Sari la conținut

fesu'

Super Membru
  • Număr conținut

    1.165
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de fesu'

  1. Munca in zadar, cel multi poti face ce sugereaza Cesar, in rest e doar o iroseala de timp si bani. Rachaturile alea nu se pot vopsi. Un indiciu ar fi si faptul ca nici aia la fabrica nu le vopsesc cand fac mobra noua. Singura solutie ca sa nu rugineasca este sa fie facute de inox, dar si atunci dupa o perioada corodeaza incet incet incet..

     

     

    cum sa nu le vopseasca? le vopsesc, stai linistit! si tin ani buni. dar nu cu "shprei" ;)

  2. Auzisem de varianta asta.. dar eu ma gandeam la ceva un pic mai precis.. gen niste rezistente calculate.. o inginerie, ceva.. ca sa nu risc sa imi stric acumulatorul.

     

    plm, becul tot o rezistenta e. si stii si cat consuma, scrie pe el...

     

    Daca 0.4 Ah e idealul, atunci inseriezi un bec de 5W cu bateria si prin acel bec va trece 5/12 A , deci cam cat iti trebuie tie. O sa stii ca bateria e incarcat atunci cand se stinge becul :D

     

    Sper sa nu fi zis prostii

     

    5w la 14 v inseamna 0.357 amperi, 0.36 rotunjit. problema e ca nu stie cat scoate redresorul lui.

  3. Ce o fi asa de infiorator?

    Poate nu a fost exploatata corect de un incepator, sau poate un reglaj necorespunzator al ambreiajului impreuna cu lipsa de experienta a utilizatorului au dus la uzura prematura a unor componente.

    nici una, nici alta. cunosc personal si motoreta si proprietara. e doar un gunoi nou. am vazut o groaza de cazuri de jafoneze noi cu probleme chiar mai grave decat asta. dar in romania se stie ca-s bune tare jafonezele. cele mai bune chiar. italiencele sunt proaste si bmw-urile foarte fiabile (nu, nu-s, chiar sunt mai proaste decat japonezele)

     

    Ce o fi asa de infiorator?

    Poate nu a fost exploatata corect de un incepator, sau poate un reglaj necorespunzator al ambreiajului impreuna cu lipsa de experienta a utilizatorului au dus la uzura prematura a unor componente.

    nici una, nici alta. cunosc personal si motoreta si proprietara. e doar un gunoi nou. am vazut o groaza de cazuri de jafoneze noi cu probleme chiar mai grave decat asta. dar in romania se stie ca-s bune tare jafonezele. cele mai bune chiar. italiencele sunt proaste si bmw-urile foarte fiabile (nu, nu-s, chiar sunt mai proaste decat japonezele)

  4. eu merg pe 10w40 300v...pt k ceea ce am eu nu e "sportiva in toata regula"....acum depinde si in ce stil tragi de motor...dak stilul sau e agresiv sunt de parere k cel mai bun e 0w30 :s2177:

    pe langa fapul ca ai dat exemplu cel mai prost motor de viteza, si la fiabilitate si la putere si la ciclistica ai dat exemplu si de un ulei "prost". am spus prost intre ghilimele pentru ca 300v e un ulei racing, nu prea are treaba cu strada....

  5. CBR1000RR este probabil una dintre cele mai bune motociclete din categoria sa... insa ORICE motocicleta devine o "bashina" cand este calarita de un bashinos, la fel cum si orice Ferrari devine fecale cand in spatele volanului sta unul care Gu(i)tza... Oooooooo viataaaaa meaaaaa!!!!.... Cred ca asta incerca sa'ti explice lumea...

    s1000rr, rsv4, zx10, r1, gsxr1000, de abia dupa aia vine cbr1000rr. dar da, ai dreptate cand vine vorba de calaret ;)

  6. ii reduci compresia. ieftin si eficient. sunt 2 metode care se pot si combina rezultand 3 chiar.

