Sari la conținut

oitza

Membru
  • Număr conținut

    132
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de oitza

  1. oitza

    Monster negru

    Am ajuns la jumatate de ora dupa producerea accidentului. Pilotul se numeste Marius Zbarce, este inca la Floreasca pentru diverse investigatii, nu are nimic serios, il doare un pic piciorul dar nu are luxatie sau fractura. Am ajutat politistii la masuratori si am mutat motocicleta pe trotuar dupa ce au terminat de pozat si masurat. in momentul de fata fratele lui Marius se duce sa ia motorul de la fata locului cu o duba. Cu motorul a ramas Bogdan si ii multumim pe aceasta cale. Eu am mers la Floreasca sa vad cum ii este si sa-i dau numarul lui Bogdan. Despre accident nu pot sa spun prea multe pentru ca se intimplase deja. Nu am facut poze. Motocicleta se deplasa dinspre Pta Romana spre Pta Universitatii, pe bdul Magheru, pe banda 3 (niciodata nu am stiut cum se numeroteaza, banda de linga axul drumului). Autoturismul venea de pe Strada Ioan Cimpineanu. Avind in vedere intersectia semaforizata, cel mai probabil unul din soferi a fortat culoarea rosie a semaforului. Motociclistul a frinat, urmele sugerau ca a cazut pe partea stinga inainte de impact (ghidonul pe partea stinga era indoit), motocicleta s-a dus tiris in masina. Motocicleta (Ducatti Negru naked - nu stiu ce model) are daune minime, mai mult zgirieturi, diverse capace julite, ghidonul strimbat, etc. Masina (VW Golf Argintiu) are tot daune minime, plasticul din fata de sub bara si bara de protectie rupta. (lovitura motocicletei a fost sub nivelul proiectoarelor, ceea ce confirma faptul ca motocicleta era pe jos in momentul impactului). Din ce am vorbit cu Marius, nu s-a lovit de masina, piciorul il doare probabil pentru ca motorul a cazut pe el cind a alunecat roata fata in timpul frinarii de urgenta. Acestea sunt informatiile de care dispun, daca Marius va dori va va da mai multe detalii si/sau cine a fost de vina.
  2. oitza

    Accident iancului

    Catalin - ti-am trimis. @mony - si cind am fost eu era aceeasi chestie. Mi-a zis ca ma pot duce la orice service autorizat. dupa ce am venit cu devizul de la Honda, mi-a zis ca e prea mare si sa ma duc la United Motors. Iar devizul se plateste, e munca lor mai ales daca desfac carene si chestii sa vada ce e de schimbat. Se poate scadea din costul reparatiei ulterioare daca te intelegi cu ei de la inceput. dar devizul se va plati (era in jur de 200 RON in 2009 in toamna cind am avut eu accidentul) asigurarile sunt obligate sa plateasca multe (devize, echipament, consumabile, platforma) dar in viata de zi cu zi te multumesti sa se rezolve mai repede. (probabil ca pe asta se bazeaza si ei). eu personal am ajuns la o negociere care a final a avut un rezultat suficient de multumitor si am acceptat. nu mi-a mai decontat nici un deviz si nici echipamentul. Ideea e cit timp si nervi esti dispus sa investesti. Oricum este un proces anevoios si iti trebuie rabdare (mai ales acum ca e cald afara...) In cazurile astea cel mai bun e un CASCO dar eu personal nu am reusit sa-mi fac unul sub 600 EUR/an (valoare mobra 4000 EUR) cu 25% franchiza dauna totala si 100 EUR pe eveniment. Nu merita la banii astia.
  3. oitza

