Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Zaelu.

Sa inteleg ca modul in care privim universul ar trebui sa fie asa cum privim o carpeta o carpeta ?

2. la fel cum putem intelege ca faptul ca rapirea din Serai are niste cai despre care nu numai ca putem spune ca nu stim daca au mincat ceva si ce anume si ce cantitate inainte sa plece cu respectivii la galop... dar mai ales ca nu este important daca aspectul asta e prezent sau nu... la fel putem spune ca si forma directia si viteza norilor nu are nici o importanta fata de big-bang... de exemplu forma norilor este data de perceptia noastra subiectiva (inclusiv ca pozitie pe glob), viteza este relativa din x puncte de vedere. In fapt forma norilor este doar o proiectie in mintea noastra a unor variatii de concentratie si presiune a unor gaze din atmoisfera. Este pentru folosul nostru subiectiv efortul nostru de a decela si quantifica exact ce ar putea contine atmosfera sau un anume nor... in "realitate" el poate foarte bine sa nu fie deloc.

3. Big bangul nu a existat... si... evident... nici tu nu existi... te autopostulezi :D .

In fapt totul e o proiectie in mintea noastra. Si pe deasupra mai si incercam sa explicam niste proiectii folosind alte proiectii.

In ziua de azi nu mai esti sigur de nimic ... Nici "nimucul" nu mai e cum era odata. Ce "nimic" era inainte de big bang si "nimic" avem acum ...

Eu totusi zic ca orice are o cauza, dar nu si scop.

Iar Cauza zero e in punctul 0 al infinitului :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

According to you and HD inceputul cercului nu este acolo unde pui tu pixul ci in cauza zero. De fapt pe logica voastra nu exista cauzalitate pentru ca "cauza zero" a determinat totul asa cum este acum.

Depinde de unde privesti asta. De la micimea ta da. De la un anumit nivel traiesti doar ca o fractie a unei multimi matematice care nu este functie de cauzalitate ci de probabilitate. Probabilitatea este cauza zero care isi are propria cauza in nimic.

Wow... Cate confuzii...

Dar cea mai grava este ca tu, cand spui "0" spui "nimic". De fapt "0" inseamna ceva, un "numar". Iar 0 este Cauza, pentru ca 0+1=1.

Asa CA CAuza "0" (cacofonia iti apartine), care a determinat totul, poate fi numita si Dumnezeu.

Link spre comentariu

Wow... Cate confuzii...

Intr-o societate mai putin toleranta, un om care foloseste cuvintul "confuzie" dar se leaga de inexistenta speciilor tranzitionale ca argument antievolutionist ar trebui sa plateasca amenda :D

Norocul tau ca totusi sintem intr-o lume toleranta :D

Dar cea mai grava este ca tu, cand spui "0" spui "nimic". De fapt "0" inseamna ceva, un "numar". Iar 0 este Cauza, pentru ca 0+1=1.

Asa CA CAuza "0" (cacofonia iti apartine), care a determinat totul, poate fi numita si Dumnezeu.

Cum era? Morcov, deci bujie.

Antena, deci Skoda Octavia.

Clorofila, deci iepure.

Intransigenta, deci hau hau.

Adjectiv, deci bau bau.

Vezi? Si eu pot produce o serie de rationamente infailibile. Nu esti unic.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Ti-am explicat mai sus, HD, ca argumentul cauza - efect nu permite existenta unei divinitati deoarece si aceasta, la randul ei, trebuie sa aiba o cauza, un creator al creatorului, care are si acesta un creator, si tot asa...

Este un non-sens.

Pana si acel CEVA nedescoperit inca, trebuie sa aiba o cauza, daca totul e cauza-efect...

Link spre comentariu

Cind e vorba de un papagal ordinar care foloseste aceleasi tactici penibile, cum ar fi inexistenta speciilor tranzitionale. Nu tu sa intrebe, stiu eu, care e motorul evolutiei, daca e rezultatul intimplarii sau nu.

Prietene, vorbeste frumos. Pot fi si eu obraznic si sa te intreb daca ai vazut in realitate vreo "specie tranzitionala", alta in afara de mama ta care, probabil, are 6 sani. Aburelile de pe net cu archeopterix and s.h.i.t nu tin la mine. Pot fi considerate spalare de creier la fel de bine ca si religia.

Vezi ca ma jignesti in continuu si nu faci cinste prin acest comportament celorlalti atei, care poarta o discutie cat de cat civilizata.

Link spre comentariu

Intr-o societate mai putin toleranta, un om care foloseste cuvintul "confuzie" dar se leaga de inexistenta speciilor tranzitionale ca argument antievolutionist ar trebui sa plateasca amenda :D

Norocul tau ca totusi sintem intr-o lume toleranta :D

Evolutionismul este DOAR O TEORIE.

