Silver Arrow Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă @Ruginel ca sa nu tot ducem discutia: da, aparatul de bonuri da un numar limitat de bonuri (se programeaza), in functie de cate ghisee sunt si ce timp de lucru estimeaza ca este necesar la o persoana. Cand nu mai merge programatorul , se aplica metoda hard: se scoale din priza. Remarca ta m-a deranjat pentru ca am acel prieten care munceste corect si este foarte harnic si tu il faci borfas doar pentru ca aceasta este parerea ta. Pe principiul ''lasa, ca stim noi...'' Acesta este singurul motiv pentru care m-a suparat remarca ta. Nu ma atac pentru atata lucru. Daca stai un pic sa judeci lucrurile logic nici o firma nu iti blocheaza nimica. Daca nu ar fi firma, ai fi suparat pe fiecare dintre cei care vin sa isi rezolve singuri problema in loc sa o de la o firma, pentru ''ca te blocheaza''? Tot atatea acte trebuie sa prelucreze omul de la ghiseu. Ba s-ar putea sa mearga mult mai repede cu firma pentru ca ea duce actele in regula si nu se mai pierde vremea cu scarpinatul dupa acte lipsa. Asta este parerea mea. Iar cu programarea on-line: s-a creat un sistem care funtioneaza bine, si te fereste de coruptie. Dar daca sunt oameni care vor musai sa rezolve ''pe loc'' pentru ca nu au rabdare sa astepte cateva zile (cam ca aia care se baga in fata la semafor) si pentru asta ei vor oferi o spaga - adica vor sustine sistemul spagilor - asta este o chestie cu care ii este mai greu statului sa lupte. Dar nici nu mai avem motive sa ne plangem . Esti de acord? Am verificat si eu pe site: daca vreau sa inscriu o masina cumparata din RO gasesc liber pe 1 februarie. Avand in vedere ca dupa ce o cumperi ai voie sa circuli 30 de zile pe numerele vanzatorului, mi se pare un termen absolut elegant. Gata, am zis. Acuma la munca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă 5 hours ago, foxbat said: cred ca o sa demontez parbrizul si duc la Maria sa, @bogdan harea sa imi faca unul mai scurt Foxule, dacă vorbești cu Bogdan și se poate rezolva, poți fi amabil să aranjezi o bucată în plus? Aș avea și eu nevoie de unul mai puțin înalt, limita superioară să fie undeva la câțiva centimetri după partea de sus a suporților. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă Acum 32 minute, Silver Arrow a spus: Remarca ta m-a deranjat pentru ca am acel prieten care munceste corect si este foarte harnic si tu il faci borfas doar pentru ca aceasta este parerea ta. Pe principiul ''lasa, ca stim noi...'' Acesta este singurul motiv pentru care m-a suparat remarca ta. Nu ma atac pentru atata lucru. Sa stii ca intr-o institutie nu trebuie sa fie toti corupti ca sa nu mearga treaba corect. E de ajuns ca un sef pe acolo sa aiba el interese si se strica tot indiferent cat de harnici si corecti sunt altii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă Acum 2 ore, Silver Arrow a spus: ai voie sa circuli 90 de zile pe numerele vanzatorului, Fixed. În 30 zile trebuie s-o declari la impozit. Pt transcriere (adică vehicul deja înmatriculat în Ro) cam la 2 săptămâni sunt programările, durează mai mult când vine din altă țară, cum a fost și al foxului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă Acum 4 minute, ENEOS a spus: Fixed. În 30 zile trebuie s-o declari la impozit. Pt transcriere (adică vehicul deja înmatriculat în Ro) cam la 2 săptămâni sunt programările, durează mai mult când vine din altă țară, cum a fost și al foxului. Mai bine. Daca tot l-ai pus la impozit (acolo coada nene, acuma la inceput de an) ii faci si talonul si gata. Sau mai intai mai bagi niste amenzi radar pe vechiul proprietar? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă La sectorul 1 de câțiva ani le declar și scot de la impozit on line. După ce a pus viza pe contract fostul proprietar nu mai e răspunzător, orice amendă o contestă fără să se deplaseze, trimite copii după documente + cerere de judecare în lipsă. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă Acum 3 ore, Silver Arrow a spus: Am verificat si eu pe site: daca vreau sa inscriu o masina cumparata din RO gasesc liber pe 1 februarie. Avand in vedere ca dupa ce o cumperi ai voie sa circuli 30 de zile pe numerele vanzatorului, mi se pare un termen absolut elegant. 90 de fapt DAR asta in cazul orgasmic de fericit, daca vanzatorul iti lasa numerele si nu opreste RCAul!!!! ca eu sunt asa mai al dracului, nu-i las nici numerele si nu-i dau nici RCAul ori isi scoate numere rosii si pleaca pe roti, ori ii duc masina acasa si apoi se descurca el cu numerele rosii sau negre... ___________________ PS. bine ca de 3 pagini se discuta de inmatriculari, iar la sectiunea de Legislatie si Acte despre scuterul Onda 125 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă (editat) Acum 1 oră, apriliacluj a spus: 90 de fapt DAR asta in cazul orgasmic de fericit, daca vanzatorul iti lasa numerele si nu opreste RCAul!!!! ca eu sunt asa mai al dracului, nu-i las nici numerele si nu-i dau nici RCAul ori isi scoate numere rosii si pleaca pe roti, ori ii duc masina acasa si apoi se descurca el cu numerele rosii sau negre... ___________________ PS. bine ca de 3 pagini se discuta de inmatriculari, iar la sectiunea de Legislatie si Acte despre scuterul Onda 125 RCA-ul nu mai e valabil din momentul in care ai instrainat masina, fapt care se intampla cand cei de la DITL au pus stampila de vizare pe contract. ”legal nu se poate face transfer de asigurare auto intre vechiul proprietar si noul proprietar al vehiculului.” De altfel, ar trebui sa instiintezi asiguratorul in termen de 5 zile de la instrainare. Eu fac altfel: vine sa vada masina / motocicleta, daca batem palma le zic sa isi faca RCA pe seria de sasiu si facem actele. RCA-ul intra in vigoare dupa ora 00:00. Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: @Ruginel ca sa nu tot ducem discutia: da, aparatul de bonuri da un numar limitat de bonuri (se programeaza), in functie de cate ghisee sunt si ce timp de lucru estimeaza ca este necesar la o persoana. Cand nu mai merge programatorul , se aplica metoda hard: se scoale din priza. Eh…metoda se aplica cand vor ei, nu cand nu mai merge programatorul. Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Remarca ta m-a deranjat pentru ca am acel prieten care munceste corect si este foarte harnic si tu il faci borfas doar pentru ca aceasta este parerea ta. Pe principiul ''lasa, ca stim noi...'' Acesta este singurul motiv pentru care m-a suparat remarca ta. Nu ma atac pentru atata lucru. Cu o floare nu se face primavara. Nu am zis nimic de prietenul tau. Am zis ca stiu ce se intampla in “industrie”. Daca prietenul tau este 100% legal, bravo lui. Insa pe langa prietenul tau mai ai 100 de samsari care inmatriculeaza masini. Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Daca stai un pic sa judeci lucrurile logic nici o firma nu iti blocheaza nimica. Daca nu ar fi firma, ai fi suparat pe fiecare dintre cei care vin sa isi rezolve singuri problema in loc sa o de la o firma, pentru ''ca te blocheaza''? Tot atatea acte trebuie sa prelucreze omul de la ghiseu. Ba s-ar putea sa mearga mult mai repede cu firma pentru ca ea duce actele in regula si nu se mai pierde vremea cu scarpinatul dupa acte lipsa. Asta este parerea mea. Firma depune 100 de dosare pe loc cine nu are actele in regula revine, se incadreaza tot in timpul de programare. Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Iar cu programarea on-line: s-a creat un sistem care funtioneaza bine, si te fereste de coruptie. Dar daca sunt oameni care vor musai sa rezolve ''pe loc'' pentru ca nu au rabdare sa astepte cateva zile (cam ca aia care se baga in fata la semafor) si pentru asta ei vor oferi o spaga - adica vor sustine sistemul spagilor - asta este o chestie cu care ii este mai greu statului sa lupte. Dar nici nu mai avem motive sa ne plangem . Esti de acord? Motivul este urmatorul: te amana pe tine sa il bage pe unul cu atentie si cu pile inainte. Nu poti procesa 150 de dosare pe zi daca capacitatea maxima este de 100. Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Am verificat si eu pe site: daca vreau sa inscriu o masina cumparata din RO gasesc liber pe 1 februarie. Avand in vedere ca dupa ce o cumperi ai voie sa circuli 30 de zile pe numerele vanzatorului, mi se pare un termen absolut elegant. Gata, am zis. Acuma la munca Da, pe 28 Noiembrie am gasit loc liber pe 24 Decembrie, iar urmatorul slot liber era pe undeva in a doua jumatate a lui Ianuarie. Editat 11 ore în urmă de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Acum 7 ore, Silver Arrow a spus: @ALEX-Guzzista Salutare! Care a fost rostul sa te duci la ora 6 dimineata daca iti faci programare on-line pentru o anumita ora? Sau timpul asta a inclus si emiterea talonului si a numerelor (parca dura vreo 2 ore)? Am vrut sa mi fac programare,dar era liber peste vreo 3 saptamani. M am dus direct fara programare. Si am vrut sa gasesc si loc de parcare aproape de Dpricv,dar afara pe trotuar,inauntru daca parcam,ieseam greu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat 9 ore în urmă Share Postat 9 ore în urmă 7 hours ago, Ruginel said: Pare ca te-a atacat personal remarca mea, insa asta este o alta problema. Sunt de parere ca firmele de inmatriculari (cel putin o parte) practica spaga intr-un fel sau altul, bazat pe ce am vazut pana acum, cel putin pana la proba contrarie. Daca tu ai o alta parere...asta este o alta valenta a discutiei. Programarea online la inmatriculari nu este singura cale de a te prezenta la ghiseul de inmatriculari. Aparatul de bonuri inca exista si da un numar limitat de bonuri pe zi. Sloturile de programari online sunt limitate si ai urmatoarele cunoscute: 1. Sloturi ocupate 2. Bonuri limitate 3. Trebuie sa iti inmatriculezi autovehiculul intr-un timp relativ limitat (din varii motive: numere provizorii, timp, etc.) Care sunt optiunile? 1. Fie prinzi slot daca ai noroc. 2. Fie stai la coada ore intregi si SPERI sa prinzi un bon/loc. 3. Fie platesti o firma de inmatriculari si te rezolva garantat. Spune-mi cum firma de inmatriculari te rezolva garantat avand in vedere ca daca ei ar trece prin aceiasi pasi / conditii ca si persoanele fizice, nu prea ar putea sa faca asta in mod constant la sute de oameni. Sa nu mai zic ca la ultima depunere de acte m-am luat in vorba cu un baiat care stia ce se intampla pe acolo si mi-a zis ca rezervarile se fac si fictiv doar ca sa ingreuneze procesul pentru pwlime. Apoi coincidenta cum te lovesti de baietii cu firme de inmatriculari care te pot rezolva ei contra unei sume modice. Apoi, un slot de inmatriculare pe siteul DRPCIV este pentru UN autovehicul. Cand vine o firma cu zeci de dosare, ocupa zeci de sloturi. Ai zeci de firme de inmatriculare. Vazut de mine personal cum decurg lucrurile la DRPCIV, m-am dus si am luat bon de ordine dupa care m-am uitat ce numar afiseaza la ghiseu iar diferenta era 30-40 de persoane in conditiile in care in sala de asteptare eram sase persoane toate. Am asteptat cam o jumatate de ora si cand am vazut ca nu vine nimeni dar eu trebuie sa astept sa-mi vina randul m-am prins de miscare. Vin samsarii dimineata si iau toate bonurile dupa care daca tu te nimeresti acolo pe orele 10, 11 sau 12 ai de asteptat cateva ore sa-ti vina randul chiar daca nu vine nimeni la ghiseu cu acte de rezolvat. Asa se fura sloturile si se face totul "pe la spate" dar daca esti atent observi si cum se fac lucrarile fara ca samsarii sa stea la ghiseu ci lucreaza pe baza de "bine boss, ne auzim" si explic imediat. Din cauzele enumerate mai sus am mers in ultimii ani numai pe programare online si de cate ori am ajuns la ghiseu (cam o data pe an) am observat miscarea. Dai buna ziua si inaintezi actele, ala daca are chef da si el buna ziua dar de regula mai are treaba si nu-ti raspunde pentru ca el inmatriculeaza un vehicul (ati ghicit!) al unei persoane care nu se afla la rand. Termina repede in cateva minute pentru ca actele ii vin aranjate si