Sari la conținut

Iasi, 09.09.2007 - Sunt Ok :)


Puc
 Share

Postări Recomandate

Citez din ghidul de bun simt al incepatorului: nu-i da gaz prea tare, nu te apleca foarte tare in curbe (pana prinzi care-i smenu), nu fa slalom printre masini, ochii in patru dupa conservari bolovani, acorda prioritate la pietoni... hmm, stai. Nu, uita de ultima chestie.

 

Cobor pe Copou, incetisor ca era destul de aglomerat, ma hotarasc cu greu sa-mi iau inima in dinti si sa ma sui intre sinele de tramvai, pe banda din mijloc. Incetisor, la vale. Ajung in dreptul Gradinii Copou, trecere de pieton. Pe banda din dreapta, o masina de la Politia Rutiera opreste sa dea prioritate. Imi zic ca nu-i frumos sa trec fara sa las pietonul sa treaca, mai ales ca facuse vreo doi pasi pe trecere, si opresc si eu. Nici nu pun bine picioarele jos, in spate se aude SCĂĂĂĂĂĂĂĂRŢ!!! si POC! ma trezesc cu vreo trei metri mai in fata. Slava lu Dumnezeu dragutu', in pozitie verticala, cu motorul intre picioare, cu ambele maini crispate pe ghidon (inclusiv cu ambreiajul inca strans, dracu stie cum), motorul pacanind in continuare. Intorc capul, pe locul pe care stateam eu, acu' trona o Dacie Logan, numar de Vaslui, cu o tanti la volan. Ochi iesiti in orbite, lejer cramponata de volan, cum ii sta bine unei tanti care isi da seama ca n-are timp sa puna frana.

 

Nenea politistu imi zice sa trag pe dreapta. Ti-ai gasit sa ma lase cineva, treceau toti fara sa se sinchiseasca, m-am descurcat eu incetisor. Ma dau jos, inventar: stop spart, aripa zgariata lejer cu vopsea sarita, numar inexistent. Ma uit mai bine, saracul numar s-a speriat tare de tot si s-a ascuns intre aripa si roata.

 

Ne-au trimis politaii la sectie sa facem acte, eu m-am dus, tanti s-a ratacit ca nu stia Iasul. M-am intors la locul 'faptei', a revenit si tanti in vreo ora. A zis ca se duce maine, ca se grabeste, ca nu stiu ce. Am facut schimb de numere de telefon si a zis ca se prezinta maine.

 

Io am fost de treaba, ca na, toata lumea greseste. Mi-a zis intai ca 'n-a vazut', ca parca eu credeam ca m-a vazut si a vrut sa ma dea jos. Cand ne-am intalnit a doua oara deja incepuse sa spuna ca ma vazuse ea cum faceam slalom printre masini, desi eu mergeam de vreo 500 de metri intre sinele de tramvai, deci mai greu cu slalomul. Ramane de vazut ce-o sa fie maine la Politie.

 

LE: Daca vi se intampla asa ceva, nu va sunati prietena / prietenii / parintii sa le spuneti 'am facut accident', cum am facut io. Am speriat o fiinta umana de nu mai stia pe unde sa mai intoarca sa vada ce am.

Editat de Puc
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca se grabeste ca nu stiu ce,a fost doar o manevra,sa-si revina ,,saracuta'' din soc!Cu alte cuvinte a incercat sa castige informatii utile in acel timp inspre favoarea ei :) Fii sigur ca n-a reusit,dupa afirmatia ieftina cu care a venit,ca tu ai fi facut slalom printre masini n-ajunge departe,n-o ierta.Asemenea specimene n-au ce cauta pe strada,fiecare gresim,dar ar trebui sa fim oameni!

Bafta in continuare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Politie in maxim 24 ore, daca ea incepe cu "lasa ca rezolvam, hai sa nu megem la Politie" iti recomand sa nu (o) crezi. Iti rezolvi motorul pe RCA-ul ei, o sa ai ceva de alergat dar... asta e.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La Politie in maxim 24 ore, daca ea incepe cu "lasa ca rezolvam, hai sa nu megem la Politie" iti recomand sa nu (o) crezi. Iti rezolvi motorul pe RCA-ul ei, o sa ai ceva de alergat dar... asta e.

 

Din cate stiu eu poti sa te duci si singur la Politie, sa declari accidentul. Doar ii stii numarul. Si o sa o caute politia pe tanti sa se prezinte pentru clarificari. De altfel s-ar zice ca ai si martori, politistii din masina? Asta in caz ca o da intoarsa, se mai intampla si din astea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am martori politistii din masina, da' baietii au tirat-o la <5 minute dupa ce m-a troznit tanti si tremuram cam tare ca sa ma gandesc sa ii intreb cum ii cheama. Am dat declaratie la politie, pus numarul lui tanti, suflat in fiola (0.00 desigur, n-am mai pus strop de alcool in gura de vreo 2 saptamani, la naiba), mentionat faptul ca tanti a zis ca vine maine (azi) (m-am intors la politie sa le spun ca tanti nu vine, sunt cam fraierica, nu?). In plus, la vreo 10 metri in spatele meu mai era un baiat cu un scuterica gen vitezana, avea numar galben iar motorul era vopsit verde fosforescent cu portocaliu, in caz de ceva aproape sigur pot da de el.

 

Sa plecam totusi cu premiza ca tanti o sa se duca la politie, o sa ia amenda (papucii ei astazi si maine), o sa lase copia dupa asigurare si totul va fi ok.

 

Mi-e sa nu am vreo 'dauna' ascunsa la motor, cum ar fi janta stramba sau ceva la cadru. Nu m-a izbit FOARTE tare, nici macar nu mi-a strambat aripa, da' cine stie...

 

Acu am in loc de stop doar beculetul (care inca merge, buna treaba fac astia de la Philips), mi-e ca nu e foarte vizibil faptul ca se aprinde mai tare cand franez... adica, lipsa stopului e posibil sa lase loc de 'interpretari' celor din spatele meu. Azi am franat doar in stanga masinilor oprite in fata, ca sa vada bolovanii care vin din spate un obstacol mai semnificativ decat un rocker satanist motociclist calare pe o trompeta de motocicleta.

 

Va tin la curent cu desfasurarea evenimentelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sfat: du-te la politie , declari ce s-a intamplat, shi lu aia ii suspenda carnetu shi e obligata sa-ti dea asig ei.

 

Daca zici ca nu ai cazut, s-ar putea sa nu ai nevoie de reparatzii, dar verifica cauciucu spateal motoretei, cauta taieturi/galme/ alte chestii care ar putea ceda. Dupa asta verifici daca mai e roata spate centrata shi daca lantzu e intins normal. Ridici motoreta pe cricu central shi invartzi roata sa vezi daca face vreun zgomot aiurea( azu sa fie indoit). Sau mai bine o duci la un mecanic sa se uite shi el.

 

In rest, bulan maxim in continuare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Update: a venit tanti la politie, a dat cu subsemnatu, am luat copie proces verbal si copie asigurare. Tanti vreo 3 sau 4 puncte + 156 ron amenda. Eu tre' sa-i fugaresc pe aia de la asigurari.

 

--- Mesaj completat în 11 Sep 2007 15:19 -------------
Nu va mai plictisesc mult, dupa postul asta cred ca o sa mai pun doar o poza cu lipsa stopului si eventual cu cel nou cand o sa-l repar.

 

Am mers la asigurari si am folosit unul dintre sfaturile de mai sus. Am spus ca-s maniac si sa nu ma supere ca le cer sa-mi vopseasca inclusiv parbrizul in grena perlat. Mi-a zis nenea ca e placerea de partea lui sa-mi vopseasca integral aripa spate si ca nu conteaza ca suportul de numar e doar putin sifonat, el vrea sa-l inlocuiasca. Una peste alta, deocamdata am hartie de la asigurari cu tot ce-mi trebuie, mai ramane sa gasesc piesele si un service cu vopsitori buni, nenea a zis ca aproba orice deviz (n-o sa sar calul, sper).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...