Sari la conținut

mitza

Membru
  • Număr conținut

    189
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mitza

  1. Donez Crash paduri pentru Honda Hornet de dupa 2007. Doar ca nu am suruburile, va trebui sa vi le faceti. /index.php?/topic/301253-donatii-de-orice-natura-insa-nu-in-bani/?p=3783109
  2. Donez crash paduri no name pentru Honda Hornet de dupa 2007. Din pacate nu am suruburile de prindere. Va trebui sa va faceti singuri suruburile pe dimensiunea necesara. Se prind pe surubul care prinde motorul de cadru. Pentru mai multe detalii dati-mi PM si vorbim. Bafta!
  3. Salutare! Mi-am incarcat pe wetransfer manualul de service in ITALIANA pentru Honda Hornet CB600FA PC41 2007-2011. Mie imi este de folos , chiar si in italiana. Pentru cine vrea sa si-l downloadeze linkul este urmatorul : http://we.tl/GDNRHlgQ0h Dar vedeti ca linkul nu este valabil decat o saptamana. Daca mai vrea cineva manualul dupa ce acest link expira dati-mi un PM si va voi incarca iar manualul. Bafta!
  4. Inseamna ca nu e furca standard. Capatul celei standard arata ca-n poza din linkul de mai jos: http://www.motorcyclenews.com/upload/190784/images/03MHORN20078YE-01.jpg Daca te intereseaza manualul in italiana in format PDF da-mi adresa de mail pe PM sa ti-l trimit.
  5. Vrei unul in italiana ? 1. Pt ulei de motor se recomanda 10W30 dar merge si 10W40 sau 10W50. Depinde de temperatura de afara de cat de mult mergi cu el in trafic si de cum vrei sa-ti mearga motorul. Eu mi se pare ca am in el 10W50 si imi place cum merge. Daca nu bag tot din asta , cred ca bag 10W40. Dar 10W30 nu cred ca bag. 2. Nu ai de unde sa reglezi preload si rebound la furca SHOWA standard a Hornetului 2007-2010. Poti decat sa schimbi uleiul sa faci suspensia mai moale sau mai tare pe fata.
  6. Salut, - proiectoarele le-am luat pentru a avea lumini auxiliare pentru a fi vazut mai bine in trafic pe intuneric (strainii le zic conspicuous lights) (s-a facut studiu si s-a constatat ca lumea nu ia in calcul o singura sursa de lumina.In schimb , daca sunt doua sau mai multe lumini pe un vehicul , este observat si luat in considerare .... problema veche discutata mult in multe locuri). - am incercat acest tip de leduri: au cate un led pe fiecare parte laterala si unul in varf. Becul led sta transversal pe proiector , nu longitudinal. Din cauza lupelor si din cauza pozitionarii soclului becului in proiector bat foarte aiurea ca niste globuri din alea Disco cu bucatele mici de oglinda. Imprastie niste pete de lumina aiurea in toate directiile. Deci folosirea unor leduri pentru acest tip de proiectoare este exclusa. M-am mai interesat. Alternatorul si regulatorul nu patesc nimic. Doar ca bateria nu se mai incarca asa cum ar trebui. Astfel , aseara , dupa o ora de mers prin oras cu proiectoarele pornite am ajuns acasa am oprit motorul iar cand am incercat sa pornesc iar motocicleta canci curent =)) . Era fleaschca. Am rugat de dimineatza pe un nene sa ma impinga . Ne mai pornind proiectoarele am mers jumatate de ora prin oras sa ajung la serviciu si dupa jumatate de zi am incercat iar sa o repornesc si bateria e ok , nu s-a mai descarcat. Solutii ar fi mai multe: - sa incerc cu becuri de 35W fiecare (in loc de 55W fiecare cat au acum). Dar pentru asta trebuie sa masor consumul de curent sa stiu daca ma incadrez chiar si cu becuri de 35W - sa vand proiectoarele astea si sa iau unele care-s proiectate din start sa mearga cu leduri (doar ca sunt de aproape 3 ori mai scumpe orice kituri de proiectoare led): Givi S320 Oricum ideea cu leduri pe numar si pozitii e buna, trebuie sa vad pe unde gasesc mai ieftin sa fac experimente. Merci si Bafta!
  7. Salutare, Am si eu cateva intrebari. Am pus pe un Hornet doua proiectoare after market de la GIVI. Fiecare consuma 55 W. Deci acum am un consum mai mare cu 110 W. Are cineva idee care este sarcina electrica maxima a Hornetului de dupa 2007 ? Din ce vad in manualul de service , alternatorul are capacitate de 0,333 kW / 5000 rotatii pe minut. Din ce calcule am facut eu , daca am: - faza lunga - 55W - faza scurta - 55W - becuri pozitie - 2 x 5W = 10 W - semnalizare - 2 x 21W = 42 W - bec lampa numar - 5W - leduri pozitie/Stop frana ~ 20 W Daca le-as avea pe toate pornite ar fi 182 W per total. Daca mai adaug si 110W de la proiectoare as ajunge la 292 W , ceea ce ar fi sub 333 W cat suporta Alternatorul. Ar mai fi si alt consum care sa duca puterea totala consumata peste 333 W ? Apoi , pe langa alternator , am inteles ca mai poate pica regulatorul. Din pacate nu am gasit nici o specificatie pentru modelul pe care il am eu: SH750AA (7.7261f) Ce ziceti ? As avea probleme cu acest plus de consum de 110W ? Multumesc. Bafta!
  8. Salutare, A cumparat cineva crash bar motor GIVI pentru Hornet 2007 incolo ? Modelul este acesta: http://www.fc-moto.de/GIVI-TN453-Specific-Engine-Guard M-am lovit de cateva probleme. 1. Surubul care prinde crash bar-ul din stanga de cadru si motor nu intra in gaura crash bar-ului. Mi se pare ca este gandit cam prost. urechea cu gaura in care trebuie sa intre surubul este aproape sub teaza , si din cauza asta capul surubului se loveste de teava cand incerc sa-l bag prin suport. Surubul din dreapta este mai scurt decat cel din stanga , insa nu cred ca este ok sa inversez suruburile. Voi cum ati rezolvat problema acesta ? 2. prinderea de jos a protectiei din stanga (cea care vine la unul din suruburile cricului) este deviata cu jumatate de centimetru . Sa zic ca aici mai pot sa trag de el , sa-i mai dau cateva ciocane sa-l indrept 3. Crash baru-ul din dreapta se prinde de un surub lung ce tine una din articulatiile de sub motor. Iar acel surub trebuie schimbat cu unul venit in kit care este mai lung. Cred ca este surubul 24 din schema aceasta : http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-11473-17MFG7I1-CB600F8-2008-F__3100-CB+600+HORNET.html Pot scoate acest surub si fara sa suspend motocicleta pe cric special ? Sau e posibil sa pice pe burta ? S-a mai confruntat cineva cu aceste probleme ? Multumesc frumos, Cam mult chin pentru un Kit de protectie , care si asa a fost scump...
  9. Anyway ... 1. Sunt multi care fac accidente din vina lor si nu declara . Asa ca numarul real al accidentelor este mai mare. 2. Am aceeasi rugaminte daca ai putea face o statistica si pentru 2013 si 2012, cand ai tu timp.... . Am vrut eu sa fac asta , dar mi-a pierit cheful intre timp. Oricum , ar fi interesant de vazut exact cifrele, macar din accidentele aparute pe forum.
  10. Mai merge cineva la Targu weekendul asta ? Aveti idee daca este vreun eveniment ? Cum pot afla ?
  11. In zona aia cu serpentine intotdeauna au fost gropi pe acolo , dar nu-s de speriat. Ai timp sa le vezi si sa le ocolesti , ca de obicei se merge mai incet pe serpentine. Si nu toate acele de par sunt cu gropi , decat vreo 3 sau 4. Pentru distractia care te asteapta dupa urcare (pe partea cealalta spre Brasov, pe la Babarunca...) acele 3 4 curbe nu reprezinta nimic. Altii suporta sa-si rupa amortizoarele in doua sa faca Transfagarasanul. Eu am tot fost in ultima vreme si mi s-a parut ok drumul.
  12. Merci frumos ! Cam asta e genul de raspuns pe care-l asteptam. Ne-am lamurit pana la urma. A inceput sa caute 300 EXC . Multa bafta si multumesc inca o data!
  13. Am gresit editarea, vroiam sa zic ca omul are 90 kg ... .... Chiar sunt curios daca-i iese combinatia cu YZ-ul
  14. Pai n-am zis ca nu stie ce sa-si ia. Stie ca i-ar trebui 300 exc. Un 300 exc e ideal , lumea ii spune "cheater's bike" datorita volantei grele care-i da impresia de motor cu cuplu. Dar e scump , chiar si sh cu cativa ani vechime, tot se tine scump. Omul vine de pe Husaberg TE250 (90 kg) , a incercat toate cele 3 tipuri de arcuri pt power valve. Acum nu mai are TE250-ul. Si incearca sa faca o giugudea , sa nu mai cheltuie asa multi bani pe motoreta. Cei de la Husaberg au pus pe TE250 printre cele mai grele volante pentru a se putea merge mai "la pas" ... mai pentru incepatori. Tipul e si mai greu (90+ kg) ... Asa ca 250 de la KTM/Husaberg da impresia de lipsa de putere . Cica a fost cat de cat ok. Dar fiind pus in situatia de a alege iar o motoreta nu ar mai alege un 250 2T de la KTM. Asa ca vroiam sa intreb daca se poate si mai bine , cu ceva mai ieftin mai usor si mai puternic gen YZ250 Am gasit ceva informatii despre YZ250: http://www.thumpertalk.com/topic/939936-06-yz-250-for-enduro-good-idea/ Majoritatea zic ca e o motoreta f buna si pt enduro.... Una peste alta , pana nu il probezi nu ai cum sa-ti dai seama Mai asteptam impresii intre timp. Merci de raspunsuri pana acum. Bafta!
  15. Nu e vorba de mine , e vorba de cineva cu aproape 3 ani de experienta pe enduro si cateva concursuri participate. A avut 250 2 timpi si simte nevoia de mai multa putere pentru ca-i moare in urcari uneori. E mai grea persoana respectiva. WR-urile sunt incercate si sunt slabe la putere , sunt pentru incepatori. KTM 300 este scump si cam greu fata de YZ. Ce cross ai modificat in enduro si cat te-au costat modificarile ? Exemplifica cu cifre pentru fiecare modificare in parte. Merci!
  16. Un amic vrea iar hard enduro . Si acum e nehotarat daca sa mearga la sigur cu un EXC300 sau sa se complice cu solutii mai neortodoxe gen crossuri modificate. Si am zis sa-l ajut sa-i mai gasesc sfaturi.
  17. Salutare, Din ce am citit pana acum: Avantaje EXC300 : gata de hard enduro "out of the box" , protectii , cuplu , racire buna. Dezavantaje EXC300 : pret mare , intretinere scumpa, piese scumpe. Avantaje YZ250 : greutate mai mica , putere mai mare, piese mai ieftine Dezavantaje : necesitatea unei volante mai grele pentru domolire si crestere cuplu pe hard enduro, necesitate protectii in plus (radiator, handguards ...) reglarea suspensiilor pentru hard enduro Pe langa aceste aspecte, exista cineva care sa fi avut ocazia sa incerce ambele tipuri de motorete astfel incat sa poata face diferenta si care sa isi poata da cu parerea daca un YZ250 2T merita tot chinul de a-l modifica din cross in hard enduro pentru a profita de faptul ca este mai usor si mai puternic decat un EXC 300 ? Te pot ajuta semnificativ greutatea in minus si puterea in plus a unui YZ250 2T fata de un EXC300 pe hard enduro ? Si inca o intrebare , sasiul de YZ , implicit pozitia pe motoreta , o face competitiva pe enduro ? Sau este un sasiu gandit numai pentru Cross , incomodand atunci cand este folosit pe hard enduro ? Multumesc frumos.