preia actele tale, in timp ce prelucreaza actele tale vine un coleg din spate si-i mai baga discret o lucrare pe care o preia dupa ce termina inmatricularea ta. Alta metoda sunt ghiseurile la care vezi functionari ca lucreaza dar care nu pot fi deranjati pentru ca nu au afisajul aprins, un fel de out of order desi functionarul lucreaza de zor si vine mereu un coleg care-i mai aduce alte lucrari. Problema este ca ei ca sa bage lucrarile au nevoie de bonuri iar de bonuri se ocupa samsarii dimineata la prima ora cand ii vezi stoluri pe scarile DRPCIV-ului care a devenit o fabrica de bani pentru angajatii de acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat 8 ore în urmă Share Postat 8 ore în urmă (editat) Acum 10 ore, Mihai Daniliuc a spus: Azi am lasat si eu atelajul pentru inlocuire anvelope, cu Michelin City Grip 2. Ce parere ai de ele? Este ce trebuie. 3 sezoane pe un scuter Kawasaki J300, noul scuter Honda a venit din fabrica cu ele. Se misca bine in sezonul rece, pe vreme buna nu mai vorbesc. Oricum, toate agregatele mele cu 2 sau 4 roti sunt cu Michelin, dar nu vreau sa fac reclama. Editat 8 ore în urmă de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 8 ore în urmă Share Postat 8 ore în urmă Acum 37 minute, pierrotlefou a spus: Oricum, toate agregatele mele cu 2 sau 4 roti sunt cu Michelin, dar nu vreau sa fac reclama. Nici eu nu fac reclama dar si eu am mers doar pe Michelin la tot ce este autovehicul. De vreo 20 de ani. Nu am pus Michelin cand nu am gasit anvelope pe dimensiunea potrivita de la ei , mai precis la Goldwing. @Mihai Daniliuc nu cred ca te vor dezamagi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai Daniliuc Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Super, mulțumesc pentru raspunsuri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Acum 5 ore, mobiletron a spus: Vazut de mine personal cum decurg lucrurile la DRPCIV, m-am dus si am luat bon de ordine dupa care m-am uitat ce numar afiseaza la ghiseu iar diferenta era 30-40 de persoane in conditiile in care in sala de asteptare eram sase persoane toate. Am asteptat cam o jumatate de ora si cand am vazut ca nu vine nimeni dar eu trebuie sa astept sa-mi vina randul m-am prins de miscare. Vin samsarii dimineata si iau toate bonurile dupa care daca tu te nimeresti acolo pe orele 10, 11 sau 12 ai de asteptat cateva ore sa-ti vina randul chiar daca nu vine nimeni la ghiseu cu acte de rezolvat. Asa se fura sloturile si se face totul "pe la spate" dar daca esti atent observi si cum se fac lucrarile fara ca samsarii sa stea la ghiseu ci lucreaza pe baza de "bine boss, ne auzim" si explic imediat. Din cauzele enumerate mai sus am mers in ultimii ani numai pe programare online si de cate ori am ajuns la ghiseu (cam o data pe an) am observat miscarea. Dai buna ziua si inaintezi actele, ala daca are chef da si el buna ziua dar de regula mai are treaba si nu-ti raspunde pentru ca el inmatriculeaza un vehicul (ati ghicit!) al unei persoane care nu se afla la rand. Termina repede in cateva minute pentru ca actele ii vin aranjate si preia actele tale, in timp ce prelucreaza actele tale vine un coleg din spate si-i mai baga discret o lucrare pe care o preia dupa ce termina inmatricularea ta. Alta metoda sunt ghiseurile la care vezi functionari ca lucreaza dar care nu pot fi deranjati pentru ca nu au afisajul aprins, un fel de out of order desi functionarul lucreaza de zor si vine mereu un coleg care-i mai aduce alte lucrari. Problema este ca ei ca sa bage lucrarile au nevoie de bonuri iar de bonuri se ocupa samsarii dimineata la prima ora cand ii vezi stoluri pe scarile DRPCIV-ului care a devenit o fabrica de bani pentru angajatii de acolo. Aceleasi lucruri le-am observat si eu, insa @Silver Arrow tine sa ne contrazica. Nu vreau sa spun ca prietenul lui are pile sau da spaga, dar daca esti onest in domeniul asta, fie ai marja de profit foarte mica fie ai o pila pe undeva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate