Sari la conținut

CalinB

Membru
  • Număr conținut

    257
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CalinB

  1. CalinB

    Accident 13 Septembrie

    Saracuta de ea... Oare s-a gandit la tine ca poti sa ramai nenorocit pe viata? Cum poate sa te roage sa nu depui plangere ca-si pierde copiii si blablabla. Te mai si induioseaza cu puscaria.... Gandeste putin... o doare-n cot de tine... de piciorul tau .. si de ce a facut. Cred ca multi dintre noi ne-am bucura daca ar face si puscarie dar asta n-o sa se intample ptr ca suntem in Romania.
  2. Merci mult de info. Pana acum nu ma gandeam ca acele cruci se pot schimba.
  3. Are ceva dar e de la alt model... parca de la un 1100. Codurile nu sunt la fel. Oricum e plecat in concediu saptamana asta si pana vine incerc sa caut.
  4. A cedat crucea. Am simtit de ceva vreme o mica vibratie mai ales in frana de motor. Ieri am desfacut utilajul si crucea de sus e facuta flenduri. Nu-mi dau seama cum se poate schimba acea cruce si sincer prefer sa schimb tot axul.
  5. Stie cineva vreun 1150 RT, GS sau Rockster de dezmembrat? Ma intereseaza axul cardanic. Dupa 200.000 a cedat crucea din partea dinspre cutie, si inainte sa caut prin alte tari imi incerc norocul si pe aici.
  6. Eu nu condamn reprezentantele. In Franta cosarca de la rulmentul mare de la grup, mi-a impins afara semeringul si am marcat teritoriul cu ulei exact in centrul Beauvaisului. Bineinteles ca asta s-a intamplat vineri seara, urma week-endul iar in Franta week-endul e de 3 zile. Reprezentanta era la vreo 50 km, piesa nu aveau pe stoc, si abea miercuri pe la pranz am plecat cu problema rezolvata. Oricum ptr ei eram urgenta si nici eu nu aveam timp de lucrari mai aprofundate. Inainte intrasem si pe la vreo 2 serviceuri ”no name” insa nu m-au prea bagat in seama. Consider ca vina a fost a mea ptr ca am mers cateva mii de km cu huruit la rulment sperand sa ajung acasa cu el asa. In anul urmator in Slovenia, m-am invatat minte si cand am auzit huruitul deja cunoscut am sunat la reprezentanta, am spus ca vreau inlocut rulmentul si in 3 ore eram rezolvat din momentul cand am dat telefonul. In Franta am dat motocicleta si mi-au dat-o gata facuta. Nu am vazut concret ce i-au facut si cum au lucrat. Mi-au dat si o motocicleta noua (un F800) din showroom sa am cu ce ma misca in zona timp de o zi. In Slovenia m-au lasat in service si acolo clar au schimbat doar rulmentul si semeringul fara sa masoare si sa pasuiasca acele saibe despre care ne-a scris Dan cum trebe facut. Intr-adevar erau 2 tineri care s-au ocupat de lucrare si nu pareau cu foarte multa experienta. Dar au fost OK, s-au straduit sa ma rezolve cat mai repede, si ptr mine in acel moment era cel mai important.
  7. Multumesc, Motor si cutie nimic. Ambreiaj o data inlocuit acum vreo 40K. Grup spate: Rulmenti + semering schimbat la reprezentanta in Franta in 2013. A tinut vreo 15K dupa care a aparut huruit.. Schimbat din nou rulment in Slovenia in reprezentanta in 2014. Dupa 10K a inceput iar sa huruie.. Dus la Dan in Cluj, verificat, masurat, saibe adecvate, si alti rulmenti in ianuarie 2015. De atunci am 40K si nici un semn de slabiciune. In rest am schimbat multe alte chestii care eu le consider consumabile.
  8. CalinB

    BURSA LOCALA

    Vand: Costum textil moto dama Cycle Spirit Costum moto ploaie PROOF Geaca moto textil Held marime L Pantaloni moto BMW Gore-Tex marimea 52 Pantaloni scurti moto Aparatoare spate Super Shield Geanta tip rollbag de la Louis noua Tank Bag moto Tuareg de la Hein Gericke Fotografii, preturi si alte detalii pe linkurile de pe olx.
  9. Ma bag si eu la discutie, Eu cred ca proiectoarele de ceata sunt concepute sa bata cat mai jos si cat mai spre marginea drumului, incat pe timp de ceata, sa vezi cat mai mult din marcaj, mai ales cel din dreapta. Daca iei un proiector de ceata si il proiectezi pe un perete o sa vezi ca el lumineaza practic ca o dunga. Se monteaza cat mai jos incat pe timp de noapte lumina sa nu reflecte in ceata si sa te deranjeze mai tare. De aceea daca esti intr-o ceata deasa si aprinzi faza lunga nu mai vezi chiar nimic. Si eu recomand sa se circule cu proiectoare aprinse permanent, dar nu orice proiectoare. Cele de ceata sunt indicate ptr ca nu deranjeaza pe timp de noapte moment cand chiar este bine sa ai mai multe repere prin care sa fii vizibil. Cel care vede un far venind spre el calculeaza mult mai greu viteza ta de deplasare si distanta la care te afli, in comparatie cu cazul in care ai mai multe lumini aprinse. Am patit chiar eu sa dau peste cate un idiot conservar ce venea din fata, cu un far ars, si sa estimez ca se afla la vreo 2-300 metri de mine ca in ultimul moment sa realizez ca era mult mai aproape si ca mai si ocolea ceva pe drum bineinteles pe sensul meu. Proiectoarele astea cu led-uri chinezesti cam toate au un con de lumina intre 30 si 60 grade. Pe timp de noapte cele peste 10 W cam deranjeaza, si de aceea eu le recomand sa fie aprinse doar pe timp de zi unde intr-adevar te fac mai vizibil. Eu am acum montate pe mobra proiectoare care insumeaza 282W (4 perechi). Asa le-am legat incat pot sa le aprind pe toate doar atunci cand aprind faza lunga. N-are nici o treaba nici bateria si nici incarcarea. Eventual poate sa creasca cu cateva grame consumul de combustibil datorita efortului suplimentar care-l face alternatorul, Pe timp de noapte circul cu farul principal de faza scurta si doar un set de proiectoare mici cu led de 6W si unghiul de 60 grade, care nu deranjeaza pe nimeni. Stiu ca nu sunt legale. Inca nu am primit nici o amenda si nici nu m-a oprit vre-un militian de-al nostru sau vreun politist din afara sa ma ia la intrebari. Nu pot spune daca a fost din noroc sau daca am avut eu grija incat sa deranjez cat mai putin cu ele.
  10. CalinB

    Ajutor&asistenta moto!

    » Post actualizat in 05 May 2015 14:59 Merci de ajutor. Foarte util raspunsul.
  11. CalinB

    Ajutor&asistenta moto!

    Cine recomanda un mecanic sau service auto ptr o dacie solenza. Sa poata elibera factura, sa asigure piese, cu alte cuvinte sa pot sa-i las masina si sa se ocupe de tot.
  12. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=975072059174507&set=a.114803295201392.19240.100000151660371&type=1&theater
  13. Merci mult de informatie, Vreau alt parbriz din mai multe motive: Al meu e deja destul de zgariat, si are si cateva fisuri in jurul gaurilor de prindere, Vreau si un suport pe care sa-mi fixez suportul de gps si inca cateva maruntisuri. Momentan e prins de ghidon si nu-mi place deloc. Initial imi facea cu ochiul modelul Desierto 3 de la TT, dar am tot vazut ca putinii care si-au luat nu-s asa de multumiti in cazul GS-ului de 1150. De aceea vreau sa comand de la Ztechnik http://shop.nationalcycle.com/perl/cycle/Z2422 E enervant si vartejul care-l am exact in viziera, iar spoilerul ala cum ti-ai pus tu in trecut, nu-mi place deloc. Prinderea parbrizului se pare ca la modelul meu e identic cu cel de adventure. Cel putin arata la fel, iat pe realoem e acelasi cod.
  14. Are cineva habar daca potriveste parbrizul de pe GS Adventure 1150 pe GS tot de 1150?
  15. CalinB

    Dau Spre Donatie!

    Donez o geaca Held textil cu mesada si protectii, neagra cu dungi rosii si albe pe maneci Eu am 98 kg, 1,8 m si in talie 102 cm. In momentul de fata imi este strampta mai ales in talie Are problema cu un fermoar de la un buzunar si unul de la o manseta. Am purtat-o vreo 65,000 km in ultimii 3 ani de cand o am de noua, deci prezinta urme firesti de uzura si mai ales decolorare. Daca-i trebuie cuiva (doar din Cluj) sa ma sune pe 0722354127 ca pe aici intru destul de rar.
  16. Scuze, Abea acum am vazut postarea. Am rezolvat-o in cele din urma. In tabloul de sigurante este un soclu, la fel ca si cel pentru relee, in care ai posibilitatea sa setezi motronicul prin diferite combinatii de legaturi intre contacte. Nu mai stiu exact cum erau setarile la mine, dar sigur nu au fost bune.
  17. Am incercat sa-ti dau un PM, dar nu merge. Ce inseamna tur de forta si cand exact?
  18. Apoi cand am pus harta nu m-am gandit sa pun si de pe insula. Stiu ca are perimetrul de 97 de km, pe care l-am facut in ambele sensuri aproape pe tot. Am intrat si pe ceva drumulet cu macadam pana la o plaja langa o cariera de marmura, drumulet care care era plin cu baltoace. Am balacit bine motoru p-acolo.
  19. Vreo 200 km am hoinarit pe insula in ziua de vineri. Doar baie si plaja n-am facut.
  20. Miercuri 30 aprilie: Plecare din Cluj, via Brasov - Cheia - Giurgiu, cu inoptare la Veliko Tarnovo in Bulgaria. Joi: sosire in Thasos Grecia pe ruta Svilengrad, si intalnire cu o gasca de motociclisti din toate colturle tarii. Vineri: motociclit pe insula. Sambata: pornire spre casa pe ruta Xanthi - Zlatograd - Ruse, si inoptare la Brasov. Duminica: Brasov - Cluj pe ploaie constanta. Total 2800 km cam asa: https://goo.gl/maps/Ia0ju
×
×
  • Creează nouă...