Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist

gn77b
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator AdrianB1

Se poate: ori pe traseul de concurs al urcarii (ocolit destul de mult) ori pe partie, dar pe partie doar cu bicicleta de downhill full-suspension. Bicicletele mele sunt de XC, nici una de downhill, cred ca rupeam cadrul pe-acolo. Am coborat de la Cabana Susai spre Azuga pe forestier si am coborat o portiune din partia de la Predeal (ultima bucata), dar cea mai tare coborare (pedalat la vale pe foaia cea mai mare cu pinionul cel mai mic) a fost pe un forestier pe langa Nasaud cu niste caini de stana dupa noi: am alergat vreo 10 km cu viteza peste 40-50 km/h (top speed 58 pe ciclocomputer).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator AdrianB1

Daca vrei coborare intensa de albastresti discurile urca la Ranca, Pasul Urdele si coboara spre Obarsia Lotrului. Asfalt excelent, drumul nu e prea circulat si prinzi ceva viteza, doar sa poti sa controlezi bicicleta la viteza mare, preferabil cu cauciucuri de sosea. Dupa aia umbli sa iti cumperi cursiera ca sa te dai si mai tare :D

Link spre comentariu

Am ratat-o anul trecut, am lucrat in week-endul in care s-a facut tura. Amicii care au fost au prin 90 la ora pe portiunea aia, cu gume de off-road :D

P1110091.JPG

284441_4427896706273_1741464129_n.jpg

Eu mai vizitez asfaltul cu bicla doar ocazional, cand n-am alta legatura.

Link spre comentariu

am un singur tel cu bicla anul asta : Sinaia - Cuibul Dorului - Bolboci - Padina - Omu - retur pe la Babele -Piatra Arsa - Cuibul Dorului ....... traseu de 1 zi ! chestia e ca pe traseul asta cari bicla in spate doar pe portiuni scurte , sunt doar vreo 3 sectoare grele ....

Link spre comentariu

pai din Sinaia ( zona primarie ) pana la bariera mai sus de Cuibul Dorului faceam pe vremuri la picior cam 2,5 - 3 ore , cu bicla si mers pe jos estimez cu marje de eroare la 2 ore pana sus la bariera iar de acolo pe drumul forestier in stanga catre Zanoaga si asa mai departe pana la hotel Pestera iar de acolo pe la Cascada Padina ( pe aici e de carat bicla in spate )si in sus spre Omu ......

adevarat , pretul la telecabina iti cam taie cheful asa ca mai bine platesti un Jeep sa te urce pana la Babele ca poate iesi la 100 lei in loc de 120 in plus daca sunteti mai multi chiar iesiti bine pretul la Jeep !

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Tocmai ca de urcat pe bicicleta se poate, dar nu pe una de trial. Nu poti sta in picioare pe pedale toata urcarea pentru locul lui Chuck Norris e unic.

Link spre comentariu

dupa parerea mea e cea mai lunga si buna si sigura ruta de a ajunge la Omu , ca asa poti lua telecabina pana la Babele si de acolo o iei spre Omu , daca ai frica de inaltime treci prapastia la Valea Cerbilor pe drumul de iarna care este un pic mai sus si pe plan drept fata de poteca de vara si gata .........

Link spre comentariu

tocmai mi-am luat si eu un cadru, vreau sa-mi pregatesc o bicicleta multifunctionala pana la primavara

multifunctional la mine inseamna majoritar oras (naveta la munca) si poate ocazional mers cu masina la munte, plimbat pe ceva dealuri si intors cu masina acasa.

asta ar fi:

p.s.

nu ma pricep la bicicleta la fel ca la motoare, si nici n-am intrebat pe nimeni inainte sa-l cumpar, asa ca daca am luat ceva nepotrivit pt mine, ghinion :P

post-43929-0-47255800-1361372043_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Din poza nu imi dau seama de dimensiunea cadrului, dar il poti masura si poti verifica la inaltimea ta ce dimensiune iti trebuie.

De asemenea nu se vede daca are urechea de schimbator, mi se pare ca lipseste. Ai in schimb ax pedalier si aparent cuveti, nu iti mai trebuie decat ... restul bicicletei. Daca vrei sa mergi mai mult cu ea la munca ia niste cauciucuri mai inguste de sosea cu profil slick, cele cu crampoane te franeaza serios pe asfalt. De asemenea nu iti trebuie neaparat furca cu suspensie, una decenta e oricum mult mai scumpa decat cadrul, una fixa e mult mai ieftina.

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu

Pe cat sunt de incepator in biciclism, pe atat sunt de nestiutor, asa ca, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: tocmai am cumparat un ciclocomputer wireless. Am introdus dimensiunea rotii in memoria lui conform tabelului gasit in instructiuni. Tot in instructiuni am gasit o nota in care spune ca, senzorul cera se monteaza pe furca sa nu fie la o distanta mai mare de 60 cm de aparatul de pe ghidon. Pana aici e bine. Ce nu am gasit in instructiuni si sunt tare nedumerit este: la ce distanta de axul rotii se monteaza magnetul pe spita, respectiv senzorul pe furca, ca nu am gasit nici pe google ceva sa ma lamureasca. Ma gandesc ca daca am introdus dimensiunile rotii in memorie, asta nu inseamna ca magnetul il pot pune in orice loc pe spita (ma refer la distanta dintre axul rotii si locul magnetului). Va multumesc pentru eventualele lamuriri!

Link spre comentariu

Pe cat sunt de incepator in biciclism, pe atat sunt de nestiutor, asa ca, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: tocmai am cumparat un ciclocomputer wireless. Am introdus dimensiunea rotii in memoria lui conform tabelului gasit in instructiuni. Tot in instructiuni am gasit o nota in care spune ca, senzorul cera se monteaza pe furca sa nu fie la o distanta mai mare de 60 cm de aparatul de pe ghidon. Pana aici e bine. Ce nu am gasit in instructiuni si sunt tare nedumerit este: la ce distanta de axul rotii se monteaza magnetul pe spita, respectiv senzorul pe furca, ca nu am gasit nici pe google ceva sa ma lamureasca. Ma gandesc ca daca am introdus dimensiunile rotii in memorie, asta nu inseamna ca magnetul il pot pune in orice loc pe spita (ma refer la distanta dintre axul rotii si locul magnetului). Va multumesc pentru eventualele lamuriri!

si eu cred ca gandesti bine, dar nu te pot lamuri :)

ps. calibreaza-l cu ajutorul unei masini, incercare/eroare.

:grinbandit:

Link spre comentariu

Măsurarea vitezei se face în funcție de frecvență nu de viteza unghiulară a magnetului. Adică un soi de turometru. Circumferința roții e aceeași iar cu viteza se micșorează doar timpul în care se realizează o tură completă și magnetul trece pe lângă senzor de mai multe ori în același interval de timp. Cu alte cuvinte nu prea contează la ce distanță de ax e pus.

Editat de vis-a-vis
Link spre comentariu