Sari la conținut

Speedy.K

Super Membru
  • Număr conținut

    13.127
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Speedy.K

  1. Acum 4 minute, ALEX-CRUISER a spus:

    Asa o fi.....

    Eu il cumpar,dar fara stampile,tot fostul proprietar plateste impozitele,amenzi...etc

    Eu stiu ca orice contract de vanzare cumparare al unui bun trebuie sa treaca pe la o autoritate a statului,notar,taxe si impozite...etc in functie de situatie.


    La un moment dat am vandut o Dacie. Veche, batrana, dar in stare buna. Ala care a venit sa o ia a zis ca o da la Rabla, ca imi da banii si mai departe treaba mea ce fac, ca el n-are nevoie decat de contractul de vanzare cumparare. Dupa aia, la vreo luna, el m-a sunat ca de fapt masina e buna si o pastreaza si ca vrea hartiile de la financiar (nu mai stiu daca era pe sistemul vechi cu fisa de inmatriculare sau pe asta nou, cu certificat fiscal ). Ghici ce? Eu o scosesem de la Taxe si impozite pe baza cotractului de vanzare cumparare,dar nu pastrasem hartiile, ca omu zisese ca nu are nevoie de ele, iar mie nu-mi trebuiau la nimic. Asa ca i-am zis sa se duca sa vada ce trebuie facut si, daca e vorba de un drum la Taxe il ajut. Nu stiu ce a facut,dar nu m-a mai sunat.

  2. Acum 3 minute, ALEX-CRUISER a spus:

    A se intelege ca vanzatorul stie ca nu are datorii sau alte probleme si poate face tranzactia corect.

    Nu te poti duce la Taxe si impozite sa ceri instrainarea catre cumparator inexistent...

    E cam impropriu denumit Fiscal,mai potrivit ar fi "vanzatorul garanteaza ca poate face instrainarea fara probleme"


    La Taxe si 8mpozite nu se face schimbarea proprietarului, nu se face vanzarea. 

  3. Acum 8 minute, ALEX-CRUISER a spus:

    Contractul de Instrainare-Dobandire intre persoane fizice este doar o hartie competata amiabil ca sa zicem asa..

    Ca sa devina oficiala tranzactia,trebuie sa treaca pe la taxe si Impozite.

    Vanzatorul primeste atunci si doavada de scoatere din evidenta,nu de radiere din circulatie.

    Radierea se face automat cand o inscrie celalant.

    Din cate stiu in cazul tranzactiei intre o firma si o pers.fizica,firma vine efectiv cu un Certificat Fiscal care atesta ca nu are datorii si poate vinde.


    Esti in marhe eroare. Contractul de vanzare cumparare intre persoane fizice este perfect valabil asa cum este el completat sau scris de mana. Stampilele alea nu consfintesc transferul de proprietate cu care Serviciul de taxe si impozite nu are absolut nicio treaba. Stampilele sunt cerute de procedurile de pastrare a inmatricularii autovehiculului si de inrolarea lui pe numele tau dpdv fiscal. Tu poti sa cumperio orice autovehicul fara stampilele alea, devii proprietar prin contractul de vanzare cumparare, nu prin stampile. Doar ca fara stampile n-o sa poti sa mergi cu el pe strada, ca nu te primesc aia la DRPCIV fara ele. Dar asta nu inseamna ca nu esti proprietar.

     

    Pe bune, de atatia ani printre masini, mobre si contracte nu faci diferenta intre a detine ceva legal si a putea inmatricula sau circula cu acel ceva?!

  4. La 30.04.2024 la 22:11, danielll243 a spus:

    Salut forum, cum se procedeaza la cumpararea unei motociclete sh inmatriculata in Romania, am 16 ani si urmeaza sa imi cumpar prima motocicleta. Ce proceduri sunt necesare si ce pasi trebuie sa urmez? La acte ma refer. Si dupa sa o inmatriculez pe numele meu ce trebuie sa fac si cam cati bani ma duce. Multumesc


    Dar eu revin cu intrebarea: cum a rezolvat copilul cumpararea? Singur, cu parintii?

  5. Asa era pe vremuri cu Certificatul de autenticitate emis de RAR si necesar la inmatricularea pe numele cumparatorului: toti vanzatorii vroiau banii pe mobra ca sa fie siguri ca nu dau 100 de lei (acum vreo 15 ani) pe autentificare dupa care cumparatorul se razgandeste. Iar Cumparatorul nu vroia sa dea banii pe mobra pentru ca apoi sa se trezeasca ca nu trece autentificarea din diverse cauze.

  6. Daca oi mai ajunge vreodata sa cumpar ceva SH din Romanica (sper sa nu !) eu nu dau un leu pana nu am toate actele care sa imi garanteze ca n-am nici cea mai mica problema la trecerea pe numele meu, atat fiscal, cat si la DRPCIV.

  7. 1 oră în urmă, Cavaleru a spus:

     

    te cred pe cuvant nu trebuie sa imi demonstrezi nimic.

     

    eu cand am luat duba acum un an si un pic, am facut contractul de vanzare cumpare, a mers la taxe si a luat stampila pe contract, si apoi i-am dat banutii

     


    Eu am zis mai sus: nu confundati certificatul fiscal cu scoaterea din evidenta.

    "Pe vremea mea stampila se lua la scoaterea de pe rol pe "Fisa de inmatriculare", pentru ca se reinmatricula pe numele noului proprietar. Acum, cand doar se transfera proprietatea, inteleg ca se stampileaza contractul.

    Dar asta nu are legatura cu certificatul fiscal.

  8. Acum 1 oră, EL Ciupacabra a spus:

    Nu este adevarat, se elibereaza Certificat de atestare fiscala in vederea instrainarii. E un act care atesta ca respectivul are platite taxele si impozitele locale la zi si ca acel bun mobil se poate vinde. Am unul in fata, daca vrei ti-l trimit in privat.

     

     

     

     

     

     


    Absolut logic sa fie asa. Altfel poti sa descoperi ca ai dat banii pe ceva ce este "legat de glie"...

  9. Deci certificatul fiscal nu se poate obtine decat DUPA semnarea contractului de vanzare cumparare si achitarea contravalorii?! 
    Sau voi confundati certificatul fiscal cu scoaterea din evidenta de la taxe si impozite?

  10. La 05.05.2024 la 10:38, danielll243 a spus:

    Salut forum, am un CBR 125R 2015, si am o problema cu el, daca ii las ghidonul liber in mers la 50kmh+, imi intra in voblaj. De la ce credeti ca ar putea fi?


    Apropos, daca ti-ai luat motoreta treci si pe la celalalt topic deschis de tine, cel despe procedura de vanzare si lamureste lumea cum ai facut, singur, cu parintii, cu procura etc. Ca altfel pe viitor, cand o sa mai 8ntrebi ceva, n-o sa-si mai raceasca nimeni gura cu tine.

  11. Ce treaba are vanzarea cu semnarea fiscalului?! Ala e un act care dovedeste ca nu sunt datorii pe rol, nu ca s-a vandut. Bineinteles ca nu dai niciun ban pana nu toate dovezile ca totul e in regula cu mobra din punct de vedere fiscal si tot ce mai e de verificat.

    Banii se dau cand se semneaza contractul de vanzare cumparare, ala e actul de schimbare a proprietarului.

  12. Primul lucru verifica presiunea in anvelope si alinierea rotilor. Presiunea sa fie cea ceruta de PRODCATORUL MOBREI, nu de ce scrie pe guma. Si verifica si dimensiunile gumelor si fata s fie pentru fata si spatele pentru spate.

    Dupa aia treci la ce zic colegii mai sus.

    Si tine mainile pe ghidon.

    Util

    In ce oras?

    Si nu, n-o sa-i dea n8ciun dealer mobra sa se dea decat dupa ce semnezi cont4actul de vanzare cumparare.

    Deci sfatul meu este sa cauti o scoala pentru copii.

    Util

    Live.
     

    Si ar trebui sa incerci sa vorbesti cu dealerii Honda, Yamaha. Plus ca depinde ce vrei, de asfalt, de coclau... Exista si scoli care au mobre pentru astia mici, mai conteaza si cati ani are, cum stie cu bicla, cat de inalt sau scund este.

    Tu vrei sa testezi ce cumperi sau sa testezi, de fapt, copilu'? Ca daca vrei sa testezi copilul slabe sanse sa te lase vreun dealer. Tu daca ai vinde o mobra de 2-3000 de euro i-aida-o unui copil sa se dea cu ea?

  13. Nu stiu daca poti sa o inmatriculezi pe numele tau si nu stiu nici macar daca ai drept de semnatura pe un contract.

    Cat despre asigurare, pe numele unui adult care are bonus bun o sa fie muuult mai ieftin decat pe numele tau care ai zero! Deci, daca nu cumva parintii au malus, e mult mai bine pe numele lor.

    Acum 10 minute, The Flying Dutchman a spus:

     

    .

    Nimeni nu stie, daca nu a fost acolo si, mai ales, daca este scris in forma in care a scris-o amicul nostru mai sus. Poate copilul ala intelegea ca trebuie sa scuipe undeva.:rolleyes:


    M-am abtinut cu greu sa nu ma iau de mizeria de gramatica a omului.

  14. Ba da, dar avantajul de a-l face la unnbirou de acte auto este ca aia de acolo stiu exact ce si cum trebuie scris si in cate exemplare, plus ca te pot lamuri si ce ai de facut mai departe la inmatriculari. Iar costurile sunt modice, fata de valoarea unei motociclete.

  15. Nu stiu ce e ala spit.

    Da, cumpararea presupune doar intocmirea unui act de vanzare-cumparare si plata contravalorii. Niciun "spit", nicio programare, nimic.

    Te duci la un birou de intocmire acte sau la un notar (astia nu sunt intermediari, ca nu intermediaza nimic, doar scriu documente!) dai banii omului si gata, esti proprietar! 
    Tot restul de documente iti trebuie pentru transcrierea bunului pe numele tau la DRPCIV.

    Pe care le gasesti pe site, cum ziceam.

    Intermediari sunt aia care se ocupa de toate procedurile de transcriere in locul cumparatorului. Si aia sunt contracost.

×
×
  • Creează nouă...