Hagster Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Vreau sa cumpar o motocicleta care nu a fost inmmatricula. A fost cumparata din Romania in 2023, are ~ 1700 km(60 ore). Se plateste TVA la ea fiind considerata noua daca nu a fost inmatriculata si are sub 6k km? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Cand spui nou inteleg că motocicleta are 0 km Cand spui ca a fost cumparata inseamna ca ai semnat contractul de vanzare / eliberat factura si pretul a fost platit (inclus TVA in majoritatea cazurilor) Ca sa circuli legal pe strada trebuie sa faci demersurile pentru inmatriculare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă (editat) in primul rand, mobra e inmatriculabila???? e greu sa dai detalii concrete despre ce mobra e vorba, ce fel de acte are?? daca vrei raspunsuri exacte, ar trebui sa dai detalii, sa te putem ajuta! nu???? ai noroc, ca sunt azi marinimos si nu-ti sterg topicul din start!!!! Editat 5 ore în urmă de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hagster Postat 5 ore în urmă Autor Share Postat 5 ore în urmă Acum 8 minute, apriliacluj a spus: in primul rand, mobra e inmatriculabila???? e greu sa dai detalii concrete despre ce mobra e vorba, ce fel de acte are?? daca vrei raspunsuri exacte, ar trebui sa dai detalii, sa te putem ajuta! nu???? ai noroc, ca sunt azi marinimos si nu-ti sterg topicul din start!!!! Nu e inmatriculata, are factura, CIV si COC. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai Daniliuc Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Pai daca a fost emisa deja o factura, TVA-ul s-a achitat in momentul achizitiei de catre primul proprietar. Sau e tot persoana juridica? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 1 oră, Mihai Daniliuc a spus: Pai daca a fost emisa deja o factura, TVA-ul s-a achitat in momentul achizitiei de catre primul proprietar. Sau e tot persoana juridica? Poate ma insel, insa daca are CIV inseamna ca a trecut prin RAR. Acum tu nu faci decat sa iti iei numar de la politie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă (editat) Nu neaparat . Daca are rar nu inseamna oblgatoriu ca o si poti inmatricula . Poti sa ai RAR facut , dar sa nu fie omologata . ( eu la o mazda am facut omologarea individual , dupa 2 saptamani de la RAR pt ca modelul cu seria pe care o aveam erau sub 6 unitati trecute prin RAR in ro , ca sa o omologheze automat --- asta se intampla acu cca 8 ani .....nu stiu ce mai este schimbat prin legislatie ) De asemenea o sa te lovesti de ANAF ( o sa-ti ceara niste dovezi de plata ) Cred ca cel mai bine , faci poze dupa toate actele , iti pierzi 2 ore din viata si te duci la informatii la drcpiv ....si acolo o sa te lamuresti in toate privintele , de la organele abilitate . Editat 1 oră în urmă de 3.14 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Acum 37 minute, 3.14 a spus: Nu neaparat . Daca are rar nu inseamna oblgatoriu ca o si poti inmatricula . Poti sa ai RAR facut , dar sa nu fie omologata . ( eu la o mazda am facut omologarea individual , dupa 2 saptamani de la RAR pt ca modelul cu seria pe care o aveam erau sub 6 unitati trecute prin RAR in ro , ca sa o omologheze automat --- asta se intampla acu cca 8 ani .....nu stiu ce mai este schimbat prin legislatie ) De asemenea o sa te lovesti de ANAF ( o sa-ti ceara niste dovezi de plata ) Cred ca cel mai bine , faci poze dupa toate actele , iti pierzi 2 ore din viata si te duci la informatii la drcpiv ....si acolo o sa te lamuresti in toate privintele , de la organele abilitate . Bre, omul a zis ca are CIV. CIV-ul se elibereaza dupa ce ai trecut cu succes prin procesul de la RAR. Cel putin asa imi zice mie logica :))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Ma indoiesc ca se poate inmatricula. Eu am cumparat Transalpul anul trecut in Octombrie, dealerul Honda s-a ocupat de scoaterea CIV si a nr. rosii care erau valabile pana pe la inceputul lui ianuarie (90 de zile). Cand am ridicat mobra mi-au pus in vedere ca trebuie inmatriculata pe nr definitive inainte de 1 ianuarie 2025 pentru ca atunci se schimba norma euro si n-o sa mai pot sa o inmatriculez dupa. De aici deduc faptul ca n-are legatura CIV cu inmatricularea si ca s-ar putea ca mobra in discutie pe topicul asta sa nu se mai poata inmatricula. Si eu zic ca cel mai sigur raspuns se obtine cu o vizita cu actele la DRPCIV. Oricum nu da niciun ban pana nu esti sigur de inmatriculare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 7 minute în urmă Share Postat 7 minute în urmă Exact! Si aici pe forum a mai fost topic despre asta.... Luat mobra, atv, cu CIV cu tot, circulat pe coclauri X ani, intre timp s-au schimbat legile privind normele de poluare, si ciuciu inmatriculare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate