Sari la conținut

GeekRider

Membru
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de GeekRider

  1. Vă propun să citiți un articol pe care l-am scris exact cu o săptămână înainte de a fi accidentat de un conducător auto categ. B. Enjoy și luați aminte... https://motociclist.wordpress.com/2013/07/08/libertate/ Ride safe! Asfalt uscat!
  2. Frumos din partea ta, Bogdane, că ai deschis topicul ăsta despre Cătălin. A fost un băiat deosebit, foarte liniștit și mai ales altruist, din păcate plecat prea devreme dintre noi Nu cred că există om cu care să fi venit în contact și să nu îl fi apreciat. Îi plăcea să ajute pe oricine, bineînțeles că m-a ajutat și pe mine în mai multe situații. Pentru cei care l-au cunoscut, dar mai ales pentru voi, toți cei care nu l-ați cunoscut, atașez o fotografie cu el. Găsiți un clip cu Cătălin interpretând vocal și la chitară "Am nevoie de tine" (Direcția 5) aici.
  3. Foarte nasol omule, îmi pare rău pt. ce ai pățit, dar în același timp mă bucur că ai scăpat relativ ușor. Părerea mea e să faci tot posibilul și să intri în posesia secvențelor video cu accidentul. În plus, după cum au mai zis și alții, nu te baza pe faptul că celălalt și-a recunoscut vinovăția, o declarație se poate schimba cât ai clipi, mai ales considerând că a avut ore bune la dispoziție, în care, mai mult ca sigur, s-a sfătuit cu rude, prieteni, cine știe, poate chiar vreun avocat sau polițist. Legea lasă loc la interpretări, mai bine ia-ți măsuri de siguranță decât să rămâi cu paguba. E lăudabil că ai vrut să faci un bine, dar asigură-te că în urma binelui nu rămâi tu cu răul. În altă ordine de idei, nu vreau să fiu răutăcios, dar sper că ai tras niște învățăminte din evenimentul ăsta. Echipamentul chiar ajută. Nu-i așa că evitai tatuajele dacă erai echipat corespunzător?
  4. Are you fck!n' kidding me?!? Tare aș vrea să te văd eu oprind înainte de a face un schimb de priviri face-to-face cu calul ăla! E plin forumul de keyboard bikers, a.k.a. analiști pe principiul vitejiei de după război, dammit! Pentru cultura ta generală, distanța totală de oprire a unui vehicul (în cazul de față un FZ6) depinde de 4 factori: Timp de percepție - om. Mai precis, timpul în care ochiul percepe pericolul și trimite impulsul către centrii nervoși din creier, care, la rândul lui, sesizează pericolul. De la om la om, timpul de percepție poate varia între 0,25 - 0,5 secunde. Timp de reacție - om. Odată ce pericolul a fost sesizat, creierul trimite impulsuri nervoase către membrul sau membrele (mână, picior) care urmează să acționeze sistemul/sistemele de frânare al vehiculului. Timpul de reacție, diferit la persoane diferite, variază între 0,25 - 0,75 secunde. Timp de reacție - vehicul. Frâna/frânele au fost acționate. Asta nu înseamnă că sistemul începe să frâneze instantaneu! Trebuie luate în considerare întârzieri chiar și de 0,6 - 0,8 secunde cauzate de: jocul liber al manetei/pedalei de frână, proprietățile hidraulice ale lichidului de frână, uzura plăcuțelor de frână, distanța dintre ele și disc(uri). Capabilitate de frânare - vehicul. Depinde de o mulțime de variabile: tipul sistemului de frânare, materialul plăcuțelor de frână, presiunea în pneuri, suprafața de contact a pneurilor, aderența lor, greutatea totală a vehiculului, reglajele suspensiei, coeficientul de frecare cu partea carosabilă, viteza și direcția vântului, înclinația drumului, granulația/netezimea părții carosabile, tehnica de frânare aplicată de conducătorul vehiculului. Primii 2 sunt factori umani, deci vor fi influențați de: gradul de oboseală, alcool, nivel de concentrare. Nu sunt rare situațiile când timpul de percepție și cel de reacție însumează 3 - 4 secunde. Niște secunde care la 100 Km/h fac vehiculul să parcurgă între 84 - 110 m înainte de a interveni factorul 3 (timpul de reacție al vehiculului). Ca o paranteză, știai că la o viteză dublă, distanța de frânare se mărește de 4 ori? Având în vedere atât de multe variabile, pe ce calcule te bazezi tu când susții cu atât de multă convingere prostiile alea? Go home, geo_x. You're drunk. Hekate, îmi pare rău că totuși plimbarea s-a terminat nasol. Sper că ești bine. Mobra se repară, tu să fii OK, asta-i mai important! LE: Ce coincidență... Hekate - crossroads...
