Sari la conținut

Ati vazut ursi in plimbarile voastre?


Postări Recomandate

E un fel de apel umanitar. Sunt oameni, bogati/saraci, de obicei nebuni care inteleg sa creasca ursi pe langa case sau cabane. Eu vreau sa fac o lista cu ursii tinuti in captivitate de persoane private (exclus zoo). daca ma puteti ajuta cu informatii (locatia si numarul ursilor), eventual poze, faceti un bine animalelor captive. In tara se va construi un adapost in care animalele vor putea sa traiasca linistite. Am nevoie sa stiu cam cati ursi sunt si pe unde se afla.

 

VA ROG !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 81
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

un urs nascut/crescut in captivitate nu se mai poate reeduca sa fie salbatic....eu stiam un urs acum multi ani (acum nu stiu nimic de el ) si ursuletul a fost hranit cat a fost mic de un tanar, care a plecat ....a fost rechemat tanarul (dupa un an ) si angajat ca sa se simta bine ursul ...mai exista si oameni care nu ii chinuie si invbestesc in ei si ii privesc cu drag ....nu discut de pericolele care pot interveni .....si daca ursul este hranit la cabana si el pleaca in padure sa dorma + reproduca nu cred ca e cazut sa il inchizi in rezervatie.....iar la zoo au conditii mai bune ? au o amarata de cusca .....eu am vazut un leu in saturn acum 2 ani ....avea o cusca de 2,5m pa 3 , inalta cat capul lui si era expus sa se uite oamenii , si se invartea ca un nebun in cusca cu putin mai mare decat el , incat mi s-a facut rau ....senzatia de greata cu voma numai cand il vdeam cum se invarte disperat in cusca aiai minuscula ...poate ameteam uitandu-ma la el

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urs nu am vazut ... dar am vazut LEU. Nu glumesc. La Automatica (pe calea floreasca) au un leu mare in cusca.

leul de pe Calea Floreasca e acum in Africa de Sud, in SHAMWARI, intr-o rezervatie a fundatiei Born Free din Anglia. Noi avem legaturi cu astfel de fundatii, care pot face mult bine animalelor.

 

mersi pentru mesaj!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si revenind la ursii nostri : eu am vazut acum 2 ani si parca si anu trecut la intrarea in Castelul Peles niste tigani cu un urs. Tare m-as bucura sa stiu ca ati reusit sa scapati bietu animal de chinuri.

pe cel de la Peles il stiu. e un urs batran de la Circ. e al unui tigan. va fi greu de confiscat. ...

Mersi pentru mesaj!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un urs nascut/crescut in captivitate nu se mai poate reeduca sa fie salbatic....eu stiam un urs acum multi ani (acum nu stiu nimic de el ) si ursuletul a fost hranit cat a fost mic de un tanar, care a plecat ....a fost rechemat tanarul (dupa un an ) si angajat ca sa se simta bine ursul  ...mai exista si oameni care nu ii chinuie si invbestesc in ei si ii privesc cu drag ....nu discut de pericolele care pot interveni .....si daca ursul este hranit la cabana si el pleaca in padure sa dorma + reproduca nu cred ca e cazut sa il inchizi in rezervatie.....iar la zoo au conditii mai bune ? au o amarata de cusca .....eu am vazut un leu in saturn acum 2 ani ....avea o cusca de 2,5m pa 3 , inalta cat capul lui si era expus sa se uite oamenii , si se invartea ca un nebun in cusca cu putin mai mare decat el , incat mi s-a facut rau ....senzatia de greata cu voma numai cand il vdeam cum se invarte disperat in cusca aiai minuscula ...poate ameteam uitandu-ma la el

asa e ! ursii crescuti in captivitate nu se pot intoarce in salbaticie in padure! dar pot sta in adaposturi. nu va ganditi la custi! sunt tarcuri enorme, unde animalele au piscina, barlog, se pot ascunde intre copaci si nu sunt vazute de oameni saptamani intregi. multi dintre ursii captivi au compotrament stereotip - ling barele, dau din cap, se plimba inainte si inapoi prin custi. in adaposturi, majoritatea ursilor scapa, in timp, de aceste sechele. am postat si o imagine a centrului de informare al unui astfel de adapost - situat in munti, in Bulgaria. vorbesc de hectare intregi.

 

la zoo, conditiile sunt mizerabile! de cosmar! majoritatea zoo ar trebui inchise, pentru ca nu intrunesc conditiile legale de functionare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu il stiu pe cel de pe Baba Novac! daca imi poti da detalii at fi super ...

Ce detalii vrei: greutate, inaltime, culoare ?

 

Incerc sa aflu nr. de telefon al proprietarului (daca nu a fost mancat) si iti dau un PM...

 

P.S. Un sfat: Daca ajungi pe acolo NU TE INTOARCE CU SPATELE LA EL...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai era un urs tinut intr-o cusca la hanul de la Merei ( la cativa km de la iesirea din Buzau spre Ploiesti) Acolo era defapt o mica gradina zoo propietarul avand si o maimuta si niste caprioare + cateva pasari dar conditiile nu erau nici pe departe cele normale pt asa ceva. A fost si un reportaj la tv prin care se lauda initiativa patronului .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut

 

De laudat initiativa, doar ca eu consider ca ar fi mult mai folositor daca v-ati ocupa de ursii care sunt inca in libertate si sunt execuati cu sutele de gloriosii vanatori "de vaza" ai tarii sau de basinosii care la ei in tara nu au voie sa impuste nici o viespe ca ii baga la bulau. :friends:

In toate judetele e macel , nu numai la ursi, in curand vom mai vedea animalele salbatice ale Carpatilor numai in poze :laugh:

Uite mai jos un loc de executie, mai sunt multe in toata tara.Ursii sunt impuscati din spatele gratiilor de la 10 metri, in timp ce vin sa caute mancare la hranitoarea unde i-au obisnuit din timp padurarii, cu gandul la euroii neamtului. :cheers:

post-7-1111576064_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...