Sari la conținut

marcelm

Membru
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marcelm

  1. marcelm

    Aripi custom

    Fain. Otel sau aluminiu ?
  2. Hello, Am fost plecat si nu am reusit sa vad cursa din wkend-ul trecut, Styria. Se poate vedea undeva pe net, exista inregistrarea undeva ? Multumesc Marcel
  3. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Mersi pt raspuns. Da, teoretic asa este, scrie si in service manual. Totusi, prima data voi incerca fara sa dau jos chiulasa, insa la iarna, cand voi regla si jocul la supape. Am vazut pe net ca sunt 2 metode, cu aer comprimat sau folosind o sfoara. Nu stiu insa daca merge si la VN800, de asta am intrebat daca a facut cineva efectiv ..
  4. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Hello, A schimbat cineva simeringurile la supape, la un VN800 ? As vrea sa stiu daca a demontat si chiulasa. Multumesc Marcel
  5. Oglinzi cromate, cu design retro, classic .... 200 lei + transport.
  6. Te pot ajuta eu, daca vrei, pana inveti cum sa faci singur intretinerea. Sunt din Arad si am un Raider care are acelasi motor, doar ca al tau are si filtru de ulei stock. Filtru de benzina nu are, filtrul de aer e identic cu cel de la Raider, Midnighstar, Roadliner ... etc.
  7. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    JUST4TNT => No hai .... ca-i vreme ...
  8. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Nu trebuie sa-ti ceri scuze ... pentru asta este forumul, sa punem intrebari si sa discutam civilizat despre problemele pe care le are fiecare, sa invatam din experienta altora. Daca te-ai lamurit, inseamna ca forumul si-a atins obiectivul. Vad ca esti din TM, eu sunt din AR, daca ai drum incoace da-mi de stire sa stam la o poveste despre motoare Marcel
  9. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Hello, Cu sau fara acele supape (reed valve), nu introduci gaze nearse inapoi in motor. Acestea sunt supape de sens, care permit trecerea aerului proaspat (oxigen) din filtrul de aer, prin "vacuum switch valve" (care se deschide cand e motorul pornit, prin vacuum), mai departe prin aceste reed valves, in esapament. Aici are loc arderea gazelor nearse. Motivele pt care am eliminat si eu acest sistem sunt : o temperatura mai scazuta a esapamentului (nemaiavand loc arderea gazelor) si un aspect mai "curat" al motorului fara "vacuum switch valve". In plus, ai si un motiv pt a mai "lucra" ceva pe la motor .... (daca nu cumva e cel mai important motiv ... ) Marcel
  10. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Filtru K&N, nou, pt VN800. 150 lei + transport. PM sau 0724353406.
  11. Swingarm bag, din piele groasa de 3 - 4 mm. Am "purtat-o" aprox 2.000 km, insa arata ca noua. 50 EURO + transport. PM, sau 0724353406.
  12. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    +1 In fiecare an trebuia sa schimb bujiile ... Asta pana cand am pus la cilindrul spate CR6E, acum vreo 2 ani. Pana acum nici o problema. Am tobe Silver Tail 2 in 2 si filtrul de aer deschis.
  13. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Daca nu gasesti, poti confectiona una dintr-o teava potrivita, o bujie veche si un ciocan nervos ... Sau ... eu am facut una dintr-o bucata de ghidon de un inch.
  14. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    800_Valve_Adjustments.pdfUite aici un tutorial. Se descrie pas cu pas, ce ai de facut. Eu am folosit si manualul, in paralel, pt comparatie. Dar atentie,manualul este destul de sumar, plus ca lipseste o informatie foarte importanta si anume faptul ca roata de lant (de la axul cu came) are un marcaj (linie) care trebuie sa fie paralela cu planul de asezare a chiulasei !! In orice caz, in tutorial se descrie detaliat ce ai de facut. Daca ai cunostinte de baza, zic eu, de mecanica, te descurci. Succes !
  15. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Nu trebuie dat jos motorul, doar rezervorul si furtunele de deasupra cilindrilor, de la instalatia de racire, deci trebuie drenat lichidul de racire. Cu mare atentie trebuie scos capacul chiulasei de la cilindrul spate, nu are prea mult loc, dar iese pana la urma, cu rabdare ... Intre culbutori si supape are pastile : prima data masori jocul, daca e NOK scoti pastila si in functie de valoarea ei (grosimea), comanzi alta pastila cu alta grosime. Eu am refolosit pastilele, pe care le-am schimbat, la alte supape, unde sau potrivit, pastilele nu se uzeaza, sunt foarte dure. In rest doar de un set de lere mai ai nevoie si de specificatiile din manual. In manual se descrie pas cu pas cum se face. Cred ca am si ceva poze din timpul "operatiei" ...
  16. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Intotdeauna am pus in Vulcan 20W40, sau 20W50. Asta scrie in Service Manual, asta am pus. Actual am Bel-Ray 20W50 semisyn, pt V twin si sunt multumit de el. Vara trecuta am reglat jocul la supape si pot spune ca e alt motor, dupa reglaj. La 6 supape, jocul era iesit din toleranta admisa. VN800 nu are tacheti, doar culbutori.
  17. Eu folosesc Amsoil, din aceasta primavara. Voiam Red Line, insa pana la urma am ales Amsoil, poate urmatorul schimb va fi Red Line. Inainte am folosit Bel-Ray. Nu pot spune ca am simtit, intradevar, vreo diferenta intre Bel-Ray si Amsoil, insa pot sa spun, cu certitudine, ca motorul nu este mai zgomotos, poate chiar mai silentios, iar vitezele se schimba foarte bine. Pana acum, sunt foarte multumit de alegerea facuta.
  18. marcelm

