Sari la conținut

Shepard

Super Membru
  • Număr conținut

    826
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Shepard

  1. Starterul, sau electromotorul cum ii mai spune, are un scurt in el care se manifesta doar la cald. Schimba.l si va porni perfect la orice temperatura a motorului.
  2. Da, ca el nu stie sa caute pe YT. Bine ca i.ai spus tu! Omul cere pareri celor care are modelul si il calareste, celor care sunt activi aici. Ai motocicleta in cauza? Da.i detalii si impartaseste.i impresiile. Nu ai? Vezi.ti de treaba!
  3. Eu cred ca, daca e SV 650S in acte si el de fapt este un SV650N, moto a fost trosnita in fata si, ca s.o repare, a fost mai simplu (ieftin) sa.i puna un far rotund decat semicarenele cu cele doua faruri. Similar cu un Suzuki Bandit, pe care il cunosc, din GSF 650S a fost transformat in N dupa accident.
  4. Si, cat ar trebui sa fie debitul asta? Asa, la ochi? Cred ca omul are nevoie sa stie, cati litri pe minut ar trebui sa debiteze pompa de benzina, alimentata pe direct?
  5. https://www.manualslib.com/manual/1161348/Yamaha-Yzf-R125.html?page=25 Ia vezi aici
  6. Are, undeva in partea stanga a motorului. Aceeasi buba am avut si eu la o Yamaha Fazer, motorul fiind acelasi. Relantiul trebuie sa fie la 1250 rpm dupa manual.
  7. Comportamentul asta ar putea fi din cauza unei turatii prea mici a motorului la ralanti. Vezi daca este in jur de 1200-1250 RPM. Daca e in jur de 700-800, asa se comporta. Cand reduci acceleratia, se opreste motorul pentru ca, turatia scade pentru un moment sub turatia reglata, dupa care revine. Si, daca pragul ala al turatiei la care scade este sub nivelul la care trebuie, atunci motorul se opreste, ca o masura de protectie, sa nu fie deteriorat, din cauza neungerii corespunzatoare.
  8. Daca se considera animalul nostru, un pui de sturz gasit in fata casei. E vedeta familiei de o perioada.
  9. Aceeasi problema am avut-o cu un FZ6 Fazer acu ceva vreme. Ce a fost la mine in neregula? Roata spate! Cand ai intins lantul, ai ajustat-o dupa gradatiile alea? Daca verifici de la axul furcii spate pana la axul rotii spate, sigur vei gasi o diferenta stanga fata de dreapta. Eu, cand am verificat, am gasit o mica diferenta, care facea sa traga stanga, la mine. Dupa care am reajustat cu masuratori de la axul basculei la axul rotii spate si, mergea sfoara.
  10. Stiu ca e veche postarea, dar eu acum o vazui. Deci, tu esti suparat ca ai negociat cu ei punctul 1 si 2 dupa care, i-ai rugat sa mai faca 3,4 si 5 moka, iar ei au avut nesimtirea sa te taxeze pentru asta. E si asta un punct de vedere! Eu zic ca, inainte sa improscati cu fecale, sa fiti voi corecti. Pentru o perioada, am lucrat intr-un service auto si, clientii astia, care negociau ceva dupa care, mai vroiau altele in plus, doar asa, ca tot erau acolo, erau cei mai enervanti. Eu cred ca te-au taxat corect sau, daca suma aia era doar TVA-ul la cei 350 (pretul pentru 1+2), au avut tot dreptul sa nu se ocupe de 3,4si 5.
  11. Azi, tura de 340 km cu gixxerul. Merge treaba! durerea de incheietruri, e istorie deja. » Post actualizat in 07 May 2018 06:55 Si, ca si consum, am alimentat dupa 146 km cu 6,6 litri de benzina, asta la un mers in genul Valea Oltului, Cheia, sau cam asa ceva. » Post actualizat in 07 May 2018 06:56 Dupa ce am vazut consumul, nu am mai alimentat pana acasa, adica restul de 200km. Mi se pare un consum destul de decent.
  12. Eu zic ca, daca pui inapoi bujiile vechi, n-o sa mai faca. Ce ai tu e un "misfire", un rateu dat de una din bujii. Daca ar fi de la CDI sau de la bobina de inductie, ti-ar aparea eroare la diagnosticare.
  13. Eu as suspecta bujiile. Ai pus acelasi tip de bujii pe care le recomanda fabricantul (nu mecanicul care, de regula, "stie mai bine")? Asta e simtomul de bujii neconforme.
  14. Asta cam asa e! Am mers exact ca pe "fosta". O sa fac un curs de pilotaj aici. Se cheama "Ride forever" si se adreseaza tuturor categoriilor de motociclisti. Multumesc pentru idee! » Post actualizat in 31 Mar 2018 19:18 Maine o sa o scot iar si o sa incerc ce imi recomandati voi. Oricum, nici cu fazerul nu faceam 600 km ca, daca te fortezi putin pe aici, ajungi in ocean, ca se termina uscatul. Multumesc de urare! Asfalt uscat si tie! » Post actualizat in 07 Apr 2018 02:57 Tura de 150 km azi. Deja vorbim alta poveste. Incheieturile mainilor sunt mai mult decat ok. Incepe sa mearga treaba! Motocicleta este peste asteptarile mele. Se comporta grozav. Nu a fost nici un moment in care sa nu faca ce vreau eu. Inainte sa o cumpar, ma rodea un gand cu 750 dar, cred ca 600 este exact ce trebuie.
  15. Deci, dupa 200 km: o motocicleta excelenta! Sunt convins ca nu am dat banii degeaba. Dar... mor de incheieturi! Cand mergeam cu Fazerul, nu aveam problema asta. Acum, cu gsxr-ul, e alta poveste! Vroiam sa va intreb: durerea asta de incheieturi o sa o am tot timpul, sau doar pana ma obisnuiesc cu noua pozitie de motociclit? Deja studiez Ebay-ul sa caut niste manere touring pentru gsxr. » Post actualizat in 31 Mar 2018 02:26 Super gixxerul de 1000 dar, mie mi se pare cam mult, totusi. A mea de 600 mi se pare racheta. Pe aia de 1000 nici nu am curaj sa ma sui pe ea. Evolutia aia, pe afara, nu prea spune totul. Ia sa postezi niste poze cu bordurile ci cu comenzile. Acolo sa vezi evolutie!
  16. Multumesc frumos! O sa o scot sambata la un drum mai lung, sa vad despre ce e vorba. Sunt convins ca stii mai bine ca mine unele amanunte. Eu doar ma miram ca pompa de frana e de un fel si etrierele de alt fel. Per ansamblu, daca functioneaza, e bine!
  17. E proaspata. Adica, in doi ani de garantie, sper sa pice ce e de picat. In rest, obisnuiesc sa intretin motocicletele cam dupa manual. Nu stiu pompa de frana de care e (am impresia ca Nissin), dar am vazut etriere fata Brembo.
  18. Salut. Sunt proaspat posesor de GSXR 600, dupa o perioada in care am manevrat, ca sa zic asa, un GSX 650 F si doua Yamaha FZ6S2. Vreau doar sa stiu, de ala alti posesori de gixxer, la ce sa ma astept, din punct de vedere mecanic? Adica, sunt ceva bube din fabricatie cunoscute, probleme frecvente? Eu sper sa nu fie! Asta e mobra:
  19. Nu prea e legat de motor, ci de senzorii de la motor. Daca ai schimbat doar motorul, dar ai lasat aceiasi senzori, de aia ai eroarea. Daca ai coxat motorul de a crapat, eroarea ar putea veni de la senzorul de oxigen.
  20. Shepard

    Romani in Australia

    Coane, detalii iti dau, ca nu e bai, dar de cand am venit eu aici si pana acum s-au cam schimbat legile, pe motiv de chinezi si indieni. Eu, am venit pur si simplu ca turist, am gasit un job de electrician auto si am obtinut viza de munca pe doi ani. Important: daca gaseai un job si aplicai pentru viza de munca, la Imigrari trebuia sa sustii cu diplome de calificare ca esti in masura sa faci jobul respectiv. Dupa doi ani, in care am schimbat trei companii si am obtinut un job de Automotive Electrical Engineer, am aplicat pentru rezidenta NZ, pe care am obtinut-o dupa cateva luni. Cam asta e povestea mea. Dar... pentru ca au venit multi indieni si chinezi pe filiera asta, s-au cam schimbat legile imigrarii destul de drastic. Varianta pe care am aplicat-o eu nu mai merge. Trebuie doar sa aplici oficial la ei pe site https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas Nu mai stiu exact care sunt conditiile, ca nu ma mai intereseaza. Dar, am auzit de la cunoscuti care au aplicat recent ca iti trebuie 160 de pincte ca sa incepi "negocierile" cu ei. Studiaza cu atentie situl oficial si vei gasi respunsuri acolo. Acum sa trecem la ale noaste: Daca tot crede lumea ca Noua Zeelanda e un judet din Australia (inclusiv Consula din Sydney), o sa postez aici niste poze din zona Auckland.
  21. Shepard

    Romani in Australia

    Desi a trecut ceva vreme de cand ai postat aici, te intreb: ai mai continuat sapaturile dupa detalii? Eu, in octombrie 2013, am venit sa ma documentez la fata locului, adica in Noua Zeelanda. Am venit, am vazut, mi-a placut si am ramas. Intre timp am adus toata familia iar acum avem deja rezidenta permanenta neozeelandeza. Cam asta e! Daca ai un vis, urmeaza-l!
×
×
  • Creează nouă...