Sari la conținut

axicos

Super Membru
  • Număr conținut

    510
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de axicos

  1. axicos

    CUSTOM PAINTING

    Sa traiti! Imi poate recomanda cineva o vopsitorie in Bucuresti. Am de vopsit aripa fata, rezervor si aripa spate de la un Virago XV535. Vopsite pe negru si apoi un desen tribal pe ambele laterale ale rezervorului cu un cal in alergare. Ca mod de lucru ceva in genul: http://jaslo.deviantart.com/art/Tribal-Horse-145445493?q=boost%3Apopular%20tribal%20horse&qo=89 http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/403825/403825,1290491708,4/stock-vector-tribal-horse-65709202.jpg Mentionez ca aceste desene sunt doar exemple mai... distante a ceea ce vreau. Daca imi poate spune cineva si o estimare de cost ar fi perfect. O zi buna, Cosmin
  2. axicos

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Are cineva de vanzare o aripa fata de Virago XV535??? De asemenea daca imi poate recomanda cineva niste ateliere de vopsitorie in Bucuresti asi fi recunoscator.
  3. axicos

    honda models

    Am mers cu Intruder-ul de 1500 si mi se pare la limita mea (ca latime). Adica pot sa merg cu el fara probleme dar nu ma simt la fel de comod cum ma simt pe motoare mai mici. Asta este interesant. Sunt chiar curios care este marja de negociere in Romania. Ca un update, am primit mai multe raspunsuri, in caz ca mai este cineva interesat de o achizitie similara: CARPATI MOTOR: """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Din pacate, in cursul anului 2011 nu se poate aduce nimic, in afara de stocul existent. Majoritatea modelelor care va intereseaza sunt modele produse exclusiv pentru piata din Statele Unite si nu se importa in Europa, nefiind omologate in specificatia tehnica Europeana. In cazul in care nu doriti sa achizitionati motocicleta in cursul anului 2011, sunt sigur ca la inceputul anului 2012, adica in 2-3 luni vom afla, sau poate chiar vom avea in stoc motociclete din gama cruiser, modele 2012. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" motoboom.ro """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Toate modelele alese de dvs sunt modele de statele unite, dintre care doar unul este disponibil si in Europa, este vorba de VTX1300 Furry ABS: http://www.totalmotorcycle.com/photos/2011models/2011-Honda-FuryABS-VT1300CX A.htm. Aceasta motocicleta v-o pot oferi la un pret de 13.500 Euro cu TVA inclus. Celelalte modele, ar fi destul de greu de oferit, avand in vedere ca trebuie aduse din SUA, dureaza destul de mult, nu sunt chiar ieftine si s-ar putea sa fie probleme si cu omologarea la RAR. Prin urmare, daca va hotarati , va recomand totusi acest model, disponibil si in Europa. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" atvrom: """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Pot sa va va ofer: VT 1300 CXA Fury ABS '10 (negru sau albastru) - 12604 euro cu TVA inclus Se poate aduce doar pe comanda, iar termenul de livrare este de 2 saptamani. Pentru a se considera comanda ferma trebuie achitat un avans de 30%. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Din pacate pentru mine eu vroiam un Stateline sau Interstate. Dar se pare ca totusi in RO se poate obtine cel putin VT 1300 CXA Fury ABS. Preturile mi se par ok daca mai poti obtine o mica reducere ~1000E.
  4. axicos

    honda models

    Doar ca info, anul trecut VN 900 Classic (productie 2010) era la motoboom (pret afisat pe site) 7300E. Acum 8800. Adevarul este ca am primit o marire de salariu deci si ei trebuie sa mareasca preturile. )
  5. axicos

