Sari la conținut

Consecinte....


soriyn17
 Share

Postări Recomandate

Legal

Dosar penal, confiscare scuter, amenda babana.

P.S. nu conteaza daca e zi sau noapte

200980[/snapback]

AAAA...DA...DAR MA GANDEAM K POATE NU AR FI POLITIE PE LA 12 NOAPTEA...!!

DAR KIAR DAK NU AM 18 ANI DOSAR PENAL?

SI E POSIBILA CONFISCAREA SCUTERULUI????????? :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

exista reguli separate pentru minori, dar daca ai peste 14 ani parca ( de la varsta asta se considera ca ai discernamant ) dosar penal, pedeapsa redusa la jumatate, inchisoare separata fatza de majori

 

astea-s din memorie!!!

cand oi ajunge la un cod penal ma uit daca spun prostii, da nu cred

 

:bounce::bigstar::crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

exista reguli separate pentru minori, dar daca ai peste 14 ani parca ( de la varsta asta se considera ca ai discernamant ) dosar penal, pedeapsa redusa la jumatate, inchisoare separata fatza de majori

 

astea-s din memorie!!!

cand oi ajunge la un cod penal ma uit daca spun prostii, da nu cred

 

:crack::bigstar::nono:

201065[/snapback]

ahaa...mersi :crack: ...dar confiscarea scuterului nu este posibila nu? :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

uite cum sta treaba cu minoritatea in codul penal

 

 

TITLUL V

MINORITATEA

 

Limitele răspunderii penale

Art. 99. - Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

Minorul care are vârsta între 14 si 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeste că a săvârsit fapta cu discernământ.

Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal.

 

Consecintele răspunderii penale

Art. 100. - Fată de minorul care răspunde penal se poate lua o măsură educativă ori i se poate aplica o pedeapsă. La alegerea sanctiunii se tine seama de gradul de pericol social al faptei săvârsite, de starea fizică, de dezvoltarea intelectuală si morală, de comportarea lui, de conditiile în care a fost crescut si în care a trăit si de orice alte elemente de natură să caracterizeze persoana minorului.

Pedeapsa se aplică numai dacă se apreciază că luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului.

 

Măsurile educative

Art. 101. - Măsurile educative care se pot lua fată de minor sunt:

a) mustrarea;

:bounce: libertatea supravegheată;

*c) internarea într-un centru de reeducare;

d) internarea într-un institut medical-educativ.

* Potrivit Decretului nr. 545/1972, publicat în B. Of. nr. 162 din 30 decembrie 1972 denumirea de "centru de reeducare" a înlocuit denumirea de "institut special de reeducare" în cuprinsul acestui cod.

 

Mustrarea

Art. 102. - Măsura educativă a mustrării constă, în dojenirea minorului, în arătarea pericolului social al faptei săvârsite, în sfătuirea minorului să se poarte în asa fel încât să dea dovadă de îndreptare, atrăgându-i-se totodată atentia că dacă va săvârsi din nou o infractiune, se va lua fată de el o măsură mai severă sau i se va aplica o pedeapsă.

 

Libertatea supravegheată

*Art. 103. - Măsura educativă a libertătii supravegheate constă în lăsarea minorului în libertate pe timp de un an, sub supraveghere deosebită. Supravegherea poate fi încredintată, după caz, părintilor minorului, celui care l-a înfiat sau tutorelui. Dacă acestia nu pot asigura supravegherea în conditii satisfăcătoare, instanta dispune încredintarea supravegherii minorului, pe acelasi interval de timp, unei persoane de încredere, de preferintă unei rude mai apropiate, la cererea acesteia, ori unei institutii legal însărcinate cu supravegherea minorilor.

Instanta pune în vedere, celui căruia i s-a încredintat supravegherea, îndatorirea de a veghea îndeaproape asupra minorului, în scopul îndreptării lui. De asemenea, i se pune în vedere că are obligatia să înstiinteze instanta de îndată, dacă minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercită asupra lui sau are purtări rele ori a săvârsit din nou o faptă prevăzută de legea penală.

Instanta poate să impună minorului respectarea uneia sau mai multora dintre următoarele obligatii:

a) să nu frecventeze anumite locuri stabilite;

:crack: să nu intre în legătură cu anumite persoane;

c) să presteze o activitate neremunerată într-o institutie de interes public fixată de instantă, cu o durată între 50 si 200 de ore, de maximum 3 ore pe zi, după programul de scoală, în zilele nelucrătoare si în vacantă.

Instanta atrage atentia minorului asupra consecintelor comportării sale.

După luarea măsurii libertătii supravegheate, instanta încunostiintează scoala unde minorul învată sau unitatea unde este angajat si, după caz, institutia la care prestează, activitatea stabilită de instantă.

Dacă înlăuntrul termenului prevăzut în alin. 1 minorul se sustrage de la supravegherea ce se exercită asupra lui sau are purtări rele, ori săvârseste o faptă prevăzută de legea penală, instanta revocă libertatea supravegheată si ia fată de minor măsura internării într-un centru de reeducare. Dacă fapta prevăzută de legea penală constituie infractiune, instanta ia măsura internării sau aplică o pedeapsă.

Termenul de un an prevăzut în alin. 1 curge de la data punerii în executare a libertătii supravegheate.

* Alin. 2 si 5 ale art. 103 sunt reproduse astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 140/1996.

Alin. 3 si 4 ale art. 103 au fost introduse prin Legea nr. 140/1996.

 

Internarea într-un centru centru de reeducare

Art. 104. - Măsura educativă a internării într-un centru de reeducare se ia în scopul reeducării minorului căruia i se asigură posibilitatea de a dobândi învătăturanecesară si o pregătire profesională potrivit cu aptitudinile sale.

Măsura internării se ia fată de minorul în privinta căruia celelalte măsuri educative sunt neîndestulătoare.

 

Internarea într-un institut medical-educativ

Art. 105. - Măsura internării într-un institut medical - educativ se ia fată de minorul care, din cauza stării sale fizice sau psihice, are nevoie de un tratament medical si de un regim special de educatie.

 

Durata măsurilor

Art. 106. - Măsurile prevăzute în art. 104 si 105 se iau pe timp nedeterminat, însă nu pot dura decât până la împlinirea vârstei de 18 ani. Măsura prevăzută în art. 105 trebuie să fie ridicată de îndată ce a dispărut cauza care a impus luarea acesteia. Instanta, dispunând ridicarea măsurii prevăzute în art. 105, poate, dacă este cazul, să ia fată de minor măsura internării într-un centru de reeducare.

La data când minorul devine major, instanta poate dispune prelungirea internării pe o durată de cel mult 2 ani, dacă aceasta este necesară pentru realizarea scopului internării.

 

Liberarea minorului înainte de a deveni major

Art. 107. - Dacă a trecut cel putin un an de la data internării în centrul de reeducare si minorul a dat dovezi temeinice de îndreptare, de sârguintă la învătătură si la însusirea pregătirii profesionale, se poate dispune liberarea acestuia înainte de a deveni major.

 

Revocarea liberării sau internării minorului

Art. 108. - Dacă în perioada liberării acordate potrivit articolului precedent, minorul are o purtare necorespunzătoare, se poate dispune revocarea liberării.

Dacă în perioada internării într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ ori a liberării înainte de a deveni major, minorul săvârsestedin nou o infractiune pentru care se apreciază că este cazul să i se aplice pedeapsa închisorii, instanta revocă internarea. În cazul când nu este necesară o pedeapsă, se mentine măsura internării si se revocă liberarea.

 

Pedepsele pentru minori

Art. 109. - Pedepsele ce se pot aplica minorului sunt închisoarea sau amenda prevăzute de lege pentru infractiunea săvârsită. Limitele pedepselor se reduc la jumătate. În urma reducerii, în nici un caz minimul pedepsei nu va depăsi 5 ani.

Când legea prevede pentru infractiunea săvârsită pedeapsa detentiunii pe viată, se aplică minorului închisoarea de la 5 la 20 ani.

Pedepsele complimentare nu se aplică minorului.

Condamnările pronuntate pentru fapte săvârsite în timpul minoritătii nu atrag incapacităti sau decăderi.

 

Suspendarea conditionată a executării pedepsei

*Art. 110. - În caz de suspendare conditionată a executării pedepsei aplicate minorului, termenul de încercare se compune din durata pedepsei închisorii, la care se adaugă un interval de timp de la 6 luni la 2 ani, fixat de instantă. Dacă pedeapsa aplicată este amenda, termenul de încercare este de 6 luni.

* Dispozitiile privind posibilitatea încredintării supravegherii minorului unei persoane sau institutii, odată cu suspendarea conditionată a executării pedepsei, ori în caz de liberare conditionată (foste alin. 2 si 3 ale art. 110) au fost abrogate prin Legea nr. 140/1996.

 

**Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau sub control

Art. 1101. - O dată cu suspendarea conditionată a executării pedepsei închisorii aplicate minorului în conditiile art. 110, instanta poate dispune, pe durata termenului de încercare, dar până la împlinirea vârstei de 18 ani, încredintarea supravegherii minorului unei persoane sau institutii din cele arătate în art. 103, putând stabili, totodată, pentru minor una sau mai multe obligatii dintre cele prevăzute în art. 103 alin. 3, iar după împlinirea vârstei de 18 ani, respectarea de către acesta a măsurilor de supraveghere ori a obligatiilor prevăzute în art. 863.

Dispozitiile art. 81 alin. 3 si 4, art. 82 alin. 3, art. 83, 84 si 86 se aplică în mod corespunzător.

Sustragerea minorului de la îndeplinirea obligatiilor prevăzute în art. 103 alin. 3 poate atrage revocarea suspendării conditionate. În cazul neîndeplinirii măsurilor de supraveghere ori a obligatiilor stabilite de instantă, potrivit art. 863, se aplică în mod corespunzător dispozitiile art. 864 alin. 2.

Dispozitiile alineatelor precedente se aplică în mod corespunzător si în caz de liberare conditionată a minorului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:crack: Mersi mult dmw~!!deci cu confiscarea scuterului nu tre sa-mi fac griji!! :bounce:

eee...dak e sa fie sper sa scap cu o amenda sau mustrare!!!!...sau mai bine stau in casa...pana termin scoala si inmatricularea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:crack: Mersi mult dmw~!!deci cu confiscarea scuterului nu tre sa-mi fac griji!! :bounce:

eee...dak e sa fie sper sa scap cu o amenda sau mustrare!!!!...sau mai bine stau in casa...pana termin scoala si inmatricularea!

201160[/snapback]

 

 

doar daca il foloseshti sau il modifici pentru a te ajuta la savarshirea unei infractziuni, atunci il pot confisca!!!!

 

 

daca ai bani de dat la un avocat bun, scapi!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

doar daca il foloseshti sau il modifici pentru a te ajuta la savarshirea unei infractziuni, atunci il pot confisca!!!!

daca ai bani de dat la un avocat bun, scapi!!!

201163[/snapback]

da...nu am de gand sa modifi nimik curand,cel putin pana nu o fiu in ordine!

:bounce:

pe tine te-a luat politia vreodata la verificari?

 

P.S. ce bine e sa raspunda cineva imediat!!!!! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da...nu am de gand sa modifi nimik curand,cel putin pana nu o fiu in ordine!

:bounce:

pe tine te-a luat politia vreodata la verificari?

 

P.S. ce bine e sa raspunda cineva imediat!!!!! :crack:

201175[/snapback]

 

 

respira adanc

apoi incepe sa citeshti!!!!

 

nu ma refeream la modificari de putere, viteza etcd.

ci la modificari astfel incat vehicolul sa fie folosit la savarshirea unei infractziuni!!!

 

Definitie infractiune:

Infractiunea este fapta care prezintă pericol social, săvârsită cu vinovătie si prevăzută de legea penală.

 

Definitzie pericol social:

Faptă care prezintă pericol social în întelesul legii penale este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere uneia dintre valorile arătate în art. 1 ( Legea penală apără, împotriva infractiunilor, România, suveranitatea, independenta si unitatea si indivizibilitatea statului, persoana, drepturile si libertătile acesteia, proprietatea, precum si întreaga ordine de drept.) si pentru sanctionarea căreia este necesară aplicarea unei pedepse.

 

Definitzie vinovatzie:

Vinovătie există când fapta care prezintă pericol social este săvârsită cu intentie sau din culpă.

1) Fapta este săvârsită cu intentie când infractorul:

a. prevede rezultatul faptei sale, urmărind producerea lui prin săvârsirea acelei fapte;

b. prevede rezultatul faptei sale si desi nu-l urmăreste, acceptă posibilitatea producerii lui.

2) Fapta este săvârsită din culpă când infractorul:

a. prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l acceptă, socotind fără temei că el nu se va produce;

b. nu prevede rezultatul faptei sale, desi trebuia si putea să-l prevadă.

 

 

 

politzia m-a oprit de cateva ori fara sa-mi zica nimic!!!! s-au uitat pe cartea de identitate ( 49 cmc shi 45 km/h ) shi mi-au urat o zi buna!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ahaammm...am inteles....

