Sari la conținut

ERU

Super Membru
  • Număr conținut

    2.226
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ERU

  1. 1 oră în urmă, zigzag a spus:

     

    Multumesc pentru sfat! Stiam de problema dar speram sa se fi rezolvat pana acum. Orice alta sugestie e binevenita. 

    Speranta moare ultima.

    1 oră în urmă, PzKpfW a spus:

     

    La 701 SM nu am avut problemă până acum (2017), dacă are vreo importanță. Ce-i drept, pe stradă folosești mai puțin ambreiajul.

    A mea era 2020 si in prima mie nu prea am iesit de pe asfalt. Nu vreau sa ma apuc de povestit despre vara trecuta ca ii stric omului zen-ul.

  2. Acum 16 ore, gmc a spus:

    Nu cunosc detaliie colaborarii. Din cate vad pe net, "Loncin is producing various engine components, motorcycle parts and complete engines on behalf of BMW Motorrad" ... "The engines for the BMW F 800 and F 900 models are currently manufactured by Loncin. The BMW C 400 X and C 400 GT midsize scooters also roll off the production line here." Eu sincer cred ca aceasta colaborare cu Loncin le-a permis sa practice niste preturi mai competitive pe modelele vizate. De exemplu:

    • BMW F 900 GS 2024: incepand de la 13.500 Eur vs Yamaha Tenere: intre 11.200 si 14.700 Eur in functie de configuratie.
    • BMW C 400 X 2023: incepand de la 7.200 Eur vs Honda Forza 350: 7.150 Eur

    In legatura cu tehnologia data chinezilor nu stiu ce sa zic. Parteneriatul asta imi pare ceva de genul "Produ-mi asta, conform specificatiilor astora si in felul asta" lucru care pare sa se si intample. Cu siguranta e loc acolo sa fure chinezul ceva IP, know-how etc., dar personal nu stiu sa fi iesit pe piata ceva producator chinez cu motoare copiate dupa cele BMW produse in China.

     

    Mie KTM imi pare ca e mai tare bagat in pat cu chinezii. Din cate inteleg eu, colaborarea lor e mai degraba de genul "Ia d-acii un design, fa ce vrei cu el, dar fa-mi si mie motoare". Fix asta ducand la aparitia tuturor acelor "minunate" motociclete chinezesti cu motor de KTM. Am mai zis-o si o sa o mai zic: colaborarea asta nu cred ca a tras CFMoto in sus ci KTM in jos.

     

    In orice caz, sunt ferm convins ca prietenii chinezi sunt capabili sa produca orice la orice specificatii le ceri, mai ales daca ii ajuti cu tehnologia si know-how-ul pentru asta. De asta nu sunt prea ingrijorat de calitatea componentelor si motoarelor produse de ei pt BMW si KTM. Controlul calitatii si procesul tehnologic sigur sunt ale nemtilor/austriecilor, doar mana de lucru e a chinezului.

     

    Cu toate astea, o motocicleta este mai mult decat un motor. Este mai mult si decat suma componentelor sale. O motocicleta inglobeaza filozofia celor ce au creat-o in ceea ce priveste designul ei, a rolului ei ca obiect, a experientei pe care o ofera, etc. Aici se face diferenta intre un brand consacrat si chinezarii. Am dat de curand peste un material de la BMW care mi s-a parut interesant. Da, este un material facut sa promoveze un produs, dar in cadrul lui sunt prezentati oameni implicati in crearea motocicletelor lor. Este acolo un tip numit Roland care cica ar fi "Project Manager Heritage", banuiesc ca omul a luat niste decizii destul de importante in ce priveste modele "Heritage" de la BMW si sincer omul imi pare un om pur si simplu pasionat de motociclete care a avut norocul sa lucreze la producerea lor. Cu siguranta astfel de oameni se gasesc si la japonezi, italieni, englezi. Sunt mult mai interesat de o motocicleta iesita din mainile unor oameni ca astia decat de una facuta (poate exclusiv chiar) din dorinta de a intra pe o piata/face bani.