Faptul ca voi spuneti ca "0" este "nimic", cand "0" este un "numar" este, nu o confuzie, ci o greseala.

Asa ca n-o mai zgudui aiurea...

Link spre comentariu

Prietene, vorbeste frumos. Pot fi si eu obraznic si sa te intreb daca ai vazut in realitate vreo "specie tranzitionala", alta in afara de mama ta care, probabil, are 6 sani. Aburelile de pe net cu archeopterix and s.h.i.t nu tin la mine. Pot fi considerate spalare de creier la fel de bine ca si religia.

Vezi ca ma jignesti in continuu si nu faci cinste prin acest comportament celorlalti atei, care poarta o discutie cat de cat civilizata.

Nici tacticile cu "prietene, vorbeste frumos" nu tin la mine. Daca eu iau definitia cuvintului prost din DEX si vad ca o anumita entitate corespunde acelei definitiei perfect, nu mi se pare decit urmatorul pas logic sa simplific treaba si sa-i spun entitatii direct ca e proasta.

Da' vad ca esti degraba crezator de abureli de pe net de pe crestinortodox.ro :crack:

Habar n-ai despre ce vorbesti. E ca si cum i-ai spune unui matematician ca teorema X e falsa, el s-ar aseza la masa cu un caiet si ar incepe demonstratia, iar dupa 2 pagini, vazind ca te cam solicita si e doar inceputul, ai triumfa "m-am plictisit, deci oricum e falsa" :) Asta faci tu.

Oricum, continua, eu ma distrez de minune vazindu-te cum te apropii de constientizarea faptului ca esti un crestin-ortodox de cea mai tipica factura :D Din ala care crede ca sa imbolnaveste c-a spalat rufe la masina de sarbatoare.

Papagalul e o pasare cunoscuta in principal pt. abilitatea de a memora si reproduce fragmente scurte din sunetele ambientale, fara a le intelege semnificatia. Daca vrei iti spun pasare-lira, face aceeasi treaba dar e si mai spectaculos.

Si calculatorul de pe care tastezi e produsul unei teorii.

Editat de gn77b
Link spre comentariu

deci pentru ca pi nu se termina niciodata si nu se incheie intr-un sir repetitiv (gen perioada: 2,2131(34) = in el exista toate sirurile posibile de numere = este infinit ca intindere si ca "randomness" = in el exista codata toata informatia posibila a existat si va exista vreodata. PI-UL ESTE DUMNEZEU

Nu!

"0" este Dumnezeu, iar "pi" este felul in care El ne-a comunicat ca exista.

Link spre comentariu

Wow... Cate confuzii...

HD, faptul ca tu nu intelegi nu inseamna ca e vorba de confuzii. Apropos, de ce nu zici in loc de mnezo "Confuzia" care a creat totul. Ai fi mai aproape de adevar.

btw cacofonia ai creat-o tu cand ai mutat ghilimelele, daca acea cacofonie poate fi numita mnezo atunci si mnezo poate fi numit cacofonie. E ridicol sa te agati de un cuvant fara sa ai macar o idee clara in spatele lui.

Link spre comentariu

Nu!

Bujia este morcov, iar intransigenta este felul in care bujia ne-a comunicat ca exista.

Imi place jocul asta :D

Link spre comentariu

Habar n-ai despre ce vorbesti. E ca si cum i-ai spune unui matematician ca teorema X e falsa, el s-ar aseza la masa cu un caiet si ar incepe demonstratia, iar dupa 2 pagini, vazind ca te cam solicita si e doar inceputul, ai triumfa "m-am plictisit, deci oricum e falsa" :) Asta faci tu.

Adica voi veniti cu "0", cu "pi", cu "99,99", cu toate nebuniile, iar eu sunt ala cara habar nu are.

Link spre comentariu

va rog nu-i mai raspundeti pe alte fire de idei - pentru ca asa ii tot dati sansa sa divagheze si sa evite ideea de baza.

lasati restul - pana se lamureste aceasta simpla chestie:

@HD

Faptul ca fizica spune ca inainte de Big Bang legile fizicii nu erau asa cum le cunoastem azi NU INSEAMNA CA ACCEPTA O SUPRANATURA CU RATIUNE/PRESONALITATE.

Inseamna ca legile fizicii nu erau asa. ATAT. poate erau ALTE legi ale unei ALTE fizici la fel de lipsita de personalitate/ratiune ca fizica noastra.