    1. garnitura de chiulasa mai groasa (sunt ateliere care fac)

    2. garnitura de la baza cilindrului mai groaza, caz in care alterezi un pic si distributia (trebuie vazuta exact diagrama cilindrului, daca faci rost de ea iti pot spune unde pierzi si unde castigi, asta daca e ceva de castigat, totul depinde de cum sunt ferestrele)

    3. ambele combinate, caz in care tot imi trebuie diagrama.

     

    sa stii ca va porni o idee mai greu daca nu reglezi si garburatorul. sau chiar foarte reu, depinde cat de mult ii scazi compresia.

  7. Fibra de sticla.

     

    niciodata daca vrei o reparatie facuta cum trebuie. chiar si daca folosesti rasina buna, nu mizeria aia albastra contrafacuta pe la bulgari nu o sa tina pra mult pe carenele de abs. fibra e buna sa repari fibra cu ea. sudura abs se foloseste la carene. problema e ca si sudura asta are niste secrete. multi o fac dar foarte putini o fac bine...

  8. Salut tuturor! am si eu o problema care sa intamplat din prostia mea. am un motor honda cbr 1000 rr fireblade pe injectie, motorul a mers perfect pana intro zi cand sa racit afara si nu am mai mers cu el lam tras pe dreapta. antro zi am vrut sai mai dau o keie si nu mai avea benzina si ce idee mia venit, am scos din scuter benzina amestecata cu ulei si am bagato in honda si am pornito. toate bune si frumoase a mers motorul vreo 10 min si pe urma lam oprit asa am facut si dupa 3 zile tot 10 min lam pornit pana sa terminat benzina din rezervor. mentionez ca nu lam miscat deloc de pe cric sau sa ma fi plimbat cu el doar la pornit si atat. dupa ce a ramas fara benzina iam bagat 10 litri de benzina curata de la peco cum bagam si anainte, e si acum a venit problema. cand lam pornit merge ca naiba relantiul nu mai sta cum statea si daca al accelerez pe la 7000 mii rpm da rateuri si nu merge rotund ca inainte sa se tureze la 12000mii. mai ales ca acum da si cu fum la decelerare si accelerare care inainte nu dadea gram. nici an ziua de azi nu lam miscat din loc de cand iam bagat benzina cu ulei doar lam pornit. va rog sa ma ajutati cu un sfat ce sa putut antampla? trebuie sa merg cu el sal rodez? sa stricat ceva? o fi de la bujii? astept un raspuns de la voi. stima

     

     

    ce boschetar!

  9. Bai fesule , unde naiba l-ai gasit pe asta ? ( the hunter ) :crack:

    De 3 ori am citit si recitit si tot nu intelegeam ce se-ntampla .

    Mi-a luat ceva , dar am inteles . Multi nasoi mai suntem pe lume .

    Scuze de OFF "Gentile" , dar nu m-am putut abtine cand am vazut rezolvarea lu' peste prajit .

     

    el ne-a gasit pe noi. :laugh: cauta-i postarile, o sa te crucesti! si mai era unul, kokix, de prin bacau. ala alt monument...

  10. Da de folosit am folosit pasta decapanta si ciocan de lipit de 80 de W, lipitura sunt sigur ca a fost facuta cum trebuie sau cel putin asa cred....oricum firul a fost mai intai incalzit bine si apoi si`a "supt" fludor cat a avut nevoie... mizeria de obicei era ulei cu praf ... care nu am inteles nici o data de unde vine(uleiul) mai ales la imbinari(lipitura,sudura), chiar si sub banda adeziva si da posbil sa ai perfecta dreptate, contact imperfect este singurul raspuns pt scaderea voltajului dar nu am stiut ca la o lipire "perfecta" este diferenta intre pasta si acel sacaz care spui tu ...dar cum spuneam dupa acele mufe sinerizate cum trebuie cu scula care trebuie nu am mai avut probleme ...

    ni

     

    pasta decapanta era ca asta? http://www.adelaida....panta-35gr.html desi are (si) colofoniu in ea sa stii ca nu e adecvata unor lipituri pe fire de cupru. de fapt vezi ca scrie pentru ce e in descriere. cam 80% din pastele decapante nu se preteaza la firele de cupru, intra in ceva reactie. nici eu n-am stiut pana nu m-a invatat un mos betziv (foooarte betziv) care fusese electronist la viata lui prin combinat. :)))) de ciocan atata timp cat n-ai topit izolatia poate sa fie si de 100000 de w, doar ca e mai simplu de controlat temperatura la firele normale cu unul mai mic. chiar acea pasta se transforma intr-o mizerie de praf. este coroziva, ataca cuprul. plus lipiciul de la banda care se lichefia si el de la caldura (cu releul ala original si firele se incalzesc, nu cat sa se topeasca de unele singure dar de ajuns incat sa iti ofere ceva distractie).