  18. Salutare Kick, Acum ca ma uit la filmare , parca nu pare chiar atat de nasol pe unde am trecut noi . Interesante poze oricum. Sa le vedem si pe cele de la Dragos.
  19. Am gasit kit de ambreiaj hidraulic. Costa 290 de lire , fara transport. Costa cam mult, nu mai vreau http://www.venhill.co.uk/Magura_Clutch_Conversion/Honda/2100001_HYMEC_CLUTCH_CONVERSION.html
  20. Salutare, Stie cineva daca exista kit aftermarket de ambreiaj hidraulic pentru Honda Hornet ?
  21. Asta e singurul cauciuc tocit cu care s-a plecat din Bucuresti , si e al meu. E treaba mea de ce am plecat cu el asa.
  22. Am simtit si eu asta la Hornet. - Pozitia scaritelor este joasa, atingi mai repede pamantul cu ele pentru a nu te lasa sa ajungi la limita cauciucului. Masura de siguranta. - Saua este inalta si lata (pentru confort), ceea ce ingreuneaza iesirea din sa pentru a pune greutate pe interiorul curbei. Eu trebuie sa ridic de tot piciorul de pe scarita din exteriorul curbei sa pot ajunge cu genunchiul din interior la pamant. - Pozitia in sa este dreapta , pentru confort in trafic si "commuting", dar nu ajuta la concentrarea greutatii pe roata fata pentru o iesire rapida din curba - Centrul de greutate la Naked este cam pe la mijloc tot pentru pozitie si confort, pe cand la SS este concentrat mai mult pe fata pentru a evita cat mai mult ridicarea pe o roata la accelerari puternice si pentru a iesi mai rapid din curba. - Ghidonul este pentru mers prin trafic , si de strecurat printre masini la viteze f mici, nu pentru stabilitate la viteze mari. - Suspensii moi (cel putin la mine sunt suspensii Showa --> moi si fade , bune pt sosele cu denivelari , dar nu pt circuit, nu stiu la Tuono ,dar vad ca vin si ele standard cu suspensii Showa 43 mm) Singurul motiv pentru care ma dau cu Hornetul pe circuit este ca nu-mi permit sa am cate o motocicleta pentru fiecare activitate. Dar daca va apucati de hard enduro acolo chiar nu mai vin cu Hornetul
  23. A doua zi de filmari: 1. http://we.tl/lLUnYhsKiA - Plecarea de la cabana spre Resita 2. http://we.tl/qMRcO1WIAj - O mica oprire in Resita 3. http://we.tl/FN3dfRhJ0d - Drumul dintre Resita si Caransebes partea 1 4. http://we.tl/teukQ3rfpb -Drumul dintre Resita si Caransebes partea 2 5. http://we.tl/APNwLNKPHh - Drumul dintre Caransebes si Petrosani partea 1 (radar pe dreapta la 18:10) 6. http://we.tl/is4PAvgmP1 - Drumul dintre Caransebes si Petrosani partea 2 7. http://we.tl/l6ugRxXCYQ - Drumul dintre Caransebes si Petrosani partea 3 8. http://we.tl/oCL7I0Ietc - Drumul dintre Caransebes si Petrosani partea 4 9. http://we.tl/0Qb1floVPM - Drumul dintre Petrosani si Obarsia Lotrului partea 1 10. http://we.tl/aF52GgbIRo - Drumul dintre Petrosani si Obarsia Lotrului partea 2 11. http://we.tl/9VniPskeec - Obarsia Lotrului - Transalpina 12. http://we.tl/E1ftIcjZmY - Transalpina 13. http://we.tl/twRbJir9J8 - Transalpina
  24. Scuze , am inteles gresit Problema la GoPro e ca nu are display , si nu poti vizualiza filmarile pe loc dupa ce ai terminat de filmat. Iti trebuie un laptop.
×
×
  • Creează nouă...