiat se intoarce in mormant.

Si juramintele nu trebuie sa "se bazeze" pe ceva (????), asa cum cuvantul unui om nu trebuie respectat din frica de pedeapsa (imaginara sau nu)!

Imi pare rau sa spun, dar valorile morale agnostice, daca tu le-ai expus aici, imi par mai jalnice decat cele teiste - daca se poate asta

Imi pare rau sa te anunt, spulberandu-ti astfel iluziile despre propria-ti inteligenta, ca n-ai inteles nimic din ce-am scris, deci nu vad ce motive as avea de a sta la palavre cu tine.

Poate imi dovedesti ca ma insel, dar nu prea cred sa poti.

Incearca, totusi.

Walhaz, citindu-ti replicile mi-amintesc de un articol citit recent, in care un profesor de la Harvard spunea ca (citez aproximativ) in experienta lui oamenii inteligenti dar si extrem de naivi sint in mod special susceptibili de a se lasa influentati de carti. eu am senzatia ca ai citit (poate ca parte a programei, poate ca "lecturi suplimentare") niste chestii si ai ramas vag blocat in abstractiuni care te-au marcat la un moment al impresionabilitatii. ai citit, ai zis "aha!", dupa care ai inchis cartea, satisfacut ca ai acces la cunoasterea absoluta. si e ironic mai ales prin faptul ca fix de asta acuzi ateii (aroganta cunoasterii absolute).

we've been trolled :)

La citirea acelui articol se pare ca ai avut exact acel moment de "Aha!" de care pomeneai. Altfel nu pot intelege lejeritatea cu care tragi concluzii, fara a ma cunoaste. Adica inteleg eu, dar nu vreau neaparat sa te fac de cacao in public.

Daca cele scrise de mine iti depasesc capacitatea de intelegere, este evident ca trebuie sa ponegresti si sa ridiculizezi ceea ce nu intelegi, pt. ca altfel ar trebui sa recunosti ca esti inferior mie, neintelegand nimic din ceea ce am scris eu.

Ia-te de mana cu Shobolanu', faceti un grup de studiu (va dau eu lectura), iar in cam 20 de ani reveniti si continuam discutia.

Link spre comentariu

Walhaz, pur si simplu insiri niste cuvinte, ai intrat pe modul disc zgiriat. nu mai spun ca la 60 de posturi si asa o atitudine vad cum iti vine imediat un ban.

cu toate ca spun de pe-acum, o sa pierdem ceva entertainment.

Link spre comentariu

Vizitator Walhaz

Walhaz, pur si simplu insiri niste cuvinte, ai intrat pe modul disc zgiriat. nu mai spun ca la 60 de posturi si asa o atitudine vad cum iti vine imediat un ban.

cu toate ca spun de pe-acum, o sa pierdem ceva entertainment.

Adevarul e ca insiruirea mea de cuvinte te depaseste.

Lasa sa fie grija mea forumitul.

Ma bucur ca te amuzi. Ceva de zis la subiect ai?

Link spre comentariu

Daca cele scrise de mine iti depasesc capacitatea de intelegere

ai scris exclusiv platutudini infantile, specifice liceenilor. nu, pe bune, sint genul de filozofii ieftine care apar la 16 ani.

Ceva de zis la subiect ai?

pot sa te intreb aceeasi chestie. in toate posturile tale pe acest topic nu ai spus nimic concret (si, asa cum a punctat 9fingers ai si amestecat niste date falsificate).

Dresden, auzi la el de 'telecual, ca l-ar durea tasta sa zica Dresda :)

Link spre comentariu

eu v-am zis ca am ramine fara entertainment daca Walhaz asta ar pleca?

dar nu vreau neaparat sa te fac de cacao in public.

cele scrise de mine iti depasesc capacitatea de intelegere

altfel ar trebui sa recunosti ca esti inferior mie, neintelegand nimic din ceea ce am scris eu.

(va dau eu lectura), iar in cam 20 de ani reveniti si continuam discutia.

siiiii:

si nici chef de incordari de muschi infantile n-am.

:crack:
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic