Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Wait for it ...

Hahahahahahahahahah, genial!

E la moda sa fii ateu si sa scrii 100000 de pagini pe forum.

I-ati batut si pe credinciosi, biblia cu cele 10 porunci si ce s-o mai fi scris nu au atatea pagini cate ati scris voi intr-un an. =)))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

littlekriminal, ateismul nu e o moda. La fel cum nici purtatul castii nu e o moda pt motociclisti.

E un accesoriu pt gandirea critica, pt scepticism.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Hahahahahahahahahah, genial!

E la moda sa fii ateu si sa scrii 100000 de pagini pe forum.

Vreo 7000 mii de ani a fost moda sa fii credincios, eu zic ca e voie.

Daca mie mi-a dovedit ceva topicul asta e ca 1 treaba cu iubirea aproapelui e abureala, 2 credinta pare sa fie o chestie care are legatura cu beleaua vecinului. Ce bucurie ca nu-i a mea si bonus ca venicul ateu si-a luat-o.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Problema este ca pentru a exista, acel ceva trebuie dovedit.

Veniti cu dovezi stiintifice si vom crede si noi.. e chiar atat de simplu.

Ateii nu spun nu la lucrurile care sunt dovedite...

Dar vezi, si tu esti ateu deoarece tu nu crezi in Zeus sau in Thor, corect?

Si atunci, cu ce este mai special zeul tau fata de restul??

Adu dovezi si vom crede toti fara probleme...

Din nou, e chiar asa de simplu!

Link spre comentariu

frati atei , am nevoie de ajutor :)

am hotarat sa nu-mi botez copilul si mai rau am vorbit despre treaba asta cu familia/prietenii apropiati

sunt supus presiunilor malefice de a duce plodul in focarul de infectie ca sa mi-l inmoaie popa cu aghiasma

pana acum le-am inchis gura cu " demonstrati ca ajuta plodul cu cel mai insignifiant lucru"

cel mai deranjant lucru e ca primesc presiuni si din partea "ATEILOR"... "ca domne e bine!!!"

ia sa vedem care scorneste un motiv plauzibil pentru "credinciosi"

p.s. aproape ca am convins si alti prieteni sa nu-si mai boteze oracaitorii... aproape.

Link spre comentariu

Vizitator Diego

In primul rand apa ti-o aduci de acasa. Serios. E bine sa mergi cu apa calda in bidoane de 5L ca nu prea au instalatii de incalzire a apei in biserici.

In al doilea rand, in lumea de azi in care traim, cei mai desconsiderati nu sunt crestinii, nici sectantii, ci ateii.

Copilul trebuie sa cunoasca basmele din biblie, sa stie ca sunt simple basme crezute de unii exact cum a fost si Mosc Craciun de el (foarte bun pentru a ii explica religia) altfel va avea mai probleme la ora obligatorie de religie, lucru ce va duce la persecutarea lui de catre preotul scolii si implicit ostracizarea de catre colegii lui. Primii copii atacati de colegi sunt cei calcati in picioare de profesori in primul rand.

Ateismul tau e un lux pe care un copil inregimentat in sistemul public de invatamant nu si-l permite.

Link spre comentariu

Eu cred ca pot sa-l fac ateu pe Cucciolo dintr-o singura replica.

22817396-men-at-the-cinema-excited-young

Baga mare!

Link spre comentariu

frati atei , am nevoie de ajutor :)

am hotarat sa nu-mi botez copilul si mai rau am vorbit despre treaba asta cu familia/prietenii apropiati

sunt supus presiunilor malefice de a duce plodul in focarul de infectie ca sa mi-l inmoaie popa cu aghiasma

pana acum le-am inchis gura cu " demonstrati ca ajuta plodul cu cel mai insignifiant lucru"

cel mai deranjant lucru e ca primesc presiuni si din partea "ATEILOR"... "ca domne e bine!!!"

ia sa vedem care scorneste un motiv plauzibil pentru "credinciosi"

p.s. aproape ca am convins si alti prieteni sa nu-si mai boteze oracaitorii... aproape.

o idee (slaba) : ia banu pe care i-ai da la popa + organizare si pune-i intr-un cont. De fiecare data cand trebuie sa faci ceva cu banii la popa - pune-i in cont.Da-i copilului tau la 18 ani sau ce varsta vrei tu.

Daca un ateu iti zice ca e bine - ne zice si noua de ce e bine ?

O ceremonie de botez poate ar fi interesanta ( asta decideti voi ), nu trebuie sa fie religioasa . Poate le inchizi gura ( nu foarte mult ) daca faci o ceremonie , numai ca e umanista ( https://humanism.org.uk/ceremonies/ ) . In romania : http://www.ceremoniiumaniste.ro/ceremoniicopii.html

Link spre comentariu

In primul rand apa ti-o aduci de acasa. Serios. E bine sa mergi cu apa calda in bidoane de 5L ca nu prea au instalatii de incalzire a apei in biserici.

In al doilea rand, in lumea de azi in care traim, cei mai desconsiderati nu sunt crestinii, nici sectantii, ci ateii.

Copilul trebuie sa cunoasca basmele din biblie, sa stie ca sunt simple basme crezute de unii exact cum a fost si Mosc Craciun de el (foarte bun pentru a ii explica religia) altfel va avea mai probleme la ora obligatorie de religie, lucru ce va duce la persecutarea lui de catre preotul scolii si implicit ostracizarea de catre colegii lui. Primii copii atacati de colegi sunt cei calcati in picioare de profesori in primul rand.