    honda models

    Da, stiam de modelul 2008 la 7200 E. E chiar ok oferta si motorul merita. Cat despre Fury incercam sa il evit pentru ca imi doream un Stateline. Dar acest model nu cred ca va fi adus in Europa nici anul viitor. Deh chopper market e doar SUA. Restul ... restul. Ideea e ca oricat as incerca sa imi placa gama Midnight Star... nu pot sa zic ca ma coafeaza. Sunt motoare foarte bune si bine facute, dar ca design / pozitie de mers nu sunt pe gustul meu. Asta e subiectiv, dar poate cel mai important este sa iti placa tie motorul pe care mergi. Singura varianta care imi ramasese era vulcanul de 900, dar si acolo am obiectii la cum arata plasticul de pe el. Adica "design de la distanta" este foarte ok, dar cand te duci aproape si pui mana pe x si y ai senzatia aia de ... ieftin, ca un telefon de jucarie... Dar din nou poate e pur subiectiva parerea mea. Oricum faptul ca vulcanul s-a scumpit complet artificial de la 8400 la 90xx mi se pare .... aiurea. Nu am auzit sa se fi relansat piata, sa fi iesit din criza sau sa ne fi imbogatit toti peste noapte. Am observat de fapt ca toate modelele noi s-au scumpit desi in proportie de 99,9 % sunt aceleasi cu cele produse in 2010/2009. Si aici vorbesc comparativ cu pretul din 2010/2009 pentru model din acelasi an (2010/2009). As fi mers pe Harley, but for the love of God exceptand blocul motor care are un design frumos mi se pare ca restul este... "nu pe gustul meu". Aici vorbesc de gamele mici. Ca de cele mari nu ma pot apropia nici ca pret nici ca statura. Pe scurt sunt dezamagit de faptul ca la alegerea unui cruiser nou din gama mid-level, pentru o persoana de 1,72m , nu am prea multe optiuni la noi.
  6. axicos

    honda models

    Buuun.... Am sunat si am primit un raspuns concret: - la primul numar apelat... nu stia dar mi-a dat un alt numar; - la cel de-al doilea am primit un ... nu avem, nu cred ca putem dar uite un alt numar; - la al treilea raspunsul clar: "nu putem aduce nimic in 2011, ce a fost (750) s-a dat si modele VT1300 nu cred ca vom putea aduce pentru ca s-a mutat fabrica din state in Japonia unde nici nu cred ca se vor mai face cele de 1300"... ma rog... Pe scurt NOT a F****NG chance of buying a Honda cruiser around here. Iar pentru modelele VT1300 probabil ca never ever going to happen. Bafta! Deci SH: http://www.motorrad.com/Motorrad/Honda-VT-1300-CX-ABS_9273.html# Thank's Honda.... Welcome Vulcan 900! )
  7. axicos

    honda models

    Da, stiu, Carpati motors. Am cerut si o oferta folosind formularul dar ma indoiesc ca functioneaza acel formular sau ca voi primi un raspuns. Asteptam...
  8. axicos

    honda models

    Si pentru ca stiu ce vreau de craciun pun si eu urmatoarea intrebare: Se pot aduce in Romania modelele de mai jos? Si daca da, exista un importator/dealer care poate face asta sau doar eu pe basca si cheltuiala mea as putea face asa ceva? http://www.totalmoto...te-VT1300CT.htm http://www.totalmoto...S-VT1300CXA.htm http://www.totalmoto...1300CSA-ABS.htm http://www.totalmoto...1300CRA-ABS.htm La noi am inteles ca la Carpati motors ar fi "official dealership", dar sincer nu am vazut nici macar o sectiune dedicata moto la ei pe site. So? Cineva, ceva?
  9. Traseul e cam standard. Asta e mai mult plimbare, decat un tur al Romaniei. Mai schimba pe drumuri nationale si prin zone mai interesante. Cred ca scopul e sa vezi cat mai multe nu sa desenezi un cerc pe harta.
  10. axicos

    KW EN 500 vs Virago 535

    @CryAngel - ce le stii tu pe toate ca un om mare! Ne vedem la bere vineri! @ Bobo7 - iti place viroaga mea? attached... Acum arata nitel mai bine Are un drag bar de 1,1 m )
  11. axicos

    Where you used to be, there is a hole in the world, which I find myself constantly walking around in the daytime, and falling in at night. I miss you like hell.