    Kawasaki Vulcan

    Singura metoda este prin incercari, apoi test ride. Daca ai avea si un service unde sa mergi sa-ti verifice AFR-ul ar fi perfect, dar la noi nu prea .....Vezi cu care jicler trage mai bine si cursiv, fara hopuri/intreruperi, pe toata plaja de acceleratie. Bujia sa fie caramizie, nu alba sau neagra. Pilot jet nu ai in set, doar main jet ? Eu mi-am pus main jet-ul de 170 (stock este 135), pilot jet-ul de 52 (stock este 48), acul conic, de la pistonas este cel stock, fara reglaje, esapamentele sunt Silver Tail, cu amortizoare in ele, iar filtrul de aer este deschis, KN.
  19. Sunt de acord cu tine. Dupa parerea mea, in cazul de fata, diferenta de pret nu se regaseste in calitatea uleiurilor, comparand Amsoil cu Bel-Ray .... daca ar fi vreo diferenta. Important este sa-l schimbi .....cu uleiul recomandat de producator ... restul, mai mult sau mai putin, e cancan. Cel putin, asa fac eu. Insa, eram curios daca cineva a folosit Amsoil, Mobil 1 sau Redline .... intr-un V twin.
  20. Eu am folosit doar 20W50 in cele 2 moto, pana acum (V twin-uri, racite una cu are, iar cealalta cu lichid). Nu am avut nici o problema .... sau, in cel mai rau caz, nu mi-am data seama ... Dar vreau sa schimb cu un ulei american ... ma simt mai aproape de Route 66 ....
  21. De 2 ani folosesc Bel-Ray Vtwin 20W50 semisyn, insa ma tot gandeam la uleiurile americane ..... imi faceau cu ochiul .....As pune unul din cele 3 enumerate ....desi nu am avut nici o problema cu actualul Bel-Ray.
  22. AMSOIL, MOBIL 1, REDLINE .... in Romania, la Alba Iulia .. A luat cineva ulei de aici ?? http://syntheticoil-europe.eu/en/
  23. Ei, cum sa ma supar ... Lucian, iti transmit si pe aceasta cale, sa te bucuri de el, pt ca este intradevar ceva deosebit. Cred ca este singura motocicleta de serie, din clasa "super heavy weight" care are motorul racit cu aer si unghiul la furca de 39 de grade, stock !! Fury si Stryker au si ele 39 grade, insa motorul e 1300 si racit cu lichid. Aici, ma refer, in special la japoneze. Poate incepand de anul viitor vom organiza intalnirea posesorilor de Yamaha Raider ...... . Posibil sa fie cam plicticos, dar gasim noi ceva ...
  24. marcelm

    BURSA LOCALA ARAD

    Costum complet IXS, folosit, nu stiu cat timp, sau cand a fost cumparat. Trebuie probat neaparat, arata bine, 100 EUR ..
×
×
  • Creează nouă...