Sari la conținut

@jinx

Super Membru
  • Număr conținut

    2.366
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de @jinx

  1. Lasă că sunt ai tăi experți în frânare!
  2. Dacă ăla era deja pe bandă și a frânat ”brusc” cu atât mai grav pentru rider, înseamnă că nu a pătrat distanța corespunzătoare și e singurul vinovat de accident! Indiferent de circumstanțe, restul de 4 nu au nici o scuză și sunt și vinovați legal de căzături. O să își repare mobrele din banii lor, probabil o să aibă și permisele reținute și câte o amendă pentru fiecare. » Post actualizat in 18 Sep 2017 11:23 În cazul ăsta nu mai mergi în grup, nu te expui și mai tare ”că se intercalează mașini”. Deci pt voi e mai important să mergeți în grup decât propria siguranță!!
  3. 1. ce să discutăm pe topicul de accidente dacă nu accidentul în sine?! 2. secțiunea asta e hate-ăreală doar pentru ăia de se cred cocoși și nu vor să învețe nimic din greșeli. genul ca tine, de putea fi evitat extrem de ușor accidentul ăsta pentru cel puțin 4 rideri, dar tu o tot dai înainte că ei au mers încet și preventiv. mergeți în continuare așa și nu țineți cont de sfaturile ăstora de aici, sunt niște hateri nenorociți care nu știu ce skill aveți voi. 3. a.cică nu mergeau tare, dar primul care a lovit mașina a lovit-o în colțul dreapta spate din ce văd, deci mașina a avut timp să schimbe complet banda, asta în timp ce se deplasa înainte și mai era și în depășire, că nu cred că schimba ăla banda de pe unul pe doi așa că mergea cu 10 km/h. Deci rider-ul nu a fost în stare să reducă viteza până la 60-70 cu cât se deplasa mașina, asta în timp ce mașina se deplasa tot înainte, deci punctul de contact se tot muta în față. b. de ceilalți ce pot să zic, așa buni piloți sunt de nu pot să pună o frână fără să se tăvălească pe jos, dacă tot zici că nici nu s-au atins. Eu în cazul lor nu aș avea tupeu să mă mai urc nici pe bicicletă. Riderul care a murit atât de speriat a fost de alt accident încât mergea vârf de coloană și cu o viteză considerabil mai mare decât a restului participanților la trafic. 4. am mers, am căzut, am pus capul între picioare și am încercat să învățăm, nu ne-am dat cocoși că de fapt a fost asfaltul de vină sau fanta de lumină. 5. putem să ajutăm la căratul coșciugului, asta dacă tot e nevoie de ajutor, că de restul zici că nu au nimic. (Rideri)speciali s-au crezut băieții ăștia când ei habar nu au să facă o frânare banală.
  4. La punctul unul ziceam de diverși de pe net cu programele lor la modul general, unii sunt rău intenționați, gen pun programe ușor de executat să facă trafic. Ori că vând programul ieftin, ori că au trafic și vând publicitate pe site. E normal ca toată lumea să se strângă unde e ușor. La fel ca lucrurile alea vândute la tv cu teleshoping, cuțitul de 500 lei ajunge la 0 lei dacă doar dai un telefon. 2. fără dar și poate îndreptările sunt exerciții de lower back(mușchii lombari) și core(și fesierii, dar exact în ordinea asta). Ramatul e exercițiu de upper back. Eu nu zic că nu intră și alți mușchi, ba chiar sunt de acord cu tine, dar nu intră cât să îi dezvolți f mult, în niciun caz cu un exercițiu dedicat pentru mușchii ăia. Doar cu ramat sau doar cu îndreptări nu poți să dezvolți tot spatele, chiar nu ai cum. Să nu mai zic de trapez. Părerea mea e că tu cu exercițiile descrise nu atingi toate grupele musculare, chiar dacă sunt exerciții compuse, pentru mai multe grupe de mușchi. Acum tu știi cel mai bine ce faci sau ce ai de făcut! Nu era ideea să te contrazic, ci să te mai informezi un pic.
  5. Băi, băiatule, bubuie prostia în tine, mai și comentezi. Așa tupeu să ai să îl faci și pe ăla habarnist. Ce să mai spui când 5 inși se fac praf că le-a întors unul în față? Cât de inteligenți erau ăia de mergeau unul în altul? Păi nici la 40 la oră nu mergi așa aproape. Dacă nici de cele mai banale/elementare chestii de motociclism nu ții cont cum dracu să îl mai cerți tu pe ăla cu mașina?! Așa, e vinovat, și? Te mai întoarce dracu de la groapă că tu nu ai avut minima inteligență să ai 30 de metri față de ăla din față! Da, ghinion e să îl facă praf pe unul, pentru restul nu mai e ghinion, e prostie cruntă! Și ce să îți mai zic? Că și legal ceilalți 4 sunt vinovați?! Ori că au dublat banda, ori că nu au păstrat distanța corespunzătoare evitării oricărui pericol, dar legal sunt vinovați.
  6. Ok, sigur, nu vreau să fiu gică contra aici. Poate îşi dau alţii cu părerea. Mie mi se pare volum prea mic. La tine e mai mult de hai să mă mențin în formă, de genul mă duc şi eu la fotbal o dată pe săptămână să fac mişcare. Nu faci nici forţā, nici masă, nici rezistență. Sigur la genuflexouni intră şi gambele, dar la mldup că foloseşi muşchiul, nu că îl dezvolți. Probabil intră mai mult gamba dacă urci o treaptă, decât o genuflexiune sau îndreptare. E un exemplu să înțelegi cam care e nivelul. Cât despre diverşi de pe tine..nu mă pronunț, dar sunt unii care vor să facă trafic..şi ce e cel mai uşor decât să vinzi rezultate maxime cu minim de efort...normal, toţi vrem să ne minţim, munca e grea Ps: îndreptările sunt exerciţii pt spate + "core"/mijloc, nu altceva, tu probabil faci alt exerciţiu(pt fesieri blochezi genunchii, nu îi îndoi şi îndrepţi corpul din fesieri şi chiar şi aşa lucrezi mai mult fesierii). » Post actualizat in 17 Sep 2017 10:42 Diverşi de pe net*
  7. Eu unul sunt curios să detaliezi mai mult despre asta. Gen o săptămână full pas cu pas. Și cu un disclaimer: e antrenament de profi, să nu încerce cienva să îl copieze pt că nu o să meargă, fiecare e la nivelul lui și trebuie să aibă antrenament corespunzător Din punctul meu de vedere bagi volum mic. Pentru antrenamente de 3 ori pe săptămână ai nevoie de un volum de 4 ori mai mare decât ai scris tu aici. Și încă o chestie, după o perioadă, 5x5-ul ăla nu mai are cum să meargă, mușchiul se obișnuiește, trebuie să schimbi oricum antrenamentul. Gambe nu bagi deloc, femuralii nu îți cresc din genuflexiuni, de biceps/triceps nu mai zic, trapez la fel, deloc. La presa de umeri(îmi imaginez că faci cu bara olimpică deasupra capului) îți crește mai mult deltoidul anterior, extrem de puțin cel median și absolut deloc cel posterior, să nu mai spun că există riscul să te accidentezi grav, e un exercițiu pe care eu nu l-aș face niciodată. Mai ales cu greutate maximă. La spate la fel, sunt ok îndreptările, dar îți trebuie și un ramat și tracțiuni, spatele e un mușchi foarte mare, nu ai cum să îl lucrezi complet cu un exercițiu, poți să îl dezvolți în lățime, în grosime. Și da, am înțeles, vrei forță, dar și aia se dezvoltă lucrând toată musculatura, nu jumătate, mai ales că e complementară. Asta e părerea mea cel puțin, nu sunt un expert.
  8. Am citit, o vreme am avut și eu aceiași gândire ca tine. Concluziile mele, poate incorecte, dar sunt ale mele: tu nu faci creștere de masă musculară, ci de forță, chiar dacă nu pare așa. Te concentrezi foarte mult pe greutatea ridicată, nu pe forma și execuția corectă. Pe un antrenament de 5X5 atât timp corpul tău nu mai reacționează, trebuie să schimbi antrenaemntele, corpul trebuie șocat mereu. De ce zic că faci forță și nu creștere de masă?! Pui foarte multă greutate, te concentrezi cât mai mult pe greutate și nu mai execuți corect pentru creșterea de masă. Creșterea de masă nu ți-o dă nr de repetări, ci nr de repetări sub timpul de tensiune corect 40-45 de secunde. Adică ai 8-10-12 repetări, dar și minim 40 de secunde, că dacă doar le arunci în sus și jos aia e explozie, nu masă musculară mai multă. Normal, o să crești în masă un pic, dar nu cât dacă ai executa corect. Lasă greutatea, aia e doar un mijloc, nu o țintă. Erau la sală tipi de 3 ori mai mari ca mine, băgau pe jumătate cât băgam eu, mă miram. Ca idee eu am 67 de kg și am băgat picioare 280 de kg. Acum cut TUT(time under tension) corect nu bag nici pe jumătate. Mai e expresia aia ”conexiune mușchi-creier”, eh, durează ceva până o înveți, de exemplu la fluturări să tragi din piept și să nu împingi de fapt din triceps și umeri. E un exemplu, pleacă de la greutate mică și lucrează mușchiul, să simți că lucrează fix ce vrei tu să lucreze, încearcă să crești greutatea progresiv și lungește repetările, minim 3-4 secunde pe repetare. Negativul cât mai lung posibil, pozitivul explozie cât poți. Fă asta și sunt sigur că nu mai bagi nici jumătate din greutatea pe care o bagi acum. Atenție: la primele 4-5-6 repetări o să ți se pară greutate puțină, o să pară ”ușoare”, dar fă-le corect, negativ cât mai lung și controlat și la a 8-9-10-a repetare o să simți cum îți moare mușchiul, cum e lucrat super bine. Din punctul meu asta e cea mai pare greșeală la sală, fuga după greutate și sacrificarea unei execuții bune sau perfecte
  9. Da da, tocmai d-aia zic, încearcă coaching, pentru că e și parte de motivare. Faptul că ai scăderile și creșterile astea e clar o treabă de disciplină/program pe termen lung. Binențeles, e posibil să meargă sau nu. La banii ăștia nu strică să încerci.
  10. Da, Jeff e unul dintre cei mai buni. Și nu e culturist pro, ci e preparator fizic pentru câteva echipe/fotbaliști din NFL. Din păcate nu ai cum să îți faci un program alimentar sau de antrenament din filmulețele lui/lor. Poți doar să vezi tehnici de execuție și exerciții noi. Programul trebuie făcut personalizat de un antrenor personal. Pe sume între 100-300 lei găsești suficiente oferte de coaching online. Și chiar îl recomand. Nu e vorba numai de program, ci și de motivare!
  11. Fie super experimentat, fie începător, când ai vitezană și fugi de poliție(logan) se pot întâmpla doar doua lucruri: 1.fugi/scapi pt că ești bun și știi să alergi o motocicletă sau ețti începător, dar ai noroc, 2.intri într-un pom/stâlp/mașină pt că ai avut ghinion sau pt că nu ai evaluat corect situația(de, începător). În niciun caz când fugi de poliție cu vitezana nu se poate întâmpla să te prindă loganul de la urmă și să te calce!!!!!
  12. Așa ar fi corect! Normal! Și filmările respective să fie pe un server și să nu poată fi editate sau șterse. Dar...factorul politic nu o să accepte niciodată așa ceva! Corupția e uriașă în poliție! Și nu, nu mă refer aici la șpăgi! Mă refer la combinații politice, șefi de poliție vânduți partidelor, promovări pe pile, relații cu clanurile din oraș, plângeri penale șterse din evidență sau neînregistrate, polițiști care îți influențează declarațiile sau care iau partea unei părți din dosar. De aceea niciodată nu o să fie aplicat așa ceva. Doar ca proiect pilot și pe unități rutiere care nu fac diferențe. Peste un an se uită de el și rămâne istorie!
  13. So, am un utilaj forestier cu care car și eu niște lemne. Viteza maximă a utilajului respectiv nu depășește 30 km/h. De regulă merge numai și numai pe drumuri forestiere. Din cauza faptului că o continuare a drumului forestier se întrepătrundea cu șoseaua, conducătorul vehiculului a fost nevoit să meargă 50 de m pe această. Și acum partea interesantă. Utilajul a fost ”urmărit” de un agent de poliție. Agentul respectiv cu scopul clar de a amenda pe cineva. Când a văzut că utilajul respectiv a intrat pe șosea, plin de entuziasm a pornit în urmărire, a depășit utilajul și a frânat brusc în fața lui cu credința că ”l-a prins pe fraier, stai să vezi acum”. Utilajul, încărcat cu 30 de tone de lemn nu a putut să frâneze în aceiași distanță ca și mașina, lovind mașina de poliție în spate. Mașina de poliție nu a avut niciodată semnale luminoase sau sonore în funcțiune. Bun, și acum concluziile din dosarul polițiștilor: Utilajul nu a respectat distanța regulamentară(de parcă era în coloană sau el încerca să depășească mașina de poliție) Mașina poliției a avut semnalele sonore și luminoase în funcțiune și a făcut semne cu bastonul pe geam Șoferul nu a oprit la semnalele poițiștilor Unul dintre polițiștii implicați a fost prezent la luarea declarațiilor și le dicta celor 4 martori(oameni cu frica lui dzeu și speriați de instituția de forță a statului) din utilaj ce s-a întâmplat deja. Șofer amendat, firmă pusă să repare reparațiile Acum despre cazul de mai sus: 1) Motociclistul pe gixxer a ”FUGIT” de un Logan care în zilele bune dezvoltă maxim 160 km/h și nu a putut să îl piardă în 8 km?! În 8 km mă?! Dar s-au încurcat într-o curbă?! Voi sunteți sănătoși la cap? Realizați cât de stupid sună asta? Și dacă a putut să îl ajungă, de ce nu l-a depășit și i-a intrat în față?! Nu e mai plauzibil că motociclistul mergea lejer și abia în curba aia a avut polițistul ocazia să dea cu mașina peste el? 2) Pt că nu a oprit la semnele polițiștilor aceștia l-au oprit călcându-l cu mașina și vouă vi se pare ok?! Păi ce alte variante au avut la dispoziție și le-au folosit?! Au organizat o blocadă? Au cerut ajutorul colegilor? În ziua de weekend chiar nu era un echipaj pe traseu să îi ajute? Au verificat în urmărirea aia de 8 km, adică câteva minute bune, numărul motocicletei și au evaluat exact situația?! Dacă ăsta a comis o infracțiune sau contravenție nu puteau să îl lase să ”fugă” și a doua zi să îl viziteze acasă și să îi aplice cele mai dure sancțiuni prevăzute de lege? Adică de ce să îl alergi și să pui viața altora în pericol pentru că el forțează ca un idiot?! Ca să îi aplici o amendă? Că e el idiot? Adică te pui la mintea lui? dar datoria ta ca om al legii nu e să îi protejezi pe alții pe alții de prostia lor?! Gen când vrea unul să se sinucidă, nu cumva noi ca stat cheltuim mii de lei prin trimiterea la fața locului pompieri, ambulanțe, polițiști, bla bla? 3) Au scos pistolul pe geam?! Să ce? Suntem în vestul sălbatic? Avea în vedere să tragă în motociclist? Dintr-o mașină în mișcare? Și dacă nu îl nimereau pe el și nimereau un nevinovat pe stradă?! 4) Atitudinea puștanului din filmuleț(a polițistului) e aceiași cu a idiotului ăluia de l-a lovit pe Boureanu, vor să ajungă vedete toți! Vechea generație de milițieni e înlocuită de noua generație de puștani vedetă, vor toți să apară la tv, să braveze.
  14. Nu World Class Titan, ci cel de la Dristor, e chiar în blocurile alea noi construite lângă depou.Dacă vrei acolo dă-mi un semn să îți recomand și un antrenor(băieți cu facultate de sport la activ). De asemenea mai e o sala și lângă Mall Vitan, exclusive fitness se numește.
  15. Proximitatea bate comoditatea când vine vorba de argumente de genul ăsta. Se duce acolo să tragă din greu, nu să stea să urmărească peisajul. Ca și idee, în zonă e sala de la World Class In-City care e superioară tuturor la nivelul dotărilor și beneficiilor pe care le oferă. Doar Titan-ul bate la ora actuală sălile World Class din București.
  16. Eu vorbesc de modelul ”07. Chestiunea nu e că e musai mai joasă, ci că e mai îngustă șaua, ajutându-te practic sa ai o poziție a picioarelor cât mai perpendiculară cu solul, nu în ”V” să zicem. Găsește un prieten cu rr și o să îți dai seama imediat de ce zic.
  17. Iti recomand 600rr-ul. Are saua mai joasa decat toate celelalte modele si e si mai ingusta un pic, asa ca poti sa ajungi cu picioarele pe pamant mai usor. Rezervorul e carenat, nu tabla, asa ca o sa fie mai ieftin de reparat in caz ca o mai scapi la viteze mici. De asemenea si farurile sunt pozitionate in asa fel incat sa nu fie atinse la cazaturi mici. Ca si comparatie cu r6, daca o trantesti la viteze mici, primele parti care ating solul sunt rezervorul de metal si farurile(dauna de 1000 de euro doar acolo). Ma rog, mai ai si avantaje ca e ceva mai liniara in putere, nu are explozie la o anumita turatie.
  18. http://www.pbh2.com/entertainment/sexiest-olivia-wilde-gifs/
  19. Ok, acum depinde cat de tare vrei sa slabesti. Poti sa ai o atitudine de "as cam vrea sa dau si eu ceva jos" si in felul asta trebuie sa fii atent la cateva reguli generale: fara fainoase deloc(doar faina/paste integrale), fara grasimi/ulei, fara bere clar, 3 mese pe zi compuse mai mult din carne si mai putin din legume, elimina cat poti de mult din zahar, baga apa 2l/zi si exercitii de tip circuit la sala(alergatul nu te ajuta f mult), sau poti sa ai o atitudine de genul "vreau sa slabesc cat de mult pot posibil in cel mai corect mod posibil" si aici iti recomand asa: mare atentie la mancare, elimini tot ce nu e crescut din pamant sau animal(fara chestii gen knor, mustar, ketchup, bauturi carbogazoaze sau din fructe). Ai voie apa, cafea, vin/vodca/wiskey in cantitati reduse, ai voie pui, porc pe grill, peste, paste/paine integrale, legume, fructe care nu sunt foarte dulci, grasimi doar de genul ulei de masline, unt de arahide, diferite seminte, alune, arahide. Toate astea le cantaresti si mananci o anumita cantitate de proteine/carbohidrati/grasimi in fiecare zi in functie de cate calorii arzi pe zi(pe care poti sa le calculezi prin raportatea la greutate, inaltime si stilul de viata). La sala iti recomand exercitii de tip HIIT, gasesti o gramada de exemple pe net. De asemenea, e suficient sa faci jumatate de ora/saptamana de exercitii cardio si iti recomand si sa lucrezi muschii abdominali de 1-2 ori pe saptamana(repetari cat mai putine, greutati cat mai mari), cu precizarea ca nu o faci pt a target-a zona de slabit, ci pentru a intari muschii abdominali(acestia sustin mai usor grasimea viscerala si organele din spatele peretelui abdominal, astfel o sa ai burta mai dreapta). Orice alegi de mai sus pt tine expresia de baza este "deficit de calorii" = cate calorii arzi zilnic - cate calorii ingerezi zilnic(aici cu mentiunea ca majoritatea caloriilor trebuie sa le iei din carne/proteina) » Post actualizat in 19 Jul 2016 12:55 Ok, acum nu sunt eu cel mai informat m in domeniul asta, dar ce ii zici tu aici nu mi se pare ok. e clar, mergi pe deficit de calorii, asta inseamna ca slabeste, dar nu inseamna ca da grasime jos. Daca el mananca in mesele alea de care zici tu acolo numai carbo si grasimi atunci o sa pateasca fix ce nu vrea, toaca din muschi si grasimea ramane tot acolo. Plus ca mai e o problema la calculele tale de aici, corpul se adapteaza in functie de felul in care il alimentezi, isi poate schimba metabolismul din cauza unui deficit in alimentatie si la sfarsit de "regim" sa aiba aceiasi greutate, doar ca a facut mai "lent" in perioada aia. » Post actualizat in 19 Jul 2016 13:30 Scuze, postul asta acu, l-am vazut. Daca nu poti sa renunti la paine nu e problema, baga integrala. Problema e ca deja aportul de carbohidrati ti-l faci mancand paine, deci tre sa renunti la alti carbohidrati(cartofi, orez, legume). Nu manca mult si des, mananca corect si cat trebuie. De alergat ti-am zis, nu ai nevoie, cardio arde fix cat lucrezi si atat, baga HIIT si corpul tau o sa arda grasimi si cand dormi, isi pastreaza arderile de pana la 24/48 de ore dupa antrenament. » Post actualizat in 19 Jul 2016 13:32 Si din pacate alea 1-2 kg pe care zici tu ca le pierzi acolo usor e posibil sa fie doar retentie de apa, nu si in tesut adipos. Cea mai buna modalitate de a afla daca ai pierdut in tesut adipos e sa iti masori talia.
  20. @jinx

    Parere 600 rr din Iasi

    Cazuta de pe cric )))
  21. Prima saptamana de antrenament si 1 kg de muschi? Iti garantez ca nu aia e cauza kg-ului in plus ) Si cum te cantaresti tu intr-o saptamana? Conteaza cat de hidratat esti, cand ai mancat ultima data, cand ai fost la baie ultima data, cata apa ai baut, bla bla. Cantarirea se face o data pe luna max. Poti sa iti urmaresti evolutia prin testul oglinzii sau masurare periodica a dimensiunilor muschilor. Spor!
  22. M-am uitat eu la cum face genuflexiuni si le face incorect! De altfel am fost surprins sa vad ca majoritatea celor care merg la sala fac isi bat joc de timpul petrecut acolo!
×
×
  • Creează nouă...