  12. axicos

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Pentru chestii de genul asta e mai ieftin sa folosesti: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CLAMP-MOUNT...sQ5fAccessories Dar trebuie sa ai crashbar.
  13. Ora 21... O sa venim deja beti! Hai IceLord, coboara pe harta sa cinstim un coniac.
  14. Care blonde, care baute? Sunt blonde si baute? Duminica eu lucrez.
  15. Bun, Atunci cum vi se pare 21-22 August, ca sa se potriveasca "orarului" pentru a doua excursie Virago & Co de anul trecut? Sa spuneti cine vrea ca sa vedem pe unde o sa umblam.
  16. Cei care au venit s-au "intalnit". Invitatii au fost, viragisti am tot vazut in trafic, dar se pare ca posesorii de virago sunt o specie solitara, care nu se strang in stoluri mari. Dar uite asa s-a nascut (nu facut) ICG. /index.php?showtopic=510968 P.S. Mersi ca tinem thread-ul asta in top. Poate mai vede un viragist, doi, 100.000 si o sa fie o intalnire maaaaaare a viragistilor.
  17. axicos

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Mai un tacanit de la tacheti are oricum viroaga, daca este setata ca la carte. Dar daca s-a accentuat, mai ales dupa schimbatul uleiului, atunci recomand sa mergi la un reglaj de culbutori si sa verifici daca nu cumva e zgariata/alte probleme si axa cu "scame". Daca da, atunci trebuie strans mai mult decat "a la carte" la cilindrul fata si o sa inceteze tacanitul. Mesaj completat Uleiul prost sau nepotrivit colaborat cu o uzura la pinioanele de la cutia de viteze?.... cred... Nu sunt mecanic...
  18. axicos

    Yamaha VIRAGO ZONE

    Si un ulei prea subtire. Astfel, cum temperaturile au crescut, o sa patesti chestii de genul: - mai agata cand schimbi vitezele; - mai iti cade in viteza inferioara; etc. Deci schimba uleiul si pune ceva mai de "vara". Recomandari referitoare la ce sa pui, las pe altii mai priceputi.
  19. Nightwish - multumesc pentru confirmarea a tot ceea ce am spus. Ma si intrebam cand vei zice ceva. fast-arrow - maestre sef, tu nici cand ti se spune ca gresesti, nici dupa ce te inmoi singur si spui culpa comuna, tot mai despici firul in 4? Am si eu o intrebare pentru tine: De ce? ce ai patit? ti-ai gresit vocatia si acum vrei sa te duci sa predai legislatie? Asta cu "dovada de barbatie", hai sa ne lasam carnetele, ma face sa cred ca esti un copilas, poate in gandire macar. Dar de aici nu mai dezbat spusele tale, care continua ... in delir. Si daca soferul dadea sa se inscrie pe prima banda (pe o traiectorie diagonala) ca nu avea masina de formula unu sa ia virajul in 2 metri, tot erau mari sanse sa se intample accidentul, iar avand in vedere locul unde s-a produs, nu se poate demosntra pe ce banda vroia sa se incadreze, acrosajul s-a facut imediat dupa ce soferul a iesit din scuar. Pana la urma nu a zis nimeni nimic de scuarurile marcate cum l-am dat exemplu pe cel de la TVR (spre aviatorilor) ultimul cum mergi spre semafor. Este frumos marcat pe jos, prima intrare (in sensul spre semafor) este pentru cei ce intorc, iar a doua este pentru cei ce ies de langa cladirea de sticla (cu cedeaza trecerea) sau cei care intorc de pe celalalt sens. Astfel, nu se va intalni nimeni cu nimeni ever, ever. Dupa cum am mai spus, nu vad cum poate fi scos vinovat soferul, poate doar printr-un noroc al Cavalerului, altfel, in cel mai bun caz, pentru Cavaler, va fi culpa comuna, dar cel mai sigur culpa va fi atribuita Cavalerului. In rest, hai sa trecem la munca, la pus semnale unde trebuie si nu la scris povesti despre amorul schemei pe forum. Pur "stiintific vorbind", in orice situatie, Cavalerul avea vizibilitate mai buna a scuarului si a ce se petrecea in el, astfel el era cel mai in masura sa evite un accident. Chiar daca vederea ii era partial blocata de masinile care erau in scuar, acelasi blocaj il avea si soferul, iar acesta ar fi vazut, ca ultimul lucru, pe Cavaler. Totusi sa spunem ca folosind circumstante atenuante si alte povesti se poate scoate ceva de genul ca a fost culpa comuna, dar vina atribuita 100 % soferului, nu cred ca o va da militia, poate doar cu un noroc chior al cavalerului. Si cu asta: unsubscribe...
  20. Maestre, ma scuzati. Te-am intrebat ce experienta ai, ca sa incerc sa deslusesc lipsa de coerenta si iventivitatea de care ai dat dovada in acele post-uri. De aceea le-am selectat, ca sa observi acest mic detaliu. Vad ca ai inteles asta. "Ai zis in cateva cuvinte, ceea ce eu am incercat sa zic in atatea posturi, dar mai dezvoltat si de aceea nu m-am facut inteles" Daca incercai sa fi mai atent la tot ce am zis ai fi observat ca am mentionat (pe langa micile aluzii la lipsa de logica): " cand te complici K.I.S.S." Te rog cauta acest concept sa intelegi ce inseamna. Colaborat cu faptul ca nu am contrazis ce ai zis tu, doar ca incercam sa aduc argumente si pro si contra a ceea ce s-a spus. Si eu sunt de acord cu explicatia lui du.du. Dar se bazeaza pe presupuneri. Poate soferul nu a semnalizat, poate motociclistul s-a grabit, poate gigi nu s-a incadrat, poate motociclistul nu a semnalizat. Irelevant. Ceea ce am sustinut (la concluzia post-ului meu) a fost ca nu mi se pare ca vina a fost 100% a soferului. Exista situatii si politia poate interpreta evenimentele astfel incat sa iasa culpa motociclistului. Nu este un caz simplu de judecat. Apropo de editarea ta ulterioara: a aplica aici regula ca soferul trebuia sa ocoleasca prin orice parte un centru imaginar", mi se pare foarte greu de aplicat. Oricum este irelevant acest fapt. Eu zic sa ramai la ideea ca trebuia sa se incadreze pe prima banda, care se aplica aici, dar care nu garanta lipsa unui accident, daca tot este sa facem scenarii. Apropo, pentru un exercitiu de imaginatie, luati o masina, care face stanga in acel scuar, vede ca este liber si da sa se incadreze pe prima banda (complet regulamentar). NICI seful politiei romane nu va porni din scuar cu masina, pe sens perpendicular si apoi sa vireze brusc la 90 de grade cand ajunge cu masina pe prima banda. Nici chiar voi maestrilor. Va veti incadra pe o traiectorie "diagonala". Asta doar ca exercitiu de imaginatie, fara nici o legatura cu accidentul acesta. Teorii si imaginatie... irelevant de discutat aici. P.S. Nu iti sunt dator cu nimic, deoarece ai interpretat gresit spusele mele. Deh, vinul nu e intotdeauna mai bun cu varsta. Se mai acreste uneori. Dar daca m-ai intrebat prieteneste, atunci nu este un secret ca am luat carnetul B acum 8 ani, cu 26 la teorie, carnetul A in toamna 2008 cu 1m si 40 sec poligon, etc. Daca vrei sa bem o bere si sa povestim despre carnet, astept PM. Mesaj completat Mi se pare plauzibil. Stiu astfel de scuaruri care prima intrare este pentru intoarcere si cealalta este pentru intoarcerea din sens opus (vezi pe langa TVR inspre Aviatorilor - ultimul scuar inainte de semafor). In cazul de fata soferul ar fi trebuit sa se incadreze pe prima varianta disponibila, iar motociclistul sa mearga spre a doua - daca scuarul este marcat corespunzator. Ei au facut exact invers si s-au intalnit. Poate nici marcajul nu este corect...
  21. In primul rand sanatate Cavalerului. In rest, scuze ca intervin, @fast_arrow - tu le inventezi,? Chiar crezi lucrurile... sa nu le zic pe nume, pe care le-ai scris mai sus. O intrebare de inceput: Ai carnet de B? Ai condus o masina? Cam cati kilometri ai pe motor? Asta asa, ca sa inteleg cum vezi tu ... niste prioritati. Oricum cea mai tare mi se pare faza ca unu care intoarce acolo ar trebui sa taie benzile 2 si 3 si sa se incadreze pe banda 1, ca atunci nu "incomodeaza" pe cei care vin "tare" pe banda 2 si 3. Cateva probleme cu asta: - daca vine ceva pe banda 2 sau 3 nu te bagi pana nu trec (prioritatea primara sa ii spunem) - daca tu tai fata la 2 masini care ar veni pe acele benzi, cred ca o sa ii incomodezi si mai mult, chiar probabil unu se poate speria, trage de volan si intra intr-un motociclist parcat... asta asa ca exemplu - daca soferul s-ar fi inscris direct pe banda 1, la fel de usor s-ar fi putut intalni cu un motociclist care vroia sa taie bulevardul, sau poate chiar sa se inscrie pe banda 1 cand iesea de pe straduta. Asta tine de "sincronizare" si nu este o garantie a evitarii accidentului. - cele doua situatii enuntate de tine in ultimul post nu sunt "aceeasi situatie" - cand intri pe un bulevard de 3 benzi cu sens unic nu te astepti sa iti apara ceva in stanga ta - "presat fiind sa degajeze apoi nu a mai avut timp sa se asigure suficient stanga", aceeasi situatie cum nu te astepti sa fie ceva in dreapta ta cand faci dreapta (sa parchezi sau sa intri pe o straduta) de pe banda 1. Dar deh motociclistii si scuteristii nu au invatat inca asta. - daca tu consideri (cum ai sustinut) ca motociclistul "ii venea din dreapta" soferului, atunci confirmi ca masina era pe sensul de mers (al bulevardului) cu prioritate, astfel nu avea de ce sa dea prioritate petru motocicleta care iesea de pe o straduta. Ar mai fi si altele, dar teoriile tale sunt atat de haotice incat nu poti urmari un fir logic. Probabil ca nu exista. Povestile cu "centrul imaginar" sunt ceva gen, interpretare a codului rutier ca pe sfanta scriptura... si asa ajungi sa faci cruciade. Sa nu dam in delir... totusi.... Parerea mea este ca accidentul se putea evita, daca: - Cavalerul l-ar fi vazut pe W ca intoarce si ar fi asteptat sa treaca, deh asa patesc si eu cand ma mananca sa ma incadrez repede si se sperie gigi soferul. - soferul ar fi vazut intentia motociclistului si ar fi asteptat sa treaca, deh trebuia sa stie ca motociclistii sunt mai sprinteni. Accidentul oricum a fost ceva de gen bad timing. Totusi in situatia de fata, masina se incadrase pe sensul cu prioritate (terminase manevra de intoarcere cand s-a produs accidentul), din ce am vazut in poze. Deci teoretic avea prioritate. Dar in acelasi timp se poate spune ca motocicleta vroia sa schimbe banda (facem nitel abstractie ca le taia perpendicular - nu prea e voie... legislativ vorbind), caz in care ar fi avut prioritate, dar este un caz foarte dubios. In scenariu de fata, as spune: - la iesirea de pe acea straduta trebuie montat un semn de obligatoriu dreapta - asa se evita astfel de accidente; Acest semn mi se pare obligatoriu pentru astfel de bulevarde, deoarece a permite sa se traverseze un bulevard de 3 benzi "intr-o manevra" este oricum periculos. E mai simplu: fa dreapta, schimbi benzile corespunzator si la urmatoarea sansa faci stanga. Ca idee: cine era vinovat daca un gigi sofer iesea de pe straduta, se asigura corespunzator si cat timp apuca el (cu demarajul unei masini lente) sa traverseze cele 3 benzi, pornea de la 50 m un motociclist (in prealabil parcat) cu demarajul unui R1? Masina evident - nu a dat prioritate, dar vinovatul din umbra era faptul ca masinii i s-a permis aceasta manevra si motociclistului ca nu a cascat ochii (ca e pielea lui in joc). - soferul nu este vinovat pe deplin in nici un scenariu pe care l-am putea nascoci, oricat de complex ar fi acesta - este o regula nescrisa: cand te complici K.I.S.S.; - Cavalerul a fost la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit; - daca nu se vrea dureri de cap se va da culpa comuna, daca se va stabili ca a fost culpa motociclistului, acesta nu va avea sanse sa intoarca acest rezultat; Dar sa nu uitam: noi aici facem scenarii, presupuneri din poze... stiu mai bine ce s-a intamplat, cei care au fost implicati, asa ca hai sa asteptam vesti de la ei. Noi sa fim sanatosi!
  22. Imi pare rau ca nu am scris mai devreme, dar astazi a trebui sa ma concentrez pe niste probleme. Astfel ca, dau decizia in ceasul 00:00 si anunt cu parere de rau ca pentru mine excursia 20-24 mai nu va avea acelasi curs. Din cauza ca se anunta vreme rea in majoritatea acestui interval am renuntat la traseul initial. Nu ar fi de ploaie, nici de tunete si fulgere, nici temperaturi de 10-15 grade, dar vantul parca ma inclina un pic. Aceasta combinatie deloc atragatoare si faptul ca nu as face excursia singur, ma face sa renunt la doua roti. Voi face urmatorul traseu pe patru roti (nu, nu doua motociclete) personale, din dotare: Joi: Bucuresti -> Valenii de munte Vineri: Valenii de munte -> Brasov -> Lacul Rosu Sambata: Lacul rosu -> Miercurea Ciuc -> Cheile Bicazului -> Ocol Lacul Bicaz -> Targu Mures -> Cugir Duminica: Cugir -> Sibiu -> Bucuresti (ramane de vazut pe unde Sibiu spre Bucuresti) Daca cineva vrea sa ne intalnim, sau sa mergem impreuna, ma gasiti pe acest traseu. In masina am doua locuri sau daca vreti sa mergeti cu mobra si aveti nevoie sa va tina cineva un bagaj, se aranjeaza. Totusi la ce vreme se anunta in nord-centru-est-vest-ul tarii... mai bine o luati spre sud.
  23. Asa e daca citesti titlul si restu pe diagonala. Mai ales cand nu interpretezi corect. Dar daca e sa analizam pe text, raman la marerea mea ca DOAR NEBUNIA este necesara ca sa PLECI! Dupa cum am spus SA PLECI, nu si sa reusesti. Am detaliat asta mai sus si am spus ca exista o diferenta. Poate am fost prea subtil. Cunosc oameni care au plecat in lume cu autostopul. Si culmea, au reusit. Am facut si asta.
  24. Salutari Orlando, Dupa ce am citit tot acest thread, ma simt nevoit sa dau si eu o mana de ajutor. Daca stai sa iei post cu post thread-ul, se poate observa ca s-au spus destule, de la ce trebuie pana la ce nu trebui, de la sfaturi pana la ironii si multe altele. Parerea mea: - poti sa PORNESTI in RTW. Pentru asta iti trebuie doar DORINTA. Dar dupa ce pornesti mai sunt cateva lucruri de observat. - pentru partea cu banii, probleme tehnice, organizare, dupa cum s-a vazut in cadrul acestui thread, ai cine sa te ajute si nu vei fi singur. O sa gasesti ajutor pe drum, o sa ai suport de aici, o sa inveti sa te descurci. - unde vei ajunge, cum va fi, nu conteaza. Ideea este de unde pleci si unde vrei sa ajungi. Restul, dupa cum au dovedit si altii, se poate rezolva. Problemele cele mai mari, din punctul meu de vedere: 1) Lipsa de experienta. Trebuie sa intelegi ce inseamna asta. Si raspunsurile tale nu m-au convins ca stii. La mentiunile altora pentru partea de experienta, ai spus ca asta se va castiga pe parcurs. Nu este chiar asa, poate nici macar pe aproape. Sa nu ma intelegi gresit, iti admir dorinta, ideea este buna, incepi incet sa te organizezi, dar exceptand un drum de 400km, nu ai mai zis nimic despre a incerca sa te "pregatesti" si pe partea de "mers". Normal ca iti spui, eh sunt cuminte, voi merge intr-un ritm lejer, o sa fiu atent, o sa fiu relaxat ca drumul e lung. Bine, bine, dar din descrierea ta nu mi se pare ca stii cum este sa mergi zile la rand pe motor. Nu un drum de 400 km si gata, nu mers 3 zile si gata, ci mers si mers si mers si mai mers un pic mai mult. Avand in vedere ca excursia ta nu este si nu va fi in genul celei facute de italian, in care el a plecat, dar a stat perioade destul de mari in anumite locuri. Scopul tau este sa ajungi intr-un interval decent inapoi acasa. Astfel as spune ca este crucial, daca nu cel mai important, sa iti intelegi limitele, de baza, inainte sa pleci. Este usor sa zici, plec, vreau, fac. Si dupa cum am zis la inceput, sa pleci este destul de usor. Sa duci la bun sfarsit ce ai inceput, este foarte greu. Sfatul meu este ca in timp ce te organizezi: acte, motor si cele de trebuinta, sa pui osul si sa faci cel putin o excursie de o saptamana (mai mult nici nu ai timp, ca deh, esti cam din scurt cu plecatul), pe la noi, prin "imprejurimi"-tari vecine si sa vezi cum te vei simti a treia zi consecutiva de urcat in sa, cum te vei simti a cincea zi de urcat in sa si cum o sa te simti cand ajungi acasa dupa sapte zile. Dupa asta, vei putea multiplica aceasta experienta cu 12 si te vei apropia de a intelege ce inseamna excursia ta. Poti fi cel mai organizat om, totul perfect, motorul "in tipla", dar daca dupa 2 saptamani o sa fii frant, pot sa apara probleme. Si nu ma refer ca iti dai seama intr-o seara ca nu mai poti continua asa si ca trebuie sa iei o decizie grea. Ma refer la faptul ca iti vei spune: "Hai, sa ii dam inainte, pot, trebuie sa reusesc" si te vei urca in sa si vei merge, incet, calm, dar din cauza efortului vei avea un moment de neatentie, dupa care din pacate se poate vorbi despre tine cu R.I.P.. Nu neaparat ca vei face tu o greseala si vei cadea, ci nu vei avea reflexul necesar cand o masina venind de pe sens opus va intra in depasire din scurt si restul... nu il voi descrie pentru ca imaginatia ta iti va da imaginile necesare. Si precizez ca asta nu este cel mai rau caz... Daca pornesti in stadiul in care esti in aceasta excursie, esti nebun. O nebunie frumoasa, un vis haiducesc, o indrazneala mareata, pentru care multa lume te va admira si multi te vor ajuta, dupa cum au si spus. Totusi exista un "dar". Iar daca nu il iei in considerare, inseamna ca nu iti pasa daca vei duce la bun sfarsit aceasta aventura si crezi ca daca e sa mori, macar sa mori "traind visul". Inseamna ca esti orbit de dorinta arzatoare, impulsul nebunesc de a pleca. Acesta il am si eu, il au multi, dar trebuie sa stii cand sa te temperezi. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti, sau sa amani pe termen nelimitat. Inseamna sa te cunosti pe tine insuti, sa fi putin nebun, dar sa ai si autocontrolul cu tine. Sa fi nebun nu este suficient pentru a reusi. Daca vrei sa te ajut cu acest prim punct, mai mult decat cu postul de aici, nu trebuie dacat sa zici. 2) Partea morala. Analizeaza foarte bine motivele reale pentru care faci aceasta excursie. Rumega, fumeaza o pipa, mergi in varful unui munte si dormi sub cerul liber, fa orice este nevoie sa stii ce este in interiorul tau. Este foarte important! Bizonul, Baiazid, Mihai etc., daca ai citit povestile lor vei vedea ca fiecare au avut motive bine definite si in sinea lor stiau foarte bine ce vroiau. In mintea lor nu era doar o nebunie si o dorinta arzatoare de a cauta aventura vietii lor. Stiu ca in anumite momente in viata iti vine sa o iei pe drum si sa nu te mai opresti, sa mergi unde vezi cu ochii. Stiu ca la un moment dat iti spui "ACUM, pana nu e prea tarziu", sa zici ca trebuie sa te schimbi, ca trebuie sa faci ceva nebunesc pentru a depasi un impas in viata personala. Care este motivul tau, dupa cum am spus, va trebui sa il definesti bine. Asta este treaba ta si va fi in interiorul tau. Acest lucru te va ajuta cand vei avea mai mare nevoie, mai mult decat te putem ajuta noi sau altcineva. TU trebuie sa fi, in primul rand, puterea ta! In rest, povesti cu "doar cu 1200 GS faci drumul asta, nu ai suficienti bani, nu esti destul de organizat", sunt lucruri adevarate, probleme, dar pe care le poti depasi la momentul potrivit sau poti iesi din incurcaturile ivite din cauza acestora cu ajutorul altora. Dar in legatura cu cele doua mentionate de mine si daca vei putea depasi problemele ce pot aparea din cauza lor, nu va depinde decat de tine. Succes si sa ne auzim cu bine la intoarcerea ta!
  25. Si a foooooooost odaaaaata soareeeeeeeeee.....
×
×
  • Creează nouă...