  5. Nice toy! Asfalt aderent!
  6. Însănătoșire grabnică și cât mai ușoară, Adrian! Referitor la opiniile mai mult sau mai puțin ”experte” ale unora, nu le băga în seamă. Cum bine a zis cineva mai devreme, câinii latră, caravana trece! Keep a positive attitude, ajută incredibil de mult la vindecare! Îți vorbesc din propria experiență Ca o paranteză, detectoarele de metale de la aeroporturi/instituții judecătorești etc. nu ”intră în modul panică” dacă tijele/șuruburile etc. sunt dintr-un material care nu modifică câmpul electromagnetic emis de detectoare. Spre exemplu, eu am două șuruburi de aprox. 4 - 5 cm lungime și 5 - 6 mm diametru în piciorul drept, zona maleolei interioare, știu sigur că sunt din titan. Am trecut de mai multe ori prin detectoare la aeroporturi și de câteva ori la intrarea în clădirea Palatului Justiției Galați fără să se declanșeze vreo alarmă. E posibil să greșesc, șuruburile mele poate sunt prea mici etc. oricum chirurgul care te-a operat ar trebui să știe cu siguranță în cazul tău. Anyway, ZaiR are dreptate, organismul nu are cum să nu sufere modificări locale pe termen lung (din alea nu tocmai bune) dacă alegi să rămâi pe viață cu așa o tijă. Again, întreabă medicul despre dezavantaje. Întreabă-l și dacă ai voie să faci RMN cât timp ai metalele în tine. Just a thought În orice caz, stay positive!
  7. Îmi pare rău că ai căzut și că te-ai accidentat, dar în același timp mă bucur că ești OK (relativ, dar tot OK se cheamă). Să te tăvălești 80 m e genul de experiență prin care am trecut și eu așa că înțeleg perfect cum te simți. Like... born again. Get well soon and stay safe!
  8. Mă bucur că a scăpat. Încă un caz în care, probabil, echipamentul a făcut diferența.
  9. Damn, să sperăm că riderul e OK...
  10. Să îți ajute Dumnezeu să te faci bine repede!
  11. Însănătoșire grabnică și mai ales recuperare rapidă motociclistei!
  12. Nu mă înțelege greșit, sunt la fel de revoltat ca și tine de inconștiența babuinului mononeuronic aflat la volanul macaralei, el e principalul vinovat și nu o să regret nicio clipă dacă devine pușcăriant. Ai ucis, plătește, nene! Asta totuși n-are nicio legătură cu faptul că noi, motocicliștii, trebuie să conștientizăm tot timpul că nu suntem văzuți/respectați în trafic și suntem de mii de ori mai vulnerabili decât conservarii & co (ține cont de faptul că, pe lângă motociclist, eu sunt și conservar) și dacă ținem la viața și la sănătatea noastră, trebuie să ne străduim să nu greșim. De cele mai multe ori reușim, dar uneori pasiunea noastră pentru stilul de viață pe 2 roți e mai puternică decât instinctul de conservare. Combină momentele alea cu factorii cu potențial ucigaș de tip dorel; rezultă lacrimi și regrete eterne. Păcat...
  13. Și totuși, mai bine previi decât să combați, nu? Aș spune multe și aș aduce o infinitate de argumente care să-mi susțină afirmațiile, dar cred că e suficient să zic că un dram de conduită preventivă are mari șanse să-ți salveze bugetul, sau, culmea, chiar viața.