     

    http://mesterucasei....scule-de-lipit/

    http://www.elforum.r...pic.php?t=21480

     

     

    dai o bere cum i-am dat si eu mosului la randul meu, ai mai invatat ceva azi! din fericire pentru mine eu am invatat 2 lucruri azi care imi vor folosi pentru tot restul vietii! hai noroc! :cheers:

     

    p.s. nu mai folositi banda izolatoare DECAT unde nu se poate folosi varnish termo. sau tub trmocontractibil cum ii mai spun unii. se gaseste la orice magazin de electronica pe toate diametrele, o gama de culori si rapoartele de contractare si costa intre 0.50-1.50 lei/metru. de exemplu sunt rapoarte de 2:1 adica din diametrul de 2 mm la caldura se face de 1, de 3:1 si tot asa.

     

     

    p.p.s. pe cat posibil, daca va permiteti, folositi tuburi termo cu adeziv, adica asa ceva: http://www.tme.eu/ro...dwt3x-127-box/# evident, sunt o groaza de diametre. sunt mai scumpe dar merita. desi tubul termo simplu se muleaza pe cabluri/lipituri/papuci mai pot exista mici locuri pe unde sa intre apa. astea cu adeziv etanseaza mai bine.

     

    tuburi termo de toate natiile: http://www.tme.eu/ro...ctabile_100070/

     

    orice tub termo ati folosi, pentru o mulare mai uniforma si , de ce nu, un look mai "profi" incalziti-l cu un feohn, nu cu o bricheta. in plus, cele colorate se pot afuma de la bricheta. daca-s afumate pot ascunde unele probleme legate de incalzire/scurt ce pot aparea, mascand locul cu problema.

     

    si conectori superseal, exact ca cei aratati de smok3: http://www.tme.eu/ro...kul&s_order=ASC aveti in vedere ca sunt pentru un curent maxim de 14A si au o rezistenta de 3m ohmi (ce spuneam cu orice contact cu papuci ca adauga rezistenta in circuit). treaba cu 14A acum ma pune un pic pe ganduri si e cam tarziu sa o sun pe o prietena care e inginer electronist s-o intreb e urmatoarea: alternatorul de aprilia are maxim 400 w (am gasit 360, 380, 400 pe net, nu stiu care-i adevarul dar il luam pe cel mai mare). 400 de wati la 14.6 v inseamna exact 27,39726027397260273972602739726 amperi, rotunjim la 27.4A. ok, alternatorul are 3 faze. daca acesti 27.4A se impart la 3 avem 9.1A pe fir. problema e ca nu mai stiu daca amperajul maxim debitat de alternator este impartit in 3 sau daca este pe fiecare faza. daca este pe fiecare faza atunci e cam cu buba. promit ca maine sa o intreb pe fata si o sa va spun si voua.

     

    m-am tampit de tot, la 3 dimineata stau si va scriu pe forum cand peste 2 ore am de condus 500 de km. cred ca trebuie sa imi verific bibilica la ceva doctor de mansarde...

  11. NU sunt Gigi contra si nu incerc sa te contrazic sau sa nu iti dau dreptate eu iti spun doar ceea ce am patit...drept dovada am scris si pe topicul celor din state...si nu am inteleg nici o data pe cele 3 fire galbene cositorite si izolate bine cu banda gaseam mereu mizerie si ulei chiar cate o data si sub banda... nici acum nu imi explic dar stiu sigur ca dupa montarea mufei nu am mai avut treaba ( aveam voltmetru pe bord si inainte de montarea mufei si dupa)

    Te rog ajuta`ma... cum incarc o poza pe acest topic ca nu ma descurc de cand a schimbat saracia asta noua de interfata..

     

     

    gata :)) m`am descurcat intr`un final si dupa multe injuraturi si cotrobaiala prin casa si prin scule am gasit ca mai am ceva "resturi" de la ultimul shoping asa ca Mircea te pot ajuta cu placere sa ti`o trimit sau poate ai pe cineva prin Buc sa o ridice ,dupa cum vezi in poza mufa de 2fire este incompleta nu are.... membranele de caucicuc care vin pe fir pt impedicarea apei / mizeriei dar ceea de 3 este in "parametrii" si sunt identice cu cele montate de mine pe fostul meu RST .

     

    n-am spus ca esti gigi-contra! :))) mie imi suna a contact imperfect. despre mizerie: ce fel de mizerie era? :)) stiu ca suna amuzant dar intreb serios. adica ce ai folosit ca decapant? daca ai folosit pasta decapanta si nu colofoniu (sacaz) am gasit si problema. pasta aia se transforma in ceva mazga dupa destul de putin timp.

     

    frumos gest cu mufele! pentru cea de +/- poate folosi cu incredere silicon auto dupa ce pune firele, n-o sa aiba nici o treaba dupa aia. sfatul meu in continuare este totusi sa lase o singura mufa, cea dintre cilindri. eventual s-o schimbe cu a ta, nu strica deloc! daca schimba releul atunci poate renunta la cea dintre cilindri.

  12. Daca n-ai presa o sa fie dificil si periculos-ish sa le schimbi tu. Amicii mei care sunt mai mini-technicus nu prea se baga sa si le schimbe fara. Cu rabdare si multa atentie + un pic de indemanare banuiesc ca o sa poti sa le bati cu cele vechi, dar nu stiu daca merita sa te risti.

     

    in lipsa de "presa" merge de minune o teava de pvc...

  13. Salutare Mircea ca fost detinator de Aprilia banuiesc si sunt foarte sigur ca este vorba de mufa dintre alternator si releul de incarcare care este topita deja si incarcarea este deja slaba ... uite aici un link in care am postat si tot o data inlocuit mufa in cauza si cele dupa releul de incare pe firele de +/- doar pt siguranta acestea nu aveau nik dar am zis ca daca fac o treaba sa o fac pana la capat ....tot o data vreau sa iti spun ca inainte am avut firele cositorite ca la carte si voltajul / incarcarea imi scadea. Dupa punerea conectorilor rezistenti la apa...etc etc nu am mai avut treaba !

    http://www.apriliafo...g-issues/page52

    daca ajungi vre`o data prin Bucuresti cauta strada Lizeanu sau poate ai vre`u tovaras in Buc sa il trimiti sa iti cumpere ,este o strada numai cu magazine de piese electrice si electronice de acolo am cumparat conectorii cu princina, papuci, cleste de sinterizat ....etc etc(sincer nu cred sa fie ceva de ce ai nevoie pe parte electrica sa nu gasesti acolo,cel putin la scule ) pretul unui conector complet pt 1-2-3-4 fire varia intre 15 si 35 de lei dupa cate imi aduc aminte...

    PS : banuiesc ca este deja familiarizat cu "Wiring Mod" firul suplimentar de 4 mm tras prin alta siguranta de 30 A dupa relul de incarcare din unul de firele de + dus direct pe + de la baterie ...

     

    la releele originale, de tip shunt incarcarea scade odata cu turatia. de exemplu de la 14 la relanti la 13.5 la 4000. oricum, ce spui tu contrazice orice lege a fizicii si electronicii, fara suparare. o conexiune cositorita are rezistenta mai mica decat una pe papuci. da mai multe detalii, care fire au fost cositorite? doar alternantele? sau si +/-? in plus modificarea de care zici tu e doar partiala. castigi mai mult daca ai si - legat la baterie in "y", adica - din releu in instalatie si legat suplimentar un - direct pe baterie.

×
×
  • Creează nouă...