Sari la conținut

arte

EX+
  • Număr conținut

    88
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de arte

  1. My 2 cents Daca nu ai fonduri merge si cu o taranie s-o duci la un strungar cand inca e nebaut sa iti refaca discu'.
  2. arte

    Benzina

    Chestia asta cu datul in nas de la ce mai poate fi in afara de benzina. Parca a inceput sa-mi faca mai des. Imrepuna cu mici explozii cand se mai incalzeste/soc. Asta ma gandesc c-o fi de la amestec dar datul in nas??
  3. arte

    In Caz De Accident

    Bine pana la punctul 3. La punctul 3 as face niste corectii: pozitia laterala de siguranta NU se foloseste la traume. La traume apare problema ca nu trebuie miscat dar daca e in stop respirator/cardiac in 5-10 minute tipul ala nu mai are nevoie de nici o salvare. Treaba asta cu lasatul victimei acolo ca eu sunt politist nu-s medic e ff aiurea, ei ar trebui sa aiba cursuri de BLS. Toti ar trebui sa avem. In Bucuresti au inaugurat Smurdul, au si ambulante si elicopter. Au si stiu tot ce trebe.
  4. In sfarsit un thread care m-am bucurat ca l-am citit pe accidente, oameni care ies cu bine si pe picioare dintr-un accident nasolutz. S-auzim numai de bine.
  5. Da, uite, eu am naked dar supersport ar fi putin exagerat. Sau la misto . Si mai e o ramura, apropo de vina, pe care ar trebui sa mearga sondaju, desi ar fi mult mai subiectiva. La mine e mai simplu, m-am tavalit singur singurel, nam pe cine sa dau vina: stele, meteoriti, guvern, etc. Revenind la subiect, eu cu cine votez (hac), am o naked super-mica .
  6. apropo de mesajele de pe forumuri moto si mili are cineva dubla personalitate si-o dezvolta pe-a treia? and my 2 cents: mersul in grup mi se pare muuult mai greu decat ala singurel...
  7. F interesant. Banuiesc ca trebe reechilibrata dupa.
  8. Nu ca as fi eu mare mecanic dar suna a ceva gunoaie prin filtru, carb. CUrata-le, pune si aditiv si uita-te si la culoarea bujiei.
  9. Claxonu claxoneste bine? La a mea exista un punct anume in starea de descarcare a bateriei in care se aprind becurile dar electromotru nici macar nu tzacane. In acest punct claxonu se simte imediat ca e slab.
  10. Am si eu o problema, roata fata (cu camera) se desumfla dupa 3-4 zile de stat pana pe la 1.5atm. Daca o las mai mult nu se lasa pe janta. Am dus roata la vulc, a zis ca-i ventilu, l-a schimbat, face exact la fel. . I-am schimbat si eu ventilul, la fel. Mentionez ca era din piata ventilul, e posibil sa fi fost de o cal indoielnica?? De unde sa iau cateva mai de Doamne'ajuta? O fi altceva?
  11. Dar care e treaba cu benzina asta din camera de nivel. De ce trebuie "scurs" carburatorul dupa o stationare ceva mai indelungata? Ca am facut asta si mi s-a parut ca a ajutat fara a pune benzina proaspata sau ceva.
  12. compresia cica o mai poti verifica fara manometru la tzaranescul mod urmator: scoti bujia, pui degetzelu dop acolo, impingi cat poti de tare, dai la buton sa iti invarte electromotorul si daca ai bateria in regula ar trebui sa sufle pe langa deget. nu se compara cu sensibilitatea manometrului. tu cum ai ajuns la concluzia de "nu prea"?
  13. Pt. riderul de chopper s-ar potrivi contzertu de pe 7 iulie din Bucuresti. MANOWAR
  14. e din 1997, 12.500km. Buun. Sa va zic constatarile. Bujia - caramizie, ca-n tutorialu lui Mr ORL de acu o vreme. Scanteia mi s-a parut slabutza, cam ca cea de bricheta dar tin sa subliniez ca e prima data cand vad. Ah, si descentrata. Carburatorul - are doua furtunase care pleaca din el, unul mai de sus (mi-a zis cineva ca e "preaplinul" ) si unul din zona cea mai decliva a carbului si strajuit de un surub. Am banuit ca asta e de golire, am scos intr-un paharel doua degete, nu stiu cata apa xcata benzina era acolo (cum iti dai oare seama?) dar sigur era cu diverse mizerii. Parca as spune ca a pornit mai usor, s-a mentinut de pe la a doua incercare.
  15. Salutare baieti. Filtrul de aer e ok. Am mai strans pacolo pt. aer fals. I rest am sa incerc sa fac cum mi-ati zis. Numai bine si mersi de raspunsuri
  16. Salut baieti. Mai am o problema . Se da un motoras in 4T, 125cc, 1cil. Cand e rece, cu socul tras la maxim desi porneste "din prima" se opreste imediat. Daca dau socul mai mic nu porneste. Daca accelerez moare imediat. Trebuie s-o pornesc de mai multe ori (cam mult pt bateriutza). Surubul de reglare ralanti este dat la maxim altfel nu sta si moare imediat la primul stop chiar si dupa ce s-a incalzit. Oricum mai moare la stop din senin. Nu gasesc manual de service si nu stiu pe unde si ce as mai putea regla. Mecanicul cand a desfacut carbul a zis, uite, surubul asta ti-l rotesc trei ture si jumatate, e mai bine asa. Trebe umblat la acel surub sau poate fi altceva? Cum verific sa nu am apa in carburator/rezervor, scurg toata benzina prin furtunas pt rezervor intrun vas si vad cum se depune? Apa e mai grea decat benzina? Mersi
  17. Stiti cumva daca e viabil sa duci la (re)cromat niste bucati cu puncte de rugina?
  18. Mersi man, am facut un topic cu asta si mi-au mai zis 2 baieti exact ce ai zis si tu. Asta tre sa fie
  19. Sorry ca am uitat sa zic e 4T. E posibil sa fie uleiul in cauza mai gros ca e folosit rar (pe langa faptul ca e mai rece)?
  20. Da, ii mai dadeam eu un impuls ca in Flinstones de jumatate de metru. Dar ieri am tinut-o afara cat am mai trebaluit la ea (de obicei sta in garaj unde sunt cu ~10 grade mai mult) si cand i-am dat drumul n-a tras deloooooc. @piticu_terorist: "1- ulei in cutia de viteze necorespunzator 2- ambreiaj foarte uzat este posibil ca si cablul de ambreiaj sa iti creeze probleme sau reglajul defectuos al cursei levierului de ambreiaj. consulta un mecanic bun" Cum verific ambreiajul uzat? In legatura cu reglajul cursei tot ieri i-am mai dat putin drumul, l-am facut sa joace putin mai mult, nu garantez dar mi s-a parut dupa ce s-a incalzit ca ar fi "mai bine". Jocul capatului levierului este aproape un cm. Uleiul e motul 51(?)00 si are 1000km. Banuiesc ca oricum trebuie schimbat, din noiembrie nu am mai mers cu ea, doar am mai pornit-o 1-2x/luna. Mersi baieti de raspunsuri .
  21. Eu am reusit sa "obtin" acest fenomen (cu scrasnitul) dupa o pana/dupa ce am umblat la roata. a disparut dupa cateva sute de km.
  22. salut baieti. am observat 2 chestii la motoretutza si poate ma lamuriti voi asupra lor 1. pornire la rece, asteptat putin sa se incalzeasca bagat in viteza si nimic. nici macar nu zvacneste. vara ma plangeam ca trage greu, ca se incalzeste greu motorul dar acum e si mai accentuat fenomenul. pe cricul central pusa roata din spate o ia din loc dar o pot opri lipind talpa de cauciuc. toate aceste fenomene dispar dupa ce se incalzeste bine (10-15min soc tras). 2. pe cricul central, in neutru, la cel mai mic impuls dat rotii din spate ea incepe sa se invarta de parca ar fi in viteza. ziceti-mi si mie va rog despre e vorba. mecanicul meu a vazut-o, evident dupa un drum pana la el si a zis ca e bine dar a vazut-o cand era calda. pe mine ma ingrijoreaza alte detalii: e japo, are ~12.000km, 125cc
  23. sorry de oftopic. am sesizat acelasi lucru. daca e rece motocicleta mea nu trage deloc. la modul grav ca nu plec de pe loc. banuiesc ca e ceva cu ambreiaju. poate nu e reglat cablul calumea, poate e uzat ambreiaju si prinde dupa ce se incalzesc alea pacolo, habar n-am. mecanicu a vazut-o evident dupa drum si mi-a zis ca e perfect
×
×
  • Creează nouă...