    Accident iancului

    Salut Catalin si in primul rind multa bafta si sanatate in continuare. ma bucur ca esti OK. Am avut si eu problemele cu asigurarile (Astra) si vroiam doar sa-ti spun cum am scos-o la capat in 3 luni. In primul rind, cum zicea si mony, trebuie sa iei si sa citesti normele RCA. sunt disponibile on-line, daca nu le gasesti da-mi un semn si le caut si-ti trimit. Acolo gasesti tot ce iti trebuie sa vezi cum se calculeaza coeficientii de uzura. Inainte sa te duci sa faci deviz, (care costa 200-400 RON) du-te la asigurari, incepe dosarul si intreaba-i pe ei cu cine lucreaza direct. (pe mine m-au trimis sa refac devizul facut la Honda). Daca ai urme pe echipament (casca, geaca, etc.) pune-l pe agent sa-ti faca poze la ele. Apoi ia devizul de unde vor ei si depune-l la agent. iti va spune probabil ca totul e OK si vei primi banii in citeva saptamini. Nu e asa. trebuie mai intai sa "negociezi" cu el. Sunt 3 tipuri de uzura, vei ajunge sa-ti dea tipul mediu. Minim nu-ti da nimeni deoarece gasesc motive, maxim vor incerca sa-ti dea dar argumentul la tipul de uzura maxim este ca in lege scrie ca maxim este la autovehicule care au probleme cu directia, au tapiseria rupta, etc. Dupa calculul de vechime si de uzura, daca suma reparatiilor este mai mare decit suma rezultata, iti vor da banii. Dar nu toti, ci 75% din suma calculata (25% este considerata valoarea fierului care ramine la tine). Dupa ce ai stabilit suma si modalitatea de plata cu agentul, te sfatuiesc sa il bati la cap pina iti plateste. (eu personal am trecut pe la el in fiecare zi timpe de 3 saptamini si intr-un final mi-a platit. m-a aburit o perioada cum ca dosarul nu e la el ci la aprobat, am sunat la Astra la call-center, am cerut la financiar si mi-au zis ca dosarul nu a ajuns la ei, asa ca am insistat.) Am si amenintat cu CSA (comisia de supraveghere a asigurarilor) am si vorbit frumos, m-am si rugat de el, pina la urma s-a rezolvat. A-propos de CSA, sa stii ca e bun doar de amenintare, am incercat sa demarez o actiune la CSA si mi-au raspuns ca raspund doar daca nu s-a platit de 1 an... asa ca nu vrei sa ajungi acolo. Iti trebuie rabdare si insistenta. Daca cumva se solutioneaza cazul cu dat bani si nu cu reparat, poti sa te duci sa ti-o repari singur si sa astepti banii. (intreaba mai intai agentul sa fii sigur). Bafta! PS: daca ai vreo pila pe la asigurator, ignora ce am zis mai sus si mergi pe modalitatea clasica: spaga PPS: daca ai CASCO, mai bine te duci la ei, sunt mai serviabili de obicei si ei isi decontaza intern cu RCA-ul soferului.
  4. Din pacate am vazut mult prea rar sfatul "nu dati banii pe prostii, mergeti pe circuit, copii". (in 14 pagini cred ca doar de 2 ori) Orice ar fi, highside, lowside, inveti mult mai repede si mai mult pe un circuit. Bafta.
  5. Daca atit de mult ma ducea capul, da puteam intra. Nu erau ziduri si nici porti ferecate la intrarile pe pista. (erau mai multe intrari pe pista in afara celei de la paddok-uri). Circuitul este la Hungaroring, cursa era organizata de Valentino's din Elvetia, in cadrul careia se desfasoara si evenimente din Romanian SBK. Daca vrei sa compari un eveniment local (cum a fost cel de la Caransebes) cu un eveniment mondial (Formula 1 sau MotoGP) nu compari mere cu mere. La un eveniment precum Formula 1 sau Moto GP accesul in zona paddok sau vecinatatea pistei este limitat. dar presupun ca iti dai seama ca e alta mincare de peste, nu? PS: si daca chiar vroiam puteam sa merg si invers.
  6. Ma uimiti cum puteti sa va contraziceti 47 de pagini (da, le-am citit pe toate) pe o chestie foarte clara. Cred ca daca ati avea un eveniment filmat din toate unghiurile posibile si tot ati gasi ceva sa va contrati si sa o tineti fiecare pe-a voastra. Mai mult, unii nici nu citesc tot ce scriu ceilalti si dau citate din diverse locuri. Este foarte clar ca nu avem un circuit organizat. Este clar ca au fost lucruri pe care organizatorii le puteau face mai bine. Este de admirat ca o fac de ceva ani fara incidente. Acum, de aici si pina la sa ii acuzi pe organizatori ca e vina lor pentru ce s-a produs e o diferenta mare. Ce s-a produs acolo se putea produce oriunde, pe orice circuit. Eu am intrat cu masina pe un circuit de Formula 1 European. Aveam treaba sa scot niste bannere. singurul lucru care m-a oprit sa intru pe pista in timp ce se intreceau motociclisti a fost un comisar pe scuter. Daca vroiam sa intru intram si peste el si pe linga el, faceam un tur de pista, imi aratau stegulete din turnurile lor de comisari si puteam iesi si prin multimea de motociclisti, familii, prieteni care erau in spatele paddok-urilor si isi aranjau lucrurile. Dar eu nu am (inca) probleme la mansarda. (pentru ca eu consider ca nici bautura nici altceva nu pot face un om sa raneasca grav sau chiar sa incerce sa omoare un alt om fara sa ai o "inclinatie" pentru asta. bautura si drogurile pot doar potenta sau scoate la iveala lucruri pe care constient le blocam). Imi pare rau ca am contribuit si eu la inca un post, dar nu m-am putut abtine. Acum, mai citesc acest post ca poate aflu care a fost deznodamindul si cum se mai simte Arthur sau Cazacu sau ceilalti care au fost accidentati. deci, va rog nu va mai contrati pe lucruri foarte clare ci lasati pe cei care au vesti (speram bune) sa scrie aici. Inchei intrebindu-va daca nu aveti ceva mai bune de facut cu timpul vostru decit sa scrieti "pe net".
  7. Brasov - Sighisoara - Balauseri - Odorheiul Secuiesc: facut weekend-ul trecut (28 mar 2010) 1 banda pe sens, foarte bun, viteza fiecare cit poate Odorhei - Miercurea Ciuc - 1 banda pe sens, foarte bun Miercurea Ciuc - Sf Gheorghe 1 banda pe sens, prost, gropi multe si valurit, v max 70-100 Sf Gheorghe - Brasov - reasfaltat in cm 50% din traseu. in localitati cu gropi si valuri, intre localitati f bun.
  8. Foarte frumos dar din pacate, Bucurestiul e cam departe de acolo. faci 2 zile (chiar 3) si 2.000 Km doar sa ajungi acolo. Si uneori poate fi o piedica
  9. ce linistitor e sa iti zici: "ah, pozele sunt trucate, nu e decit o campanie...", sau, "da, ala si-a furat-o ca nu stapinea bine motocicleta (countersteering), spre deosebire de mine...". Creierul poate fi si mai parsiv de atit. ("mie nu are cum sa mi se intimple, eu sunt mai atent si mai bun, am si experienta"). Asfalt uscat si bulan exagerat. Comentariile sunt de prisos.
  10. Sanatate si bulan in continuare. Este cel putin al doilea accident in conditii similare in aceeasi zona. Mare atentie, deoarece oamenii din masinile parcate pe partea cu spitalul COlentina de obicei au pe cineva in spital, au adus pe cineva, pleaca sa ia medicamente, sa scoata bani de spaga, etc. Acesti oameni se gindesc la problemele celor dragi din spital, avind o atentie mai mica la ce-i in jurul lor. Atentie mare in zona respectiva.
  11. oitza

