Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?


demostene
 Share

Postări Recomandate

parca vad reclama.... "allways.... pentru motociclistul menstrual"

 

 

Las-o dreaqu de motoretă acum cât nu te-a prins microbu' ! Fugi!!!

 

Am vrut sa comentez ceva...dar aceste 2 posturi m-au lasat...fara cuvinte. Chiar nu stiu ce as putea sa raspund.

 

In fine, fredy, cat ziceai ca mai ai pana la examen?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Si doctorul mi-a spus printre altele sa las dracu mountaibike-ul. Drept urmare.... poza de mai jos e de la concursul de acum 2 saptamani.

 

Examen am pe 27, dar cu vremea asta... slabe sanse :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai fratii mei, voi sunteti constienti de faptul că trepidațiile sau un soc pe coloană va pot duce in stadiul in care să vedeți lumina zilei doar stand intinsi într-un pat?! Take it or leave it.

Editat de Sergiu_KB
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Nu e nicio problema la coloana daca mergi cu motocicleta...alege orice vrei. Sunt operat de protuzie discala si nu m-a durut spatele niciodata din cauza motocicletei. Nu m-a durut nici dupa un Thasos facut intr-un weekend. Pot aparea probleme cand mergi pe langa ea, ca atunci poti sa faci miscari mai anormale sau cand o scapi , pe loc, pe o parte si incerci sa o salvezi, oricum fara sanse. Restul sunt povesti.

Editat de leoangi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Hmm...

Nu e prea puternica oare pentru incepatori ca noi?

In fine, eu mi-am luat un CB500 de la Sermoto. Are un zgomot la ambreiaj dar....cu totul ma costa cam 1.000 EUR (730 moto +700 lei RAR cu ITP si autentificare + inca vreo 450 lei inmatriculare cu asigurare si numere)

 

Are mici defecte vizuale insa moto e din 94. Sper ca am facut o afacere buna. Am vazut 2 "cazaturi" in Brasov, cu 1.000 eur (ce-i drept inmatriculate, dar tot imi mai trebuia ITP, asigurare).

Ma ami costa probabil vreo 100 EUR ambreiajul.

 

Te sfatuiesc sa arunci o privire si la sermoto si motomus (astia cica sunt si mai recomandati). Sun ardeleni (fara sa ofensez alte zone ale tarii...in special Bucurestenii) si nu cred ca vei avea probleme cu niciunii.

 

 

 

 

20151103_193346.jpg

Editat de sebibv
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:) sa o folosesti cu placere si fara incidente. eu neavand bani, am pus biclele la schimb :)) si chiar am primit o oferta, un Transalp de 600 din 91 pe Specialized-ul full suspension, dar parca n-as risca la varsta ei si la descrierea facuta (necesita baterie, kit lant si maneta de frana e rupta, zice omul ca le rezolva, dar la descrierea asta imi suna a motocicleta cazuta si apoi trasa pe dreapta ceva mai mult). plus ca un enduro din 91 e cam tras

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi frumos :)

 

Da, nu stiu ce sa zic...exceptand cazul de fata, in care eu am stiut totusi ca am luat ceva cu problema tehnica (mi-au spus la telefon, au fost sinceri), lumea e multumita de aceste 2 firme (mai ales de motomus).

 

Nici eu nu am avut bani, dar am imprumutat de la pariniti. Nu era nici macar scoala planuita anul asta. Nu stiu ce sa zic...poate ca trebuia sa iau ceva ami bun, poate ca nu. Oricum, cred ca noi nici nu ne pricepem. Si mie mi-ar fi placut un transalp (gasisem ceva pe la 1500 EUR - mai mult decat dublu fata de CB).

Am zis ca pentur inceput e ok CB-ul, mai ales ca e recomandat pentru incepator. Daca umva o scap (pe loc, asa cum am auzit ca se intampla), pierderea e mai mica.

 

Oricum, ce am vazut de vanzare, erau groaznice (am vazut 2). Oamenii nu au fost corecti sa imi spuna la telefon ce probleme au, iar cand ne-am intalnit, m-au lasat sa le descopar. Uite ce am gasit:

 

- comutator semnalizare defect

- contact pedala frana spate care functioneaza cu intermitenta

- lipsa oglinda

- semnalizator spart

- interventie asupra instalatiei electrice grosolane (atarnau fire)

- cauciucuri varza (distruse rau)

- lipsa carene (are 2 carenute mici in fata - nicuna nu le avea)

- semnalizator spart

 

Oamanii sunt neseriosi. Pe unul chiar l-am rugat sa imi spuna ce nu are ok moto si a zis ca totul e ok. Ajuns acolo am vazut ca nu are o oglinda, ca are un semnalizator spart, cauciucuri distruse (erau ca alea de curse).

 

Macar la asta am stiut ce probleme are. Poate ca are si unele nedepistate dar probabil ca si alea aveau. La banii astia, oricum, nu am ce sa cer, altceva decat sinceritate.

 

Te sfatuiesc sa verifici aceste 2 site-uri. Nici eu nu am fost sa o vad, insa am avut noroc ca s-a dus cineva sa arunce o privire. Oricum, era deja platit avansul. Achizitionam lucruri vechi, insa cred ca nu e corect sa fim prostiti. Eu cand vand ceva, ii spun omului tot ce are/nu are. Chiar daca risc sa nu cumpere insa macar cel care ia ceva de la mne, ia in cunostina de cauza.

Multumirea mea, pe langa faptul ca am vandut ceva si mi-am luat banii pe obiect, este ca si omul care se bucura de bun este multumit.

Editat de sebibv
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu stiu daca chiar este mai scump. Depinde....

 

Ma gandesc ca macar ei se pricep mai bine ca noi si nu aduc orice jaf. Citeste pareri despre ei. Sunt 2 topicuri pe aici, depsre fiecare in parte.

 

Sermoto (si probabil ca si motomus), contra unui comision de 100-150 lei fac omologarea individuala + autentificarea (implicit ITP-ul). E mult mai comod (si mai ieftin) sa se ocupe ei de lucrurile astea. Mie mi-ar fi trebuit o zi de concediu + platforma....asa ca...

 

Oricum, intentinez sa o inmatriculez si revin cu un feedback in legatura cu actele. La prima vedere, totul apre ok, am primit inclusiv traducerile.

 

 

La livrare poti oricum sa refuzi moto...poti sa ii astepti cu cineva care se pricepe. Daca nu iti place ii pui sa si-o ia inapoi.

 

Bine, nu stiu daca iti mai livreaza alta dar... Din cate am inteles, Sermoto face si buyback....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Kristian K changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Kristian K pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...