Sari la conținut

Transalpina Seria Ii


Barbarossa
 Share

Postări Recomandate

iar s-a schimbat prognoza pe accuweather... macar de-ar ramane asa... cu exceptia zilei de vineri, se prognozeaza o vreme exceptionala... din pacate va ploua joi si vineri, si poate la peste 2000m lapovita si ninsoare... din fericire precipitatiile nu se anunta importante cantitativ...

 

Novaci:

Friday: Cloudy, then rain Low: 11 °C High: 22 °C

Saturday: Plenty of sunshine Low: 6 °C High: 20 °C

Sunday: Brilliant sunshine and nice Low: 6 °C High: 21 °C

 

Voineasa:

Friday: Overcast Low: 9 °C High: 19 °C

Saturday: Plenty of sunshine Low: 4 °C High: 17 °C

Sunday: Sunshine Low: 3 °C High: 18 °C

 

Sebes:

Friday: More clouds than sunshine Low: 11 °C High: 21 °C

Saturday: Plenty of sunshine Low: 7 °C High: 20 °C

Sunday: Mostly sunny and pleasant Low: 6 °C High: 21 °C

Editat de smar2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 140
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Jurnalul de tura in versiunea lite:

'

Am hotarat sa plecam din buc la 18.

Din pacate din cauza traficului infernal ne-am miscat spre Voineasa doar pe la 19. Cosmin era deja acolo de cand am plecat noi din Buc. asa ca a facut rezervare la camere (60 lei pe noapte camera de 3 paturi in conditii de nota 7). Am ajuns in Voineasa la 23 si ceva astfel incat la 24 eram in camere cu berile la gura.

 

Am hotarat traseul Obarsia Lotrului - Pasul Urdele - Ranca - Novaci urmand sa innoptam in Novaci.

 

Am plecat in din Voineasa la 11 iar la obarsie am ajuns cam 2 ore mai tarziu in mers de voie. De aici incepe preactic Transalpina care urca voios si in juma de ora va treziti in gol alpin intr-un peisaj minunat. Cateva bifurcatii rezolvate castigator de ciobanii din zona ne-au facut sa tinem drumul corect spre pasul Urdele. Mai aveam ceva de mers cand am intalnit peticele de zapada. De primul am trecut toti relativ cu efort si cu asistenta.

Al doi-lea a pus probleme caci era mai intins si zapada mai mare. Am hotarat sa ocolim drumul prin iarba, manevra gresita pt ca eu m-am varsat in primii 10 metrii iar ceilalti s-au intors dupa 200 de metri. Am hotarat sa ne intoarcem si ca sa nu ramanem cu buza unflata am urmat alt forestier din zona care ne-a scos dupa 3-4 ore tot in drumul Voineasa - Obarsia Lotrului. La cabana obarsia l am mancat binishor, ne-am interesat de cazare care la momentul ala ni se parea scumpa, 125 lei pe noapte camera de 5 paturi conditii de nota 6. Aveam sa regratam mai tarziu ca nu am campat aici peste noapte. Cu burtile puse in linie dreapta am urmat in amurg drumul spre Petrosani, foarte frumos dar prost si cu bucati de foretier pe el. Pe noi nu ne deraja dar a facut ca sa mergem incet asa ca am ajuns pe al 22 in Petrosani unde Cosmin cauta sa-si faca pana pe spate iar eu cu Cristi cautam cazare la vilele din zona. Aici preturile depaseau imaginatia omului cu bun simt variind intre 80 lei pe camera de 2 paturi pe noapte in conditii de nota 2 pana la peste 150 lei conditii de 9. La sfatul nuntasilor omniprezenti in toate vilele respective am apucat calea hotelului Petrosani de **, dar macar stiai ca sunt doar 2 stele si nu aveai pretentii. S-a dovedit o combinatie castigatoare cu camere de 2 paturi la 110 lei. Ne-am grupat cate 23 in 2 camere si tot la 12 sugeam din bere Perroni la un club din apropiere (o bere Perroni = 5 lei). Dimineatza am beneficiat de mic dejun constituit din resturi de aperitiv de la nunta din seara precedenta. Tot la 11, dar duminica, apucam drumul spre casa in varinata consimtita la bere cu o seara inainte. Petrosani - Bumbesti - Novaci - RM Valcea - Pitesti - Bucuresti cu escale la Pestera Muierilor si Polovraci. Am ajuns relativ tarziu la Muieri asa ca am sarit atat Polovraci cat si Manastirea Horezul, obiective care trebuiau vizitate. Pe scurt am urmat drumul catre Bucuresti in ritm mai alert ca sa evitam sa mergem pe intuneric. Deja cand am ajuns in Pitesti era noapte si am rulat pe autostrada pe intuneric. Omul turei a fost Mihai cu Honda CBR 600F care a mers incredibil de bine. Toti ne-am remarcat intr-un fel sau altul, Cosmin a adus elemente de suspenas turei cu pana si pana prostului ramamand fara benzina la 1 km de statie. Curajul de a pleca in tura a fost sustinut si pt faptul ca Sorin e mecanic priceput si macar nu aveam grija ca ramanem detot pe acolo. Cristi ne.-a uimit cu ce poate sa faca o Yamaha TT cu un pilot care stie ce vrea de la ea. Dani desi incepator s-a tnut vajnic in scari. Iar eu poate m-am remarcat prin buful facut. Cam asta ar fi pe foarte scurt. Senzatia a fost ok si eu personal sunt multumit de tura chiar daca nu am realizat ceea ce ne-am propus,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:lol: faina povestioara! :D intradevar gumele neadecvate si un pic lipsa de experienta a dus la "esecul" drumetiei!!important ca v-ati intors sanatosi si cu o experienta in plus!!fara asa ceva nu ai cum sa-ti cunosti limitele !! :)

pt cei care vor sa vina 21-23 curaj !!chiar daca nu reusim sa trecem gasim noi ceva forestiere de batut si ceva berici de baut!! ;) eu si adi vrem sa plecam vineri si astept sa stabilim un punct de intalnire cu cei din buc care pleaca vineri cred ca va fii undeva in zona ramnicul valcea :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@decatett: pai a postat mih mai sus niste poze... destul de multe...

 

@barbarossa: de la sud intram... Cel putin in momentul de fata e stabilit ca ne intalnim la Ranca, sambata dupa 09:00, si plecam spre Ob. Lotrului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

se auzea de niste poze ?!?

 

 

ia d-aci cosmine http://ns.k.ro

 

oricum trebuie sa mai cotizeze sorin & cristi

 

:lol:

 

--- Mesaj completat în 18 Sep 2007 23:41 -------------
ftp://193.230.177.156/transalpina

 

user poze

parola transalpina

 

sunt 2 filmulete (1 si 2).avi care mi-a fost lene sa le editez :)

 

--- Mesaj completat în 18 Sep 2007 23:42 -------------
ps : a se folosi internet explorer sau ftp client ( cu mozilla nu o sa mearga )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

a... sa inteleg ca v-ati intors la Voineasa pe Drumul Strategic? hmm... asta imi da o idee... :)

 

Nu stiu cat o sa mearga ideea mea pentru teddy+invictus, care vor sa fie la Sibiu Sambata seara. Ceilalti am putea, in caz ca nu se poate sub nici o forma peste pasul Urdele, sa urcam pe cheile Oltetului, apoi spre est, si sa revenim in Transalpina via Drumul Strategic. Ca traseul cu rosu din a doua poza din situl turei de pe 21-23 sept. Dar asta doar daca nu se poate si nu se poate peste Urdele... desi eu sper sa se poata.

 

@teddy: vezi ca vineri dupaamiaza pleaca si rul(raul) + adiy(adi) din Brasov, si propuneau sa va intalniti pe la Rm. Valcea, sa continuati impreuna pana la Ranca. Ia legatura cu ei, vezi ca ti-au lasat un nr. de tel in pagina de discutii a sitului.

 

Si pentru everybody: Azi s-a cam anuntat ploaie... ne mai vedem la arc azi? Sau lasam intalnirea pe maine dupa defilare? Maine o sa fie mai frumoasa vremea. Cum preferati?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ia d-aci cosmine http://ns.k.ro

 

oricum trebuie sa mai cotizeze sorin & cristi

 

;)

 

<small>--- Mesaj completat în 18 Sep 2007 23:41 -------------</small><br/>ftp://193.230.177.156/transalpina

 

user poze

parola transalpina

 

sunt 2 filmulete (1 si 2).avi care mi-a fost lene sa le editez :lol:

 

<small>--- Mesaj completat în 18 Sep 2007 23:42 -------------</small><br/>ps : a se folosi internet explorer sau ftp client ( cu mozilla nu o sa mearga )

 

 

 

gata si ale mele

 

 

http://picasaweb.google.com/sorinpreotescu

 

 

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu...as pleca simbata dimineata de tot, cu dormit la cabana la Obirsie si duminica seara ,pa lumina sa fiu inapoi...care e planul vostru?...

 

O sa ma intilnesc cu Raul si cu Adi pe drum si cu restul gastii la Rinca..dupa care se face planu...asa am inteles pina acum...

 

Mai pleaca cineva simbata dimineata din Bucuresti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu...as pleca simbata dimineata de tot, cu dormit la cabana la Obirsie si duminica seara ,pa lumina sa fiu inapoi...care e planul vostru?...

 

O sa ma intilnesc cu Raul si cu Adi pe drum si cu restul gastii la Rinca..dupa care se face planu...asa am inteles pina acum...

 

Mai pleaca cineva simbata dimineata din Bucuresti?

 

ceva asemanator vreau eu sa fac. sa plec dimineatza pe la 6 din bucuresti. oprire la ultima benzinarie pt plin, si sus pana la obarsia lotrului sau pana la oasa unde era mai demult o cabana, si duminica sebes->sibiu->bucuresti.

nr meu de telefon: 0726130230

Editat de adybai
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok.

Pentru grupul care mergem pe varianta 2 (cu plecare sambata) va sugerez urmatorul program:

 

Sambata:

- 06:00 plecare de la McDonalds-ul de la Metro Militari (asta inseamna sa fim acolo pe la 05:50, sa apucam sa si facem cunostinta). Pe autostrada as sugera ca viteza de croaziera un 100-110, ca la mai mult devine obositor vantul in piept.

- 09:30 sosire la Ranca, intalnire cu ceilalti (estimez ca ne ajung 3h si ceva sa ajungem acolo, fara sa fortam)

- 10:00 pornire pe Transalpina. Pana la Ob. Lotrului sunt cam 30 de km, din cate tin eu minte, asa ca daca nu intampinam probleme deosebite in maxim 4h ar trebui sa ajungem, dar oricum avem rezerva de timp.

- 18:00 (cel tarziu) Oasa. Cel mai probabil vom fi acolo pe la 16:00. Aici ne vom desparti de cei ce merg pe varianta 1, care vor continua pana la Sibiu.

 

Dormit la cort/cabana. Minima noptii va fi de aprox. 5-7 grade. Eu personal as dormi la cort acolo.

 

Duminica:

Aici fiecare cum prefera... Oasa -> Sebes -> Sibiu sau Oasa -> v. Sadului -> Sibiu. Ideea ar fi sa ne intalnim si sa plecam din Sibiu pe la 14:00, sa ajungem pana la 19:00 in Bucuresti. Cei din Brasov s-ar putea sa prefere varianta directa Sibiu -> Fagaras -> Brasov

 

Am pus varianta detaliata de program si pe site, in partea de jos a paginii, la sectiunea variante de traseu... simtiti-va liberi sa completati pe acolo...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok.

Pentru grupul care mergem pe varianta 2 (cu plecare sambata) va sugerez urmatorul program:

 

Sambata:

- 06:00 plecare de la McDonalds-ul de la Metro Militari (asta inseamna sa fim acolo pe la 05:50, sa apucam sa si facem cunostinta). Pe autostrada as sugera ca viteza de croaziera un 100-110, ca la mai mult devine obositor vantul in piept.

- 09:30 sosire la Ranca, intalnire cu ceilalti (estimez ca ne ajung 3h si ceva sa ajungem acolo, fara sa fortam)

- 10:00 pornire pe Transalpina. Pana la Ob. Lotrului sunt cam 30 de km, din cate tin eu minte, asa ca daca nu intampinam probleme deosebite in maxim 4h ar trebui sa ajungem, dar oricum avem rezerva de timp.

- 18:00 (cel tarziu) Oasa. Cel mai probabil vom fi acolo pe la 16:00. Aici ne vom desparti de cei ce merg pe varianta 1, care vor continua pana la Sibiu.

 

Dormit la cort/cabana. Minima noptii va fi de aprox. 5-7 grade. Eu personal as dormi la cort acolo.

 

Duminica:

Aici fiecare cum prefera... Oasa -> Sebes -> Sibiu sau Oasa -> v. Sadului -> Sibiu. Ideea ar fi sa ne intalnim si sa plecam din Sibiu pe la 14:00, sa ajungem pana la 19:00 in Bucuresti. Cei din Brasov s-ar putea sa prefere varianta directa Sibiu -> Fagaras -> Brasov

 

Am pus varianta detaliata de program si pe site, in partea de jos a paginii, la sectiunea variante de traseu... simtiti-va liberi sa completati pe acolo...

 

voi fi acolo, daca nu intervine nimic care sa ma impiedice

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

voi fi acolo, daca nu intervine nimic care sa ma impiedice

 

 

 

Si eu voi fi acolo...

 

Adica ne vedem la Mc Donalds la 05.50...si prefer, daca se poate Oasa - Sebes...daca nu, nu...

 

Deci plecam 3 simbata dimineata? smar2+ adybai si cu mine?

Editat de cristache
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

scuze... nu inteleg in ce sens preferi Oasa -> Sebes...

adica preferi pentru duminica Oasa -> Sebes -> Sibiu ?

 

Daca la asta te-ai referit, e ok, pentru ca si eu tot Oasa -> Sebes -> Sibiu merg. Brasovenii (rul si adiy) e posibil sa mearga pe v. Sadului spre Sibiu, dar vom fi si care mergem prin Sebes. Sunt variante pentru toata lumea si toate gusturile... :)

 

Am mai facut o sectiune pe site intitulata Ce trebuie sa luam cu noi. Completati acolo tot ce credeti ca e necesar.

 

@Cristache: Da. Noi 3 suntem. Pe site se inscrisese si jumbo... n-a mai dat nici un semn... nici n-a mai zis cand prefera sa plece, asa ca nu stiu daca mai vine...

 

@horica: O sa fim imbracati bine. Si oricum zona cea mai inalta o vom traversa in jurul pranzului, pe soare. Sper sa nu ne gaseasca vreo expeditie montana congelati peste cateva sute de ani... :lol: Daca vrei sa mergi si tu, ia legatura cu rul sau adiy, ca ei mai vin din Brasov.

Editat de smar2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai inteles bine...m-am gindit la Oasa-Sebes pt ca Obirsie-Valea Sadului l-am facut cu Raul in august...dar astea sint amanunte...vom hotari pe loc si sa ne vedem simbata la mec...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

a... pai nu e de bani... mie cel putin, imi place mai mult dormitul in cort si statul in jurul focului decat statul la cabana/ pensiune... iar cortul si sacul oricum il iau, macar de backup, chiar daca stabilim ca dormim undeva "civilizat" :)

 

oricum, nu e batut in cuie cu dormitul... ramane sa stabilim de comun acord... :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...