     

    Acum, sigur veti zice ca si toti ceilalti sunt pe facut bani si ca motocicletele lor sunt scumpe, etc. etc. In parte, corect, toti vor sa faca bani, ca de aia sunt businessuri, dar cred ca aici pe undeva este si o diferenta culturala care noua ca romani saraci ne vine foarte greu sa o intelegem. Natiile alea de oameni (nemti, italieni, englezi) au foarte multa "experienta" in a fi prosperi. Ei au trait mult timp in conditii sociale si economice care le-au permis ca aproape orice ar fi facut in viata, sa fi facut si bani, ceea ce le-a permis sa traiasca cu o mentalitate de genul "o sa fac CE vreau CUM vreau si sigur o sa vina si banii".

    Mentalitatea asta cred eu ca este vizibila in multe produse ale lor, care pe hartie nu dau deloc la socoteala, nu au sens sa fi fost create, dar care pana la urma au fost create asa pentru ca asa le-a placut lor si cumva au si functionat (a se vedea motorul boxer).

     

    Nu o sa mai bat mult campii, doar vreau sa subliniez cat de importante sunt filozofia si cultura producatorilor pentru ceea ce ajunge sa fie produsul finit. Daca unii fac ce au ei chef, avand certitudinea ca vor face si bani, sau pur si simplu permitandu-si luxul de a nu face bani (vezi toate firmele italienesti care in mare parte din existenta lor s-au gasit la limita falimentului), altii se intreaba ce sa faca pentru a face bani (se pare ca oamenii cumpara mototciclete, hai sa producem si noi).

    Nu stau sa iu punct cu punct ceea ce ai scris ca mi-e lene.

    Cand am spus de BMW si chinezi ma refeream la perioada in care au lansat F800GS [2007~2009], cand au inceput sa produca motoarele si nu numai la Loncin. Asta nu a insemnat un pret redus pentru mobrele respective [Inclusiv monocilindrele de 650 au fost mutate ca productie in china si pretul motocicletelor nu a scazut nici macar cu 1 euro].

    Cand am spus ca le-au dat tehnologia gratis chinezilor nu m-am referit doar la BMW ci la intregul west colectiv [USA+EU+friends]

  3. Acum 3 ore, gmc a spus:

    Interesant ce incepe sa zica la 10:45...

    Explica mai elocvent decat as fi putut eu unul din motivele pentru care e bine sa eviti chinezariile.

    Aia mi se pare fix bullshit. Cand BMW a inceput sa faca bucati de moto in China, eu nu am platit mai putin pentru moto, au facut ei banul gros in schimb, dându-le in acelsi timp toata tehnologia gratis chinezilor de tâmpiti ce sunt, dpmdv ori vin cu pret competitiv ori se duc dreq.

    Acum 3 ore, Leon a spus:

    Galbenul asta nu arata deloc bine pe BMW...  :)

    Pacat de rezervorul de doar 14.5 litri (noroc ca exista si 900 GS Adventure cu rezervor de 23 l., dar la alt pret)

    Concureaza direct cu KTM 890 si Husqvarna Norden 901

    Vezi ca ADV e pe paltoforma veche si e grea ca dreq.

  4. La 11.04.2024 la 20:23, Ruginel a spus:



    Toata lumea are doar cuvinte de lauda la adresa ei...daca asculti parerile influencerilor ai zice ca este motoreta perfecta. Si de pe la noi au fost cativa la lansare, invitati de CF moto, totul platit etc. Clar sunt niste pareri nepartinitoare. 

    Deoarece am incalecat mobra asta si nu am fost platit de CF Moto pentru asta cred ca parerea mea e destul de nepartinitoare. 

    Clar nu e unicornul pe care il asteapta multi din comunitatea adv.

    Este foarte bine facuta [finisata], dar sunt niste indicii ale faptului ca a fost facuta pentru un anumit nivel de buget [furca de 41, amortizor doar cu rebound si preload]

    Cred ca parerile unananim pozitive la adresa ei se datoreaza pretului, la 3.6~3.7k euro cu rabla + alte reduceri nu iti iei nimic nou si nu cred ca iei vre-un bicilindru din zona adventure in mintile lui SH, adaugi 5 ani garantie si ....

    Nu este pentru mine, eu as fi vrut sa dau pe ea dublu, dar sa aiba 10 kile in minus, minim 10 cai in plus [15 era si mai bine], furca de min 45 reglabila full si amortizor cu hi speed low speed compresion rebound si preload remote, bonus rezervoare KTM style sau macar T7worldride

    La 11.04.2024 la 21:15, Kristian K a spus:

    Doar am postat filmuletul,nu incercam sa fiu pro sau contra,oricum e o motocicleta inalta pentru mine.

