Sari la conținut

MOTOR IN 2 TIMPI CU UNGERE?


Postări Recomandate

@ DCSAN20 - uite aici http://auto.howstuffworks.com/diesel-two-stroke1.htm

 

At the top of the cylinder are typically two or four exhaust valves that all open at the same time. There is also the diesel fuel injector (shown above in yellow). The piston is elongated, as in a gasoline two-stroke engine, so that it can act as the intake valve. At the bottom of the piston's travel, the piston uncovers the ports for air intake. The intake air is pressurized by a turbocharger or a supercharger (light blue). The crankcase is sealed and contains oil as in a four-stroke engine.

 

The two-stroke diesel cycle goes like this:

 

When the piston is at the top of its travel, the cylinder contains a charge of highly compressed air. Diesel fuel is sprayed into the cylinder by the injector and immediately ignites because of the heat and pressure inside the cylinder. This is the same process described in How Diesel Engines Work.

 

The pressure created by the combustion of the fuel drives the piston downward. This is the power stroke.

 

As the piston nears the bottom of its stroke, all of the exhaust valves open. Exhaust gases rush out of the cylinder, relieving the pressure.

 

As the piston bottoms out, it uncovers the air intake ports. Pressurized air fills the cylinder, forcing out the remainder of the exhaust gases.

 

The exhaust valves close and the piston starts traveling back upward, re-covering the intake ports and compressing the fresh charge of air. This is the compression stroke.

 

As the piston nears the top of the cylinder, the cycle repeats with step 1.

From this description, you can see the big difference between a diesel two-stroke engine and a gasoline two-stroke engine: In the diesel version, only air fills the cylinder, rather than gas and air mixed together. This means that a diesel two-stroke engine suffers from none of the environmental problems that plague a gasoline two-stroke engine. On the other hand, a diesel two-stroke engine must have a turbocharger or a supercharger, and this means that you will never find a diesel two-stroke on a chain saw -- it would simply be too expensive.

Next Page >>

 

Dupa cum vezi e in 2 timpi si are baie de ulei

post-42-1112601692_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia e ca din schema nu poti sa stii daca are pompa sau nu. E foarte posibil sa aiba. pt ca motoarele au o turatie mica si un cuplu imens, adica forta foarte mare de apasare in lagare.

Cat despre dieselurile 2t de aeromodele eu am unul pe acasa. Nu are pompa de injectie sau turbo, functioneaza cu carter , si foloseste drept combustibil eter+ulei de ricin.

Aerarea se face cu ajutorul elicei , care sufla prin niste porturi practicate radial in cilindru, de jur imprejur. ca dimensiuni - aproape ca incape intr-o cana si capacitatea lui e de 1 sau 2 cm3 (estimativ, nu am idee exact).

Nu am o elice de aeromodel sa il pornesc prin casa :grinbandit:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si daca tot ai zis de diesel 2T de aeromodele, combustibilul este eter etilic, ulei de ricin si petrol lampant, in cantitati egale

sa nu te puna dracu :D sa-l pornesti in conditii "improvizate", ca sigur patesti ceva, crede-ma pe cuvant

sa-i faci un batiu din lemn pe ca sa fixezi motorul cu suruburi, iar batiul sa-l prinzi intr-o menghina mai solida si bine fixata.

motoarele astea vibreaza f tare si nu vreau sa ma gandesc ce inseamna sa "umble" prin casa...

in alt ordine de idei, daca nu ai de gand sa zugravesti in curand, nu-l porni in casa

si oricum, nu cred ca sufera comparatie modul de lucru al unui 2T de locomotiva cu unul de acest gen....

succese

 

PS

asta a fost off-topic rau de tot, da' sper sa foloseasca cuiva

oricum, pt mai multe informatii, intrati pe forum-ul rhc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 - nu am elicea necesara

2 - am mai vazut unul pornit prin casa de oameni in toata firea, pe vremea lui ceausescu.

3 - unul din oamenii astia a facut o barca cu un motor din asta, barca care a plecat ca din pusca, cu salturi de 20-30m in toate directiile si nu s-a oprit pana nu a terminat combustibilul. A 2-a oara nu a mai avut tupeu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Pe vapoare,se instaleaza motoare 2t cu puteri de la 5000 la 40000kw,chiar mai mult,la turatii de 110-120rpm(lente),sau chiar de 90rpm(mot superlent).Pt puteri mai mici,de la500,la 10000kw,se folosesc mot.semirapide(400-700rpm)sau rapide,(800-2000rpm),exclusiv 4t.Marimea unui motor este invers proportionala cu turatia(logic,datorita fortelor de inertie ale maselor de translatie),iar un motor naval de 20000kw este cam cit nu bloc de 4 etaje cu 3 scari,si la 90 rpm si 7cilindri se pot auzi clar sunetele de injectie si explozie la fiecare cilindru in parte.

Alte date:alezaj de 700-1000;cursa de 2000-2500;pistonul are 3-4 tone greutate,combustibil folosit pacura reziduala 0.98 la 140grade Celsius,consumuri deordinul 100t/24h,schimbarea unui piston necesita 18-24h de lucru pt 4-5 persoane,etc .

Cam diferit fata de hoinar,nu?

2.Nu cunosc locomotivele,dar nu cred ca motorul de propulsietrebuie sa depaseasca 7-8000kw,deci un motor in 4timpi este potrivit,si ar mai fi si problema de gabarit(m.2t este cam inalt ).Poate,totusi,mai nou ,sa existe....Daca cineva are date ,sa scrie.

3.Ungerea m2t este separata pt carter(ulei monograd foarte slab sau de loc alcalin(ar distruge cuzinetii din aliaj de Al),si pt camasa (ulei cu grad ridicat de viscozitate si puternic alcalin-pt a neutraliza anhidrida sulfurica din gazele de ardere.Spatiul carterului este separat de spatiul de sub piston printr-o presetupa pe tija pistonului.uleiul de cilindri se pierde(se arde),iar cel din carter pleaca in tr-un tanc de ulei(carter uscat),eliminind astfel pericolul; de explozie.

sper ca nu v-am plictisit prea tare.... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

stiu ca nu se mai vorbea de mult pe topicul asta dar am aflat ceva nou...

motoerele de tip DiTech de la Aprilia si Piaggio sau TSDI de le Peugeot au injectie directa de benzina si cred ca se ung prin baie de ulei... ma rog ... carter uscat dar ungere normala, ca prin amestec nu au cum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ungerea la DiTech/TSDI e foarte similara cu cea de la cele cu amestec, atata doar ca nu mai au amestec. Este ungere directa prin injectare ulei in fluxul de aer spre carter. In airbox (chestia ce a inlocuit carbul) e un tzutzuroi cu electrovalva ce baga ulei din cand in cand (acum nu stiu daca baga constant sau la cerere; nu stiu daca exista senzor de lubrifiere in carter; nu cred, desi la ultimul model de SR50 exista tot felul de senzori noi, inclusiv unul de altitudine). Uleiul ajunge in carter si-l unge; ce ramane (alea doua-trei picaturi) ajung in compresor si-l ung si p-ala. Aerul comprimat si curatat de ulei ajunge in rampa de injectie; de acolo mai departe se stie deja ce se intampla.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...