 

dar dak u iti modofici motorul si il faci de 80 cm (de ex) si p carte scrie 50....ei(politistii)nu au de unde sa stie nu?

te pot depista cumva??? :bounce:

201196[/snapback]

 

Cam asa e si scuterul meu ...

in talon scrie 49 de cmc

50 km/h ...

dar motorul este modificat,de 75 de cc

pana acuma nu m-a oprit politia ...

nu cred ca au cum sa-si dea seama...

ca doar nu au banc de masurat puterea pt.scutere/motoare :crack: ...

Editat de DonHacker
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa te mai gandesti...poate nu ai noirocul uni control dar ce te faci daca, sa zicem, accidentezi pe cineva ? Crezi ca TIE nu ti se poate intampla??? Sau pur si simplu ai un accident usor din vina altuia dar se lasa cu politie si te depisteaza fara permis. :bounce:

 

Iti spun eu ce se intampla, pe limba ta sa pricepi:

 

 

O BELESTI

 

 

 

Viata e putin mai complicata decat crezi ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa te mai gandesti...poate nu ai noirocul uni control dar ce te faci daca, sa zicem, accidentezi pe cineva ? Crezi ca TIE nu ti se poate intampla??? Sau pur si simplu ai un accident usor din vina altuia dar se lasa cu politie si te depisteaza fara permis. :crack:

 

Iti spun eu ce se intampla, pe limba ta sa pricepi:

O BELESTI

Viata e putin mai complicata decat crezi ...

201219[/snapback]

stai linistit k stiu si eu cat de complikata :crack: e viata!!kiar dak nu-s major!asea....

Stiu k se poate intampla orice oricand!!

mai rau decat a scis dmw mai devreme nu am cum sa o belesc...dar tot belire e... :bounce:

 

ms!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DonHaker, u l-ai modificat? Dar,in cazurile acestea cand iti modifici ceva la motor, te obliga cineva sa te duci la rar?trebuie modificat in acte ceva??

:bounce:

201319[/snapback]

 

DA,are kit polini de 70 cc + cateva mici modificari

Nu m-a obligat nimeni,nu am modificat nimic in acte :crack: ...

Tu ce scuter ai ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DA,are kit polini de 70 cc + cateva mici modificari

Nu m-a obligat nimeni,nu am modificat nimic in acte  :funny:  ...

Tu ce scuter ai ?

201341[/snapback]

mdea...pey ink sunt in faza de permis :bounce: ...eu...

si .ink nu am....

DAR PT MINE E MAI MULT UN HOBBY KESTIA CU SCUTERUL DEOARECE NU MAI AVEAM RABDARE PANA CARNETUL DE MASINA :crack: SI AM ZIS K IMI IAU UN SCUTER,SA CONDUC SI EU UN MOTOR AKOLO!!!

DAR...,ORICAT MI-E DE RUSINE SA RECUNOSC :D ,EXISTA POSIBILITATEA DE A LUA UN :crack: fb DELUXE 125 :crack: ......IN CIUDA TUTUROR COMENTARILOR PROASTE...:nono:

DAK VROIAM CU ADEVARAT IMI LUAT UN PEUGEOT SAU O YAMAHA:mexicanwave:,CEVA MAI BUN ,DAR NU AM NEVOIE!!!!!

INTELEGI????

PT K IN 1-2 ANI S-A TERMINAT CU SCUTERUL...O SA FIE KAM UITAT....KRED...

Editat de soriyn17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

AAAA...DA...DAR MA GANDEAM K POATE NU AR FI POLITIE PE LA 12 NOAPTEA...!!

DAR KIAR DAK NU AM 18 ANI DOSAR PENAL?

SI E POSIBILA CONFISCAREA SCUTERULUI????????? :bounce:

201064[/snapback]

 

Paoi noaptea politia iese special pe timpul noptii pt prins din astia fara permis, cu auto neinmatriculat, alcoolizati, plecati la furaciuni, etc. Cel mai sigur esti ziua in trafic intens, unde e aglomeratia cea ma imare, daca nu faci prostii care sa te tradaze.

 

doar daca il foloseshti sau il modifici pentru a te ajuta la savarshirea unei infractziuni, atunci il pot confisca!!!!

daca ai bani de dat la un avocat bun, scapi!!!

201163[/snapback]

Domnu DMW avocat si viitor posesor de permis conducerea unui auto sau moto neinbatriculat si conducerea fara permis sunt INFRACTIUNI si se pedepsesc cu o paerioada de bulau intre un an si dreaqu stie cat. Scuterul folosit in treaba asta este folosit la producerea unei infractiuni, deci se poate confisca.

