Sari la conținut

Eek!

Membru
  • Număr conținut

    99
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Eek!

  1. Nu te contrazic, tinand cont de faptul ca nu a existat coliziune. Practic un motociclist a pierdut controlul si asta a fost totul, soferul Fordului putea pleca linistit mai departe iar singurul martor as fi fost eu, chiar daca i-ar fi luat numarul ar fi fost cam greu de demonstrat ca a trecut pe rosu si a facut buf din cauza lui.
  2. Acctident usor pod Grozavesti ieri, 01.07.2021, ora 9:30. Un Ford Focus cu numere de IF a trecut dinspre Semanatoarea cand deja semaforul era pe rosu. Circumstante foarte atenuante pentru sofer, acolo era un balamuc de trafic, iar omul a vrut sa plece de pe liniile de tramvai. Sub pod nu exista semafor, deci omul stia ca intrase pe verde si cam atat, insa in imbulzeala se facuse rosu. In aceeasi linie cu el era un SUV care a tasnit repede, s-a facut verde la pietoni in timp ce SUV-ul se afla inca pe trecere, pietonii au pornit, printre ei eram si eu (pe Splai), Focusul a venit si el prudent cu intentia clara de a opri pana in trecerea de pietoni. Atunci a venit la vale pe soseaua Grozavesti un Suziki GSX de prin anii '90, strecurandu-se printre masini, a prins exact cand s-a facut verde si a accelerat, s-a trezit cu Focusul in fata, a pierdut controlul si a sarit de pe moto. Destul de speriat insa teafar, fara echipament, un pic de piele pe asfalt dar nimic grav, nu venea tare si a avut reflexe bune. O oglinda rupta si semnalizarea, o julitura pe carena dreapta. Soferul sustinea ca a avut verde, i-am spus ca asta era imposibil din moment ce deja pietonii traversau strada, insa si el mi-a replicat ca nu exista semafor si sa i-l arat si lui. La acest punct avea dreptate, insa legal este de vina. Putin cam incapatanat, nu dorea sa lase RCA-ul si dorea sa cheme Politia. I-am sfatuit sa se inteleaga cu amiabila, pentru ca daca venea Politia isi pierdea plasticul o buna perioada de timp. Motociclistul era foarte tanar si voia doar asigurarea, era multumit ca scapase ieftin si el si mobra, care a pornit la automat. Dupa ce a discutat cu soferul mi-a zis ca vor face amiabila, a luat motocicleta sa o mute pe trotuar iar eu am plecat mai departe. Consider ca desi legal este vina soferului, vina reala este a autoritatilor - semaforizarea defectuoasa, iar motociclistul a invatat o lectie buna si din fericire foarte ieftina despre cat de vulnerabil esti pe moto. Multa sanatate riderului si reparatii ieftine!
  3. Doar o parere, daca intre schimburi completeaza 1 litru de ulei nu-i o tragedie, mai depinde si de modul de exploatare. Comportamentul cu astupatul evacuarii mi se pare ciudat, oricat de bine etansata ar fi ea.
  4. Prea multa lume cretina in trafic, si mie mi-a sarit ieri un taximetrist de pe banda 1 in fata ca sa intoarca spre Sincai, daca nu aveam frane bune la masina il luam in plin.
  5. E honuire bre, nu hornuire, hornuirea e procesul de largire preventiva a hornului casei pentru cazul in care Mos Craciun s-a ingrasat pe timpul verii
  6. Nu se intampla nimic, doar sa o iei la fiscal pe numele tau. Gandeste-te la miile de samsari care au la vanzare cate zece masini, daca le-ar transcrie pe numele lor ar da faliment bransa lor nobila, ei le iau la fiscal fara sa completeze rubrica "Instrainat catre..." din certificatul de inmatriculare apoi le dau mai departe.
  7. http://jurnalgiurgiuvean.ro/traficul-rutier-va-fi-inchis-pe-podul-giurgiu-ruse-in-zilele-de-21-22-si-23-octombrie/ Am mai facut un topic la alta sectiune, cred ca mai potrivit este aici, poate ca ajuta pe cineva.
  8. http://www.michelinman.com/US/en/help/do-I-need-new-tires.html