    Am zis ca nu strica o parere in plus. :)

    La 800 mm inaltime minima la sa e inalta? 😲

  5. La 21.03.2024 la 12:17, s_cristi a spus:

    Ce se mai aude despre acest model, l-a testat cineva prin Romania? 

    Ca unul care ar fi tentat de trecerea la V-Strom, ma uitam ca ar fi o alternativa
    nici eu nu mai sunt tinerel, iar vanjos nu m-a facut mama

     

     

    Sincer cred ca o trecere mai lina ar fi la un alt bicilindru. CF Moto 450MT, e din punctul meu de vedere, mai bun ca Himalayanul pe toate planurile. Are 2 cilindri, e mai usor, puterea e pe acolo la ambele, suspensia pare mai buna la 450MT si mie imi si place mai mult dpdv design.

  6. Acum 11 ore, Motorist@ a spus:

     

    Pe ce te bazezi cand faci afirmatia de mai sus?

     

    Adevarul este ca CFmoto (care produce si el 800mt cu acelasi motor chinezesc de pe 790Adv) pare ca stie ce vrea (cred ca este printre putinii producatori de motociclete, care ofera 5 ani garantie)

     

    • Cunostiinte generale
    • Garantiile pe care le acorda [si modul cum le onoreaza] diversii producatori
    • Teste facute de 3rd party 

    Referitor la ultimul punct ca exemplu, are Rian de la F9 un test pe uleiuri scoase din diverse branduri de mobre in care se analizeaza continutul de impuritati in special particule metalice si rezultatele sunt ca sa zic asa surprinzatoare.

    Si pentru ca tot ai adus CF Moto in discutie, sa te uiti de curiozitate ce interval de schimb pt ulei dau ei [poti sa te uiti si la Kove] si uite asa incet incet se contureaza niste raspunsuri. 

    P.S. Sa nu iti inchipui ca eu am respectat intervalele date de KTM, am mers pe jumatate din specificatia lor in general.

  7. Acum 21 ore, Motorist@ a spus:

    Repet, KTM nu prea sta bine la fiabilitate... Am tot citit pe site-urile de-afara si multi au avut probleme cu ele (ktm in general, nu doar 390)

    Dar ce sa-i faci cand le fabrici prin India sau China (cum e 790 Adv. care e 100% chinezesc)

     

     

     

     

    Partea haioasa e ca atat indienii cat si chinezii stau deja mult mai bine la capitolul fiabilitate decat austriecii si spun asta in calitate de posesor de portocala.

  8. La 09.03.2024 la 10:32, Lucian_M a spus:

    Nu am văzut topic pentru alte modele, dar am un prieten interesat de speedul de 450. La banii ăia, cu 5 ani garanție, design șmecher, ABS și nu numai, bord modern (mă rog, eu aș prefera clasic, cu ace), cred că e o ofertă foarte bună, în special dacă se adaugă tichet rabla. Nu știe însă cum trebuie procedat, a rămas vorba să mergem săptămâna viitoare.

    Sa se duca la ei. Amicul meu asa a facut, bine a si dat de cine trebuie,[initial a vb cu un vânzator din Tm care era cam ... vânzator], dupa ce a ajuns la Arad, cu rabla si cu ce i-au mai dat, a ajuns undeva sub 4k, mie mi se pare un pret exceptional, chiar daca pentru mine, as prefera sa fie mai scumpa mobra, dar sa aiba un pic alte caracteristici.

  9. La 03.03.2024 la 23:59, vis-a-vis a spus:

    image.thumb.png.9126f6f0e0a1e62a98609c8e5cc73731.png

    Pare-se că totul s-a terminat înainte să-nceapă :lol:

    Nu fii hater. Da nu e de bine ca pleaca "Mr. Kove" din pozitia de CEO, dar asta nu inseamna ca dintr-o data fabrica nu va mai produce mobrele in care au investit timp si bani. Nu stim daca in viitor vor mai aparea modele revolutionare, dar asta e alta treaba. Oricum din cate am inteles omul este si actionar si pare ca si ramâne.

  10. La 13.02.2024 la 9:12, tzunoi a spus:

    Întrebare întrebătoare - știți vreun producător de pompe de benzina aftermarket dar in partea asta de ocean? Trebuie sa îmi schimb filtrul de benzina si, la KTM, filtrul de benzina si manopera sunt cat o pompa aftermarket  cu tot cu filtru. Quantum sau rottweiler performance. Numai ca amândoi producătorii sunt în state..și vama costa. Poate exista ceva și în europa..

    Ia legătura cu userul Garcia. 

  11. Acum 7 ore, ENEOS a spus:

    L-ai văzut și pe 🎅 în noaptea de Ajun, este?

    Eu zic să mai pui ceva bănuți deoparte și să iei Honda - parcă una d'asta a câștigat. Cu puțin noroc ți-o dau chiar pe aia din Dakar după ce suflă nisipul și-i dau un polish, că n-are km mulți și faci un deal bun!

    :moron:

    Cumva as putea aprecia si un troll, daca e bun, nu e cazul tau. Mobra alora de la Honda, nu o poti cumpara indiferent cati bani ai.

    Si da mie Mosul imi aduce diverse chestii, relevant pentru forumul asta a fost un 690 in 2020.

  12. La 24.01.2024 la 18:43, Microbec a spus:

    Ca tot s-a discutat de rally raid, chiar daca ar fi castigat Dakarul, Kove nu ar fi crescut spectaculos la vanzari. S-a mai spus, ceea ce au dus acolo, bun sau prost, nu

    are nimic in comun cu ceea ce se vinde pentru prostime. Va dura ani buni pana sa convinga lumea sa le cumpere fiarele. Pe langa brosurile amintite de @prafrau, mai trebuie sa demonstreze fiabilitate, sa dezvolte o retea credibila de dealeri/service etc.

    Nu stiu de unde iti iei tu informatiile. Mobra "veche" despre care se discuta pe acest topic si pe care a concurat echipa Kove anul asta [cu exceptia lui Sunier] este identica cu ceea ce se vinde. Mai mult, anul trecut totul era stok inclusiv suspensiile, anul unii dintre raideri [nu toti] au avut suspensii custom.

  13. Acum 1 oră, Pop Mihai Lucian a spus:

    bateriile alea exista de zeci de ani. Primul stimulator cardiac cu baterie nucleara, la o simpla cautare pe google, a fost implantat in pacient in anii 70

    Exista, dar asta e o tehnologie noua si din câte am inteles inovatia principala e ca tine 50 de ani. Asta e total neimportant in legatura cu acest topic. Am postat linkul pentru sfertodoctul ala care s-a molipsit de la americani cu mentalitate "China bad, China stupid, cannot inovate", btw aceeasi mentalitate pe care o aveau fata de japonezi acu niste zeci de ani. A fost prima chestie care mi-a venit in cap, pentru ca tocmai o citisem.

  14. Acum 45 minute, Microbec a spus:

    Pune-te la punct cu limba romana. Ca sa nu mai cauti pe internet, trebuia sa folosesti doi "i". 

    Daca aste e tot ce ai putut sa-mi gasesti sunt super bine ;)

    Acum 45 minute, Microbec a spus:

    Sunt clona lui @ENEOS, sau @DesertEagle, sau a unuia dintre cei care sunt de parere ca o chinezarie va ramane o chinezarie pentru totdeauna :what:. Nu-mi vine in minte nimic important inventat in tara aia în ultimii 50 ani, asta daca las la o parte "unicornul".

    Nu uita sa postezi, eventual cu ceva poze, cand vei cumpara minunea tehnologiei moderne. In caz ca nu stii de unde, poți afla de la Hugh Jackman,pare ca e la curent cu ce trebuie. 

    Important e sa iesi din dulap, stii tu ca fanii CURcubeului. Nici nu e important a cui clona esti, important e ca ai gandire de stup.

    https://www.tomshardware.com/pc-components/power-supplies/chinese-developed-nuclear-battery-has-a-50-year-lifespan din feed-ul lu goagle pe tel meu.

    Nu-ti face tu griji pentru postarile mele, sau pentru ce imi cumpar, vezi poate iti iei tu o mobra cu 3 roti si numar de lemn ca sa fii eco ..

×
×
  • Creează nouă...