Corecteaza-ma daca gresesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Paoi noaptea politia iese special pt prins din astia fara permis, cu auto neinmatriculat, alcoolizati, plecati la furaciuni, etc. Cel mai sigur esti ziua in trafic intens, unde e aglomeratia cea ma imare, daca nu faci prostii care sa te tradaze.

201423[/snapback]

mersi pt pont!! :bounce:

o sa fiu precaut si calm :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu DMW avocat si viitor posesor de permis conducerea unui auto sau moto neinbatriculat si conducerea fara permis sunt INFRACTIUNI si se pedepsesc cu o paerioada de bulau intre un an si dreaqu stie cat. Scuterul folosit in treaba asta este folosit la producerea unei infractiuni, deci se poate confisca.

Corecteaza-ma daca gresesc

201423[/snapback]

 

1. sunt posesor de permis!!!

 

2. mai documenteaza-te la treaba cu confiscarea; se cheama confiscare speciala in codul penal :bounce: :crack: :crack:

 

dac-ar fi cum spui tu, daca te prinde la volanul unei mashini fara permis, se confisca mashina????

 

shi cum am mai spus: venitzi cu textul de lege prin care sa-mi demonstratzi ce e infractziune shi atunci va cred;

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. sunt posesor de permis!!!

 

2. mai documenteaza-te la treaba cu confiscarea; se cheama confiscare speciala in codul penal  :bounce:  :crack:  :crack:

 

dac-ar fi cum spui tu, daca te prinde la volanul unei mashini fara permis, se confisca mashina????

 

shi cum am mai spus: venitzi cu textul de lege prin care sa-mi demonstratzi ce e infractziune shi atunci va cred;

201442[/snapback]

tre' sa-i dau dreptate!!!cel mai bine e dovada scrisa,cum a facut el!!!

logik ar fi sa nu se confiste nimik!kiar dak e vorba de masina moto scutere.... :nono:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iti iei un moped si gata.. nu te mai baga politia in seama.

 

 

PS: cand nu aveam carnet , tot timpu cand ma vedea politia imi facea semne, tzipa dupa mine.... de cand am carnet trec pe langa ei si nici nu ma baga in seama.

astia parca te simt :crack: :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DAR MA GANDEAM K POATE NU AR FI POLITIE PE LA 12 NOAPTEA...!!

201064[/snapback]

 

Pe mine m-au oprit la 01 dimineata. Ghici de ce ? Pentru ca nu aveam numere la scuter ! Asta le-a atras atentia. Asa au descoperit ca nu am nici permis. DAR scuterul meu este de 49cc si in CI scrie ca e limitat la 38km/h. M-au lasat atunci dar a treia oara (asta de care iti spun era a doua) m-au dus la sectie si m-au amenintat cu dosar penal. Asa ca am facut scoala si l-am inmatriculat. Asta iti recomand si tie ! PERMIS SI INMATRICULARE !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine m-au oprit la 01 dimineata. Ghici de ce ? Pentru ca nu aveam numere la scuter ! Asta le-a atras atentia. Asa au descoperit ca nu am nici permis. DAR scuterul meu este de 49cc si in CI scrie ca e limitat la 38km/h.  M-au lasat atunci dar a treia oara (asta de care iti spun era a doua) m-au dus la sectie si m-au amenintat cu dosar penal. Asa ca am facut scoala si l-am inmatriculat. Asta iti recomand si tie ! PERMIS SI INMATRICULARE !!!

201560[/snapback]

MDEA...SE MAI INTAMPLA...ASTIA KIAR NU AU SOMN...SAU NU AU VIATZA!!! :bounce:

DAR ASTA E NU AI CE-I FACE!!!

DA'...MS PT SFAT :crack: ...ORICUM ASTA AVEAM DE GAND SA FAC DAR NU MAI AVEAM RABDARE!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. sunt posesor de permis!!!

 

2. mai documenteaza-te la treaba cu confiscarea; se cheama confiscare speciala in codul penal  :bounce:  :crack:  :crack:

 

dac-ar fi cum spui tu, daca te prinde la volanul unei mashini fara permis, se confisca mashina????

 

shi cum am mai spus: venitzi cu textul de lege prin care sa-mi demonstratzi ce e infractziune shi atunci va cred;

201442[/snapback]

1 - bravo. nu mai eram la curent cu evolutia

2 - ma documentez si revin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...