Sau poate ca erau ceva ce nici macar nu putem concepe.

dar NU inseamna ca aveau personalitate/ratiune. NU inseamna ca accepta o supranatura cu personalitate, ratiune, dragoste sau alt fel de caracteristici de genul asta. dumnezeiesti.

PLM - daca eu zic ca in cutia asta acum sunt ace dar inainte era altceva - inseamna atat. Ca nu erau ace.

Nu inseamna nici erau gandaci, nici ca era rumegus sau orice alta combinatie de elemente. Inseamna ca era ALTCEVA, NU ACE. SI ATAT.

trebuie sa fi fost ceva inainte, asta e clar.

numai ca ateii zic ca era doar "CEVA" - inca nu se stie ce. dar fara personalitate/ratiune/vointa/sentimente. alte legi ale altei fizici or smth. pentru ca e varianta mai simpla si mai logica - conform informatiilor pe care le avem de la stiinta.

deoarece nu exista nici o dovada demonstrata stiintific de personalitate/ratiune/vointa/sentimente - pentru noi, ateii nu are rost sa credem ca ele exista.

credinciosii zic ca era "CINEVA" (cu nume diferite; puteri mai mult sau mai putin diferite) = CEVA + personalitate/ratiune/vointa/sentimente.

DE CE prima cauza trebuie sa fie CINEVA si nu CEVA/ALT CEVA? DE CE TRBUIE SA AIBA RATIUNE/PERSONALITATE?

DE CE? personalitate/ratiune/vointa/sentimente - CUM sunt ele demonstrate ca apartinand acelui CEVA care a creat universul nostru?

Editat de vladase
Link spre comentariu

Am putea sa-l intrebam mai bine care e cel mai mare numar care exista.

Eu zic ca e

9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999997777999

Ia uite cine vorbeste...

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Adica voi veniti cu "0", cu "pi", cu "99,99", cu toate nebuniile, iar eu sunt ala cara habar nu are.

Cu nebunii vii tu.

Ar exista multe iesiri onorabile pt. tine. Ai putea sa ajungi la un comprimis facil. Sint multe abordari ale problemei imposibil de respins ca invalide. Cum ziceam, e perfect valid sa te intrebi daca evolutia e rodul intimplarii. Eu nu pot sa demolez aceasta intrebare si nici nu vreau pt. ca e valida.

Fascinant e cum tu ai usa la 50 cm de tine dar persisti in a incerca sa iesi din camera prin zid de beton armat :D

Link spre comentariu

DE CE prima cauza trebuie sa fie CINEVA si nu CEVA/ALT CEVA? DE CE TRBUIE SA AIBA RATIUNE/PERSONALITATE?

DE CE? personalitate/ratiune/vointa/sentimente - CUM sunt ele demonstrate ca apartinand acelui CEVA care a creat universul nostru?

Poate sa fie si CEVA, nu obligatoriu CINEVA. Dar obligatoriu are ratiune si asta o demonstreaza tocmai faptul ca exista "pi", ca tot ai adus vorba...

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Si gravitatia este DOAR O TEORIE.

Oamenii ca tine, care nu au fost educati in nicio disciplina stiintifica traiesc cu iluzia ca sensul popular al termenului teorie este sinonim cu cel de teorie stiintifica.

Spre deosebire de stiintele umaniste si sociale, unde teoriile sunt deductive, in stiintele naturale teoria este de natura inductiva. O teorie stiintifica reprezinta o colectie de ipoteze formulate in asa fel incat sa fie falsificabile. Numai dupa ce aceste ipoteze au fost probate empiric si confirmate in mod indepenent din mai multe surse, ele acced la nivel de teorie stiintifica.

Teoria stiintifica reprezentant astfel cel mai inalt grad de certitudine la care avem acces.

Nu!

Si gravitatia este Isus, iar acceleratia gravitationala masurata in apostoli pe heruvimi la patrat, modul Lui de a-si face simtita prezenta!

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Poate sa fie si CEVA, nu obligatoriu CINEVA. Dar obligatoriu are ratiune si asta o demonstreaza tocmai faptul ca exista "pi", ca tot ai adus vorba...

E cert ca e imposibil sa nu te miri cit de obscure mintilor obisnuite si dificile celor luminate sint structurile matematice. Cum apar structuri in haos si cite legaturi nebanuite exista. Numai problemele legate de numerele prime sint destul cit sa te faca sa te intrebi daca nu cumva incercam sa citim cu microscopul un ziar mare cit o galaxie.

Te apropii tu de ceva-ceva, trebuie doar sa ai curajul sa renunti la crestinortodox.ro

Cind o sa reusesti o sa fie fain, parol :D

Link spre comentariu

CEVA+ratiune = CINEVA

DE CE are ratiune?

