Sari la conținut

Pride

Membru
  • Număr conținut

    276
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Pride

  1. Daca vorbim strict de service, consider ca o investitie de 2 - 3000 eur se amortizeaza intr-un sezon maxim doua. Primul link de pe Google: https://www.bike-design.com/en-gb/product/138379/axone-5 - 2100 eur Axone 5 Vorbind strict de afaceri, eu vad ca pe o pierdere sa renunti total la o marca (sau mai multe) consacrata, cu istorie in competitii si cu modele pentru fiecare clasa, culmea, marca dintr-o tara vecina... Eu intr-adevar nu as da suma asta pe un aparat pentru o singura utilizare, in schimb discutia era la nivel de service moto iar aici nu cred ca are sens sa dezbatem marja de profit la sfarsitul fiecarui sezon... Ca un exercitiu de imaginatie, hai sa luam cele mai cunoscute 10 service-uri moto din capitala (non reprezentante). Judecand dupa dotari, personal si de ce nu, numarul imens de motoare care asteapta in curti sa fie reparate in fiecare sezon, imi permit sa presupun ca o investitie de 2-3k eur nu i-ar baga in faliment. Cu toate astea, judecand dupa istoria mea a reparatiilor pe RSV, nu a necesitat pentru nicio operatiune acel tester. E vorba de comoditate, de aroganta si nu in ultimul rand de respectul pentru clientii care le aduc painea. Sa refuzi un client care isi reparala la tine motorul de ani de zile, doar ca a schimbat marca si trebuie sa dai niste cautari pe net...asta mie mi se pare lipsa de profesionalism si respect. Evident ca poti face profit si schimband placute la japoneze tot sezonul... Aprilia, Benelli, Cagiva, MV Agusta, Moto Guzzi nu mai vb de prietenii nostri britanici cu Triumph, Norton, BSA, etc. Inteleg ca Honda-i Honda, da' troacele astea unde le reparam? Mai ales daca necesita si doua cautari pe net...
  2. Haideti sa va spun ce operatiuni am facut la motoreta pana acum si imi spuneti voi daca nu se putea face la orice service moto. 1. Aveam o eroare in bord, am ajuns cu ea la al 3-lea service la care am incercat (primele 2 au zis ca nu pot a citi eroarea). Baietii au constatat ca nu are sonda lambda pe ea, iar piesa (exclusiv originala) costa exagerat. Am luat SH de pe ebay (o am si acum, daca vrea cineva o donez), cand sa o montez, uimire - avea deja una montata identica. Astfel, nu asta era cauza erorii. Am gasit pe forumuri ce am considerat a fi problema, pornind de la simptome, am comandat de pe ebay un senzor mic de aer 20$, montat cu ajutorul lui Google. Era un senzor de aer situat sub sa, citisem pe net ca au tendinta de a se infunda fiind cumva mai expuse, al meu avea un fel de cocon inauntru - surpriza, eroarea a disparut - definitiv. 2. S-a prajit statorul. Service1 - nu ma bag. Service2 - nu am piesa in lista. Service3 - am piesa in lista insa cu un pret exagerat/originala. Comandat singur, gasit un service doar pt montaj. Job done. 3. Vreau sa ii fac o revizie mai amanuntita adica furtune, garnituri, prinderi, poate un schimb de bujii, poate o verificare instalatie electrica, operatiuni normale de mentenanta cred ca pe orice mobra. Service1 - adu-o dar nu stiu cand ti-o fac, nu prea am timp, nu prea lucrez pe astea... pe sistemul ce vii la mine cu asta. Evident ca japonezele au asa o reputatie buna la noi daca restul sunt lasat de izbeliste sau carpite la misto de catre unu plictisit care prefera sa curete un lant. Pe afara am auzit ca asa batrane cum sunt se dau pe dublul japonezelor, dar aia au mecanici, nu le tin pana expira. Vin de pe un VFR800 '06, o motoreta foarte misto insa m-a lasat statorul original in drum, inlocuit imediat cu aftermarket la primul service (ca e Honda). A crapat ceva in motor, s-a calat! Dusa in primul service, dezmembrat, constatat, SFATUIT de catre mecanic ca ies mai bine daca gasesc un motor SH, astfel in caz de ceva am si piese. Mecanicul a gasit in tara motorul de schimb, el m-a ajutat cu transportul, el a facut transplantul. Serviciu complet, motoreta funtionala iar eu iesit mai ieftin decat daca as fi cumparat doar piesele de schimb. Poate ar trebui ca service-urile sa isi mai mareasca putin "paleta" si la noi. Poate asa mai vedem ceva diversitate pe strazi.
