Sari la conținut

SUN_83

Membru
  • Număr conținut

    408
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de SUN_83

  1. Nu are cum sa fie prea complicat! pui reperul nou in pozitia aproximativa si iti dai seama imediat. Daca se vor vinde ale mele am sa iti povestesc pentru ca va trebui sa demontez ceea ce vrei tu sa montezi sau ma pot uita pentru tine cu prima ocazie cand voi ajunge la garaj. De mentionat este faptul ca mobra trebuie sa fie fabricatie pana in 2004
  2. Poate interesează pe careva... https://www.olx.ro/oferta/set-cutii-bmw-f650-gs-IDevhG6.html
  3. Salut, in primul rand nu se trage de acceleratie la pornire daca o faci si porneste nu va mai sta la relanti. Corect este sa apesi butonul pana porneste (in functie de anul de fabricatie se astepta becurile de ulei si apa sa se stinga) daca nu o face trebuie cautata problema in alta parte. Prima data eu asi verifica daca functioneaza corect pompa de benzina si regulatorul de presiune. Am intalnit sorb crapat care nu reusea sa traga benzina atunci cand rezervorul era aproape de golire. Verifica daca la pornire ai presiune inainte de injector (desfaci colierul si vezi daca iti sare benzina in ochi). Curata corpul acceleratiei in special "idle control device". Verifica partea electrica, conexiuni de la baterie in jos, mufe, cabluri ( instalatia are prostul obicei sa se roada in dreptul robinetului de preload). Daca nu apar semne de cooperare trebuie sapat mai adanc de ex senzor hall (are prostul obicei sa adune mare parte din rezidurile metalice care ti se plimba prin ulei si incepe sa bata campii cu efect de pornire aleatorie si mers neregulat). Acum ai material de studiu, spor la mestereala.
  4. Salutare, intamplator are cineva ramas dintr-o comanda de dreapta "melcul" care trage de cablul de acceleratie? sunt doua piese "cu dinti" una care este actionata de mansonul dreapta si cealalta (alba in 99% din cazuri) care trage de cablul de acceleratie (cod RealOEM 32727650284, pozitia 10 din poza) Al meu s-a hotarat sa cedeze si nu il are nimeni pe stoc. Multumesc anticipat
  5. De la a treia pana in acelasi an ai sa constati ca este aceeasi treaba ca si in cazul snurului poate cu o tigara in plus. Daca faceai pana in mijlocul campului fara prieten si fara cric central intelegeam sa te treaca transpiratiile dar asa... Este o treaba de exercitiu. Smecheria este sa omori cel putin un rand de anvelope pe sezon si sa ti le schimbi singur. Bafta si km fara pene!
  6. Problema tipica, folosesti frana de motor combinata cu franele de serviciu mai ales pe coborari lungi, vrei sa scapi de stres - schimbi racordul de frana spate cu unul cu insertie metalica. Ideal este sa aplici ambele metode este mai sanatos pentru tine! Bafta. » Post actualizat in 12 Apr 2018 20:23 Dupa spusele unui contemporan "asa face toate" Este dificil sa pui un diagnostic de la distanta, mergi la un priceputeanu zonal pentru linistea ta sufletesca.
  7. Verifica bateria, mi-a fost dat sa intalnesc baterii care sa moara subit. Apoi incearca conexiuni de la baterie in jos. Punctele slabe ale instalatiei sunt: la iesirea din contact (se rup firele) si in spatele robinetului de preload (se roade izolatia de pe fire aceste atingand la masa sau intre ele) bafta!
  8. Din acelasi motiv spuneam ca experimentez, incerc sa-i fac o carcasa ignifuga pentru orice eventualitate, primele teste le-a trecut cu bine
  9. Ceva de genul asta, incerc sa scap de greutati Iar daca-mi iese va dau reteta!
  10. Salut, o baterie moarta dar neingropata gasesc pe la voi? De preferat in Bucuresti, fac un experiment si am nevoie de o carcasa de baterie, multumesc.
  11. Salut, zgomotele vin de la "rulmentul cu unic sens" pe numele lui freewheel http://www.ebay.com/itm/BEARING-FREEWHEEL-BMW-F650-GS-2001-2002-2003-2004-2005-2006-2007-2008-/252934366265?epid=2240446941&hash=item3ae4102439:g:hDEAAOSwGotWskJ7&vxp=mtr, daca il cauti dupa cod ai sa-l gasesti pus pe diverse mobre inclusiv KTM. Ideal este daca a inceput sa faca zgomot la pornire sa te gandesti sa-l schimbi cat mai repede pentru ca altfel strica si http://www.ebay.com/itm/Freewheel-Starter-Clutch-Gear-Kit-for-BMW-F650-F650GS-Dakar-F650CS-F650ST-G650X-/291841596560 si ar fi pacat sa arunci cu banii » Post actualizat in 28 Sep 2017 11:48 Citind ce spuneti voi aici am fost atent la a mea (eu nu o las sa ruleze cu ambreiajul tras de obicei; la accelerare sunt intr-o viteza, la franare sunt intr-o alta viteza asa imi iese gasirea neutralului - aviz carcotasilor) si am observat ca lasata la ralanti daca o inping sau o las sa curga turatia creste undeva la doua mii asta pana in monentul in care se opreste roata. Concluziile le trageti voi. » Post actualizat in 28 Sep 2017 12:01 Responsabil de problema subliniata mai sus eu cred ca vinovat se face idle control device care trebuie desfacut de pe corpul acceleratiei si curatat. Reset si apoi urmata procedura de prima pornire din carte,daca porneste si se opreste se repeta operatiunea de cateva ori pana se stabilizeaza.
  12. Salutare, am o rugaminte la voi...caut contracost un electroventilator pentru un amic ramas fara in Albania, treaba este urgenta, multumesc 0720484482
  13. Problema esre relativ simpla cand stai pe sacul care trebuie, o intamplare fericita a fost ca un amic sa gaseasca amortizorul asta la un atelier din Italia, a fost facut ptr GS-urile participante la un eveniment, intamplator a ramas nemontat. Nu ma intreba de costuri, am dublat valoarea mobrei cu modificarile astea dar eu zic ca a meritat!
  14. Asa a facut si a mea prima data, a murit subit si a refuzat sa mai porneasca, dupa ce am umblat la pompa (am invartit-o de cateva ori sa ma prind cum iese de acolo) a pornit ca o floricica. Eu aveam curent pe mufa exterioara dar nu mergea pompa. Au urmat si alte evenimente ulterioare care se rezolvau cu un oarecare soc pe "capacul de muraturi" pana in ziua x cand a murit definitiv. Chiar si asa nu se vedeau firele intrerupte pana nu am tras vitejeste de ele nu mi-am dat seama ce se petrece, camasa exterioara era intacta. » Post actualizat in 05 Sep 2017 11:21 Daca este cineva interesat de un kit de suspensie ptr Dakar (conversie GS simplu la Dakar) primeste detalii in PM.
  15. Verifica firele de la pompa de benzina, in rezervor, prin tragere ferma de ele la mine acolo a fost buba. La prima vedere erau intacte ba chiar am mai facut vre-o 4mii de km de la prima incercare de deces, miscam un pic de fire si pleca dar a venit si momentul in care m-a scos din sarite (pe varful muntelui si evident in ploaie) atunci am tras de ele si spre surprinderea mea am ramas cu o jumatate de fir in mana, era rupt la mijlocul distantei dintre mufe si pompa, l-am matisat si am mai mers asa o vreme pana mi-am adus aminte sa-l inlocuiesc. Succes!
  16. Eu am patit-o cu firele de la pompa, in rezervor, a cedat unul dintre ele (la 15mii) dar asa cum spuneau antevorbitorii nu se mai aude pompa la contact. Doi, verifica firele care intra in contact si acolo se intampla minuni, a mea pornea cu ghidonul maxim stanga )
  17. Cauta semnale "Vicma" aproape identice cu cele originale la aproximativ 25lei/buc.
×
×
  • Creează nouă...