Sari la conținut

15151515

Super Membru
  • Număr conținut

    5.630
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de 15151515

  1. vinovatul de serviciu... Am fost credul si am sperat ca incindetul a fost produs neprovocat, intr-un popas, dar am gresit... Asta nu schimba musai situatia pentru ca la scoala de soferi mi s-a spus ca tot ce vezi cu ochii cat esti calare pe fier, este "participant" la trafic. Direct sau indirect.
  2. La Brasov casti ochii in mall sa nu dai de urs... Si nu oriunde ci in parcarea etajata. Sau la DN in lanul de porumb la kilometri de padure. Ursii "aia smecheri" nu prea pleaca din padure, ci mai degraba cei tineri sau marginalizati. Traiul este mult mai usor acolo unde ai oportunitati. Mai un tomberon, mai un schior... Mor multi prosti dar si nevinovati
  3. am vazut si eu. Am gresit. Baiat destept Darwin...
  4. plecand de la premisa de nevinovatie, respectiv ca victima oprise pentru alte motive decat cele fotografie/cancan/admirat fauna, este epica situatia de a mai casca ochi la inca ceva pe drumurile nationale. La fel de epica este si situatia in care traficul aglomerat sau blocat de diversi opriti sa faca poze cu "maimuta", trebuie sa te strecori cu motocicleta fiind expus la riscul de a fi o prada usoara. Ursul mananca mai greu din "conserva"... Ultimele ture moto pe Transfagarasan cu Transalp-ul, feream vaci sau gropi, nu ursi. Au cam trecut ani. Am facut tura lacului la MAN, fara prea multe emotii ca la Calugarita ma intalnesc cu ceva lighioane. PS: in localitatea in care locuiesc (municipiu mic la munte) se cam plimba ursul la ore de seara (la sute de metri de locuinta mea). Ce sa fac daca ma plimb la ceas de seara cu familia pe strada? cantam in grup? ne luam spray pentru urs? in caz de urgenta arunc copilul si nevasta peste un gard sa ii protejez? vorba din popor spune ca au probleme cu ursii doar in zonele expuse la multa atentie media, dar in localitatile mai marunte isi lamuresc localnicii dreptatea singuri. O blana de urs se ingroapa usor... Cu siguranta este o chestiune de timp pana cand vor trebui sa ii rareasca mai serios - avem pe strada mai multi ursi decat caini vagabonzi.
  5. Un motociclist a fost atacat de urs și ucis, pe Transfăgărășan, în apropierea barajului Vidraru. Bărbatul, care conducea o motocicletă înmatriculată în Italia, se oprise pentru un popas, într-o zonă populară pentru turiști. A fost târât de animal într-o râpă adâncă de 80 de metri. sursa --> https://www.biziday.ro/324197-2/ Epic....
  6. Inainte, la rece. Statea de ceva vreme asa, ca si craburatorul era patat/maroniu. Mereu probez etansarea cuiului cu o palnie adaptata in care pun cca 100ml benzina si tinea nivelul. Avand segmenti noi, suspectez ca vacuumul produs in aspiratie tragea fortat benzina pe unde nu mai avea etansare ideala. pai no....
  7. La o cautare pe net, am vazut ca inclusiv marele retailer on line (nu dam nume) are de vanzare seturi de reparatie carburator cu origine evidenta non-OEM. Mi-a sarit in ochi si disponibiliate stoc la un magazin moto din Brasov asa ca am comandat si ridicat in urmatoarea ora. Pretul simtitor mai mare, dar kit-ul (tot made in China) era vandut sub brand Moose Racing. Am demontat carburatorul si am constat ca racordul carburatorului spre admisie era umed de benzina. De asemenea carburatorul era usor umed inclusiv pe membrana de vacuum. In trecut am verificat nivelul plutitorului (13-15mm) conform manual, iar testul simplu (suflat) imi parea ca nivelul este ok si cuiul poantou inchide si nu am desfacut si scaunul cuiului. Surpriza, o-ring-ul nu mai exista si etansarea se facea cu un fir matisat. Posibil in trecut sa fi fost buna solutia de remediere, dar azi am dubii. In regim stationar, inchiderea cuiului este ok, dar posibil in functiune, vacuumul creat absoarbe benzina in excess unde etansarea este este deficitara. Am inlocuit totul kit-ul si singura particularitate este ca acul de dozaj nu are cele 5 niveluri de reglaj ci doar unul singur echivalent celui nominal (#3) (am masurat prim comparatie cu cel dat jos). Facut reglajele la rece cu putina ajustare fina dupa pornire, motorul merge impecabil. Am facut vreo 10km, buijia curata, trage constant (cat poate un BST40 ) fara goluri in acceleratie sau fum. Drumuri bune! Manualul recomanda main jet 140-150 in pasi de 2.5. Nu am reusit sa citesc de era pus pe carburator, dar ce am pus sus este 152.5 si anume jet-ul pentru varianta de 30cp (DR-ul standard are 27cp). Update - AI-ul zice ca:
  8. Buna dimineata, Probabil ca am scurtat prea mult povestea si au lipsit detalii relevante si user name-ul nu pare cunoscut. Motocicleta are cca 33kkm din care ultimii 3 ani la mine si alti 8 la un amic (statea de 6 ani motorul), nu a facut mai mult de 3kkm. Trecutul si mai ales cat timp o fi fost bun melcul de kilometraj nu garanteaza nimeni. Motocicleta am luat-o dupa ce am regretat vanzarea fostului DR350 dupa ce l-am avut 9 ani. Am avut si DR650RSE si le cunosc narvurile. la refacerea motorului am inlocuit: Cilindru + piston. Am pregatit set pe reparatia 1 ca era peste limita de uzura "donatorul". ce am dat jos este in parametrii ok (uzuri minime) si am conservat pistoul si cilindrul demontat. axa came fara uzuri sau zgarieturi. paliere ok. came ok. tratament talpa tacheti ok (cianurarea aia sau ce o fi pe talpa de se duce prima la reglaj prost). segementii nu au necesitat ajustare. se potriveau conform instructiuni montaj si aliniati defatzat la 120 grade. lant distributie nou + eliminare adaos intinzator lant. Patinele sunt ok - nu au apucat sa fie uzate. demontat/montat oala ambreiaj si angrenaje arbore (inclusiv in sens invers cu chei impact).... garnituri top-end noi (sub cilindru, chiuloasa, intinzator, capace tacheti...) si simeringuri supape noi saibe noi si montat suruburi capac chiloasa corect sa nu curga si alte surprize. supape verificate si inchid ok. preventiv am facut o slefuire cu pasta a supapelor pe scaun. joc supape in parametrii (0.05-0.07 admisie si 0.10 evacuare). am de 15 ani plus, foi lera pe cotele specifice de reglaj + cheie patrata (diy) capac ambreiaj montat cu garnitura noua Totul in parametrii de manual (am cam toate manualele). Nu ma laud, dar tehnic sunt notabil peste medie si am ma desfacut motoare de DR si reglat carburatii. La asta pur si simplu nu ii dau de cap. Marea omisiune din poveste: bujie noua (DPR8EA9) neagra (funingine neagra/fum) si porneste fara soc. Si da, am desfact socul si totul este ok acolo (am si cheie de soc pentru DR). Reglajul de mers in gol/ralanti il nimeresc ok. 1400-1500rpm si mai degraba la 2-2 1/4 ture la amestec, dar in regim de turatie, ceva nu este ok. aaaa da... filtru aer nou (ca si uleiul si filtrul de ulei). In mers sau turatie imi pare ce merge cu amestec mult mai bogat. Cum scria in cartea Mobrei 50 - "merge in 4 timpi". Si cel mai ciudat este ca are un gol/intarziere intre circuitul de ralanti si cel de turatie. Si cuplarea pe turatie se face cu mic sut deci ceva este aiurea si intra multa benzina. Cea mai simpla solutie pare a fi un kit de reparatie sau un alt carburator... nu vreau sa merg spre TM33 ca o fi el mai performant dar si gaura in buget... Nu prea imi place sa fac poze cand lucrez la ceva ce necesita atentie, dar am facut cateva cadre la momentul in cauza: pare sa aiba putini si nu in offroad (data fiind starea cadrului si a suspensiei). evacuare stock impecabila sigur nu. inainte de interventie facea fix la fel.
  9. Salutare, intrucat topicul DR350 este tinut in viata doar de istoria forumului, lansez aici o mini discutie (partial offtopic) cu posbila solutie data fiind similaritatea constructiva. DR350 (1991), afuma aripa spate si numarul inca de cand a ajuns la mine acum cativa ani. Curatat si reglat carburator, jocul supapelor in limite, distributia usor zgomotoasa. Am constatat ca intinzatorul de lant are sudat adaos (faimoasa improvizatie de marit riscul daunei totale). Daca tot trebuia sa desfac destul de mult pentru a schimba, am a decis sa inlocuiesc si simeringuri supape... Avand aproape inca un motor disponibil pentru piese, am cumparat un piston nou (cota 1) si am alezat si un cilindru ca sa fac totul ca la carte daca tot fac interventia. Suplimentat cu garnituri noi am reasamblat totul. Surpriza - aceiasi situatie cu fumul pe evacuare. Desfacut carburator, curatat toate circuitele in detaliu... la fel. Toate elementele sunt cele standard si nu sunt evidente uzuri anormale. reglat nivel mai mic - acelasi efect acul (jet needle) pus in pozitie de "fabrica" la 3/5 vs 2/5 anterior (mai deschis). fara diferente perceptibile; inchis la 4/5 si a inceput sa scoata mai putin fum, dar trage prost sau se opreste sporadic pe decelarare. inlcuit o-ring-uri - fara imbunatatiri refacut reglaje mers gol - fara imbunatatiri Singurele diferente percecepute la saracire amestestec sunt oprirea sporadica in ralanti sau deceleare, urmata de pornire greoaie. Totodata percep un gol in acceleratie la trecerea de la regim de ralanti in regim de turatie (faimosul bogging). Alt carburator(second) sau kit reparatie? recomandari sursa/brand kit reparatie?
  10. Mi se rupe de cazanul omului, dar nu este cam multa agitatie cu detaliile din anunturile de pe forum? Nu cred ca piata moto din Romania sta in anunturile de vanzare de pe forum si pana la urma, locatia si datele de contact sunt singurele relevante. Discutia celor interesati poate continua de acolo. Ori fi destui prosti sa plateasca fierul fara sa caste ochii la acte si starea fiscala, dar pana la a cere detalii de alcov si numarul de la pantof este cale lunga... my 2 cents. PS: caterinca selectiva si in acord cu moderatorii este tolerata? ca un anunt al intrunirii MAN nu vezi de ani de zile, pe cand la topic-urile de vanzare si veterani toata orchestra zumzaie duios.
  11. cat este de ergonomica? ma intereseaza pentru fineturi sau caroserie. ce orbita are?
  12. la ITP pui grilajul la loc? vezi ca in caz de incindent poti sa ai surprize mari cu aprobarea despagubirii indiferent daca este cauzat de tine sau terti. Modificarile neomologate sunt costisitoare in cazul unui control.
  13. pe multivan a tinut 12 ani bateria originala pe cand cea noua sughite dupa 3 ani LIDL si ramai cu bani de chef
  14. NOCO este ceva mai rasarit decat CTEK. Victron bunicel dar scump datorita brandului. Eu am ales dupa dupa tensiuni (6/12v) si amperi ora(sa nu ma plictisesc asteptand o incarcare). bagi un bec de semnalizare in serie cu bateria si il minti... depinde de tehnologie. am avut. este ok sa tina bateria peste iarna in parametrii, dar nu exceleaza am avut si CTEK si l-am dat "in familie". incarca si mentine baterii (chiar si auto) peste iarna, dar sa salveze/reconditioneze nu am vazut. Acum am Noco si Victoron Blue ambele la 7ah 12v cu functii extinse si nu am reusit sa salvez nicio baterie oricat de mica. Cred ca mai sunt sperante cu acumulatori descarcati tare accidental recent, sa ii dai asa "o vitamina" sa te consolezi ca ai facut tot ce poti, dar fundamental castigi mai mult pe Pb la fier vechi.
  15. Da si nu doar impresia.... Astea mici (liion) sunt cu trasabilitate dar mai dificil de accesat. Desfa o baterie "veche" de laptop relativ recent (ultimele generatii cu elemente 18650) si recupereaza elementele ok. Celulele care sunt ok inca (testabile cu smart chargere) le poti folosi cu succes ca inlocuitori de elemente in unelte electrice (de tinut cont de capacitate, rezistenta interna si "chimie"). Sigur sunt peste ce poti cumpara nou astazi. LiFePo vine cu timbru/holograma si codul 2d te indruma spre producator - exista detalii foarte multe detalii online. (ex: https://www.gobelpower.com/lifepo4_decoder.html?srsltid=AfmBOoqqb4w_HcIBk5RF4m7kfp1VmsZyIKVfXKn149JZYILjSdHHNzKg)
  16. Bateria auto este gandita sa duca curenti mari pentru scurta durata (zeci de secunde) si nu este potrivita pentru o descarcare atat de severa fara deteriorare. Cei 60Wh ar fi cam 5Ah la 12v deci ai dus in cele 7 ore la sub 50% din capacitatea ei. Cateva cicluri de acest gen iti vor distruge bateria. Orienteaza-te catre un acumulator 12v deepcycle sau poate chiar ceva LiFePo - vei avea o durata mai mare de sustinere centrala, uzura mai mica, curenti de incarcare mai mari si implicit durata mai lunga de viata (lejer cateva sute de cicluri de descarcare/incarcare)
  17. https://www.scribd.com/document/526717642/Honda-Cr250r-86-91-Service-Manual
×
×
  • Creează nouă...