  3. Tu ai accepta raspunsul asta de la un mecanic? Ca nu se baga sa schimbe un furtunul Opel ca e pozitia mai aiurea decat la Renault? Sau daca iti pune un ambreiaj aftermarket, ca nu iti da garantie? Nu vreau sa ma contrazic cu tine, sincer te pretuiesc pentru ca esti printre putinii din tara asta care are un Texa si poate voi fi nevoit sa apelez la tine , asta daca nu ma hotaresc sa casez cazanu'.
  4. Pai nu e chiar asa ca solutie s-a gasit cu piesa aftermarket cautata si comandata de mine.... si da-mi voie sa te contrazic, nu este mai greu sa schimbi doua furtune coapte la o italianca fata de o japoneza. La fel si cu o garnitura, statorul sau alte operatii de mentenanta. Problema aici cred ca este de comoditate, e mai comod sa faci schimburi de ulei si placute pe banda rulanta. E discutabil... Asta e o gandire total gresita in opinia mea. In orice alta industrie chestia asta se cheama "loializarea clientilor" iar business-urile mari au invatat sa faca asta si sa faca si profit. Spre exemplu daca mergi sa iti schimbi kitul de ambreiaj la masina, tu iti comanzi piese originale? Lasi 8000lei la reprezentanta sau mai suni la doua service-uri care iti gasesc si variante aftermarket? Nu zice nimeni sa peticesti masina sau mecanicii sa lucreze pe guma de mestecat. Ok, taxezi munca de documentare, alea 2-3 ore in plus sau cat iti ia sa dai niste cautari pe net. Mie din contra mi se pare ca numai un pasionat ar sta sa lucreze pe un salariu mizer, dar nu cred ca e cazul aici... Poate am o gandire naiva dar eu m-am apucat de motociclism din pasiune, imi imaginez ca cei care lucreaza pe motoare sunt si ei motociclisti, astfel ar trebui sa exista o pasiune... poate ma insel. Ma amuza replica asta si ma face sa ma intreb daca nu traim in aceeasi tara. Cand 3 sferturi de tara traieste in saracie, infrastructura nu avem, sanatate nu, guvern varza, salariile sunt asa cum sunt, nu stiu la ce se asteapta service-urile sa repare daca nu "cazane" asa cum le numesti. Exceptand un foarte mic procent din populatia la nivelul tarii care isi permite sa dea 15.000 eur pe un capriciu, majoritatea mergem pe cazane. Iar cum majoritatea ne dam pe motoare sh, nu cred ca baga nimeni mana in foc ca stie cat de ingrijita a fost de cei 2, 3 sau 7 proprietari anteriori. Iar managerii de service cu astfel de gandire probabil ca ar trebui sa isi relocheze afacerea in Monaco sau prin California. Prin afara oamenii se dau cu masini si motoare batrane de 20-30 de ani, le reconditioneaza si se mandresc cu ele. Cum era daca si aia gandeau la fel si le casau pe toate? Asa este. Imi voi cumpara o rampa sa o montez in living si ma apuc sa "invat" singur dupa munca sa repar cazanul, la etajul 7. Am zis sa incerc si aici. Multumesc pentru raspunsuri.
  5. Nu a incecat nimeni o sincronizare adaptand o sonda lambda... acela era un exemplu din multe altele, care reflecta calitatea serviciilor unora din service-urile frecventate de multi. Inteleg ce spui, stiu de acel tester notoriu pe care numai cateva reprezentante il au in tot Bucurestiul... Eu ma refer si la o simpla revizie sau la reparatii ce tin de mecanica, nu de soft, ca am intampinat dificultati in a gasi un service care sa primeasca altceva in afara de japoneze, iar la reprezentante nota de plata se apropie de valoarea vehiculului. Acest lucru ma lasa masca si nu reusesc sa inteleg cat de mult poate sa difere fata de o japoneza un schimb de garnitura de chiulasa sau de inlocuit niste furtunase. Ma refer la disponibilitatea de a lucra pe o alta marca in afara de cele 3 consacrate japoneze. Aceeasi problema o are un amic cu un buell. Unde sunt meseriasii?
  6. Salut, de 12 ani am avut de intretinut motociclete si diverse masini si peste tot am avut optiunea de a folosi piese aftermarket. Nu contest calitatea pieselor originale dar consider de datoria unui service respectabil sa gaseasca variante... nu sunt adeptul chinezariilor dar nu stiu cati dintre noi isi permit sa lase 3000 lei pe un set de discuri, doar ca sunt originale. Mai pui un kit de lant (si ala original) si inca doua operatiuni normale si ai ajuns aproape la valoarea de piata a motorului (evident exclud pe cei care au motoare scumpe/noi). Cu statorul am rezolvat cautand pe forumuri specifice acestor modele, ce anume se potriveste, ce parametrii, lucru care cu putina disponibilitate, un mecanic ar putea gasi fara probleme. La fel si cu un senzor de presiune atmosferica - la sfatul unui service reputabil am ajuns sa comand o sonda lambda pe motiv ca lipseste - observand tot ei ulterior ca avea deja una montata, scuzandu-se ca era in alta parte decat unde se asteptau (costul suportat de mine). Am cautat iarasi singur pe net si am ajuns la concluzia ca se bulise de fapt un senzor de presiune atmosferica, comandat pe ebay piesa SH si inlocuit singur, rezolvand problema. Nu arat cu degetul dar in ultimii ani am fost dezamagit de service-urile moto din Bucuresti. Am ramas ca multi amici motoristi cu impresia ca industria asta a devenit o japca iar oamenii de calitate sunt din ce in ce mai greu de gasit. Asadar sunt in cautare de un service ok, cu oameni pasionati si de incredere.
  7. Dupa cum spuneam mai sus, aceste doua variante le cunosc, insa m-ar interesa un service moto, nu o reprezentanta. Cei de la Bike Hub sunt de treaba dar orice reparatie presupune comanda de piese originale din Italia. Nu stiu despre altii dar eu unul nu as baga 1000 eur intr-un stator si un releu pentru o motoreta batrana de 14 ani. Ma intereseaza un test de compresie, un schimb de bujii, posibil o sincronizare, am observat la sfarsitul sezonului ca are o mica scurgere de ulei....ma refer la operatiuni normale facute pe orice motoreta, nu neaparat de umblat in softul ei. Problema e ca majoritatea service-urilor cand aud de altceva in afara de japoneze refuza din start, ceea ce mi se pare dezamagitor. Mi-e greu sa cred ca toti detinatorii de RSV isi repara motoarele exclusiv la reprezentante sau pe genunchi. Multumesc pentru raspunsuri si mai astept variante
  8. Salut, imi poate recomanda cineva un service in Bucuresti care se poate ocupa de o Aprilia RSV 1000R? Motocicleta functioneaza, ma interesa o sincronizare, niste teste sa ma asigur ca totul este in parametrii, etc, nu sa o construiesc de la zero. Stiu ca de italiene se ocupa United si Bike Hub, insa nu doresc reprezentante care lucreaza exclusiv cu piese originale (ultima cotatie pentru un stator era 3000 lei !!!) sau prefera doar motoare abia iesite din fabrica.
  9. Bine colegu, ia-te de manuta cu ceilalti talentati si forjati banda doi ca aia e "de viteza". Da-ti la o parte toti fraierii care nu au nimic de demonstrat si merg legal. La cat mai multe flashuri si tailgating agresiv ! » Post actualizat in 03 May 2018 12:04 Prietenas te contrazici cu mine dar sustii acelasi lucru. Nu e despre noi aici. Nu am sustinut ca am mers pe autobahn ci doar ca terminatii care forjeaza banda 2 peste viteza legala sunt niste cretini care incurca traficul iar asta cu "banda de viteza" este o scuza jalnica.
  10. Explica in cazul asta care din soselele din Romania au aceste "benzi de viteza", unde este semnalat si prin ce marcaje acest lucru? Mai ales in conditiile in care maximul admis este 130/h. Cauta te rog pe net autobahn speed limit si fa putina documentare.
  11. https://bpr.politiar...g-1391-din-2006 Quote Excelenta observatie pe care multi nu o iau in considerare. As mai avea de adaugat un singur lucru si anume ca in Romania NU EXISTA "banda de viteza" !!!. Asta este un concept preluat gresit din Germania unde pe renumitele autobahn-uri (autostrazi speciale) cu 6-7 benzi pe sens sunt portiuni unde nu exista limita superioara de viteza. Cocalarii de la noi care forjeaza si masini si motoare pe saracele sosele peticite cu 2 benzi numite generic "autostrazi" sunt niste inconstienti care nu fac decat sa incurce traficul, sa sperie participantii la trafic si sa provoace astfel de tragedii.