  9. Poate esti sub impresia incidentului si motocicleta nu vobleaza de fapt, nu te impacienta, plimb-o pe indelete seara prin parcarea vreunui supermarket inchis si vezi daca e ok. Nu vad de ce ar fi o problema cu anvelopele cu DOT11, dupa 5 ani anvelopele sunt perfect ok. Inspecteaza atent partea din fata a mobrei, anvelopa, furca, posibil ca voblajul sa ti se para, oualele albastre ar trebui sa fie mai sensibile .
  10. E autostrada, loc pentru toata lumea, nu e perioada turistica, ar trebui sa fie mai safe decat prin oras...
  11. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Off-topic, finger bell Powerslide, bun cand esti pe role, longboard...
  12. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Poti primi amenda pentru lipsa sistemului de avertizare sonora si unii chiar au fost in situatia asta, desi in general politistii trec cu vederea lipsa claxonului. Am venit cu un amic cu bicicleta pe timp de noapte si ne-a ajuns politia din urma cu masina, eu aveam tot echipamentul iar el nimic, i-au zis doar sa treaca pe trotuar (nu erau deloc pietoni) si sa nu mai circule asa. Tot pe el l-au atentionat alta data sa nu mai circule pe o singura roata. Cand incepe sa ninga si se depune pe sosea mai stau politistii si iti ofera la alegere amenda sau desumflarea cauciucului.
  13. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Bicicletele cu care se circula pe drumurile publice trebuie sa aiba: un dispozitiv eficient de franare; un sistem adecvat de directie; un sistem de avertizare sonora; o lumina alba/galbena in fata si o lumina rosie in spate, cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant de aceeasi culoare; elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie, care, in miscare, sa formeze un cerc continuu, fixate pe spitele rotilor. Alte interdictii pe care le au biciclistii sunt: sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale; sa circule in paralel (exceptand competitiile sportive organizate); sa se tina de un vehicul aflat in mers ori sa fie remorcat de un alt vehicul sau impins ori tras de o persoana aflata intr-un vehicul; sa transporte o alta persoana (in afara de copiii de pana la sapte ani, daca bicicleta are montat in fata un suport special, si in afara de situatia in care vehiculul e construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane); sa transporte sau sa traga orice fel de obiecte care stanjenesc/pericliteaza conducerea vehiculului ori circulatia celorlalti participanti la trafic; sa circule atunci cand drumurile sunt acoperite cu polei, gheata sau zapada; sa circule cu defectiuni tehnice la frane sau cu o bicicleta fara avertizor sonor; sa traverseze drumurile publice, pe trecerile de pietoni, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta; sa circule pe alte benzi decat cea de langa bordura/acostament (exceptand cazurilor in care, inainte de intersectie, trebuie sa se incadreze regulamentar pentru a vira la stanga); sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa; sa conduca vehiculul fara a mentine contactul rotilor cu solul. Circulatia biciclistilor pe autostrazi este interzisa. De asemenea, interzisa este si stationarea bicicletelor pe drumuri, in timpul noptii.
  14. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Veloteca... poate ca ar fi o idee buna sa te duci cu bicicleta acolo, montezi ghidonul si vezi cum te simti cu el.
  15. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Am Continental Tour Ride 26 x 1.75 pe MTB si sunt multumit, nu sunt foarte rapide, sunt grele, insa am scapat partial de grija penelor. Folosesc bicicleta mai mult prin oras, mai ajung din cand in cand pe cate un offroad usor. Mai am o Univega pe 26", un MTB rigid si usor din CrMo, nu ma impac insa prin oras cu furca fara suspensie si ghidoanele prea joase. As vrea sa montez o furca cu suspensie, insa imi trebuie furca de1 inch fara filet, insa nu prea am vazut asa ceva decat pe la bicicletele DHS vechi.
  16. Eek!

    Motociclistu' Biciclist

    Avantajul furcii rigide prin oras este greutatea redusa, o ridici foarte usor peste orice bordura. Dezavantajul ei este ca la denivelarile curente ale drumului apare disconfortul. Personal, prin oras as prefera o hibrida, roti de 28 cu anvelope de touring antipana, ghidon cu putin rise si furca cu cursa scurta. Rotile de 26 sint o optiune si mai buna daca trebuie sa o cari pe scari sau in lift.
  17. Verifica contactele la baterie sa nu fie oxidate, curata-le cu un pic de hartie abraziva. Am patit-o si eu, mergeau luminile, mergea claxonul, insa facea doar "clac" cand apasam pe butonul de start.
  18. Eu am gasit combinatia base-layer + mid-layer + windstopper foarte calduroasa si comoda fata de o jacheta moto, insa asta evident ca din lipsa protectiilor. In locul windstopperului poti folosi jacheta moto de vara cu protectii, asta daca e suficient de larga pe corp cat sa incapa un fleece, sau windstopperul cu conditia sa nu faci buf. O jacheta sh gasesti insa destul de ieftin, eu de-abia am reusit sa o vand pe a mea (aproape noua, touring, cu mesada) cu 250 lei.
  19. Orice bluza mai groasa din "polar" (insulation sau second layer) este buna in principiu, nu este windstopper insa deja ai peste ea o jacheta care protejeaza de vant, chiar daca este bine ventilata. Ambele mobre le-am cumparat in jurul datei de 1 decembrie si nu m-am putut abtine sa ma plimb cu ele nitel, fiind uscat pe jos dar frig (2-5 gr. C). Neavand decat o jacheta moto de vara, fara mesada, am bagat pe sub ea echipamentul de munte, base layer sau bluza termica, plus o bluza fleece mai groasa, pantaloni si manusi de ski si am plecat la drum. Am mers de multe ori pe bicicleta la temperaturi de -5 gr.C, uneori chiar si la -15, insa nu se compara cu moto, la bicicleta te incalzesti si te deplasezi mult mai incet, pe moto trebuie sa fii mult mai gros imbracat.
  20. Eek!

    Liceuri

    Conform legii invatamantului gimnazial si a liceurilor, art.85 lit.m, "toate unitatile de invatamant sunt obligate sa asigure la cerere locuri de parcare moto pentru elevii care au mai putin de trei corijente, in urma unei cereri catre conducerea unitatii de invatamant, insotita de o copie a actului de proprietate a vehicolului si placutele de frana in original". Recent, acest amendament vizeaza si "codul gradinitelor", cu mentiunea "tricicleta" in loc de motocicleta. Nu sta degeaba, cere-ti drepturile, eventual angajeaza un avocat in cazul in care scoala nu are avocat din orificiu. Stramosii nostrii, incepand de la Decebal, Avram Iancu de Hunedoara si Petru Groza au luptat pentru dreptul la demnitate moto incepand din secolul 4.
  21. Si totusi, sa nu uitam ca accidentul s-a petrecut in Vaslui. Cred ca nimeni nu se mai gandeste sa dea prioritate cand tocmai a prins super promotie la topoare in Dedeman...
  22. Eek!

    Maidanez agresiv

    Un aspect pe care nu l-a remarcat nimeni: a murit un caine, iar acel caine nu purta echipament. Trebuie sa se faca ceva, lumea sa se organizeze, sa se faca ceva donatii pentru ca toti maidanezii care alearga dupa masini sa poarte echipament, pentru a avea un minimum de siguranta. As vrea sa se infiinteze un ONG pentru a putea face in primul rand un studiu de fezabilitate cu privire la reducerea vizibilitatii periferice la cainele adult in situatia purtarii castii.
  23. Eek!

    Maidanez agresiv

    Am doua pisici adoptate din fata blocului, imi plac animalele, insa in situatia respectiva, busit si julit, cred ca si eu i-as fi ars un sut javrei agresive.
  24. Eek!

    Maidanez agresiv

    Singurii care ii judeca pe ceilalti sunt cei care au uitat sa-si ia medicamentele
  25. Eek!

    Maidanez agresiv

    Pe mine dadeau sa ma apuce cand treceam granita in bulgaria, mereu se gaseau cate 2-3 caini. De regula se speriau si fugeau daca claxonam, sau poate doar ii deranja zgomotul. Uneori turam motorul, insa asta nu prea ii speria, claxonul facea treaba mult mai buna. Mai nasol era tentatia sa te arzi un picior in bot, era mai simplu de pe bicicleta, insa nici asta nu era solutia, pe unii nu-i descurajeaza deloc. Pe bicicleta foloseam un aparat cu ultrasunete cu relativ succes, era cam incomod sa-l scot din buzunar, trebuia sa vad javrele din timp. O vaca era sa iau si eu in plin, insa redusesem la intrare in localitate si am franat si evitat-o. In aceeasi tura am intalnit si un cal care statea calm pe banda mea de mers si l-am ocolit. Animalele de pe sosele ar fi unul din motivele pentru care mi se pare motociclismul prea riscant. De regula ieseam cu motocicleta echipat cu casca, jacheta textila, manusi, insa in rest jeans si pantofi de strada. In cazul in care faceam o plimbare scurta prin oras sau pana peste Dunare la Ruse mai mergeam si in tricou si fara geaca, de vreo 2-3 ori am fost si in pantaloni scurti, acolo se intampla sa stai minute bune blocat in traficul de pe pod si pana in oras nu prea aveam ocazia sa depasesc 50 km/h.
×
×
  • Creează nouă...