  14. Noapte, viteză, asfalt rece, dorel (cu d mic) absolut iresponsabil și posibil "afumat". Ca în prea multe alte cazuri similare, combinația de circumstanțe s-a dovedit a fi letală. Am spus-o și am s-o repet de 1000 de ori: căscați ochii ca să nu dați o mână de ajutor nenorocirii! A mia oară, sper că cei ce se simt cu musca pe căciulă să tragă concluziile necesare. Neatenția altora o plătești cu viața ta. As known as... mori cu prioritate. Ce impotanță mai are că vinovatul se abține să nu râdă? Are vreo relevanță dacă ajunge sau nu după gratii? O viață a fost curmată și asta nu se mai poate repara. Alte vieți au fost schimbate pentru totdeauna - viețile celor pentru care Adi însemna ceva. Familie, prieteni, colegi. Conduceți prudent, dar mai ales responsabil. Altfel, veți ajunge o cifră într-o statistică și vi se va dedica un topic pe forum. Cel mai trist e, însă, că veți schimba și voi viețile altora. Dumnezeu să-l ierte pe Adi, să-l odihnească în pace și să dea putere familiei să îndure nenorocirea ce s-a abătut asupra lor.
  15. Feelin' exhausted...

    1. zîmbesc

      zîmbesc

      Mai lasa clubareala :D

  16. Mulțam! Avocatul lui pește era prea paralizat de frică ca să mai poată gândi... avocățește. Poate tocmai de aia a recunoscut. Polițistul e într-adevăr un băiat de nota 10. Citește aici cum mi-am recuperat banii. Merci pt aprecieri! Ai aici un tutorial de recuperat banii de la Carpatica. Merci man! Într-adevăr, cazul era prea clar de nevinovăție ca să mă poată bănui de încercare de fraudă. Strategia lor ca să câștige clienți e într-adevăr bazată pe polițe ieftine. La despăgubiri însă... ai de luptă, nu glumă! Uite aici tutorialul. Hi Boggd! Exact! Tre' să știi să vorbești pe limba lor, adică... legaleza! Eu am învățat-o în 2 luni... Merci pt. arprecieri, bro! Referitor la poze, se vede că atunci a trecut Google-car-ul prin Focșani. Oricum stai liniștit, indicatoarele și marcajele sunt exact la fel și acum, le-am vazut cu câteva zile în urmă. Treaba cu telenovela e relativă mai precis, deși am câteodată tendința să fac descrieri mult prea amănunțite, n-am continuat cu tutorialul de recuperat despăgubiri pt. că era târziu și știam că îmi va lua 2 - 3 ore să-l scriu Merci pt. gândurile frumoase! Promisiunea e promisiune: uite aici tutorialul Merci! Sigur, uite aici. My thoughts exactly! Îmi pare rău să aud că ai ajuns și tu la mâna lor... oricum vezi aici niște sfaturi, zic eu, bune Îți doresc succes deplin și mai ales rapid! @ Everyone: ALWAYS RIDE SAFE, sunt mulți conservari cu polițe de la Carpatica...
  17. Disclaimer: accidentul s-a petrecut în luna iulie din motive evidente, nu am folosit numele reale ale persoanelor implicate în derularea evenimentelor Am să vă descriu cât mai fidel posibil circumstanțele accidentului, iar mâine vă voi povesti prin ce-am trecut și ce demersuri a trebuit să întreprind pentru a-mi recupera contravaloarea prejudiciului. De unde? Ați ghicit! De la Carpatica, desigur! Pe la mijlocul lunii iulie, anul curent, aveam ceva treabă în Focșani. Având în vedere că se anunța vreme bună, m-am dus cu mobra. Un CBR de 600, model 2007-2008, aproape nouă, km foarte puțini (8000), un exemplar absolut impecabil din toate punctele de vedere. După ce mi-am rezolvat treburile, m-am decis să plec acasă. Short version: un domn avocat, Gigi Volan, a efectuat o întoarcere cu Opelul pe care îl conducea pe o stradă din Focșani, încălcând marcajul axial continuu (linia continuă), forțându-mă să intru în coliziune laterală cu conserva, eu circulând din sens opus cu 50 Km/h, pe banda a 2-a a unui drum cu 2 benzi pe sens. Urmări: nimic rupt (din fericire), contuzii multiple și încheieturi foarte dureroase la ambele mâini și la genunchiul drept, plus o durere în partea de jos a coloanei vertebrale. Bonus: o durere ascuțită și foarte antipatică în zona pelvisului, cauzată, cel mai probabil, de la marginea parbrizului mobrei peste care am