  12. Exact la asta ma gandeam si eu, nu cred ca la 130 si cu frane de Mercedes ajunge o masina de ultima generatie sa se faca in halul asta. Pare mai degraba genul de sofer pe care l-am intalnit cu totii care sta lipit in c*urul tau si iti da flash-uri cand mergi cu 140 sau croseteaza la viteze cu mult peste limita legala. Distractia costa scump. D-zeu sa-l ierte.
  13. Multumesc pentru raspunsuri. Pentru a clarifica nu este vorba de o motocicleta sportiva ci despre un Monster 620 achizitionat recent deci nu cunosc motivul ovalizarii. Cat despre preturi, nu am sustinut ca un disc este 1000 lei ci perechea (nu stiu cine si-ar schimba un singur disc cand sunt doua pe fata), pret luat in medie de la cateva service-uri din bucuresti, inclusiv pe ebay unde se adauga si transportul. Motivele nu se discuta iar cata vreme exista aceasta posibilitate sunt sigur ca multi sunt interesati de un loc unde sa poate executa aceasta operatiune chiar daca e ceva temporar sau nu.
  14. Salut, Am achizitionat recent un Ducati Monster si observ ca pe franare fata apar niste "hopuri" in care franeaza mai tare apoi elibereaza si tot asa. Banuiesc ca unul din discuri este usor ovalizat si as vrea sa stiu daca putem face ceva sa le rectificam. Discurile au suficienta grosime (din ce apreciez eu).
  15. Discurile au o grosime decenta, nu sunt uzate aproape deloc. As vrea sa vorbesc cu o persoana care se ocupa si de astfel de lucrari la obiect. Un set de discuri noi pleaca de la 900 lei si sunt in plan de achizitie dar momentan alternativa ar fi ca persoana in cauza (o incepatoare) sa mearga asa cateva saptamani.
  16. Salut baieti si fete, observ ca este posibil sa se rectifice discurile de frana dar din ce am cautat nu gasesc decat pentru masini. As fi recunoscator daca imi poate recomanda cineva o persoana sau un service de incredere unde pot face aceasta operatiune. O zi buna tuturor!
  17. Nu m-as prea baga eu sa modific prin soft ca precis dau peste cap ceva mai ales daca trebuie sa improvizez chestii. Foarte ciudat ca nu exista prin Bucuresti service-uri care sa aibe asemenea testere. Oare chiar toata lumea din RO se da numai pe japoneze ? Astept sa primesc un raspuns dupa sarbatori iar daca nu se poate cel mai probabil voi proceda si eu la fel. De curiozitate se simte vreo diferenta dupa remapare sau doar scapi de eroare? Multumesc pentru info tuturor!
  18. Salut, stie cineva unde pot executa o trecere de la Map1 la Map2 in CDI-ul unui RSV1000RR? Aceasta modificare se face in urma trecerii la evacuari aftermarket, renuntand astfel la sonda lambda inclusa in evacuarea originala, fapt care provoaca o eroare in bord. Din ce informatii am gasit pe net este nevoie de un tester/diagnoza tip AXONE. Mie nu imi spune nimic dar am sunat cam la toate service-urile din Bucuresti si aparent nimeni nu are asa ceva.
  19. Am in vedere achizitionarea motocicletei si am retineri din cauza aspectului legal. » Post actualizat in 20 Oct 2017 13:24 Stiu ca am avut probleme la RAR acum cativa ani doar cu o evacuare aftermarket, de asta intreb. » Post actualizat in 20 Oct 2017 13:26 plus ca moto originala are doua locuri, acum are unul singur....cei care si-au inmatriculat Cafe Racer-urile cum au procedat?
  20. Salut, ma poate ajuta cineva cu informatii privind inmatricularea unui Cafe Racer? Moto nu a fost inmatriculat pe Romania, are actele in regula, sta la baza unui Bandit de 600 doar ca are jugul modificat, codita taiata, alta evacuare.... Pot intampina probleme la RAR? Multumesc
  21. Multumesc de info. O ultima informatie as avea nevoie daca esti amabil sa-mi spui ce trebuie sa continua acest set complet de contacte, nu de alta dar sa stiu ce caut... Bafta!
  22. Nu stiam de optiunea asta cu immo-off, interesant. Am gasit pe ebay kitul asta compatibil cu motorul meu si alte cateva modele (contact & buson rezervor). A mai schimbat cineva contactul? Este atat de simplu de conectat mufa la ECU pe sistemul "plug and play"?
×
×
  • Creează nouă...