Sari la conținut

Pe A.vlaicu, La Campusul Nou....pe La Ora 17,00!


dio phili
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 344
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

baiatul asta posta aici pe forum?

 

1.Nu conduceti cu o viteza mai mare de 20-30 km/h decat cea a traficul in care va aflati mai ales in mediul urban.

2.Reduceti viteza in apropierea intersectiilor.

3.Pozitionati-va optim pe motor pentru a va asigura o vizibilitate maxima,mai ales cei cu moto de viteza evitand pe cat posibil pozitia "cocosat",obligatoriu in mediul urban.

4.Conducerea in locuri necunoscute necesita prudenta sporita.

5.Demarajul puternic trebuie sa fie facut daca este loc de franare pe traiectoria deplasarii ,pe masura vitezei.

6.Echipamentul de protectie se foloseste conform prescriptiilor,casca legata, geaca cu protectii inchisa,genunchiere prinse fix.Altfel se poarta fix degeaba.

6.Pilotii buni sunt cei care se intorc acasa intregi.

 

...in rest toate cum le stim.

 

Prietenilor sai le-as recomanda sa fie cu el acum, decat sa faca flame pe topic sau sa faca pe reporterii BBC..."acum l-au adus...acum am vb si..cosciugul este inca inchis...acum..." nu mai stiu ce .

 

Condoleante familiei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul si in primul rand condoleante familiei, multa putere pentru a trece peste acesta dificila incercare.

Lui Robert sa ii fie tarana usoara si mi-as dori ca "sacrificiul" lui, sa ne dea tuturor de gandit atunci cand ne mananca palma. Mi-as dori, ca un omagiu suprem adus celor luati dintre noi, sa fim in stare sa intelegem mecanismele ce duc la astfel de tragedii, sa fim in stare sa ne pazim, invatand din greselile celorlalti, astfel incat aceasta rubrica sa fie din ce in ce mai rar vizitata.

De fiecare data cand mai aud de un accident, mereu imi vine in cap fraza " parca mereu nu invatam nimic, mereu nu bagam la cap din greselile altora" . Pacat, mare pacat.

 

Daca ma intrebai anul trecut sau acum 2 ani despre acest fel de accident, il faceam pe sofer cu ou si cu otet, fiind in gandirea mea singurul vinovat, pt ca gandeam ceva de genul: "Eu daca merg tare, tre sa platesc amenda, nu sa imi ia ala viatza ca zbor prea jos si sunt invizibil". Astazi parca nu mai e asa, cu toate ca "cedeaza" e " cedeaza". Dar, totusi, sa fim realisti, cati, chiar si dintre noi, cei care avem A si B, putem intui, inchipui, ca dupa un sir de masini va apare o motocicleta. Nici nu ma intereseaza cu ce viteza, acest factor este doar ca amplificator al distrugerilor. Pe de alta parte, o vina o are si soferul care s-a gandit sa faca un gest frumos si sa lase Ford-ul sa treaca, chiar daca avea cedeaza. A vrut sa faca un gest si i-a facut cadou un dosar penal si un baiat tanar caruia i-a luat viata fara sa vrea. Cel cu Ford-ul trebuia sa se asigure ca atat banda 2, dar si banda 1 l-au vazut si s-au inteles tacit sa il lase sa treaca, ceea ce nu s-a intamplat. Ford-ul nu a gandit nici o clipa, ca de pe banda 1 va aparea un motor si sincer sa fiu, nu stiu cati am fi putut intui. Insa, trebuia sa ramana tintuit pana vedea ca ambele benzi au "intepenit" , fapt greu de realizat intr-un trafic in care, daca ai pierdut clipa, mai stai jjj minute iblocat in acelasi loc.

 

Am citit multe topic-uri de accidente, unde mereu fiecare si-a spus parerea, a fost aprobat sau nu, fiecare a zis la obiect sau nu, unde s-a pornit de la ceva si s-a ajuns in vrie... samd... ca pe un forum ... dar parca ca acum si aici nu a fost niciodata... prea s-au depasit niste limite, prea s-a sarit masura si prea s-a ajuns la atacuri personale si directe.

 

Daca avem pretentia ca suntem si reprezentam ceva, de ce nu facem si dovada ?

 

Sa ii fie tarana usoara lui Robert.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar, totusi, sa fim realisti, cati, chiar si dintre noi, cei care avem A si B, putem intui, inchipui, ca dupa un sir de masini va apare o motocicleta. Nici nu ma intereseaza cu ce viteza, acest factor este doar ca amplificator al distrugerilor. Pe de alta parte, o vina o are si soferul care s-a gandit sa faca un gest frumos si sa lase Ford-ul sa treaca, chiar daca avea cedeaza.

se intampla greseala asta tot timpul. intr-o zi eram cu motorul de la perla spre pta dorobanti. acolo este dublu continua si o idioata a oprit si a lasat pe unul de pe contrasens sa intoarca. mi-am dat seama ca asta face si am franat din timp (nu aveam viteza f mare, vreo 50-60), iar la semafor am intrebat-o pe aia de ce a facut asta pentru ca ala nu avea voie sa intoarca acolo si i-am explicat ca daca mai face "fapte bune" de genul asta va provoca accidente. astfel de soferi au si ei partea lor de vina. nu ii inteleg pe cei care sunt lasati sa treaca (cum a fost cazul acestui ford) cum pot ei sa intre fara sa se asigure daca nu vine ceva si pe celelalte benzi. mi s-a intamplat asta urat de tot cand eram cu masina, intre titan si salajan, acum vreun an. acolo e spatiu verde si din loc in loc e spatiu de intors. pe banda 3 era un excavator, ceva de genul, eu pe banda 2 cu viteza simtitor mai mare decat el (eu vreo 60-70, el vreo 30) si din fata lui (vizibilitate absolut deloc) tasneste direct pe banda mea un dobitoc cu masina. m-am dus taras pe frane si iesea fum de sub masina, de la cauciucuri. ok, excavatorul ala mergea incet si avea timp sa intre dobitocul in fata lui, dar el a sarit direct pe banda 2 fara sa se asigure, in plin demaraj. daca nu aveam reflexe, daca nu eram pe faza ne faceam muci. aici nu mai era nimic de prevenit, de prevazut, decat numai daca mergi cu frica (,) ca la un momentdat s-ar putea sa pice un MIG din cer si daca nu esti atent te face terci. am oprit la semafor langa el si a inceput sa ma injure. mi-am bagat si eu si mi-am scos si mi-am rasucit si in el si in toti cunoscutii lui...

 

cam lung postul meu, voiam sa spun ca situatii critice pot aparea oricand si de oriunde. nu ii iau apararea lui robert si nici nu il acuz pe cel cu fordul, desi sunt sigur ca a intrat ca berbecul imediat dupa ce masina de pe banda de langa axul drumului i-a facut loc fara sa se asigure si de celelalte benzi. robert nu a facut-o dar acum nu se mai poate face nimic. texte de genul "ce, ma, voi nu ati bagat mana in gaz niciodata?" nu ajuta si nici nu sunt educative si nici constructive. poti sa o faci sau poti sa nu o faci, si intr-un caz si intr-altul e vorba de pielea ta. mai ziceam printr-un post ca am fost injurat de conservari ca merg ca o cizma, ca ei nu escorteaza motociclisti, etc. prefer sa ma injure. ei habar nu au ce inseamna doua roti, franare pe doua roti, curba sau franare in curba pe doua roti si altele. ei nu stiu si injura, iti taie fata, etc. dar noi stim. si se pare ca stim degeaba. daca bagam mana in gaz, macar o data, dar ne este fatal noua si cunoscutilor nostri, deja nu mai conteaza cum suntem de fapt, cum mergem de obicei samd.

 

haideti sa incercam sa invatam, haideti sa incercam sa sfatuim, sa nu transformam un topic de deces in albie de porci. aici e un spirit de turma si niste replici cliseistice la fiecare accident, la fiecare post cu accident. daca motociclistul traieste "moarte conservarului", "bine ca nu a fost mai rau", "insanatosire grabnica, fierul se repara", daca motociclistul moare deja sunt mai multe tabere: prietenii si apropiatii indurerati ai decedatului, cei care il judeca pe decedat si il fac cu ou si cu otet si il acuza si fac procesul etapei si arata cum ar fi facut ei daca erau in locul celui care tocmai s0a stins (dar toate astea la un mod foarte subiectiv si cu foarte mari aere de superioritate) si cei care dau sfaturi obiective, pertinente, care vad totul la rece si pot trage niste concluzii de folos pentru cei cu mai putina experienta.

 

daca robert traia acum il urati pe conservar si puneati la cale cum sa-i improscati ulei pe parbriz sau bile de rulment, cum sa-i gasiti adresa si sa-l macelariti. acum, ca robert nu mai e, totul e mai simplu: robert e de vina, asta apropo de mult stiuta expresie "mortul e de vina". normal, nu avem cum sa-l asteptam aici sa ne spuna ce si cum s-a intamplat. ideea e ca acum, in situatia asta nici nu mai conteaza ce s-a intamplat, nu pentru el. pentru noi da. hai sa nu transformam orice topic cu deces intr-o albie de porci si intr-un mare circ, macar din respect pentru un om ce tocmai a murit si nici macar nu a fost inmormantat. si hai sa facem ceva, nu stiu ce, dar trebuie facut ceva... se moare mult prea mult.

Editat de maa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce spui e adevarat...dar daca nu avea viteza aia si avea una max 70-80 nu crezi ca avea alte sanse de supravetuire?? sau daca era atent frana din timp ... e foarte riscant sa intri cu viteza in intersectii sau drumuri fara prioritate pe baza ca am prioritate, ce mi`se poate intampla..... si uite ca se poate

Editat de haste
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce spui e adevarat...dar daca nu avea viteza aia si avea una max 70-80 nu crezi ca avea alte sanse de supravetuire?? sau daca era atent frana din timp ... e foarte riscant sa intri cu viteza in intersectii sau drumuri fara prioritate pe baza ca am prioritate, ce mi`se poate intampla..... si uite ca se poate

ba da, daca avea 70-80 avea toate sansele de supravietuire. mai mult, daca avea 50-60 putea sa franeze in cativa metri. am evitat foarte multe rahaturi la o viteza de 50-60km/h. franarea si cu fata si cu spatele e foarte eficienta la viteza asta in situatii de genul asta. dar tot postul ala nu l-am scris pentru a-i lua lui apararea, asa cum am si scris. l-am scris dezgustat de fenomenul intalnit aici cand cineva moare. si asa este destul de trist, aici se taraste efectiv pe jos cu mortul.

 

ce ziceam eu este ca e pacat ca nu a avut o viteza care sa faca sa nu fie asta situatia. dar asta este situatia acum.. nu se mai poate face nimic. imi produc un gust amar cei care arata cu degetul intr-un mod foarte a la barfa. asta e, nu mai e si nu se mai poate face nimic. ziceam ca nu ar trebui sa-l balacarim, nu ar trebui sa facem afirmatii de genul ce misto ca e unul mai putin sau alte chestii de-astea de foarte low level. si nu numai despre el. despre toti care sfarsesc asa. au partea lor de vina si si-au platit-o. hai sa-i lasam sa se odihneasca in pace. sunt si ei oameni ca si noi. chiar daca nu cu atata experienta, chiar daca mult mai teribilisti sau inconstienti decat noi. si ei au prieteni, frati, parinti. hai sa facem ceva constructiv si educativ, nu circ si show.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare destul de ciudat postul tau. De ce nu iei legatura cu o cunostinta ce a fost mai apropiata de victima? Banuiesc ca, fiind prietena cu Robert mai stii si alte persoane ce i au fost mai apropiate iar ele ( persoanele) iti pot da detalii.

Daca in schimb nu il stiai, am si eu o intrebare stupida ( cred) : Aveti asa o pasiune de-a merge la inmormantari? Inteleg ca daca ai cunoscut victima esti fortat de imprejurari si trebuie sa fii acolo, dar daca in viata ta nu ai avut nicio legatura cu respectivul de ce ti-ai dori sa faci act de prezenta? Nu e penibil sa te duci sa plangi un om pe care nu l-ai cunoscut niciodata? Zic si eu...

 

 

 

Nu l-am cunoscut pe Robert si nici nu cred ca avea cunoscuti comuni cu mine...dar chiar vreau sa ma duc si as vrea sa vina cati mai multi motociclisti

Nu este nimic bizar si nici penibil...poate ca nu o sa plang, poate (sigur) ca nu o sa simt asa cum simt cei ce l-au stiut dar VREAU SA MERG si nu inteleg care este problema ta...?

Din nefericire pentru mine inca mai cred ca suntem o comunitate ... salut toti motociclistii cu care ma intersectez pe strada si merg daca pot la inmormantarea unui motociclist

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

maine inmormantarea...la ora 10 slujba la biserica...prelungirea ghencea pe partea stanga...cine vrea sa vina e binevenit...parintii chiar isi doresc asta desi e foarte dureros...dar vrea ca robert sa aibe ce i-a placut toata viata chiar si pe ultimul drum...motociclete multe si galagie mare...cum spun parintii...muzica lui :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nimic din ceea ce a fost nu mai conteaza, acum e tardiv sa mai stai sa despici firul in patru.

 

nu mai conteaza ca in momentul in care cei 12 motociclisti au plecat in grup de la capela au cazut pt cateva minute stropi de ploaie iar majoritatea din cei prezenti acolo aveau lacrimi in ochi ca sa nu spun ca plangeau.

nu mai conteaza durerea din sufletul parintilor, din sufletul prietenei lui pt ca erau de ceva vreme impreuna, din sufletele prietenilor si din sufletele cunoscutilor.

 

ceea ce conteaza cu adevarat (si mi se pare cu adevarat trist) e ca dintre toti posesorii de motoare care au venit in aceasta seara la capela numai unul sau doi aveau un echipament de protectie complet ba chiar mai erau si vreo 2 trei care isi carau prietenele, daca le-ati iubi cu adevarat ati fi demontat pana acum saua pasagerului.

 

ganditiva ca rober a gresit o singura data si i-a fost fatal. ganditiva voi cat de multe pierdeti daca soarta nu va mai acorda inca o sansa.

 

ganditiva inainte sa bagati mana in gaz ca e cineva acasa care va asteapta si care va fi distrus pe viata daca nu va mai intoarceti.

 

nu asteptati sa dati cu capul, s-ar putea sa fie prea tarziu. nu mai aruncati vina de la unu la altu ganditiva cum sa faceti sa nu ajungeti nici voi nici cunoscutii vostri in ipostaza de a fi implicat intr-un accident.

 

se zice ca soarta si-o face omu cu mana lui.

eu in decurs de un an eu am pierdut doi prieteni in accidente de motor. si prima data totul s-a transformat intr-un balci la fel de ieftin ca si acum.

 

cine vrea sa inteleaga intelege, cine nu vrea sa fie sanatos,ceea ce e dureros e ca nu plange el ci plang cei din jurul lui.

Editat de energizer
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nimic din ceea ce a fost nu mai conteaza, acum e tardiv sa mai stai sa despici firul in patru.

 

nu mai conteaza ca in momentul in care cei 12 motociclisti au plecat in grup de la capela au cazut pt cateva minute stropi de ploaie iar majoritatea din cei prezenti acolo aveau lacrimi in ochi ca sa nu spun ca plangeau.

nu mai conteaza durerea din sufletul parintilor, din sufletul prietenei lui pt ca erau de ceva vreme impreuna, din sufletele prietenilor si din sufletele cunoscutilor.

 

ceea ce conteaza cu adevarat (si mi se pare cu adevarat trist) e ca dintre toti posesorii de motoare care au venit in aceasta seara la capela numai unul sau doi aveau un echipament de protectie complet ba chiar mai erau si vreo 2 trei care isi carau prietenele, daca le-ati iubi cu adevarat ati fi demontat pana acum saua pasagerului.

 

ganditiva ca rober a gresit o singura data si i-a fost fatal. ganditiva voi cat de multe pierdeti daca soarta nu va mai acorda inca o sansa.

 

ganditiva inainte sa bagati mana in gaz ca e cineva acasa care va asteapta si care va fi distrus pe viata daca nu va mai intoarceti.

 

nu asteptati sa dati cu capul, s-ar putea sa fie prea tarziu. nu mai aruncati vina de la unu la altu ganditiva cum sa faceti sa nu ajungeti nici voi nici cunoscutii vostri in ipostaza de a fi implicat intr-un accident.

 

se zice ca soarta si-o face omu cu mana lui.

eu in decurs de un an eu am pierdut doi prieteni in accidente de motor. si prima data totul s-a transformat intr-un balci la fel de ieftin ca si acum.

 

cine vrea sa inteleaga intelege, cine nu vrea sa fie sanatos,ceea ce e dureros e ca nu plange el ci plang cei din jurul lui.

 

Nu te condamn pt ceea ce spui tu printre randuri .. nu cred ca ai intelege fenomenul "motociclism" decat daca te sui la coarnele unei motorete, mai SPUN ca ai dreptate si printre celelalte randuri ....

 

Dar mai e o problema .. cat de obositor devine mersul pe moto la 30grade la soare cu cotumul complet pe tine prin aglomeratia asta din oras ? Mai devreme am ajuns rupt de oboseala .. am stors tricoul si a curs transpiratia din el ... am purtat doar cizmele geaca si casca ... nu e usor nici pt noi sa mergem cu chstiile alea pe noi .. dar totusi trebuie aparate partile vitale pe cat posibil.

 

spuneai ceva despre soarta ... viata ti-e sortita de la nastere ... cu mana ta TU o poti scurta sau duce pana la capat

 

Si noi realizam carui risc ne expunem mergand pe acele "rachete" dar cand o sa gasesc o explicatie pt care motiv nu ne lasam ... o sa-l spun , pana atunci ....

Editat de sasser
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare trebuie sa inteleaga ce vrea...puteti macar sa nu mai emiteti teori despre eveniment ,cu ce e bine si ce e rau etc......A murit cineva..

Am citit toate paginile si imi e rusine de rusinea unora dintre voi...

A gresit si a platit pt asta.Voi nu ati gresit niciodata?oare?Daca ar fi asa ar fi raiul plin de sfinti dar inca sunteti pe pamant....

Dumnezeu sa-l ierte .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

32 de pagini cu prostii rusine :D :blink: :kiss:

 

 

condoliante :lol: :hug: :lol:

 

Cu scuzele de rigoare, da-mi voie sa te contrazic. Cele 32 de pagini nu sunt "prostii" , chiar daca pe alocuri s-a deviat. Ceea ce este scris aici, ar trebui sa fie un semnal de alarma, astfel incat, urmatorul din noi ce va intalni acesta situatie, sa stie ca ii poate aparea unul in fatza din senin. Menirea acestei sectiuni este de "A INVATA DIN GRESELILE ALTORA" . Daca tu, eu , restul nu invatam nimic, atunci, da, voi afirma si eu ca sunt "prostii" . Dar atata vreme cat cel putin unul a bagat la cap si a reusit sa scape teafar dintr-o situatie la limita, atunci, acest forum si-a facut datoria.

Asa cum zic multi de aici, cine vrea si poate, baga la cap, restul...D-zeu cu mila.

 

IT'S SO GOOD TO LIVE TO TELL THE STORY !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Posibil sa fie antigel cu rugina dar la capitolul inteligenta constantenii nu se dezmint nici de data asta...

 

 

Bai iubita mea sefa de trib in uleiuri de servo la motocicleta ... M-au rugat constantenii sa discut cu tine la capitolui istetime si conduita preventiva in CT ca sa nu mai afle toata lumea cat de praf suntem. Nu imi cereau sa discut cu tine dar au aflat de relatia noastra!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Posibil sa fie antigel cu rugina dar la capitolul inteligenta constantenii nu se dezmint nici de data asta...

 

 

Bai iubita mea sefa de trib in uleiuri de servo la motocicleta ... M-au rugat constantenii sa discut cu tine la capitolui istetime si conduita preventiva in CT ca sa nu mai afle toata lumea cat de praf suntem. Nu imi cereau sa discut cu tine dar au aflat de relatia noastra!

 

P.S. Te rog nu ne mai face tarani , da dovada de doamna care pretinzi ca esti...

Editat de Suspans
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...