Sari la conținut

alin_zbr

Membru
  • Număr conținut

    315
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de alin_zbr

  1. alin_zbr

    Util

    Salutare. Are cineva de împrumut/închiriat o presă pentru nituit lanțuri moto? Urmează să îmi ajungă kitul de lanț și vreau să îl schimb singur. Nu e mare inginerie, însă fără unealta respectivă nu aș putea. Nu gratis, evident. Mulțumesc. Alin, Cluj.
  2. alin_zbr

    Dau Spre Donatie!

    Donez geacă piele, Hein Gericke, mărimea 52, cu protecții soft. Eu am 1,84 cm înălțime și 86 kg. Doar cu predare personală, în Cluj. 0757571081, Alin. S-a dat. Anunțul nu mai este valabil.
  3. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    Va salut. Intampin o problema la VN-ul meu de 800, și anume curge benzina pe la intrarea în carburator, piesa de elastic în forma de "L". Din cauza temperaturii, a vechimii, a vibratililor etc., am observat pe ea fisuri. Am atașat și o imagine cu locația acesteia în schema carburatorului. Din moment ce nu găsesc sa aibă vreun cod, nu o pot comanda sa o înlocuiesc. Imi puteti recomanda o soluție? Multumesc.
  4. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    Iti multumesc foarte mult! Voi schimba initial cei doi rulmenti fata, apoi voi vedea daca se mai simte ceva.
  5. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    Salut! Aveti idee ce dimensiuni au rulmetii roata fata la VN 800 clasic, 1997? Ii cam simt in ghidon si e nevoie sa ii schimb. Pe net am gasit codul 25-1387, dar trebuie sa pot gasi si alte marci de rulmenti, nu doar AllBalls, despre care la modelul asta am citit ca nu sunt prea straluciti. Caut sa cumpar de la magazine/saituri specializate in rulmenti si am nevoie de dimensiuni. Multumesc.!
  6. Salut. Are cineva de vanzare o pereche de oglinzi stock pentru VT600?
  7. alin_zbr

    BURSA LOCALA

    Salut. Stie cineva ceva de motocicleta din anuntul asta? https://www.olx.ro/oferta/honda-shadow-vt-600-ID8Rj6w.html#6eb1b3bc99 Am incercat sa contactez vanzatorul, dar niciun raspuns. Nu a lasat nici numarul de telefon in anunt. Multumesc.
  8. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    @pitesti2010: Intr-adevar, avantajul, daca se poate spune asa desi este total subiectiv, este de ordin estetic. Imi plac motoarele stil bobber si am vrut sa il fac si pe al meu asa. Plus ca eliminand saua si aripile, am scazut din greutate. La fel, alta e senzatia de "libertate". Pentru cunoscatori.
  9. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    Schimbat ulei si cauciucuri. Gata de sezon, asa ca hai primavara, hai!
  10. alin_zbr

    Kawasaki Vulcan

    Clar de la o firma de piese moto.
  11. salut. as avea eu nevoie de 2 bujii. Multumesc.
  12. Salut. Stie cineva motocicleta asta? https://www.olx.ro/oferta/honda-shadow-ace-de-luxe-ID99EDb.html Sau o parere sa va dati despre ea. As vrea sa o cumpar pentru cineva si sa nu merg degeaba Medias-Bucuresti si retur. Multumesc.
  13. Exact. Era vorba strict de compresie, adică de presiunea din camera de ardere, nu de raportul de compresie, cate este raportul dintre volumul descris de cursa pistonului si volumul camerei de ardere.
  14. Ba inteleg omule, si iti dau dreptate. La iarna voi verifica si înlocui si la cilindrul din fata. Pur si simplu asta a fost bugetul si ma ardea sa incep sezonul.
  15. Sunt convins ca ai glumit. Sau, ma rog, sper sa fi glumit. E pe cm2. Presiunea este forta pe suprafata, nu pe volum.
  16. Pt alex_en. Am masurat compresia conform manualului de service, la rece, si pe cilindrul 1 am avut 12,3 kg/cm2, iar pe cilindrul 2, unde am rectificat chiulasa si am segmentat ciindrul, am avut 12,5 kg/cm2. Asta apropo de stilul tau acid de a purta o conversatie si de narcisismul de care dai dovada.
  17. Nu cred ca ai dat tu vreun ban pentru motorul meu. Si asa "pilaf" cum zici ca sunt, sunt unul din cei care nu vor apela niciodata la vreun service. Nu sunt habarnist. Daca nu apelez la cei "ca tine", nu trebuie sa fii sarcastic. Si nu, servisarea furcii o fac la ambele jambe. Motorul meu, banii mei, timpul meu. Si apoi, nu e topicul meu si am vrut doar sa ajut omul. Puteai face o completare, tot in ajutorul omului. BTW, am citit acum si topicul cu mega service-ul tau. Si m-am lamurit. Crede-ma, motorul merge foarte bine! Iar compresia e in parametrii la ambii cilindrii. Fara mari diferente.
  18. am reparat ce s-a stricat. in general cilindrul acela se defecteaza primul. chiar daca motorul de vulcan e destul de fiabil. si pana la urma, eu imi lucrez la motor si il demontez ori de cate ori e nevoie. de ce sa inlocuiesc ceva ce functioneaza?
  19. In general elimina din ecuatie cauzele simple: inlocuire bujii, verificat fise, conectori electrici, masoara CDI-ul (ai in manualul de service valorile), schimba bobinele intre ele. Daca niciuna din variante nu da rezultate, treci la urmatorul nivel. Si aici iti spun din experienta, pentru ca am avut aceleasi simptome. Am masurat si eu compresia si era in parametrii. Am reglat jocul supapelor cu pastile noi, dupa nomenclatorul din manual. Nici asta nu a dat rezultate. Ultima solutie a fost sa dau motorul jos si sa desfac cilindrul spate. Asta am facut iarna trecuta. Am dat chiulasa jos si am trimis-o la Targu Mures, la o firma foarte buna in chiulase. Concluzia: supapele de admisie strambe, ghiduri defecte, scaune supape defecte, simeringuri supape uzate. Comandat piese, inlocuite, montat totul la loc si: toate problemele au disparut. Motor ca nou. Bine, pentru siguranta mea si avand si motorul desfacut, am comandat si un set nou de segmenti (doar pentru cilindrul spate) si i-am montat. Dar sigur problema era din chiulasa. Dar, repet, poate la tine e de natura electrica, ceva mic si greu de depistat. Elimina cauzele obisnuite. Daca ai intrebari, da-mi pm. Bafta.
×
×
  • Creează nouă...