Sari la conținut

raducod

Super Membru
  • Număr conținut

    611
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de raducod

  1. Acum 6 ore, chucki a spus:

    As veni si eu dar sunt plecat..... poate MAN?

     

    In principiu si eu tot un 90% voi fi prezent. Din pacate nu cu Big-ul..... este la odihana (sper ca nu vesnica). Chiar imi e dor de el.....

    La cum vad eu treaba dumneata esti o combinatie intre Radu si Mureto. Interesat de ce o sa iasa.

    😁

    Acum 2 ore, apriliacluj a spus:

    nu neaparat de CJ e vorba la cabana lui Radu unde ne-am adunat acum cativa ani

     

    am putea inchiria o cabana prin centrul tari undeva si sa ne adunam tot asa, mai multi acolo

    Am putea. Intotdeauna e greu cu timmingul ...

    ...eu am luat acum doua zile excavator ca sa fac una alta la cabana ... :D   asa ca daca venti, ziceti-mi ca sa aduc mai mult lopeti :)  

  2. Eu nu-s convins ca daca scoti din arc vei elimina backfire ! oricum, eu as taia din arcul de rezerva ! cite putin ...

    Orice reglaj pe carburatie, mai ales la DRuri, se face cu motorul cald bine. Acolo trebuie si functionarea sa fie evaluata. Faptul ca raspunde mai repede, in timp/la rece, nu e de bine in opinia mea! insemna ca esti bogat, ceea ce ewste normal dupa modificarile facute.

    Oricum, bujia povesteste tot ce e de povestit ...

     

    DAR, daca vrei sa obtii cai mai multi din motorul ala, fa investitiile necesare.

  3. Acum 4 minute, ulei_moto a spus:

    Jiclorul de aer, pilot air jet il cheamă în engleză, am vrut sa il inlocuiesc, find de 1.3 iar in diagramă de piese arata inlocuitor de 1.4, dar aripile unde bagi șurubelnița,s-au rupt, asa ca l-am frezat usor si a rămas si va rămâne acolo.

    Dr-ul meu este un sp44b, limitat din fabrica pt Germania,e22 si l-am modificat ca pentru australia,

    sp44a, fara restricții .

     

    Înainte pornea f greu si trebuia sa il las 5 minute sa meargă in gol până puteam sa merg cu el ( am curățat carburatorul anul trecut si nu a schimbat mersul), cred că era amestecul prea sărac, acum porneste imediat si dupa 10-15 secunde pot sa plec liniștit, plus este mai.....vioi.

    Consumul nu am apucat sa îl verific,o voi face curând sa nu rămân în până, ca muretto pe la Ploiesti.

     

    Cat despre man, voi face tot posibilul sa fiu acolo sâmbătă,cu DR-ul.

     

    IMG_20240518_151517.jpg

    okay.

    Daca vrei 1.4 in loc de 1.3, de ce te complici sa-l mai dai jos !!?? numa'ntreb .. :D

  4. 1 oră în urmă, ulei_moto a spus:

    Multumesc pentru sfat, este o idee buna cu clestele pe spita, asa voi fac si sper sa iasa bine, nu imi place sa ma laud, dar am un talent sa stric suruburile.

    Acum doua saptamani am desfacut carburatorul de am schimbat jicloarele ( main de la  137 la 150 si pilot de la 47 la 52.5) si am reusit sa stric niste chestii, asa ca stiu de ce intreb de spite :))

    😅

     

    > Pe spate, la Big, spitele sunt indoite, si NU VREI sa incerci cit de tare e aluminiul din butuc !

    > Daca nu ajungi sa faci ca niplurile sa se infileteze usor pe spite, la înșiretarea roții te vei chinuii, cu șanse discutabile de reușită.

    > Ce ai reusit sa manevrezi/strici  in carburatoare ?  Modificarea jiclorului te-a facut mai fericit ? sau doar consuma mai mult, contamineaza mai repede/tare uleiul, se ineaca mai repede la rece etc ?

     

    > MAN : 90% ca voi ajunge si eu .... ne vedem acolo :D

  5. Salut, un set de spite cu nipluri inox e pe la 75euro+50 transport.

    Altfel, un patent autoblocant cu falcile polizate rotund ca sa calce pe diametrul spitelor, zeama de desfacut plus cheie potrivita si desfac.Am desfacut destule, niciuna n-a cedat...

     

    Cu cele noi, stai in fata.

     

    Poti si varianta lui Muretto, e old-school, in care cumperi electrozi inox pe dimensiune diametru,  filiera de care trebuie, menghina de nituit, stiinta, rabdare si spirit tehnic.

  6. salut. dupa mine, rules of thumb. rulmentii de roata se pun neaparat cu 2RS, nu ZZ sau 2RU ! Intotdeauna se desfac/spala/greseaza cu ce trebuie. Demontajul/motajul se face janta la cald sau rulment la rece. Daca are joc sau iese cu mina se monteaza neparat cu solutie de fixare (Loctite 638, 648 etc) Atentie la rulemtii care sunt foltanti, sa nu-i fixati!. Simeringurile, daca sunt de grosimi ciudate/subtiri, folosti simeringuri din domenii industriale (cu o singura buza) montate invers chiar daca au grosime de 10 in loc de 7, protectia trebuie sa fie dinspre ext inspre int !!

    Nu insistati cu jet de apa la spalatorie pe rulemnti/etrieri sau in zona lor.

    Rulmentii la roata pot tine 100000km daca functioneaza in conditiile specificate de producator !  Dar daca intra apa, nisip sau altele, crapa repede.

  7. Update la reparatia BIGului adus anul trecut: am incheiat luna trecuta toata reparatia adica, schimbat pinioane ciobite in cutie, reconditionat pompa ulei, piston cota reparatie, lant distributie, ax cu came+ culbutori, alezat scaune si supape, rulmenti in electromotor, rectificat rotor, radiator ulei sudat si spalat, dezdoit lamele, montat senzor presiune ulei, servisare cu kit full keyster carburatoarele, cabluri ambreiaj , acceleratie , rulmenti jug, rulmenti roti fata spate, camere , banda cauciuc, intins spite, tampoane cauciuc roata spate, servisat furci, arcuri wilberg, carcasa melc si melc vitezometru si alte maruntisuri.

    Are deja peste 1000km. Testele dupa rodaj au dovedit ca bestia a renascut in forta. Uleiul dupa 400km era ca nou (sperietura proprietarului ca nu mai e ulei pe joja, atit de curat era !) :) consum 4,ceva

    Deci succes ! nu intrebati costuri.

     

     

  8. Acum 1 oră, Patrick_M a spus:

    Sonda lambda la DR650? Sigur vorbim de aceeasi treaba? 

    Evident ca nu au niciuna sonda lambda, dar era vorba de imbunatatire si mai calculata decit prin metodele vizuale/olfactive/etc prin montare sonda si input in CDI. Stiu ca cel mai intilnit este la EFI dar, doar am intrebat pentru ca ar fi fost un plus. .... :)  Chiar si doar niste valori raportate prin CDI de la sonda sunt utile in reglarea carburatoarelor !

    Acum 1 oră, Patrick_M a spus:

    La ce motocicleta e Dr-u, ii sta cel mai bine cu carburator. 2 surubelnite si o transformi rapid.  Cum a facut @bursyllac, mai bine te joci putin din jiglere, pinioane si cam aia e. Sa nu iti spun ca la KTM 990 sunt care le trec pe carburator, pentru usurinta in customizare si simplitate. 

    Eu vorbesc pentru BIG. EFIurile se complica din cauza ca e nevoie de totul X 2 !, la fel si preturile. Discutiile cu producatorii de kituri s-au cam dat in spate legat de conversia asta, spunind ca ei au facut teste si setari pe motoare mai mici, iar ce vreau eu  necesita multe teste, evident si riscuri...

×
×
  • Creează nouă...