Sari la conținut

ShMan

Membru
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ShMan

  1. Salut, Stie cineva unde as putea sa gasesc vopsitor/vopsitorie ok pt rezervor si aripi moto, in zona Timisoarei? Multumesc.
  2. ShMan

    Service Moto Timisoara

    Salut. Știți cumva o vopsitorie moto ok? Mulțumesc.
  3. Salut. Recomandări de montat, centrat, echilibrat janta cu spițe? Mulțumesc.
  4. Aprindere, fise ...? Merge mai neregulat?
  5. E vorba de numar de unitati. Cu cat faci produse pt un volum mai mare cu atat mai ieftine vor fi.
  6. Salut. Stie cineva unde as putea gasi carenajul din poza de mai jos care acopera spatiul dintre ceasuri si far? Am inteles ca era o bucata dintr-un kit pt PC41, ii spunea Hornet R.
  7. ShMan

    Facerea de bine...

    Stie cineva numarul unui strungar ok? Am o problema cu un filet stricat la portetrierul fata la masina. Multumesc frumos
  8. ShMan

    Bursa locala - Timisoara

    Mersi frumos de info. M-am decis pana la urma sa caut remorca si sa o aduc pe remorca.
  9. ShMan

    Facerea de bine...

    Salut, Stie cineva de unde as putea inchiria o remorca moto in TM? Am nevoie pe w-end pt un transport moto din Buc. Numai bine
  10. ShMan

    Bursa locala - Timisoara

    Salut, M-ar interesa un eventual transport moto de la Bucuresti la Timisoara. Varianta cu inchirierea unei remorci e mai ieftina (preturile pt transport sunt cam mari), dar daca as gasi oferta de transport la un pret decent as lua-o in considerare. Stiti pe cineva care face transport sau cineva care inchiriaza remorca? Multumesc frumos si numai bine.
  11. Imi pare rau sa aud ca nu i-ai dat de cap. Cand ai masurat ai schimbat si firele de masura dupa cum ti-am spus mai sus? La fata locului cu sculele adecvate un electrician bun ar trebui sa isi dea seama ce nu e in regula. De mers asa cu el, nu prea e indicat ca ai putea avea tot felul de probleme in timp.
  12. Din ce am mai vazut, firul care e interpretat ca referinta e doar un enable pt electronica din releu ca sa nu descarce bateria cand e motorul oprit (se pune dupa contact). Nu ar putea fi considerat ca referinta din cauza o referinta ar trebui sa fie cat de cat stabila, ori pe firul ala poti induce tot felul de paraziti (tensiuni, nu aia care canta ) Bun, ca sa ne intoarcem, poti masura releul in felul urmator. In poza de mai jos am pus puntea in principiu. Cand masori cu firele conectate corect (cel negru la COM pe multimetru si cel rosu la borna cu marcaj de dioda) trebuie sa ai: 1)intre + si oricare din faze iti arata conductivitate daca pui firul negru la pinul care il crezi + si cel rosu la celelalte faze 2) aceasi masuratoare cu firele inversate nu trebuie sa arate conductivitate 3)ai identificat +, continui sa identifici - 4) intre - si oricare din faze iti arata conductivitate daca pui firul rosu la pinul care il crezi - si cel negru la celelalte faze 5) aceasi masuratoare cu firele inversate nu trebuie sa arate conductivitate 6)ai identificat si - 7) intre + si - trebuie sa ai continuitate daca masori cu negru la firul identificat + si rosu la firul identificat - (invers nu trebuie sa arate continuitate) Sper ca ai inteles cat de cat ceva, nu e punctul meu forte explicarea. Daca mai ai nevoie de informatii, sa spui. L.E. Am uitat sa spun ca fazele nu conteaza cum le conectezi, + si - sunt importante.
  13. Bun, macar o parte e clara atunci. Generatorul e monofazic (presupuneam asta si din faptul ca ai zis ca ai incercat un regulator cu 4 pini + - ~ ~) Ce cred eu ca s-a intamplat la tine e: cumva a intrat in scurt un element de la baterie (ar explica faptul ca ramane la 7-8V pe redresor dupa incarcare) si asta a pus stres pe puntea redresoare din releu. Ceva diode din puntea redresoare au facut la randul lor scurt si asa ai ajuns la tensiunea aia de incarcare. Ce ar trebui sa faci e sa iei o baterie noua (oricum o sa ai nevoie de ea, caci din ce ai spus ceva veche e muci) si un releu de incarcare monofazic. Identifici conexiunile si incerci din nou. Poti sa identifici conexiunile masurand releul la cele patru contacte
  14. Nu prea am mai auzit de statoare/generatoare care sa aiba masa iesind din stator. De obicei sunt ori monofazate (2 fire =o faza; 3- fire= trei faze), ori trifazate. Verifica sa fii sigur ca firul ala chiar iese de la stator si chiar e masa. Rezistenta care ai masurat-o tu , nu prea miroase a bine valoarea aia apropiata de 0 ohmi, ar trebui sa arate rezistenta bobinajului care ar trebui sa fie mai mare de 0 ohmi. Pt mai multa documentare, fa si tu niste poze la ce ai acolo sa vedem mai exact ce si cum. Spor
  15. Daca ai putina indemanare poti sa iti construiesti tu unul, eu am facut mai demult unul (nu am vrut sa dau banii pe unul din comert). Dezavantajul e ca trebuie sa ii faci niste reglaje pe mobra ca sa obtii frecventa si factorul de umplere dorite cu doua trimmere, dar aia nu ar trebui sa fie greu. Schema de principiu e mai jos (nu sunt sigur daca la valorile alea am ramas si eu). Spor
  16. Mie imi pare putin cam mare tensiunea de incarcare la relati, ar trebui sa fie intre 13,5V si 15V dar la 5000rpm. Poti sa verifici daca problema vine de la partea de incarcare, deconectand releul de incarcare si lasand motorul sa mearga din baterie (incarcata in prealabil). Daca merge frumos ai gasit problema (generator sau releu), daca nu merge frumos iar ai gasit problema (baterie). Din cate povesteai bateria a fost cam abuzata, si poate nu mai isi face bine rolul.
  17. Pt everyday use, e ok oricare. Numai sa ai grija de el sa fie curat,uns si intins cum trebuie, si va tine ok. Celelalte chestii O,X,Z am impresia ca sunt numai strategii de marketing.
  18. Am facut si eu anul trecut operatia, a fost suficient numai garniturile. Cred ca ai reusi sa cureti pistonasele cu smirghel fin si lichid de frana. Dar depinde si de cat sunt de oxidate/uzate.
  19. Salutare, Poate ma puteti ajuta cu o mica problema. Am nevoie de piesa din imagine, e surubul din capul intinzatorului de la lantul de distributie pt SV2003 +. Am facut un upgrade la distributie ca sa nu mai zdrangane, dar am uitat sa comand si piesa de mai sus. Daca cumva aveti poate la un intinzator mai vechi piesa din imagine si nu mai aveti nevoie de ea, o cumpar eu. Mersi si numai bine, Cristi.
  20. Salut, Are cineva piesa din imagine, e vorba de surubul din capatul intinzatorului de la lantul de distributie de SV650? Cred ca se potriveste de la mai multi ani, de la 2003 incolo. Codul de piesa e 12833-17G00. Poate are cineva care a mai schimbat distributii de SV la un intinzator vechi; il cumpar cu placere. Mersi frumos, Cristi.
  21. Cel mai bine ar fi sa fac asa, ai dreptate Cand scot motorul de la iernat, e primul lucru care il voi face. Eu zic ca suna rau, pentru ca la relanti se aude cum loveste lantul in motor din cand in cand, si de aceea m-am gandit prima data la intinzator. Din ce am vazut in link-ul ce l-am gasit, pentru verificare nu pare foarte complicat, grija mare ca e vorba de distributie si ceva migala.
  22. La multi ani la toti! Am o intrebare referitoare la lantul de distributie. Din cate am mai citit, SV-ul de 6 juma, are o distributie mai zgomotoasa. La al meu cred ca e putin cam prea zgomotoasa, si cred ca motivul este intinzatorul de lant. Stiti cumva ceva solutii pentru acest intinzator, sau pentru eliminarea zgomotelor? De unde pot sa il cumpar, sa il schimb daca intradevar el e problema? Mersi frumos si numai bine! Mesaj completat Intre timp am gasit ceva informatii, dar daca aveti ceva in plus e binevenit. http://www.sv650.org/camten/cam%20chain%20tenstioner.htm Numai bine.
  23. Poti forta benzina in carburatoare, scotand furtunasul de vacuum din partea spre motor si tragand aer din el. Ar trebui sa actionezi membrana de la robinet, in felul acesta. Eu am fost patit cu asta. In mod normal vacuum-ul din cilidri, actioneaza membrana.
  24. Din pacate nu prea am avut timp saptamana asta, din cauza serviciului si nu am putut face prea multe. Ce am reusit e o schema mica, care ar trebui sa mearga in principiu. Cum am spus, nu prea am avut timp sa progresez mai mult in aceasta si sa fac toate optiunile (in genul sa functioneze numai la apasarea butonului de avarie, indiferent de ce pozitie ar avea semnalizarea: stanga, dreapta sau oprita), dar am idei si pt acestea Schema de mai jos ar trebui sa asigure o functionalitate de avarie de baza, in sensul ca apesi bumbutul de avarie si dupa comuti semnalizarea pe orice parte, si ar trebui sa functioneze . Daca e cineva interesat sa isi faca, mai pot zabovi mai mult pe schema si calcula valori pt componente.
  25. Am vrut astazi sa fac o schema mica, dar nu am avut timp. Cum o sa prind ceva momente libere maine, o sa incerc sa fac una sa vedem cum o potivim. @Tija, sper sa termin reparatiile ce le mai am de facut la motor saptamana asta, si dupa merge un brifcor/bere fara alcool la Roma
×
×
  • Creează nouă...