CUM se demonstreaza ca CEVA-ul care a creat universul are ratiune - daca noi nu stim ce e acel CEVA, cum e acel CEVA?

PI nu e o demonstratie a nici unei ratiuni. Pi e ceva. E un numar, e un sir de numere. nu e ratiune si nu e o demonstratie a unei ratiuni

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Nu poti face apel la ratiunea doar cand aceasta iti convine.

Care este cauza acelui Cineva? Cauza are si ea o alta cauza a existentei unui Cineva care a creeat Cinevaul sustinut de tine?

Link spre comentariu

Nu!

Gura pacatosului adevar graieste!

Zero este nimic! De aici ii vine si numele. Nimicul este echilibru, starea perfecta de a fi. Pi este o constanta care te ajuta la intelegerea nimicului/nimicurilor.

Ce e mai haios este ca oamenii nu au avut nevoie neaparat de "Zero" ca sa faca matematica, au gasit mereu altceva, asa cum oamenii nu au avut nevoie de mnezo ca sa inteleaga natura, au gasit mereu altceva. Cand primii s-au hotarat ca au nevoie de o conventie care sa exprime nimicul in matematica, au convenit ca acest job ii revine lui "zero". Ceilalti nu s-au hotarat inca :)

Link spre comentariu

Gura pacatosului adevar graieste!

Zero este nimic! De aici ii vine si numele. Nimicul este echilibru, starea perfecta de a fi. Pi este o constanta care te ajuta la intelegerea nimicului/nimicurilor.

Ce e mai haios este ca oamenii nu au avut nevoie neaparat de "Zero" ca sa faca matematica, au gasit mereu altceva, asa cum oamenii nu au avut nevoie de mnezo ca sa inteleaga natura, au gasit mereu altceva. Cand primii s-au hotarat ca au nevoie de o conventie care sa exprime nimicul in matematica, au convenit ca acest job ii revine lui "zero". Ceilalti nu s-au hotarat inca :)

Da, dar nu e exclus ca fara un sistem de numeratie pozitional lumea nu ar fi fost ce e acum.

Imi permit sa conjecturez ca aparitia calculatoarelor nu ar fi fost posibila.

Link spre comentariu

Care este cauza acelui Cineva? Cauza are si ea o alta cauza... ?

Am mai scris si am si repetat. O spun din nou: Da, cauza poate avea o alta Cauza si aceasta alta Cauza o alta Cauza si tot asa. Dar asta nu ma opreste sa nu ma intreb care a fost Cauza Primordiala si sa ma gandesc la ea ca la un Dumnezeu (Energie, cum o fi El, dar obligatoriu cu ratiune).

Hai ca, uite, imi place ca ai un ton calm si o sa-ti mai impartasesc o... impresie.

Exista posibilitatea sa mai existe viata inteligenta si pe alte planete. Ma refer la civilizatii, nu la cine stie ce tip de animale.

Si exista posibilitatea ca noi sa fi fost creati de o astfel de civilizatie, mult mai avansata decat noi si, de fapt, Dumnezeul adevarat, care a creat Universul, sa fie Cel care a creat acea civilizatie.

Probabil ca de-aia si avem impresia ca suntem lasati de izbeliste, pentru ca Cei care ne-au creat pe noi, chiar ne-au lasat aici sa ne autodistrugem.

Cred ca si-au spus aia: Ba, i-am creat pe astia ca sa-L slaveasca pe Dumnezeul nostru, numai ca ei au inceput sa se creada Centrul Multiversului. Lasa-i in PLM sa evolueze singuri, ca isi vor da cu stangu-n dreptu' cand vor descoperi atomul si in loc sa vina sa ne viziteze pe noi, Creatorii lor, sa le aratam care este Adevarul, ei vor nascoci niste bombe, le vor folosi in cateva razboaie si se va alege praful de ei.

Acum sunt curios sa vad pe la ce doctrina religioasa ma incadrati.

(Un singur lucru pot sa declar cu tarie: Ma distrez teribil!)

Editat de --=HD=--
Link spre comentariu

Da, dar nu e exclus ca fara un sistem de numeratie pozitional lumea nu ar fi fost ce e acum.

Imi permit sa conjecturez ca aparitia calculatoarelor nu ar fi fost posibila.

Ar fi fost altceva, altfel. Ar fi aparut alt fel de "ordinatoare"

Evolutia nu inseamna neaparat mai bine, mai eficient ci de cele mai multe ori inseamna mai complicat.

Nu zero ne-a inventat computerele asa cum nu Pi traseaza cercuri.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic