Sari la conținut

Sasa25

Membru
  • Număr conținut

    319
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Sasa25

  1. Sasa25

    Drz 400 S

    Eu am avut DRZ E cumparat nou si nu am primit trusa de scule, doar o cheie pt spitze. Poti usor sa dai jos rezervorul si sa iti faci treaba mult mai usor.
  2. Sasa25

    Drz 400 S

    Depinde de acumulator, eu am inca acumulatorul cu care a venit motocicleta noua acum 5 ani. DRZ E, si farul functioneaza tot timpul cat motorul e pornit.
  3. Sasa25

    Drz 400 S

    eu am avut 13/50 si 13/49 si e ok nu roade din bascula
  4. Nu mai stiu cat a costat, oricum nu foarte mult. Pentru mine a fost simplu pt ca am cunsocut pe cineva acolo. Te duci cu factura de la motor, iti face identificare,poze apoi mai mergi odata pt ITP si astepti sa primesti cartea de indentitate si o chestie ca un talon provizoriu valabil 6 luni, in timpul ala trebuie sa o inmatriculezi altfel trebuie sa mai mergi odata pt ITP. Oricum inmatriculatul a fost mai scump si anevoios ca RAR-ul pt ca a trebuit sa merg la importator sa imi dea dovada ca vama a fost platita pt motocicleta, aia nu mai gaseau hartia... Cel mai simplu e sa mergi si sa intrebi la RAR poate s-a mai schimbat ceva...ideea e ca se poate omologa si implicit o poti inmatricula.
  5. Eu am DRZ E inmatriculat, se poate inmatricula trebuie sa ii faci omologare individuala la RAR.
  6. Felicitari, foarte frumoase pozele.
  7. Eu merg pe drz 400e cu 13/50, 13/52 cred ca e prea mult. Pe drumuri forestiere sunt in a5-a dar pe urcari abrupte e super combinatia. Este diferenta foarte mare intre 14/47 si 13/50. Pt hard enduro merita 13/50 daca mergi si pe asfalt sau mai mult soft e ok 14/47.
  8. XT 600 E este cu pornire la buton, fara pedala.
  9. Eu am DRZ-E. Ce pot sa iti spun -ghidonul standard se indoaie foarte repede, un ghidon de 28,6 e ok -inaltatoare prea mari o sa te incurce pe urcari abrupte si o sa se strambe din suruburi la cazaturi -ai grija la capacul de abreiaj se poate sparge foarte usor -am avut pe el Mitas C-18 (foarte bune pe iarba si teren moale, se rup crampoanele pe piatra), Heidenau K74 sunt acceptabile cam pe orice suprafata, mai slabute pe iarba.
  10. Sasa25

    Drz 400 S

    Ce pinioane folositi la drz? Cela standard sunt 14/47. Eu vreau sa imi pun 13/50, cel din spate sper sa aiba loc de ghidajul pentru lant. Ati incercat sa puneti roata dintata mai mare de 47 pe spate? Mesaj completat Mesaj complectat Le-am montat pe motor 13/50, super, mult mai ok pt hard enduro dect originalele.
  11. N-am ATV. Este o prostie sa se interzica circulatia ATV-urilor prin oras. Daca se interzice o sa trebuiasca sa va dea banii innapoi la toti cei care le aveti inmatriculate. Din momentul in care ai un ATV sau quad innmatriculat e dreptul tau sa circuli cu el pe drumurile publice. Daca iti ia acest drept n-au decat sa iti dea banii pe el. Problema e ca exista multi oameni frustrati care nu pot tolera zgomotul timp de cateva secunde, oricat de silentioase ar fi tot o sa ii deranjeze. Este o prostie, nu o sa se interzica.
  12. al 3 lea sezon cu Oxtar TXC Pro 2, super cizme, foarte comode, inca am toate cataramele
  13. Am Buzzetti asta din poza. Am folosit-o cand strangeam spitele la XT, la DRZ am primit o cheie pt spite cum are DRZ-ul, e mai usor de lucrat decat cu cea Buzzetti. Oricum am folosit Buzzetti cum am zis la XT si n-am avut probleme. Ai avantaju ca merge la mai multe dimensiuni de spite. Eu nu am cheile in Timisoara le am la munte ca ti-as da Buzzetti-ul sa il probezi. Daca ai de la cine sa incerci vezi cum ii, daca iti place cum se lucreaza cu ea. Oricum ii mai putin ''comoda'' decat una simpla, dar poti sa iti faci treaba cu ea. Offtopic: am inaltatoare de ghidon de la Buzzetti si is multumit, pana acuma n-am avut probleme.
  14. Incearca Motul MotoCool Factory Line, eu dinasta folosesc. Detalii aici
  15. Sasa25

    Drz 400 S

    Ce bujie folositi la drz, NGK sau DENSO, care e mai buna?
  16. Asociatia Altitudine este din Arad, nu stiu ce legatura are cu jud. Caras Severin, ei sunt cei care arunca bombe in presa, ies pe munte de doua ori pe an si se cred mari ecologisti. Probabil ca li s-au promis niste bani in urma unor proiecte ale investitorilor din zona, dar din pacate pentru ei nu o sa-i primeasca. Natura 2000 e prezenta in foarte multe zone din Romania dar multa lume nici n-a auzit de Natura 2000. Acum sa fim sinceri orice asociatie poate sa primeasca in custodie administrarea unu astfel de sit cu conditia sa nu cumva sa ceara bani sau fonduri.( ceva de genu ti-al dau tie dar sa nu-mi ceri bani). Referitor la Tarcu in conditiile economice actuale, lipsa unu plan de management (pt ca nu au asa ceva) si administrarea acestui areal de catre o asociatie ecologica ''de apartament'' care n-au nici cea mai vaga idee ce inseamna muntele, enduro se v-a mai face pe Tarcu.
  17. Uita-te in cartea motorului acolo scrie exact cum trebuie sa mergi cu ea pana ii faci rodajul. La drz-ul meu rodajul a fost 15 ore, nu i-am dat maxim n-am fortat-o. Megi lejer cu ea treci prin toate vitezele. La 2t nu stiu cum se face dar cred ca tot ceva de genul asta. Cel mai sigur vezi ce scrie in manualul de la ktm.
  18. Pai o sa vina vremea cand nici in Romania nu o sa mai putem sa mergem in padure sau pe munte cu motocicleta, si-atunci eu cred ca e mai bine sa fie toata treaba reglementata decat sa ne trezim peste cativa ani ( destui zic eu) ca nu mai putem face nimic. Si-atunci o sa ne inghesuim toti pe circuitele de motocros. E o idee, discutam solutii tocmai ca sa ne putem da linistiti cu motoarele fara sa ne intrebe cineva de sanatate. Si-atunci e mai bine sa respectam un set de reguli decat sa se umfle pipota in io stiu cine si sa nu mai putem face enduro in Romania.
  19. OK, am inteles. Am tot respectul pentru ce faceti voi la EnduRoMania, faptul ca mai sunt organizatii de la noi sau din alte tari care organizeaza evenimente, competitii nu stiu cum ar putea fi rezolvat. Eu cred ca e mai important ca enduro-ul sa fie reglementat pentru ca lumea ne percepe pe toti la fel, nu conteaza ca suntem romani sau straini care ne plimbam cu motocicletele prin padure, ca suntem sau nu de la EnduRoMania, ecologistii contesta acordul dintre Romsilva si FRM pe ei nu o sa-i convingem probabil niciodata. Am vazut si eu in presa ca au fost aduse acuzatii la adresa EnduRomania, s-a intamplat asa pt ca toata lumea stie de EnduRoMania, dar uita ca orice turist strain care participa la un asfel de eveniment cheltuie pe cazare, masa, berea sau apa minerala care o cumpara de la birtul din sat, lasa niste niste bani in Romania. E o sursa de venit si pentru comunitatea locala. In conditiile in care in Romania nu avem infrastructura pentru dezvoltarea turismului de masa, exista numeroase zone in tara unde enduro turism-ul poate fi promovat, reglementat si in felul asta ar aduce beneficii locuitorilor zonelor respective, intreprinzatorilor, administratiei locale. In felul asta enduristii au siguranta ca se dau pe niste trasee in regula, vom putea si pe viitor sa facem enduro iar statul castiga bani din activitatea asta. Toata lumea multumita (altfel cu KTM-urile sa ne alerge prin paduri ca in Germania cred ca ar costa prea mult)
  20. Mai exact la ce te referi cand spui "evenimente de enduro organizate de catre cei care nu sunt membri FRM, nu platesc cotizatia si nu sunt inscrisi in calendarul competitional"? Cei care organizeaza o prieteneasca nu au nevoie de acordul FRM, nu se fac clasamente etc, cel putin asa stiu eu s-ar putea sa ma insel. Sau poate te referi la cei ca mine care sunt gazde pt enduristi. Faptul ca enduristii vin la mine la pensiune nu cred ca are vreo legatura cu FRM-ul, eu nu organizez evenimente enduro sau concursuri, nu e vorba de nici o competitie. Vin la mine pentru ca si eu sunt endurist, cunosc zona si ii indrum pe traseu fara sa le iau un ban pentru asta, pot confirma toti cei de pe forum care au fost. Ma multumesc cu faptul ca oamenii vin la mine la pensiune si cheltuie niste bani pe cazare si masa. Iar pentru banii astia platesc taxe si impozite. Repet nu vad care e legatura cu FRM-ul si care sunt enduristii clandestini la care te referi tu. Referitor la solutii practice, cred ca majoritatea dintre noi ar fi de acord ca circulatia noastra in teren sa fie reglementata, sa platim o taxa, sa respectam anumite trasee la care am cazut de acord cu autoritatile locale. Ar fi in interesul toturor. Sigur putem urganiza intalniri sau evenimente la care oamenii care nu ne cunosc hobby-ul sa aiba ocazia sa vada despre ce este vorba, sa invitam si presa care de cele mai multe ori exagereaza in goana lor dupa senzational si-atunci apar tot felul de articole in care suntem prezentati ca cei mai mari distrugatori ai naturii etc.
  21. Cum am mai spus, campania asta anti enduro e pornita de niste ONG-uri ecologiste. Pe mine nu ma poate convinge nimeni ca enduro distruge mediul si ca marea problema suntem noi enduristii ca lasam urme si trecem prin apa cu motocicletele pe unde trec si tractoare, utilejele astora care taie padurile Un grup de enduristi pe munte nu o sa faca mai mult rau decat zeci de copaci taiati intr-o zi. Nu o sa polueze mai mult decat camioanele care transporta aceste lemne, decat TAF-urile care lasa urme fi fac zgomot. O poteca pe care nu s-a mai circulat o perioada aproape ca nici nu o mai gasesti daca nu e marcata sau nu cunosti bine zona respectiva. Ideea ca noi lasam urme adanci cu motocicletele e cel putin exagerata. Sa nu mai vorbim de snowmobile care lasa urme pe ce? Pe zapada. In presa apar toate aberatiile posibile pentru ca la noi e foarte usor sa cumperi un articol si sa-l faci cum vrei tu. Am si eu un prieten la ziar, hai sa inventam o poveste cu niste enduristi care au gasit niste copii rataciti pe munte si o sa scrie frumos de noi in ziar. (glumesc). Oamenii nu cunosc acest sport si in general in Romania in afara de fotbal nu se promoveaza nici un alt sport. Legat de tipuri de motociclete, cine isi cumpara un hard enduro e normal sa isi doareasca urcari si coborari abrupte, cui ii plac excursiile de sute de km o sa faca touring si o sa mearga cel mult pe drumuri forestiere cat de cat bune. Un drum forestier lung e destul de plictisitor pentru un posesor de 2T. Dar cred ca aici deja ne departam putin de subiect. Ideea oricum e aceiasi pt toti pasionatii de enduro cred ca cel mai important e traseul, destinatia conteaza mai putin
  22. Carol, eu intotdeuna insotesc turistii mei pe traseu, in fel asta ma asigur ca mergem pe poteci turistice, potecile ciobanilor pe drumuri forestiere. Tot timpul il rog sa nu tureze motocicletele si sa circule prudent pana iesim din localitate. Normal ca mai sunt si unii care au ambitii, ca orice padure cu uscaturile ei. Legat de centrele de inchirieri, sunt turisti care inchiriaza de exemplu un ATV de la un centru din Timisoara sau Caransebes, se duc si se cazeaza la o pensiune. In general sunt si inmatriculate, se duce pe unde-l taie capul n-ai ce sa ii faci. Cum am mai spus sunt dispus sa colaborez si sa pun umarul in masura posibilitatilor care le am, in orice demers de a reglementa enduro turismul.
  23. Raul, nici o problema, cu siguranta sunt pensiuni si persoane care inchiriaza motociclete si ATV-uri. In general cred ca cei care inchiriaza asa ceva le folosesc in localitate/statiune sau in imediata apropiere a acestora si de aici pornesc nemultumirile localnicilor sau celorlalti turisti care sunt deranjati de niste tipi care se plimba toata ziua prin localitate deranjandu-i. Si-atunci e normal ca lumea nu face diferanta intre un tip pe ATV sau motor care ''o freaca'' toata ziua prin sat si noi care plecam dimineata pe traseu si ne intoarcem seara.
×
×
  • Creează nouă...