Jump to content

marcelm

Membru
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Arad
 • Carnet moto din
  1995
 • Motocicleta
  VN 800A, Raider 1900, FZ1
 • Numar Moto
  AR 11 KOJ
 • Club
  -

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  JAWA 350, Virago 535

Recent Profile Visitors

703 profile views

marcelm's Achievements

 1. Mersi pt raspuns. Da, teoretic asa este, scrie si in service manual. Totusi, prima data voi incerca fara sa dau jos chiulasa, insa la iarna, cand voi regla si jocul la supape. Am vazut pe net ca sunt 2 metode, cu aer comprimat sau folosind o sfoara. Nu stiu insa daca merge si la VN800, de asta am intrebat daca a facut cineva efectiv ..
 2. Hello, A schimbat cineva simeringurile la supape, la un VN800 ? As vrea sa stiu daca a demontat si chiulasa. Multumesc Marcel
 3. Oglinzi cromate, cu design retro, classic .... 200 lei + transport.
 4. Te pot ajuta eu, daca vrei, pana inveti cum sa faci singur intretinerea. Sunt din Arad si am un Raider care are acelasi motor, doar ca al tau are si filtru de ulei stock. Filtru de benzina nu are, filtrul de aer e identic cu cel de la Raider, Midnighstar, Roadliner ... etc.
 5. JUST4TNT => No hai .... ca-i vreme ...
 6. Nu trebuie sa-ti ceri scuze ... pentru asta este forumul, sa punem intrebari si sa discutam civilizat despre problemele pe care le are fiecare, sa invatam din experienta altora. Daca te-ai lamurit, inseamna ca forumul si-a atins obiectivul. Vad ca esti din TM, eu sunt din AR, daca ai drum incoace da-mi de stire sa stam la o poveste despre motoare Marcel
 7. Hello, Cu sau fara acele supape (reed valve), nu introduci gaze nearse inapoi in motor. Acestea sunt supape de sens, care permit trecerea aerului proaspat (oxigen) din filtrul de aer, prin "vacuum switch valve" (care se deschide cand e motorul pornit, prin vacuum), mai departe prin aceste reed valves, in esapament. Aici are loc arderea gazelor nearse. Motivele pt care am eliminat si eu acest sistem sunt : o temperatura mai scazuta a esapamentului (nemaiavand loc arderea gazelor) si un aspect mai "curat" al motorului fara "vacuum switch valve". In plus, ai si un motiv pt a mai "lucra" ceva pe la motor .... (daca nu cumva e cel mai important motiv ... ) Marcel
 8. Filtru K&N, nou, pt VN800. 150 lei + transport. PM sau 0724353406.
 9. Swingarm bag, din piele groasa de 3 - 4 mm. Am "purtat-o" aprox 2.000 km, insa arata ca noua. 50 EURO + transport. PM, sau 0724353406.
 10. +1 In fiecare an trebuia sa schimb bujiile ... Asta pana cand am pus la cilindrul spate CR6E, acum vreo 2 ani. Pana acum nici o problema. Am tobe Silver Tail 2 in 2 si filtrul de aer deschis.
 11. Daca nu gasesti, poti confectiona una dintr-o teava potrivita, o bujie veche si un ciocan nervos ... Sau ... eu am facut una dintr-o bucata de ghidon de un inch.
 12. 800_Valve_Adjustments.pdfUite aici un tutorial. Se descrie pas cu pas, ce ai de facut. Eu am folosit si manualul, in paralel, pt comparatie. Dar atentie,manualul este destul de sumar, plus ca lipseste o informatie foarte importanta si anume faptul ca roata de lant (de la axul cu came) are un marcaj (linie) care trebuie sa fie paralela cu planul de asezare a chiulasei !! In orice caz, in tutorial se descrie detaliat ce ai de facut. Daca ai cunostinte de baza, zic eu, de mecanica, te descurci. Succes !
 13. Nu trebuie dat jos motorul, doar rezervorul si furtunele de deasupra cilindrilor, de la instalatia de racire, deci trebuie drenat lichidul de racire. Cu mare atentie trebuie scos capacul chiulasei de la cilindrul spate, nu are prea mult loc, dar iese pana la urma, cu rabdare ... Intre culbutori si supape are pastile : prima data masori jocul, daca e NOK scoti pastila si in functie de valoarea ei (grosimea), comanzi alta pastila cu alta grosime. Eu am refolosit pastilele, pe care le-am schimbat, la alte supape, unde sau potrivit, pastilele nu se uzeaza, sunt foarte dure. In rest doar de un set de lere mai ai nevoie si de specificatiile din manual. In manual se descrie pas cu pas cum se face. Cred ca am si ceva poze din timpul "operatiei" ...
 14. Intotdeauna am pus in Vulcan 20W40, sau 20W50. Asta scrie in Service Manual, asta am pus. Actual am Bel-Ray 20W50 semisyn, pt V twin si sunt multumit de el. Vara trecuta am reglat jocul la supape si pot spune ca e alt motor, dupa reglaj. La 6 supape, jocul era iesit din toleranta admisa. VN800 nu are tacheti, doar culbutori.
 15. Eu folosesc Amsoil, din aceasta primavara. Voiam Red Line, insa pana la urma am ales Amsoil, poate urmatorul schimb va fi Red Line. Inainte am folosit Bel-Ray. Nu pot spune ca am simtit, intradevar, vreo diferenta intre Bel-Ray si Amsoil, insa pot sa spun, cu certitudine, ca motorul nu este mai zgomotos, poate chiar mai silentios, iar vitezele se schimba foarte bine. Pana acum, sunt foarte multumit de alegerea facuta.
×
×
 • Create New...