zburat. Avarii: carena frontală + mulțimea de piese și subansambluri de sub ea, faruri, bloc optic frontal poziție, bord, roata față, amortizoare față, manetă ambreiaj, crashpad-uri stânga, carenaj codiță, semnalizare spate stânga. Bonus: casca polizată pe stânga inclusiv viziera dark pe care abia o cumpărasem de câteva zile, pantalonii sfâșiați în genunchi, mănușile polizate bine de tot, rucsacul moto polizat doar puțin. Long version: era ora 20:20, într-o zi de luni. Pentru cei care cunoașteți Focșaniul, circulam pe Str. Republicii, dinspre direcția Gară către intersecția sens giratoriu cu Str. Cuza Vodă (vezi foto atașate - 1 și 2). Având o mare frică de conservari cretinoizi, eu niciodată nu depășesc 50-60 Km/h în localitate. În plus, mulțumită experiențelor neplăcute din trecut, eu întotdeauna merg echipat complet (cască, geacă + pantaloni protecții full, mănuși lungi, cizme). Întrucât mă apropiam de intersecția cu sens giratoriu în care urma să virez către stânga (mai aveam aprox. 50m), urma să reduc viteza. N-am mai apucat să o fac. De unde era să știu eu că nenea avocatu' Gigi Volan, care venea din direcția opusă conducând un Opel Astra, avea în gând să vireze stânga, trecând peste ditamai linia continuă?!? De văzut, îl văzusem incă de când era în dreptul intersecției cu sens giratoriu, dar nu mi-a trecut nicio clipă prin minte că o să vireze la stânga, culmea, ca să intre pe o stradă decorată cu un Acces Interzis de toată frumusețea (vezi foto 3). De unde era să știu că domnul Volan are mare nevoie de o vizită la oftalmolog, deoarece probabil că era complet orb din moment ce nu a văzut farurile Hondei mele (eu întotdeauna folosesc faza lungă, adică ambele faruri, pe timp de zi)? Chiar dacă eram cu două degete pe leva de frână, că așa merg eu prin trafic de oraș, sunt sigur că nu am mai apucat să frânez. L-am văzut deodată în fața mea, perpendicular pe banda a 2-a pe care eu circulam și în fracțiunile alea de secundă dinaintea impactului am realizat că există o foarte mică șansă să-l evit prin ocolire prin stânga. Dacă orbul Gigi ar fi continuat deplasarea lui nesimțită și nu ar fi frânat, aproape sigur aș fi reușit să pătrund pe contrasens și chiar dacă aș fi scăpat mobra pe partea stângă, măcar nu se distrugea partea frontală, iar eu n-aș fi executat o tumbă în zbor. Din păcate, orbul Gigi a frânat. Instantaneu m-am trezit cu mobra înfiptă în roata dreapta spate a mașinii, acrobație care m-a trimis elegant în zbor liber pe deasupra conservei boului orb. Nu știu ce simt alții în clipele alea, dar mie unul mi se părea că totul se derulează cu încetinitorul. Vedeam bucăți din carenajul mobrei zburând pe lângă mine și încă nu-mi venea să cred că eu sunt eroul principal în filmul acela de groază. Cel mai groaznic era faptul că zborul meu parcă nu se mai termina. Totuși trebuia să cad odată și odată. Și când am făcut-o, parcă m-ar fi izbit un tren. Pentru câteva secunde totul s-a întunecat în fața mea și mă simțeam de parcă eram într-un roller coaster al groazei. Când totul s-a terminat, am încercat să mă ridic și să verific dacă nu mi-am rupt nimic. În câteva clipe a venit un băiat, să-i dea Dumnezeu sănătate și viață lungă, și m-a ajutat să mă așez. Știam că adrenalina te împiedică să simți durerea în primele momente așa că mi-am dat seama că trebuie să mă așez pe asfalt. Mi-am scos mănușile, casca, m-am așezat pe bordură și am așteptat cuminte derularea evenimentelor. Evident că s-a strâns lumea în jurul nostru ca la circ. Câțiva chiar începuseră să strige la Gigi orbul, înjurându-l. Ăla a coborât din conservă, era galben ca lămâia și tremura tot. L-am întrebat cum de a putut fi atât de imbecil. Răspunsul? L-ați ghicit: NU TE-AM VĂZUT... Zic.. ai bani suficienți să repari bijuteria aia pentru care am muncit 3 ani de zile? A tăcut ca boul. Normal! Între timp, băiatul care m-a ajutat să mă ridic a sunat la 112, iar 1 - 2 minute mai târziu a sosit un