Ateismul tau e un lux pe care un copil inregimentat in sistemul public de invatamant nu si-l permite.

Nu locuim in rromania, popa/invatatorul care imi atinge plodul pierde mai intai mana

» Post actualizat in 20 Aug 2014 08:15

o idee (slaba) : ia banu pe care i-ai da la popa + organizare si pune-i intr-un cont. De fiecare data cand trebuie sa faci ceva cu banii la popa - pune-i in cont.Da-i copilului tau la 18 ani sau ce varsta vrei tu.

Daca un ateu iti zice ca e bine - ne zice si noua de ce e bine ?

O ceremonie de botez poate ar fi interesanta ( asta decideti voi ), nu trebuie sa fie religioasa . Poate le inchizi gura ( nu foarte mult ) daca faci o ceremonie , numai ca e umanista ( https://humanism.org.uk/ceremonies/ ) . In romania : http://www.ceremoniiumaniste.ro/ceremoniicopii.html

bani nu-i dau ca o sa-i bea :)

ma gandeam sa ma fac preot dudeist si sa-l "botez" eu sa taca toti din gura :)

http://dudeism.com/ordination/

» Post actualizat in 20 Aug 2014 08:44

gata sunt popa !!!

Care vreti ceremonie, divortz deces, etc bagati in pm, oficiez prin skype , 50E+ TVA

Link spre comentariu

boteaza-l ca botezul nu-l face automat si credincios. uita-te la tine

petrecerea o numesti baby-party si gata,

da-mi un singur motiv

O idee: botez satanic.

Oricum, e subiect greu, pt. de-alde foxbat & co. Ii asteptam cu nerabdare :)

uite primul :)

Link spre comentariu

Nu locuim in rromania, popa/invatatorul care imi atinge plodul pierde mai intai mana

Pai ce te mai stresezi atunci? Treaba e 90% rezolvata. Inclusiv ce s-a mai spus cu scoala, cu colegii, cu orele de religie care nu o sa fie...

In caz ca nu s-a inteles ai scapat de botez sau cel putin de consecintele faptului ca nu l-ai botezat in contextul societatii olandeze.

Link spre comentariu

pai nu ma stresez singur... nevasta e un fel de agnostica, nu crede dar totusi vrea sa boteze plodu, am saptamanal sau cand ii aduce vre-o ruda aminte mare scandal pe tema asta, am rezistat 7 luni

viata e greu

Link spre comentariu

Vizitator Diego

De bine de rau, romanii sunt relativ toleranti, dovada puzderia de biserici si bisericute ale sectelor occidentale aparute dupa lovitura de stat ca ciupercile dupa ploaie. Dar teama de atei exista peste tot, uneori e mai puternica in statele "civilizate". Din fericire 3/10 sunt deja atei acolo.

Daca zici ca intentionezi sa stai intr-o tara si mai toleranta decat Romania, creste-l ateu, dar nu ignora celelalte basme populare (Mos Craciun, Nicolae, etc). La 18 ani ii zici "fiule, e suficient ca ti-am ales numele, ai libertatea sa-ti alegi religia, uite aici Istoria Religiilor, alege-o pe care-ti place".

PS: oare cum se jura in tribunale in tarile cu multi atei (Olanda, Cehia, Franta)?

Link spre comentariu

sa faci neamurile fericite. ;)

Neamurile au o capacitate infinita de a gasi nod in papura. Fii convins ca te-au vorbit citeva luni rudele daca a falsat gurista din formatie la nunta.

Pina la urma urmei e o problema de aritmetica, ce cistigi - ce pierzi.

Link spre comentariu

Daca nu e in favoarea lui atunci ce rol rost are sa il mai faca?

Dar as putea spune ca e in defavoarea lui....tin minte acum cativa ani popa ala (cuvant urat) care era sa omoare fetita la botez fiindca a uitat sa o stranga de nas si o tras apa in plamani!

Noroc de la "dumnezeu" ca era un medic acolo si a salvat-o!

E un ritual grotesc si inutil!

Link spre comentariu

pai nu ma stresez singur... nevasta e un fel de agnostica, nu crede dar totusi vrea sa boteze plodu

Toate femeile-s asa. Chiar daca nu-s credincioase, au asa o frica vaga de boss din ceruri.

Asta ar fi motiv sa-l botezi si nici macar nu glumesc. Sa zicem ca i se intimpla ceva (...Doamne fereste?), sa vezi atunci atmosfera.

Link spre comentariu

astea-s idiotenii

popa face exact cum ii spui tu sa faca, + ca esti langa ei acolo, daca nu ii crapi capul (poti sa-i spui dinainte)

(adica nu il baga cu capul in apa in nici un caz)

Sunt idiotenii inutile si periculoase!

Link spre comentariu

O ceremonie nu are nici o insemnatate practica( mai putin probabil mortalitatea ), e doar o conventie la care aderam. Asta stiu eu si tu. Pentru copil acum nu inseamna nimic ( daca scapa ). Cand va creste va avea poze, oamenii ii vor spune ca a fost botezat. Dar ceremonia nu e facuta pentru copil , este facuta pentru oamenii mari , pentru ca ei stiu ce se intampla la ceremonie. Inseamna ca mai e unu ca ei , ei inzestreaza acea ceremonie cu un potential religios si cu un viitor la care adera toti , pentru traieste o parte din ei prin acel copil. Deci nu e vorba de copil , oamenii nu tipa pentru copil , tipa pentru ei.

Editat de arw357
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic