Sari la conținut

invictus

Super Membru
  • Număr conținut

    551
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de invictus

  1. Aici s-a petrecut accidentul https://www.google.es/maps/@44.8108503,25.5729662,3a,55.8y,335.67h,85.83t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKzJbZL2zTxM32xJWISWh2w!2e0!7i13312!8i6656 Drumul e drept de tragi cu pusca pe el, pe o distanta de cativa km. Accidentul pare sa se fi produs intre cele doua intersectii cu drumurile secundare spre cazaci si racovita, in afara localitatii. Linia continua a fost pusa pentru a evita accidentele intre cei de pe dn aflati in depasire si cei care intra in dn de pe drumurile secundare. Posibil asta sa se fi si intamplat, motociclistul fiind din Bucsani probabil a intrat in dn dinspre Racovita pe directia Ilfoveni-Targoviste, si a fost accidentat in nu mai mult de 20-30 de metri de matizul aflat in depasire intre cele doua intersectii.
  2. Mi-am vandut mobra si am ramas cu cutiile laterale si suporturile pentru f650gs 2000-08. Sunt Hepco&Becker din aluminiu, model Alu Standard de 45l (cele mai mari). Daca sunteti interesati le gasiti aici: /index.php?/topic/691107-de-vanzare-bmw-f650gs-2004-twinspark-abs/
  3. invictus

    motor fail :)

    In secunda 16 se vede cum loveste cu barbia de boom-ul barcii. O casca integrala l-ar fi protejat mai bine decat porcaria aia open face. Dar nu ar fi fost la fel de cool in restul timpului, cand nu ar fi avut nevoie de ea.
  4. O ruda d-ale mele din com.Colibasi Giurgiu,langa Bucuresti, tocmai ce mi-a zis ca ieri pe la ora 13, un baiat pe nume Alin in varsta de 19 ani, din satul Campurelu, si-ar fi pierdut viata intr-un accident cu motocicleta in comuna Vidra. Motocicleta ar fi fost o Yamaha sport. Nu stia exact cum s-a intamplat, din ce a auzit cica ar fi pierdut controlul mobrei si s-ar fi lovit cu capul de o duba parcata pe marginea drumului. A murit pe loc. Dumnezeu sa-l odihneasca
  5. La multi ani Purghy !!! Iti urez km multi prin locuri frumoase!
  6. Foarte tare!!! In alta ordine de idei, arcurile Touratech pe care le-am luat de la tine merita toti banii. Pentru oras sunt excelente, au rezolvat problema scufundarii furcii pe franare. Meriti o bere. Sa-l stapanesti sanatos! Sonda de nivel din rezervor s-ar putea sa fie defecta. Verifica daca functioneaza ventilatorul prin alimentare directa de la borne. Daca functioneaza, termocupla este urmatorul suspect.
  7. Astazi are 27.000 km si pana acum am schimbat: 1. cablul de ambreiaj la 25.000 km 2. intinzatorul lantului de distributie la 16.000 km 3. o pastila pe una din valvele de admisie la 20.000 km 3. filtrul de benzina la 20.000 km 4. mansoanele la 18.000 km Uleiul si filtrul de ulei, filtrul de aer, antigelul, lichidul de frana, uleiul din furca, placutele de frana, bujiile le-am schimbat conform manualului de service, nici mai devreme, nici mai tarziu. Schimbul de ulei la fiecare 3000 de km, fata de intervalul normal de schimb de 10.000 de km, mi se pare inutil si neecologic, o risipa de bani si de timp.
  8. Eu am avut ambele tipuri de bujii, simple si iridium, si am tras concluzia ca nu este nicio diferenta intre ele in ceea ce priveste comportamentul motorului (dual spark), sau poate sunt eu insensibil . Diferente exista totusi la capitolele interval de schimb si bineinteles pret, ambele mai mari la bujiile iridium.
  9. Revin la problema filtrului de benzina cu un link: http://www.horizonsunlimited.com/hubb/bmw-...-bmw-f650-49234 Mesaj completat Asta este varianta OEM,care apare pe modelele 2004+. Intrebati-l pe zeroo daca o mai are, ca sigur nu-i mai trebuie.
  10. Singura problema ar putea fi infundarea injectorului. Asta costa cam cat doua filtre. Ideal ar fi sa gasim un filtru aftermarket compatibil, unul generic nu merge din cauza lipsei regulatorului de presiune. Mesaj completat Sau poate unul aftermarket pus inaintea celui original, ca sa-i prelungeasca viata. Mesaj completat filtrele metalice pentru motoare cu injectie costa cam 30-40 lei + doua coliere si ceva furtun. Suficient de ieftin ca sa merite incecarea. Mesaj completat Ar mai fi si solutia regulator filtru separate, dar trebuie sa mai pastrezi motocicleta inca vreo 60.000km ca sa amortizezi investitia
  11. Filtrul trebuia schimbat la 20.000km. Din cate tin minte la reprezentanta costa cam mult, vreo 300 ron. Cucun se referea la filtrul de benzina, m-am prins mai greu. Eu l-am schimbat la 20.000, desi totul mergea perfect.
  12. si pana la urma se opreste...definitiv Mie imi place sa am ulei in motor nu pamant. Asa ca il schimb ca la carte: maxim 10.000km sau un an. Folosesc ulei mineral BMW high power 15w40 de la reprezentanta, pentru ca e ce trebuie si nu e scump. Daca nu as avea de unde sa iau uleiul asta, as lua Castrol GTX 15w40 tot mineral, cu indicativ API SG/CD, care probabil este acelasi ulei si costa aprox 20 lei/litru. Daca nu as gasi nici d-asta as baga orice ulei mineral cu specificatie API SF, SG sau SH.
  13. gasesti raspunsul pe f650.com, tot acolo gasesti si un tabel cu factorul de multiplicare pentru diverse combinatii de pinion-foaie. Alegerea depinde de cum, unde si cu ce viteza mergi. Daca bagi mult asfalt in afara localitatilor poti folosi pinion cu 17 dinti, pentru viteza maxima mai mare, sau turatie mai mica pentru aceeasi viteza fata de combinatia oem, pinionul se va uza mai greu, dar va creste uzura ambreiajului la turatii mici sau la plecarile de pe loc de exemplu. Pentru drumuri de tara, forestiere, sau chiar si in oras, unde ai nevoie de forta la turatii joase, sau pentru a proteja ambreiajul pune 15. Pinionul se va uza mai repede. Eu folosesc acum combinatia 16-49, pentru o crestere usoara a fortei la aceeasi turatie fata de varianta oem 16-47. Ca si factor de multiplicare se incadreaza intre 16-47 si 15-47. Pentru combinatia asta lantul trebuie sa aiba 114 zale, fata de 112.
  14. ca sa fiu on topic: Fotografie facuta in timpul testelor bmw de pe marte. Se pare ca DP a pus mai multe conditii decat martienii.
  15. in 1969 1150-ul era prototip NASA. Pentru ca nu fusese inca testat in conditii apropiate celor de pe Pamant, l-au scos pe piata d-abia in 2000, dupa testarile de pe Marte.
  16. In 69' Bmw-ul testa deja 1150-ul pe luna, ce mai ziceti bah acu'? Ca e trucata?
  17. Exista si bmw-uri la mana a doua, dar probabil ca o sa le creasca pretul pana la cer, sa nu-si ia orice mojic
  18. D-asta nici nu trebuie sa incarci bateria pe masina/motor, pentru ca alternatorul da curent cat se cere, iar al nostru poate pana la aproape 30 de amperi. Incarcatul pe alternator este pentru recuperarea descarcarii la pornire si mentinere, cand curentul tras de baterie tinde spre zero. Bateriile descarcate trebuie incarcate cu redresorul daca vreti sa tina cat mai mult timp.
  19. Oricum la 1 an trebuie sa schimbi uleiul si la 2 ani antigelul si lichidul de frana. Sa revenim, din acelasi manual: "Pastrarea motocicletei: 1. Spalati motocicleta 2. Scoateti bateria pentru intretinere 3. Pulverizati cu un lubrifiant corespunzator pe manetele de frana si de ambreiaj, cricul lateral si cel central 4. Ungeti partile cromate cu o vaselina fara acizi 5. Puneti motocicleta pe cricul central, intr-un loc uscat 6. Sprijiniti motocicleta sub motor, astfel incat ambele roti sa fie suspendate." Mesaj completat Din asta inteleg ca nu e necesar sa pornesti mobra in fiecare zi, decat daca mergi cu ea, cum face zeroo.
  20. Si acu sa va citesc din manualul bmw f650gs: "Clasa de vascozitate depinde de temperatura exterioara. Temperaturile peste, sau sub limitele stabilite pentru clasificarea SAE individuala,nu sunt recomandate decat pentru perioade scurte." Cam ciudata exprimarea dar intelegem ideea. Pornesti motorul iarna daca ai ulei care sa permita asta.
  21. Depinde de vascozitatea uleiului folosit, 15W40, pe care il recomanda bmw si pe care eu il folosesc, este un ulei multi-grad care permite pornirea la rece in conditii normale a motorului pe timp de iarna, pana la temperatura de -15 grade. Daca ai 20W poate ca nu e bine sa il pornesti sub -10 grade. Eu raman la ideea ca motorul nepornit nu se strica. Ce se poate strica peste iarna: 1) bateria daca nu o incarci regulat 2) benzina, poti pune stabilizator, sau lasi rezervorul gol treaba cu antigelul care nu ingheata daca pornesti motorul e cam trasa de par, doar nu o sa stai cu motorul pornit toata iarna, sa fim seriosi . Ori avem antigel ori n-avem.
  22. Eu nu pornesc motorul iarna, doar de dragul de a-l auzi mergand, nu are ce sa se strice in motor daca sta nepornit. Unii zic ca, daca nu pornesti motorul o perioada mai lunga, e bine sa pui cateva picaturi de ulei in capatul pistonului, prin gaura bujiei. Eu nu fac asta, ci doar pun la cateva zile redresorul pe baterie pana se incarca si cu asta basta. Daca iei bateria in casa e si mai bine. In primavara fac schimbul de ulei si filtre si o scot la plimbare. Unii zic ca uleiul folosit este corosiv si ar trebui schimbat inainte de hibernare, lucru de care totusi ma indoiesc, prefer sa pornesc sezonul cu ulei fresh.
  23. asa e. Singura solutie este sa pui arcuri potrivite cu greutatea mobrei si a riderului, dar arcurile progresive ar trebui sa rezolve oarecum problema, in teorie.
×
×
  • Creează nouă...