MCV de la Circulație pentru constatarea circumstanțelor accidentului. Polițistul, agent Vali Nicolae, un băiat de nota 10, profesionist, calm și foarte amabil, după ce s-a asigurat că viața nu îmi este în pericol, mi-a spus că a înțeles cum s-a petrecut accidentul, că nu par a fi vinovat, după care m-a asigurat că va lua toate măsurile pentru ca legea să fie respectată. Câteva minute mai târziu a sosit și ambulanța SMURD și deși îmi era clar de-acum că n-am nimic grav, am acceptat să fiu dus la un control medical amănunțit. După câteva ore de investigații medicale, văzând că totul e OK și am scăpat doar cu câteva contuzii, am declarat că refuz spitalizarea și m-am externat, dar numai după ce am solicitat biletul de externare și diagnosticul. Între timp, vorbisem cu motocicliștii de la noi să vină cu o mașină ca să ducă mobra acasă. Întorcându-mă la locul accidentului (era deja noapte de-acum), am găsit Honda păzită de un băiat care s-a dovedit a fi un motociclist din Focșani, Gabi (din nou, am schimbat numele real, din motive evidente). Numai datorită lui Honda mea a rămas în siguranță. Apoi am mers la Poliție. Acolo, agentul Vali mi-a arătat permisul lui Gigi Volan, mi-a zis că a nu a întocmit un certificat de constatare, ci Anexa 2, care atestă faptul că accidentul s-a soldat cu vătămări corporale, că se va întocmi un dosar de cercetare penală împotriva vinovatului, mi-a spus că Gigi și-a recunoscut vinovăția și am stabilit să vin a doua zi ca să dau și eu declarație, după care am plecat spre casă. În cele din urmă, am ajuns cu bine acasă și am depozitat mobra avariată la un amic biker. Știam că va urma o perioadă lungă și grea în care voi fi nevoit să mă lupt cu firma de asigurări a boului. Despre cum am câștigat, dar mai ales prin ce am trecut ca să câștig lupta cu Carpatica, o să vă povestesc mâine
  18. Ai pus pasiunea înaintea banilor. Puțini fac asta. Felicitări! More pics please!
  19. Profilul lui de FB era ăsta: https://www.facebook.com/andrei.motz Dumnezeu să-l ierte, ce păcat de tinerețea lui! RIP (Ride In Peace), wherever you are!
  20. Salut. Găsisem cu câteva luni în urmă pe un forum din UK un topic despre un 600RR model 2008 în care proprietarul investise aproape încă o dată valoarea mobrei în accesorii aftermarket. Mobra era absolut superbă, nimic de prost gust pe ea. Dacă știe cineva link-ul topicului cu pricina, l-aș ruga să-mi spună. Oricum, dintre toate accesoriile, cel mai mult mi-au plăcut discurile de frână, erau un model deosebit wave, păreau aproape că nu sunt prinse de jantă. Că tot veni vorba, știe cineva unde aș putea găsi niște discuri wave care să se potrivească pe 600RR 2007/2008 și să fie și rezonabile la preț? Și încă o întrebare, discurile wave necesită plăcuțe de frână speciale, sau merg cele normale? Mulțumesc!
  21. Off-topic: Am citit fiecare postare la topicul ăsta. Unele dintre ele m-au amuzat (CozonacRutier is my favorite), pe altele le-am apreciat (ce bun ar fi un buton de Like ca pe FB ). Însă nu pot înțelege de ce trebuie să aruncăm cu noroi unii în alții, în loc să ne exprimăm opiniile deschis și civilizat. Referitor la erorile gramaticale și de exprimare pe care unii colegi motocicliști le manifestă, e jenant pentru ei, dar ăsta nu e un motiv ca să ne folosim de orice ocazie să-i criticăm. Gramatica chiar n-are nimic de-a face cu pasiunea care ne unește pe toți pe forumul ăsta. Puteți să vă supărați (adevărul doare), dar mie îmi place să spun ce gândesc în loc de a împroșca cu noroi, ascuns în spatele tastaturii. On-topic: Suicide attempt failed. Please insert coin and try again. Winning hints: Use a Hayabusa. A Turbo Hayabusa. Use a sturdy wall. They look awesome with brains graffiti. Use a bullet. Watch it while squeezing the trigger. Lăsând la o parte gluma, păcat de sănătatea necoaptei la minte care și-a lăsat viața și siguranța în mâna dreaptă a unui cretinoid, pretins motociclist.
×
×
  • Creează nouă...