Sari la conținut

RCA fara sa ai categoria A

XorX
 Share

Postări Recomandate

Salut

- poti face RCA pentru o moto si daca nu ai categoria A? Ce treci la rubrica "data obtinerii permisului"?

- se acumuleaza puncte bonus chiar si in cazul asta? Adica daca ai pe numele tau o moto timp de 8 ani fara incidente (si fara sa ai categoria), cand iti iei masina o sa ai B8 sau bonus/malus se aplica pe fiecare tip de vehicul si cu masina o iei de la B0?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este data obtinerii PERMISULUI, nu categoriei. Eu am B inainte de A si cand fac RCA, indiferent pt ce e, masina sau mobra, trec data obtinerii celei mai vechi categorii din permis.

Si da, se poate face. Stiu oameni care aveau doar A si aveau si masina pe care o conducea altcineva.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, XorX a spus:

Salut

- poti face RCA pentru o moto si daca nu ai categoria A? Ce treci la rubrica "data obtinerii permisului"?

- se acumuleaza puncte bonus chiar si in cazul asta? Adica daca ai pe numele tau o moto timp de 8 ani fara incidente (si fara sa ai categoria), cand iti iei masina o sa ai B8 sau bonus/malus se aplica pe fiecare tip de vehicul si cu masina o iei de la B0?

Salut,

- Da, se poate, treci data obtinerii permisului

- Da, se ia in calcul fiecare an fara daune. Daca peste cinci ani o sa-ti cumperi masina si legea nu se schimba pana atunci , cu masina vei pleca direct de la B5.

De la B0 pleaca autovehiculul sau autovehiculele achizitionate pe firma, iar istoricul B/M se pastreaza pentru fiecare in parte.

Bafta.

Link spre comentariu

Mama are masina pe numele ei din 2013 fara sa detina permis. Mostenire de la bunic. Acum este pe la B8 cred.

La  rubrica "data obtinerii permisului" treci 2025, data cand faci asigurarea.

Odata l-am trecut pe tatal meu drept conducator auto, are permis de peste 40ani, a primit aceeasi oferte de pret.

Din cate stiu acum nu se tine cont de cand ai permis, nu primesti gratuitate.

Logan 1.2 2010 aproximativ 900ron/an

Sper ca nu ma insel.

Editat de Ionut26
Link spre comentariu