    Bulgaria

    am ajuns cu bine. m-au prins 3 ploi pe drum (subtiri, de vara) dar drumul pina aici e laser! Ingerule, descrierea ta, desi frumoasa, nu are cum sa exprime frumusetea drumului. m-am oprit o singura data la fumat si o data la benzinarie in 300 de kilometri si de-abia asteptam sa plec! asfalt, curbe, peisaj LASER! maine o sa vad si SOfia si va mai zic din impresii.
  12. oitza

    Bulgaria

    multumesc inca o data pt informatii. tocmai mi-am extins casco-ul si dincolo, o sa parchez in parcarea cu paza a hotelului asa ca sper sa nu se intimple nimic.
  13. oitza

    Bulgaria

    vazusem si acel topic. va multumesc pentru informatii. o sa va scriu impresiile cind ma intorc. :bere:
  14. oitza

    Bulgaria

    Am tot citit pe aici de mers la intilniri moto la bulgari. vreau sa merg 4 zile la Sofia si ma intereseaza daca a avut cineva probleme cu motorul gen vandalism, avarii, furt, etc. cum e cu politia ca aud pareri contradictorii. Multumesc pentru ajutor.
  15. pentru Croatia nu-ti trebuie viza, dar pentru bosnia, serbia si muntenegru se cere viza cu cel putin 3 sapt inainte si te costa intre 40 si 60 eur pentru fiecare. in schimb poti urca din croatia prin zagreb , ungaria si timisoara. traseul e uimitor prin Croatia si merita cel putin o saptamina. e foarte aglomerat in luna august, gasesti locuri de cazare dar mai greu ca totul e rezervat prin august. in schimb camping foarte misto. detalii daca vrei sa citesti despre croatia, ai pe tanga. http://www.tanga-moteurs.ro/forum/index.ph...ic=338&st=0
  16. Casa de piatra, sa reziste. sa pui si un pic de caca in compozitie sa nu-si bage nimeni nasul! Sa fiti fericiti si sa ne vedem cu bine.
  17. Cum zicea si Bea, multa sanatate si incearca sa extragi doar ceea ce e folositor din aceasta experienta. o sa devii un pic mai paranoic dar poate e ceva normal in Romania. cit despre cei 100000000... de motociclisti care au luat curba aia e irelevant. citi dintre ei au fost surprinsi si au iesit un pic pe contrasens? norocul sau ghinionul este sa nu fie, respectiv sa fie o masina acolo in acel moment. fiind drum cu 2 benzi la urcare, cum multi soferi circula pe banda 1 daca nu depasesc, e chiar ghinion sa fie o masina linga banda ta. cit despre experienta... in ce se masoara ea? km parcursi, ani, ani de condus, numar de curbe, inclinarea in curbe, numar de accidente? eu unul consider ca ai destula experienta cind nu mai ai de invatat. deci o sa imi asum mereu prezumtia de insuficient experimentat. asa ca, pe principiul "orice sut in fund un pas inainte" ia partea constructiva din critici si mergi mai departe. motocicleta sper sa o repari repede si daca se poate cu bani de la administratorul drumului.
  18. da, desi nu-mi place sa povestesc pentru ca nu am toate detaliile, o sa va zic ce-am aflat. am plecat pe la 15:00 din valcea spre bucuresti. intr-una din curbe erau opriti mai multi motociclisti, politie si o platforma. m-am oprit, am intrebat ce s-a intimplat. se intimplase: grupul de 5-6 motociclete plecase la o plimbare Pitesti-Valcea-Pitesti (din cite am inteles sunt din Pitesti) majoritatea stiau drumul pentru ca se plimbau des, dar un baiat cu o honda (600 rr sau 1000 rr parca) intr-o curba strinsa a fost surprins de denivelarile din asfalt care l-au facut sa iasa pe contrasens unde s-a lovit de o masina (peugeot 207). Pagube: pilotul era deja la spital, era constient, avea piciorul rupt, altceva nu stiau atunci. motocicleta era lovita destul de bine, fara casco, a curs tot uleiul din ea cind am urcat-o pe platforma. masina avea aripa fata, roata stinga, usa stinga lovite. nu am retinut decit ca pe unul din cei din grup il cheama Vali. Insanatosire grabnica si multa atentie ca drumurile noastre sunt de kko.
  19. oitza

    Caine Nenorocit

    BDule lasa ca la garda ta nici nu simti un caine. asa cum nu simti nici o bordura mai mica. la mine a sarit un caine, fara sa latre, m-a apucat direct de pantaloni fara sa sara sau sa se ridice (deci capul lui era pe la genunchiul meu in mod normal) daca ar fi sarit la mine m-ar fi darimat. oricum pantalonii mi i-a rupt.
  20. bravooooooo! deci vii tu la mine pina la urma? )
  21. nu cred. l-am intrebat pe motociclist ce s-a intimplat si a zis ca nu stie. cred ca a alunecat pe nisip ceva.
  22. sau saluti cu capul daca nu poti lua mina, sau nu saluti deloc (mai bine se supara prietenii ca nu i-ai salutat decit tu ca ai cazut) oricum sa te faci bine repede.
  23. Am asteptat o sapt, dar nu a scris nimeni despre el. Nu e decit un accident usor, nu mi s-a intimplat mie, dar scriu despre el pentru ca m-a socat. Eram la iesirea din Cismigiu (cea de vis-a-vis de Caffe-Latte) sapt trecuta (20-mai-2006) pieton. de pe strada cu linia de tramvai (cea de vine de la Berzei) se aude un sunet de derapaj, ma uit intr-acolo si: un motor culcat pe o parte, venea tiris, in spatele motorului pilotul pe spate, pe linia de tramvai s-a rostogolit o data cred si dupa aceea a facut slide. (acum vine partea socanta) in spatele pilotului era un TAXI, acest taxi, nu a pus frina, nu a oprit, L-A OCOLIT PE MOTOCICLIST PRIN STINGA (in conditiile in care motociclistul nu se oprise din slide, putea oricind sa se rostogoleasca in orice directie, iar strada nu are mai mult de 3 benzi din care una e cu masini oprite) DUPA CARE SI-A CONTINUAT CURSA!!! N-as putea sa injur toata tagma Taximetristilor, pentru ca poate (sper) ca nu sunt toti asa. Dar probabil ca pe ala l-as fi... injurat cel putin. Stau si ma gindesc ca: indiferent ce a facut un motociclist (poate sa-ti scuipe pe parbriz, sa iti dea cu piciorul in masina, sa te injure... - nu zic ca ar fi fost cazul - ) nu ii pui viata in pericol! Nu ii pui integritatea corporala in pericol! (eu unul nu mai stiu ce sa mai zic) M-am dus sa-l ajut pe motociclist (saracul de el era in tricou, nu avea rani grave, doar julituri pe spate, maini, fund, si cred ca si pe picioare). n-am sa zic ca e vina lui ca de ce nu purta protectii, etc., pentru ca stie si el foarte bine. vreau doar sa-i spun sa se faca bine repede si sper sa nu fi suferit prea tare. si mai sper sa-si faca motorul repede si sa ne salutam pe strada! L-am ajutat pe un prieten de-al lui sa-i ridice motorul si l-am lasat in grija prietenilor lui.
×
×
  • Creează nouă...