Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'CDI'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • SMAEB - Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente, Bucuresti
    • SMAEB 2003 - 2023
  • Actiuni caritabile si de sustinere
    • Actiuni caritabile si de sustinere
    • In memoriam
  • Poze & Filme
    • Poze & Filme din ROMANIA
    • Poze & Filme din STRAINATATE
    • Poze & Filme - Arhive 2005 - 2013
  • Competitii Nationale si Internationale
    • TRACKDAYS
    • Competitii Nationale
    • Competitii Internationale
  • Comunitati Moto Regionale
    • DIASPORA
    • MARAMURES si TRANSILVANIA
    • CRISANA si BANAT
    • MOLDOVA si BUCOVINA
    • OLTENIA, MUNTENIA si DOBROGEA
    • BUCURESTI si zona limitrofa
  • Motociclist in Romania
    • Discutii generale
    • Motociclisti, in fiecare zi
    • Incepatori
    • MotoVeteranii
    • Fete motocicliste
    • Motociclisti in timpul liber
    • Social si Politica
  • Motociclism in Romania
    • Campanii anti-accidente
    • Accidente
    • Intalniri moto in Romania
    • Evenimente, excursii
    • Legislatie, acte, vama
    • BARURI MOTO si alte locuri de socializare
  • Totul despre motociclete
    • Motocicleta mea
    • Service si intretinere curenta
    • Totul despre motocicletele electrice
    • Totul despre motocicletele de strada
    • Totul despre motocicletele A1 (125cc)
    • Totul despre motocicletele chopper/custom/oldtimer & socialiste
    • Totul despre motocicletele de enduro touring & adventure
    • Totul despre motocicletele offroad
    • Totul despre scutere si maxiscutere
    • Alte mijloace de transport
  • Totul despre Echipamente si Accesorii Moto
    • Discutii Generale
    • Casti
    • Echipamente din piele
    • Echipamente din material textil
    • Incaltaminte
    • Manusi
    • Accesorii after-market pentru motociclete
    • Do It Yourself - componente si accesorii
  • Bursa
    • BIKESHOP.ro - Bursa de motociclete din Romania
    • LOCURI DE MUNCA - cereri si oferte
    • Vanzari
    • Cumparari
    • Servicii
    • Oferte de service in Romania
    • BURSE LOCALE
  • Mass-media
    • Stiri, reportaje si articole
    • Reviste moto din trecut
  • Magyar, English, Deutsch
    • MOTOCICLISM.ro magyarul beszélő motorkerékpárosoknak
    • MOTOCICLISM.ro for English-speaking bikers
    • MOTOCICLISM.ro für deutschsprachige Biker
  • ARHIVAT: Casa de Avocatura COLTUC

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Yahoo


Skype


Location


Carnet moto din


Motocicleta


Numar Moto


Club


Motociclete detinute


Alte vehicule


Interests

Found 8 results

  1. Salut, mi s-a stricat CDI-ul pe un Hyosung Aquila GV-125 din 2004. Stiti cumva un CDI de la alta motocicleta care s-ar potrivi si la gv125 si care sa dea scanteia cum trebuie, sau daca aveti la vanzare sau daca stiti cum as putea sa-l repar?
  2. Sper sa fi postat corect, daca nu imi cer scuze anticipat. Am cumparat un Lifan 125 Gy6 - enduro, din 2007 cu 5300 de km la pretul de 1000 RON. Motocicleta este facuta pe platforma Honda, dar bineinteles chinezarie, stiu ca n-a fost cea mai inspirata alegere dar pentru un incepator si avand pretul respectiv am zis ca e ok. Ideea e ca de cand am luat-o nu reusesc sa o pornesc, in sensul ca nu are scanteie, motorul invarte, are pornire electrica si la pedala, baterie 12V (voltaj 12.5 cand am incercat ultima oara, am posibilitatea sa o incarc). Pana acuma am schimbat: - CDI - Bobina de inductie - Fisa - Bujie - Magnetou ( Excitor coil + Pick up coil) Dupa ce am schimbat primele 4 piese, m-am gandit sa iau totusi un multimetru si sa le verific pe rand (dupa un ghid de pe youtube). Facand asta am constat ca rezistenta de la Excitor Coil din magnetou imi indica "1", adica e intrerupta undeva, de-asta am procedat la schimbarea lui. Ideea e ca dupa ce l-am schimbat ( 120 lei cu tot cu transport din China ) am avut aceeasi problema, tot intrerupt imi indica, adica valoarea "1" in Ohmi. Am mai observat o treaba cand am desfacut carcasa sa dau jos magnetoul, ca aveam ulei, destul de mult, in carcasa lui. Exista magnetouri care functioneaza in ulei? Sau asta sa fie o problema si de aceea sa imi indice "1" bobina fiind in ulei. N-am incercat sa o masor cand am cumparat-o deoarece nu m-am gandit ca ar fi necesar, fiind entuziasmat ca aia ar fi problema m-am grabit sa o schimb. In schimb am incercat inainte sa ii pun ulei (l-am golit pe tot inainte sa schimb magnetoul) sa vad daca are scanteie, verificand cu bujia pe blocul motor, dar tot fara scanteie... 1. Trebuie sa fie ulei in locasul magnetoului? 2. Sa am asa mare ghinion sa vina magnetoul defect? 3. Alte cauze, sugestii, reclamatii, service-uri recomandate (in Cluj)... am obosit.... ) Multumesc anticipat tuturor!
  3. Buna, As avea nevoie de putin ajutor. In cateva zile urmeaza sa schimb motorul pe scooter-ul meu cu unul mai mare, de la 125cc la 180cc (gy6), si odata cu asta vreau sa inlocuiesc si CDI-ul stock, problema e ca in ultimele zile am incercat sa imi dau seama daca CDI-ul meu e AC sau DC, nu am reusit sa-mi dau seama, ma cam depaseste asa ca doresc sa va cer ajutorul. Am facut o poza CDI-ului stock, e atasata la acest topic.
  4. Buna ziua tuturor. Am mai gasit post-uri , le-am citit, dar in nici unul nu se gasesc simptomele motocicletei mele . Sa va explic este vorba de o Honda Cbr 600 RR din 2003.(Nu mai stiu la cine sa apelez).Consumul e de peste 15%;se ineaca foarte des,mai ales la pornirea de la rece la turatii de peste 3000RPM scoate un fum mai negricios si intepator la nas...sunetul tobei e un pic schimbat, la decelerare,se vad explozii in toba scoate mici flacari,capatul tobei e afumat(semn al consumului mare de benzina);ralanti-ul variaza mai mereu,dand sa se opreasca .Uneori se ineaca imediat. Si nu mai porneste decat daca-i desfac doua sau trei bujii, si le usuc, si curat. Apoi porneste imediat trage foarte bine,desi cand le scot bujiile,sunt cam negre si ude, bineinteles.Filtrul de aer a fost schimbat,injectoarele primare schimbate cu altele noi. senzorul MAP a fost schimbat si el,uleiul e schimbat si el , e la nivel si nu scade...clar o problema de alimentare.Mentionez ca motocicleta are montat Power Commander III,si recent a fost verificata si configurata harta si setarile,in speranta ca nu se va mai ineca.Cam astea sunt simptomele,in rest functioneaza perfect, VA ROG SA MA AJUTATI! Va multumesc anticipat.
  5. Am nevoie de ajutor! Ieri, am plecat cu motoru inspre Austria-concediu pregătit de câteva luni. La intrare in Pitesti motociclete s-a oprit brusc, in mers. Am incercat sa o pornesc si mi-am dat seama ca mergea intr-un cilindru. Am dus o la un service si au verificat bobine, bujii, sistemul electric, au luat o pas cu pas. La bobina din faţa eeste curent continu , dar nu este scânteie. Apoi, am ajuns la concluzia ca CDI ul e de vina. Motociclete este un Varadero 1000/2005-pe injecţie. Concluzia : cine stie unde gasesc un CDI pe care sa-incercam sau sa l cumpăram? Pareri , sugestii ? Multumesc! Claudiu-0748232647
  6. Salut! Recent, din cauza ambielajului, a trebuit sa schimb tot kitul motor. ambielaj, rulmenti, simeringuri, un nou set mototr malossi 68cc din fonta, maneta acceleratie, cabluri acceleratie, carburator delorto 17,5, filtru aer malossi (preventiv imuiat in ulei si stor bine). Singura problema,a fost ca s-a incercat desfacerea fuliei mototrului fara presa si un surub a stricat infasurarile de pe magnetoul original. Am cumparat o presa, am desfacut, remontat toate componentele, cumparat un magnetou nou TNT, fisa bujie noua, bujie noua (am luat 2 preventiv). In final l-am pornit. Totul a mers ca uns. A pornit de la prima pedala. L-am lasat sa se rodeze initial (60 minute) dupa specificatiile producatorului, dupa aceia am inceput sa fac ceva ture cu el pentru a regla amestecul, cand sa spun doamne ajuta, s-a oprint in mers. Concluzia: nu da scanteie. Am masurat rezistenta dintre firul verde si masa -> 400Ohmi cand ar trebui sa fie ~ 800-1000. Comand alt magnetou, ieri dimineata ajunge, il masor preventiv valorile bune ~980Ohmi pe bobina care alimenteaza cdi-ul, senzorul care declanseaza scanteia buni pe toate magnetourile. Buunn, seara cand revin de la servici bucurie mare, functiona impecabil, o plimbarica de 2-3KM, siiii .... se opreste => nu da scanteie. I-au primul magnetou TNT, dau cablajul jos, lipesc cablajul vechiului magnetou (stricat mecanic de mine)-> valori bune ale rezistentei, montez magnetoul merge putin se opreste. Intrebare: Ce as putea sa mai verific? Am vb cu baietii de la magazinul online, le trimit pe amandoua la verificat. Am bagat deja 430 ron in magnetouri, Ce as putea sa mai verific??? Orice idee este bine venita.
  7. Sunt detinator al unui motor Honda F4 99' 00' am avut o serie de probleme cu el de cand l-am achizitionat pana acum ,majoritatea au fost legate de acte ,motorul mergea impecabil ,mentionez ca a stat pe tusa de aproape un an jumatate de cand l-am cumparat ,recent am fost nevoit sa schimb cadru ca sa il pot inmatricula ,acum din pacate nu mai porneste,am luat baterie noua se aude de parca se ineaca cand dau sa il pornesc + ca trebuie sa o pun la redresor de fiecare data dupa ce incerc sa il pornesc ca papa bateria super repede[posibil sa fie varza bateria noua] ,a avut momente in care a pornit de cand am schimbat cadru ,acum in schimb pur si simplu bubuie ca o petarda cand apas pe butonu de start se aude pt cateva momente ca incearca sa porneasca dupa care pocneste dintr-o data,m-am mai consultat cu niste prieteni, zic ca ar putea fi o problema de la bujii sau de la CDI ,voiam sa mai aud niste pareri ,daca a mai avut cineva probleme de genul asta cu motorul p.s. Scuze daca nu am postat pe sectiunea corecta ,am cautat situatii similare pe forum dar nu am mai vazut la nimeni postari legate de pocnituri la pornirea motocicletei
  8. Salutare tuturor, Am o motocicleta Honda CBR 600 F4i din 2001 care a rezistat lejer frigului si ploilor pana acum cand au aparut problemele ca ciupercile dupa ploaie... 1. Seara am pornit motorul...l-am lasat sa se incalzeasca si la insistentele unui prieten de a-mi arata o filmare am oprit motorul fara a stinge farurile si bordul timp de 3-4 min dupa care am constatat ca bateria nu mai avea suficient curent sa porneasca (am faruri bixenon cu angel eyes). Cu un mic inpuls de la redresor a pornit...a doua zi am pus bateria la un service auto la incarcat. 2. Dupa o spalare a motorului au inceput problemele...a doua zi cand am incercat s-o pornesc se auzea un pacanit sub șa si parea ca sare siguranta...si mi se stingea bordul (dead). de fiecare data am pronit-o doar cu redresorul. 3. Am avut probleme cu semnalul stanga (avea o latenta de aproximativ 6 secunde de la comanda)...am luat un spary de contacte si am luat la puricat toata mobra si ...intradevar a disparut latenta dupa ce am curatat vreo 3 pini foarte oxidati...dar tot pacane pe partea stanga a bateriei...unde pare a fi un releu. sigurantele sunt toate ok...motorul nu porneste...decat cu redresor 4. in toata perioada asta la viteza imi aparea 0 km/h o perioada buna de drum dupa care imi afisa normal Multumesc anticipat!
×
×
  • Create New...